עברית בפנאסוניק
- ahersko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
עופר ומרטין שלום.
אני אתיחס בתחילה לדבריו של עופר.
". על פאנלים של סמסונג אין לי שום ידע קונקרטי (מחוץ לדיווחים ופרטי מידע מאתרים בחו״ל). אני לא נוהג להתערב בנושאים שאין לי ידע, הבנה או ערך מוסף בהם. מה בדיוק ציפית שהנהלת האתר תעשה במקרה ההוא מעבר ללטחון מים... פנינו להנהלת סמסונג דאז. הם הכחישו שזה המצב, ולכן השלב הבא זה כלבוטק ולא אנחנו... "
גם לי אין ידע בפנלים, אבל כבנאדם תבוני יש לי דעה. התנהל שרשור כמדומני של 19 עמודים ואף מילה מההנהלה? אני לא מצפה מהנהלת האתר לכלום. היא לא חייבת לי או למשתמשי הפורום. אבל אני חושב שראוי היה להתערב ולתת את חוות הדעת המכובדת והמלומדת שלכם בעניין (לכאן או לכאן) הבחירה לשתוק היתה מאוד רועמת.
". לעומת זאת על העברית של פנסוניק אנחנו דווקא נחשפנו ללא מעט מידע. אני אישית הייתי נוכח במפגש בין מנכ״ל פנסוניק לבכיר מאוד ביורוקום ב ces לפני כשבוע שבו הנושא הועלה. אותו בכיר פנסוניק התפלא בעצמו על כך שהעברית לא בפנים ואמר שיבחן נושא זה... "
תקן אותי, או שאני טועה שזאת הפעם הראשונה בשרשור שאתם מידעים אותנו בדבר פגישה. למה לא סיפרתם את זה מייד כשנפתח השרשור, זה הדבר הראשון שהייתים צריכים לספר ואם זאת המשכתם לשתוק.
". אני בטוח שאצל היבואן יש תסכול מהנושא הזה לא פחות מאצל המשתמשים. זה מצד אחד לא תלוי בהם ומצד שני תולים בהם את כל האשמה."
או שכן או שלא... זה עניין לעלות בפני מנכ"ל פנוסוניק, זה עניין להעלות בדרגי העבודה. אם זה באמת היה חשוב להם הם היו מטיסים תכנת שלהם ליפן שהיה פותר את העניין בשבוע עבודה. ראיתי בחיים שלי לוקלציה הרבה יותר מסובכת שנפתרת בהרבה פחות זמן. זה עניין של רצון של היבואן. הוא כנראה מוכר יפה מאוד וכמות המתלוננים לא מצדיקה את ההשקעה. אולי אם אנשים יתחילו להצביע ברגליים זה יקרה.
". הטעות היתה להבטיח. אני לא ממש זוכר מי היה הנציג של החברה שהבטיח זאת - זה היה המנכ״ל או מישהו אחר? הוא עדיין עובד בחברה? " כנראה שזה כן מתועד וזה לא משה מי הוא היה או האם הוא עדיין עובד בחברה. העובדה שבעת מפגש רשמי עלה 'אורגן' (נציג) של החברה והבטיח יש לזה משמעות משפטית בטח מוסרית כלפי הלקוחות.
לדבריו של מרטין:
"לקרוא למה שכתבת ״עובדות״ כשיש בהן ״שאלות״ שהן פרשנות או רמיזה לדברים מסויימים זו בהחלט אמירה של דברים. "
אם תקרא שוב את שכתבתי לא תמצא סימן קריאה אחד לרפואה. כל מה שכתבתי הוא עובדתי נקודה.
הפרשונות שאתה מעניק לעובדות האלה, היא על דעתך האישית בלבד שלא לומר שאתה עשוי להיתפס בתגובתך כ"על ראש הגנב...."
"האם כל פעם שיש משהו נגד פנסוניק וסמסונג אתה קופץ נגדם זה מקרי או שיש לך בעצם קשר למוצג מתחרה ואתה מקבל מהם תשלום על כך? "
אתה טועה ומטעה בעובדות. לא תמצא פוסט אחד שלי נגד פנסוניק או סמסונג שיש לי שתי טלבזיות שלה ואני מאוד מרוצה מהן.
גם עניין חוסר התמיכה שלכם בהתקנת עברית לטלבזיות שנקנו מיבוא מקביל מאוד תמוהה. במקום לחזק את היבוא המקביל, לגרום לתחרות והורדת מחירים בחרתם לקחת עמדה שלא הולמת את תפקידו של הפורום.
להזכירכם, בית המשפט העליון בארה"ב קבע שגיילברייק חוקי. אין שום סיבה בעולם שפעולה הרבה יותר בסיסית של שינוי השפה, מפר חוק. ההתלות על "הסכנה למכשיר" פשוט מגוחכת. עוד לא קראתי על מישה, אדיוט ככל שיהיה שדפק את המכשיר שלו והאמינו לי אני קורא הרבה בעניין. תהליך פשוט וקל שהיה מטיב עם הקוראים ולא עם היבואן.
אין לי עניין בהתנגחות, או ריב.
אני חושב שאתם מנהלים פורום מעולה ובדרך כלל עושים זאת מצויין.
מצד שני ביקורת יכולה להיות בונה כבסיס לשיפור. אני לא מתכוון להמשיך להגיב בפוסט הנוכחי אז... נפרד כידידים.
מכל הלב, שיהיה לנו אחלה יום ונפגש בשמחות.
אני אתיחס בתחילה לדבריו של עופר.
". על פאנלים של סמסונג אין לי שום ידע קונקרטי (מחוץ לדיווחים ופרטי מידע מאתרים בחו״ל). אני לא נוהג להתערב בנושאים שאין לי ידע, הבנה או ערך מוסף בהם. מה בדיוק ציפית שהנהלת האתר תעשה במקרה ההוא מעבר ללטחון מים... פנינו להנהלת סמסונג דאז. הם הכחישו שזה המצב, ולכן השלב הבא זה כלבוטק ולא אנחנו... "
גם לי אין ידע בפנלים, אבל כבנאדם תבוני יש לי דעה. התנהל שרשור כמדומני של 19 עמודים ואף מילה מההנהלה? אני לא מצפה מהנהלת האתר לכלום. היא לא חייבת לי או למשתמשי הפורום. אבל אני חושב שראוי היה להתערב ולתת את חוות הדעת המכובדת והמלומדת שלכם בעניין (לכאן או לכאן) הבחירה לשתוק היתה מאוד רועמת.
". לעומת זאת על העברית של פנסוניק אנחנו דווקא נחשפנו ללא מעט מידע. אני אישית הייתי נוכח במפגש בין מנכ״ל פנסוניק לבכיר מאוד ביורוקום ב ces לפני כשבוע שבו הנושא הועלה. אותו בכיר פנסוניק התפלא בעצמו על כך שהעברית לא בפנים ואמר שיבחן נושא זה... "
תקן אותי, או שאני טועה שזאת הפעם הראשונה בשרשור שאתם מידעים אותנו בדבר פגישה. למה לא סיפרתם את זה מייד כשנפתח השרשור, זה הדבר הראשון שהייתים צריכים לספר ואם זאת המשכתם לשתוק.
". אני בטוח שאצל היבואן יש תסכול מהנושא הזה לא פחות מאצל המשתמשים. זה מצד אחד לא תלוי בהם ומצד שני תולים בהם את כל האשמה."
או שכן או שלא... זה עניין לעלות בפני מנכ"ל פנוסוניק, זה עניין להעלות בדרגי העבודה. אם זה באמת היה חשוב להם הם היו מטיסים תכנת שלהם ליפן שהיה פותר את העניין בשבוע עבודה. ראיתי בחיים שלי לוקלציה הרבה יותר מסובכת שנפתרת בהרבה פחות זמן. זה עניין של רצון של היבואן. הוא כנראה מוכר יפה מאוד וכמות המתלוננים לא מצדיקה את ההשקעה. אולי אם אנשים יתחילו להצביע ברגליים זה יקרה.
". הטעות היתה להבטיח. אני לא ממש זוכר מי היה הנציג של החברה שהבטיח זאת - זה היה המנכ״ל או מישהו אחר? הוא עדיין עובד בחברה? " כנראה שזה כן מתועד וזה לא משה מי הוא היה או האם הוא עדיין עובד בחברה. העובדה שבעת מפגש רשמי עלה 'אורגן' (נציג) של החברה והבטיח יש לזה משמעות משפטית בטח מוסרית כלפי הלקוחות.
לדבריו של מרטין:
"לקרוא למה שכתבת ״עובדות״ כשיש בהן ״שאלות״ שהן פרשנות או רמיזה לדברים מסויימים זו בהחלט אמירה של דברים. "
אם תקרא שוב את שכתבתי לא תמצא סימן קריאה אחד לרפואה. כל מה שכתבתי הוא עובדתי נקודה.
הפרשונות שאתה מעניק לעובדות האלה, היא על דעתך האישית בלבד שלא לומר שאתה עשוי להיתפס בתגובתך כ"על ראש הגנב...."
"האם כל פעם שיש משהו נגד פנסוניק וסמסונג אתה קופץ נגדם זה מקרי או שיש לך בעצם קשר למוצג מתחרה ואתה מקבל מהם תשלום על כך? "
אתה טועה ומטעה בעובדות. לא תמצא פוסט אחד שלי נגד פנסוניק או סמסונג שיש לי שתי טלבזיות שלה ואני מאוד מרוצה מהן.
גם עניין חוסר התמיכה שלכם בהתקנת עברית לטלבזיות שנקנו מיבוא מקביל מאוד תמוהה. במקום לחזק את היבוא המקביל, לגרום לתחרות והורדת מחירים בחרתם לקחת עמדה שלא הולמת את תפקידו של הפורום.
להזכירכם, בית המשפט העליון בארה"ב קבע שגיילברייק חוקי. אין שום סיבה בעולם שפעולה הרבה יותר בסיסית של שינוי השפה, מפר חוק. ההתלות על "הסכנה למכשיר" פשוט מגוחכת. עוד לא קראתי על מישה, אדיוט ככל שיהיה שדפק את המכשיר שלו והאמינו לי אני קורא הרבה בעניין. תהליך פשוט וקל שהיה מטיב עם הקוראים ולא עם היבואן.
אין לי עניין בהתנגחות, או ריב.
אני חושב שאתם מנהלים פורום מעולה ובדרך כלל עושים זאת מצויין.
מצד שני ביקורת יכולה להיות בונה כבסיס לשיפור. אני לא מתכוון להמשיך להגיב בפוסט הנוכחי אז... נפרד כידידים.
מכל הלב, שיהיה לנו אחלה יום ונפגש בשמחות.
- DannyZ
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
לא, זה לא המנכ"ל, זה מיקי קליין המוכר לכל מי שהיה בהשקות של יורוקום, מנהל מותג פנסוניק ביורוקום. ואני אשקלט את הקטע וידיאו בשירשור הזה מדקה 07:28 -oferlaor כתב:הטעות היתה להבטיח. אני לא ממש זוכר מי היה הנציג של החברה שהבטיח זאת - זה היה המנכ״ל או מישהו אחר? הוא עדיין עובד בחברה?...
"ברגע שתצא עברית, כמו שה-Viera Cast עברה/הפכה להיות Viera Connect, דגמי 2011 כן קיבלו את ה-Viera Connect אותו דבר מי שיש לו היום מסך שלא תומך עברית, ברגע שיהיה שינוי הוא יקבל את העדכון וזה ישתנה לו, זאת אומרת אל תדאגו, העברית תגיע, הכתוביות יגיעו.
וגם מי שיקנה היום מסך שיש לו קישוריות אז זה יתעדכן, אז הכל בסדר"
סוף ציטוט.
אז נכון, לא ננקב תאריך, אבל בחיית, הארוע היה במאי.
והכי מפריע לי זה השקט מצד יורוקום. תגיבו, תראו אכפתיות, תרגיעו אותנו, משהו....
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
מה לא ברור במה שנאמר עד כה?
אין כרגע תוכנית עבודה או תאריכים שיש מה לעדכן בצורה "רשמית" ולכן אין תגובה רשמית.
אני אומר לכם "רשמית": כל נציגי יורוקום, כולל הבכירים ביותר, מודעים לשרשור הזה, ראו, קראו והבינו.
(בזכות שירות ה-HT Alerts שלנו)
אני, אישית, דווקא אופטימי יותר אחרי CES, בה הכריזה פנסוניק על הצטרפותה לפלטפורמת ה-SAMRT TV ALLIANCE, מה שאומר שיש סיכוי טוב מאוד שמכיון שהפלטפורמה הזו, מכיון שהיא מראש מעוברתת (LG למשל) אזי גם פנסוניק ואחרות (פיליפס ושארפ למשל) ייקבלו גם עברית.
ככל הנראה זה יהיה רק מהדגמים החדשים ולא ייתמך אחורה.
אין כרגע תוכנית עבודה או תאריכים שיש מה לעדכן בצורה "רשמית" ולכן אין תגובה רשמית.
אני אומר לכם "רשמית": כל נציגי יורוקום, כולל הבכירים ביותר, מודעים לשרשור הזה, ראו, קראו והבינו.
(בזכות שירות ה-HT Alerts שלנו)
אני, אישית, דווקא אופטימי יותר אחרי CES, בה הכריזה פנסוניק על הצטרפותה לפלטפורמת ה-SAMRT TV ALLIANCE, מה שאומר שיש סיכוי טוב מאוד שמכיון שהפלטפורמה הזו, מכיון שהיא מראש מעוברתת (LG למשל) אזי גם פנסוניק ואחרות (פיליפס ושארפ למשל) ייקבלו גם עברית.
ככל הנראה זה יהיה רק מהדגמים החדשים ולא ייתמך אחורה.
- amsali
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 22
גם אני חושב שזה יהיה רק מדגמי 2013.
מיסכנים רק כל אלו שרכשו את דגמי 2012-2011 והאמינו שתהיה להם עברית..
מיסכנים רק כל אלו שרכשו את דגמי 2012-2011 והאמינו שתהיה להם עברית..
- DannyZ
-
- חבר ותיק

אני מקווה שברור לך, מרטין, ההבדל בין מה שאתה אומר למה שאמר מיקי - מה שאתה אומר הוא ההפך ממנו בדיוק!MartinHSabag כתב:מה לא ברור במה שנאמר עד כה?
ככל הנראה זה יהיה רק מהדגמים החדשים ולא ייתמך אחורה....
- dude69il
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 774
המעניין הוא שמי שמלין על יורוקום מעלה תמונה של תפריט מסך פרללי ולא של יורוקום, חחחה.asaf23 כתב:בטורקיה מוכרים עם DVB וגם בקפריסין.
http://www.panasonic.com.cy/product.php?pid=180
המעניין הוא שיש תמיכה באסטונית, סלובנית ולטבית ואלו מדינות בעלות אוכלוסיה קטנה משמעותית מישראל.
[img2=550x249]http://areadvd.de/images/2012/Panasonic ... ebild1.jpg[/img2]...
- opv
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
dude69il ,
איך זה שעוד לא חסמו אותך?8O
אתה לא עסוק בריצה לכנסת? באיזה תעמולה שיקרית שמתמקדת בחינוך?
אתה לא עסוק בריצה לכנסת? באיזה תעמולה שיקרית שמתמקדת בחינוך?
No place like home.......... Theater
- dor8
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4835
opv כתב:dude69il ,
אתה לא עסוק בריצה לכנסת? באיזה תעמולה שיקרית שמתמקדת בחינוך?...
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7942
dude69il
העצוב הוא שיבואן מקביל מייבא מסכים שמתאימים לישראל ולעומת זאת היבואן הרשמי מייבא מסכים שלא עומדים בתקינה ישראלית, כאחרון החאפרים.
העצוב הוא שיבואן מקביל מייבא מסכים שמתאימים לישראל ולעומת זאת היבואן הרשמי מייבא מסכים שלא עומדים בתקינה ישראלית, כאחרון החאפרים.
- dor8
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4835
הוא מבין את זה היטב אך ממשיך להגן ולדאוגasaf23 כתב:dude69il
העצוב הוא שיבואן מקביל מייבא מסכים שמתאימים לישראל ולעומת זאת היבואן הרשמי מייבא מסכים שלא עומדים בתקינה ישראלית, כאחרון החאפרים....
לפרנסתו דרך הפורום אם כי מוגבל יותר מבעבר.
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
מה ז"א "לא מתאימים בתקינה הישראלית"?asaf23 כתב:dude69il
העצוב הוא שיבואן מקביל מייבא מסכים שמתאימים לישראל ולעומת זאת היבואן הרשמי מייבא מסכים שלא עומדים בתקינה ישראלית, כאחרון החאפרים....
הסבר נמק ופרט, כי אתה טועה ומטעה.
כל המסכים שיורוקום פנסוניק (וכל היבואנים שאני מכיר) עוברים את מכון התקנים הישראלי, מה שלא תמיד אפשר לאמר על יבואנים פרלליים....
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78954
- שם מלא: עפר לאור
asaf23
לא הבנתי במה הם "מתאימים לישראל". הרי גם להם אין עברית בדיוק באותה מידה...
לא הבנתי במה הם "מתאימים לישראל". הרי גם להם אין עברית בדיוק באותה מידה...
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

היי מרטין, הם לא מתאימים לשיטת השידור בישראל DVB-T. אינני מבין כיצד הם עוברים מכון תקנים, הרי מכשיר טלוויזיה תפקידו לקלוט שידור והטלוויזיות של יורוקום לא קולטות שידור. בכל המדינות שעברו לדיגיטלי נאסרה מכירתם.MartinHSabag כתב:מה ז"א "לא מתאימים בתקינה הישראלית"?asaf23 כתב:dude69il
הסבר נמק ופרט, כי אתה טועה ומטעה.
כל המסכים שיורוקום פנסוניק (וכל היבואנים שאני מכיר) עוברים את מכון התקנים הישראלי, מה שלא תמיד אפשר לאמר על יבואנים פרלליים.......
על כל מקרה, אין לי משהו נגד יורוקום, הבית שלנו מלא במוצרים שלהם, זה פשוט אבסורד שיבואן מקביל מביא את הדגם המאובזר ויבואן רשמי מביא דגם נחות. בעולם המכוניות זה לא היה קורה
אגב, כל האמור לעיל נכון גם לגבי ניופאן, שעד לא מזמן הביאה במקביל דגמים אירופאים + אסייתים ולאחרונה מביאה רק אנלוגיים.
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

טיונר עידן והקלטה.oferlaor כתב:asaf23
לא הבנתי במה הם "מתאימים לישראל". הרי גם להם אין עברית בדיוק באותה מידה......
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78954
- שם מלא: עפר לאור
טיונר עידן לא תנאי לקבלת אישור מכון תקנים.
כפי שנאמר בעבר - אנחנו משוייכים למזרח התיכון (שעדיין אינו מקבל טיונר dtt) ולא לאירופה (שכן מקבלת).
מה שמסבך יותר את העניינים זה שבלי עברית, טיונר dtt בעייתי (אין לוח שידורים) וכן שימו לב שהרשות השניה הודיעה על שינוי בתקן ל dvbt2 שכרגע כנראה לא נתמך על ידי יצרניות עדיין...
בקיצור, לא סיפור פשוט בכלל.
כמו שכתבתי למעלה, יש לכל הדברים הללו פתרונות חיצוניים בדמות ממירי עידן וסטרימרים. זה לא אידאלי אך צריך לקחת בחשבון את זה.
כפי שנאמר בעבר - אנחנו משוייכים למזרח התיכון (שעדיין אינו מקבל טיונר dtt) ולא לאירופה (שכן מקבלת).
מה שמסבך יותר את העניינים זה שבלי עברית, טיונר dtt בעייתי (אין לוח שידורים) וכן שימו לב שהרשות השניה הודיעה על שינוי בתקן ל dvbt2 שכרגע כנראה לא נתמך על ידי יצרניות עדיין...
בקיצור, לא סיפור פשוט בכלל.
כמו שכתבתי למעלה, יש לכל הדברים הללו פתרונות חיצוניים בדמות ממירי עידן וסטרימרים. זה לא אידאלי אך צריך לקחת בחשבון את זה.
- idabari
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1887
רק אל תשכחו להקפיץ את השירשור הזה אי שם ביולי שיגיעו המסכים לארץ. נראה היכן זה יעמוד.
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אנו משוייכים למזרח התיכון רק אצל פנסוניק
השאר מבינים שתקן השידור פה אירופאי ומייבאים בהתאם.
אגב, dvbt2 כבר קיים בסוני, פיליפס וטושיבה שנמכרות בארץ
(המעבר ל dvbt2 כשלעצמו די מיותר בהתחשב בכך שבישראל יש רק שלושה ערוצים ומהלך כזה יערים קשיים על הציבור).
אבל אין טעם להילחם בפנסוניק, במיוחד כשיש אופציות אחרות. רק חבל לי שחלק נכבד מהפונקציות של ה-DVR שלי הולכות לאיבוד כיוון שיש לו רק טיונר אנלוגי.
אנשים רוכשים מסך במיטב כספם ולא מקבלים את הפונקציות והפיצ'רים שמקבלים בטורקיה.
השאר מבינים שתקן השידור פה אירופאי ומייבאים בהתאם.
אגב, dvbt2 כבר קיים בסוני, פיליפס וטושיבה שנמכרות בארץ
אבל אין טעם להילחם בפנסוניק, במיוחד כשיש אופציות אחרות. רק חבל לי שחלק נכבד מהפונקציות של ה-DVR שלי הולכות לאיבוד כיוון שיש לו רק טיונר אנלוגי.
אנשים רוכשים מסך במיטב כספם ולא מקבלים את הפונקציות והפיצ'רים שמקבלים בטורקיה.
- DannyZ
-
- חבר ותיק

מישהו יודע אם יש איזו התקדמות בנושא?
או שהעברית בפנסוניק נקברה היכן שהוא?
או שהעברית בפנסוניק נקברה היכן שהוא?
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4687
- שם מלא: ShmilMori
דני,
עד שלא נראה מסך תומך בעיניים הכל נשאר בגדר הבטחות ותו לא (ראה ערך הבטחות שנתנו ביורוקום שנה שעברה).
נציגי סוני, סמסונג ו-LG (חלוצה בארץ) לא הבטיחו דבר אבל בכולן יש כבר עברית תיקנית.
יורוקום ממש אינה אשמה בעניין (מלבד ההבטחות) אלא שפנסוניק העולמית לא סופרת אותנו וזאת ביחס למתחרות שלה.
עד שלא נראה מסך תומך בעיניים הכל נשאר בגדר הבטחות ותו לא (ראה ערך הבטחות שנתנו ביורוקום שנה שעברה).
נציגי סוני, סמסונג ו-LG (חלוצה בארץ) לא הבטיחו דבר אבל בכולן יש כבר עברית תיקנית.
יורוקום ממש אינה אשמה בעניין (מלבד ההבטחות) אלא שפנסוניק העולמית לא סופרת אותנו וזאת ביחס למתחרות שלה.