מכה חדשה: אתר TVNetIL נחסם לגלישה מישראל בצו בימ"ש עפ"י בקשה של זיר׳׳ה
- muataz
-
- טרול

- תגובות: 953
- שם מלא: muataz
אתרים כאלה יעילים כשהממיר מפספס או כשאתה מפספס שהתחיל משהו שאתה רוצה לראות ולא ידעת או כשאתה מנוי בהוט ויש סדרה מקומית שמשודרת רק ביס.
באופן אישי לא השתמשתי באתר כי בפעמים הבודדות שרציתי לא הצלחתי למצוא איך בכלל מורידים משהו. רשום שם "שם שחרור" אבל לא איפה אפשר להוריד.
אולי לא התעמקתי מספיק..
באופן אישי לא השתמשתי באתר כי בפעמים הבודדות שרציתי לא הצלחתי למצוא איך בכלל מורידים משהו. רשום שם "שם שחרור" אבל לא איפה אפשר להוריד.
אולי לא התעמקתי מספיק..
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 679
הוא דווקא כן. אם הוא מרוויח כסף מהתכנים אז העבירה נופלת תחת הקטגוריה "עשיית עושר ולא במשפט". בתי המשפט בהחלט מענישים כשצריך.nirmv כתב:בואו נדייק בשימוש במילים. העבירה שאותה עוברים אתרים אלה היא לא "גניבה", אלא "הפרת זכויות יוצרים".
ומי שמפיץ תכנים ללא רשות בעלי הזכויות או מוריד תכנים ללא רשות בעלי הזכויות הוא מפר זכויות יוצרים, ולא גנב....
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
איני מעודד עבירה על החוק, אך אני חושב שהחוק הוא זה שפגום מלכתחילה.
אני חושב שהפצה באינטרנט תורמת ויהי מה.
שהיוצרים ילמדו להרוויח את הכסף שלהם בזמן השידור LIVE - שלזה אין תחליף, מהפרסומות כל 2 דקות, מאנשים שמשחקים את כל משחקי הSMSים שהתוכנית מלווה אליה, האפליקציות הנלוות, "הצביעו לX, הצביעו לY", מספונסרים וכו'.
לאחר שהתוכנית שודרה? שיגידו שלום לכסף, וברוך הבא לעולם הרשת החופשית.
מה רע במה שMAKO עושה? היא בנתה VOD אונליין עם כל התכנים חינם אחרי שהם משודרים.. כל העונות של "רמזור" ו"ארץ נהדרת" וכו'. (ושם אגב יש פרסומות במתכונת מצומצמת)
תחשבו שכל התוכניות היו כך? לא היה צורך להוריד
צריך למצוא אלטרנטיבות לצרכן שיאפשרו לו גם לראות את התכנים, וגם לאפשר את הרווח ליוצר. אבל שיהיה מאוזן, ולא כמו בארץ - נטו ליוצר.
למשל בארה"ב כל נושא המוסיקה שם פשוט מדהים, כמעט ואין הורדות בלתי חוקיות של מוסיקה, כל הITUNES ושיטות הקנייה הדיגיטליות מאפשרות שם בקלי קלות ובזול לרכוש שירים, האמנים שם מפיצים הכל דרך הITUNES.
ואפילו GANGAM STYLE הזה, שיש את השיר חינם ביוטיוב עם מיליארד צפיות, עשה הון תועפות דרך הITUNES שהשיר נמכר שם ב3-4 ש"ח.
לסיכום, דעתי היא ששיתוף הקבצים ברשת הוא בלתי נמנע, וישאר לנצח בתצורות שונות. ועל-כן היוצר צריך להתגמש ולהבין את העובדה שזה יתקיים איתו או בלעדיו, ולמצוא לזה פיתרון כלכלי חכם. ועל החוק להשתנות בגלל התנהגות הצרכן. (ואם כמה שזה נשמע פסול, יש לי המון דוגמאות מהעולם שבה בגלל שמצב X היה פסול, שינו את החוק כדי שיתאים לו, ולא להפך)
אני חושב שהפצה באינטרנט תורמת ויהי מה.
שהיוצרים ילמדו להרוויח את הכסף שלהם בזמן השידור LIVE - שלזה אין תחליף, מהפרסומות כל 2 דקות, מאנשים שמשחקים את כל משחקי הSMSים שהתוכנית מלווה אליה, האפליקציות הנלוות, "הצביעו לX, הצביעו לY", מספונסרים וכו'.
לאחר שהתוכנית שודרה? שיגידו שלום לכסף, וברוך הבא לעולם הרשת החופשית.
מה רע במה שMAKO עושה? היא בנתה VOD אונליין עם כל התכנים חינם אחרי שהם משודרים.. כל העונות של "רמזור" ו"ארץ נהדרת" וכו'. (ושם אגב יש פרסומות במתכונת מצומצמת)
תחשבו שכל התוכניות היו כך? לא היה צורך להוריד
צריך למצוא אלטרנטיבות לצרכן שיאפשרו לו גם לראות את התכנים, וגם לאפשר את הרווח ליוצר. אבל שיהיה מאוזן, ולא כמו בארץ - נטו ליוצר.
למשל בארה"ב כל נושא המוסיקה שם פשוט מדהים, כמעט ואין הורדות בלתי חוקיות של מוסיקה, כל הITUNES ושיטות הקנייה הדיגיטליות מאפשרות שם בקלי קלות ובזול לרכוש שירים, האמנים שם מפיצים הכל דרך הITUNES.
ואפילו GANGAM STYLE הזה, שיש את השיר חינם ביוטיוב עם מיליארד צפיות, עשה הון תועפות דרך הITUNES שהשיר נמכר שם ב3-4 ש"ח.
לסיכום, דעתי היא ששיתוף הקבצים ברשת הוא בלתי נמנע, וישאר לנצח בתצורות שונות. ועל-כן היוצר צריך להתגמש ולהבין את העובדה שזה יתקיים איתו או בלעדיו, ולמצוא לזה פיתרון כלכלי חכם. ועל החוק להשתנות בגלל התנהגות הצרכן. (ואם כמה שזה נשמע פסול, יש לי המון דוגמאות מהעולם שבה בגלל שמצב X היה פסול, שינו את החוק כדי שיתאים לו, ולא להפך)
- nirmv
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1417
לא כל מי שמתעשר שלא כדין הוא גנב.Multimediaman כתב:הוא דווקא כן. אם הוא מרוויח כסף מהתכנים אז העבירה נופלת תחת הקטגוריה "עשיית עושר ולא במשפט". בתי המשפט בהחלט מענישים כשצריך.nirmv כתב:בואו נדייק בשימוש במילים. העבירה שאותה עוברים אתרים אלה היא לא "גניבה", אלא "הפרת זכויות יוצרים".
ומי שמפיץ תכנים ללא רשות בעלי הזכויות או מוריד תכנים ללא רשות בעלי הזכויות הוא מפר זכויות יוצרים, ולא גנב.......
http://www.criminal-lawyer.co.il/%D7%A2 ... %91%D7%94/
"עבירת הגניבה מוגדרת בחוק העונשין בסעיף 383. ההגדרה מופיעה כך: " אדם גונב דבר אם הוא נוטל ונושא דבר הניתן להיגנב, בלי הסכמת הבעל, במרמה ובלי תביעת זכות בתום לב, כשהוא מתכוון בשעת הנטילה לשלול את הדבר מבעלו שלילת קבע". לעבירה מספר רכיבים כאשר הפעולה שבבסיס העבירה היא הוצאת דבר, מחזקתו של הזולת ללא הסכמה. בתי המשפט פרשו את המונח "נוטל ונושא" כלקיחה ממשית של החפץ והרחקתו מהמקום תוך שלילת חזקת בעליו. "
- d1f2
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 140
בואו נעשה קצת סדר בדברים:
TVNetil מסייע לכולם: ללקוחות החברות שפיספסו את הפרק, מאפשר ללקוחות החברות להיחשף לתכנים של החברה המתחרה דבר שיגרום לו לבצע את המעבר לחברה האחרת בעקבות החשיפה לתכניה ולהוציא מן המעבר את השיקול של הפסד התכנים שהצרכן יפסיד אם לא יהיה לקוח אותה החברה ובכלל מאפשר לכל הישראלים שמתגוררים בחו"ל לצפות בתכנים המשודרים בישראל (לא ניתן לצפות בצורה חוקית באף תוכן של הערוצים גם לא בתשלום).
שלא נדבר גם על בכיר בחברת טלוויזיה אוסטרלית שהודה שהם נעזרים בשירותי ההורדות כדי לזהות איזה תכנים פופולאריים כדי להביא אותם לשידור במהרה. אני בטוח שגם אתם תודו שזה קיים גם בחברות הטלוויזיה בישראל, גם אם הן לא ממש מודות בזה.
רק בימים האחרונים פורסמו ידיעות כי הרייטינג בשנת 2012 שבר כל שיא אפשרי. התכנים הבלעדיים של חברות הכבלים והלויין זוכים לרייטינג חסר תקדים יחסית לפלטפורמה המשודרת (ערוצי הבית של החברות) ושלא נדבר על שבירת כל השיאים בהזמנות בשירותי ה VOD. איך אחרי כל זה אפשר להאשים את המורידים? הרי הערוצים מקבלים את כל החשיפה האפשרית.
אם חוסמים את הגישה ל TVNetil כי הוא "סייע למצוא תכנים המפרים זכויות יוצרים", אז צריך לסגור גם את גוגל כי גם גוגל "מסייע למצוא תכנים המפרים זכויות יוצרים". אבל רגע, גם אם חבר משתף לינק בפייסבוק לאתר אחר אז גם פייסבוק מסייעת להפרת זכויות יוצרים. וטוויטר, ומסנג'ר, ו... ו.... וזה לא נגמר. בשורה התחתונה: קבצים לא היו ב TVNetil, גם לא קישורים וגם לא מדריך הורדה. אם מישהו נעזר באתר (נניח גוגל) כדי למצוא הורדה באתר אחר, איך אפשר להאשים מישהו?
בקשר לפרסומות, לא יודע למי מכם יש את פרטי הבנק של הבעלים של TVNetil אבל רווחים בהחלט לא היו. הפסדים היו והרבה.
TVNetil מסייע לכולם: ללקוחות החברות שפיספסו את הפרק, מאפשר ללקוחות החברות להיחשף לתכנים של החברה המתחרה דבר שיגרום לו לבצע את המעבר לחברה האחרת בעקבות החשיפה לתכניה ולהוציא מן המעבר את השיקול של הפסד התכנים שהצרכן יפסיד אם לא יהיה לקוח אותה החברה ובכלל מאפשר לכל הישראלים שמתגוררים בחו"ל לצפות בתכנים המשודרים בישראל (לא ניתן לצפות בצורה חוקית באף תוכן של הערוצים גם לא בתשלום).
שלא נדבר גם על בכיר בחברת טלוויזיה אוסטרלית שהודה שהם נעזרים בשירותי ההורדות כדי לזהות איזה תכנים פופולאריים כדי להביא אותם לשידור במהרה. אני בטוח שגם אתם תודו שזה קיים גם בחברות הטלוויזיה בישראל, גם אם הן לא ממש מודות בזה.
רק בימים האחרונים פורסמו ידיעות כי הרייטינג בשנת 2012 שבר כל שיא אפשרי. התכנים הבלעדיים של חברות הכבלים והלויין זוכים לרייטינג חסר תקדים יחסית לפלטפורמה המשודרת (ערוצי הבית של החברות) ושלא נדבר על שבירת כל השיאים בהזמנות בשירותי ה VOD. איך אחרי כל זה אפשר להאשים את המורידים? הרי הערוצים מקבלים את כל החשיפה האפשרית.
אם חוסמים את הגישה ל TVNetil כי הוא "סייע למצוא תכנים המפרים זכויות יוצרים", אז צריך לסגור גם את גוגל כי גם גוגל "מסייע למצוא תכנים המפרים זכויות יוצרים". אבל רגע, גם אם חבר משתף לינק בפייסבוק לאתר אחר אז גם פייסבוק מסייעת להפרת זכויות יוצרים. וטוויטר, ומסנג'ר, ו... ו.... וזה לא נגמר. בשורה התחתונה: קבצים לא היו ב TVNetil, גם לא קישורים וגם לא מדריך הורדה. אם מישהו נעזר באתר (נניח גוגל) כדי למצוא הורדה באתר אחר, איך אפשר להאשים מישהו?
בקשר לפרסומות, לא יודע למי מכם יש את פרטי הבנק של הבעלים של TVNetil אבל רווחים בהחלט לא היו. הפסדים היו והרבה.
- drixie
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
אתרים כאלה ממש לא "מסייעים לכולם". אתר כזה לא משלם תמלוגים ליוצרים. אז נכון שזה "מניעת הכנסה" ולא גניבה (זה לא אומר שזו לא עבירה פלילית, יש הרבה עבירות), אבל אם אני אזמין ממישהו כאן שירותים ואז לא אשלם עבורם, אני רוצה לראות כמה מכם ירוצו להגן עלי אם התירוץ שלי יהיה "לא גנבתי, רק מנעתי ממנו הכנסה, וחוץ מזה הוא נהנה מהחשיפה שנתתי לו כי סיפרתי לכולם שהוא נותן שירותים בלי שמשלמים לו אז עכשיו הוא הרוויח מזה כי באו אליו הרבה לקוחות".
לגבי חו"ל - יש חברות שמספקות שידורים בעברית לחו"ל, ומשלמות תמלוגים ליוצרים. זה נמנע מהם. VOD שלא השתמשת - לא שילמת תמלוגים ליוצרים. לא קנית DVD כי הורדת - מנעת תמלוגים מיוצרים. והוט ויס משקיעות 8% מההכנסות שלהן בהפקות מקור. פחות הכנסות - פחות השקעה.
ומאחר שמדובר בתוכניות ישראליות, אז גם אין את התירוץ הקבוע של "גונבים מגויים" (וגם לא "גונבים מעשירים"). כאן פוגעים ביוצרים ישראלים באופן הכי ברור. יש הרבה יוצרים שכל ההכנסה שלהם תלויה בהפקות המקור ובהכנסות מתמלוגים, וכל גרוש חשוב להם.
לגבי חו"ל - יש חברות שמספקות שידורים בעברית לחו"ל, ומשלמות תמלוגים ליוצרים. זה נמנע מהם. VOD שלא השתמשת - לא שילמת תמלוגים ליוצרים. לא קנית DVD כי הורדת - מנעת תמלוגים מיוצרים. והוט ויס משקיעות 8% מההכנסות שלהן בהפקות מקור. פחות הכנסות - פחות השקעה.
ומאחר שמדובר בתוכניות ישראליות, אז גם אין את התירוץ הקבוע של "גונבים מגויים" (וגם לא "גונבים מעשירים"). כאן פוגעים ביוצרים ישראלים באופן הכי ברור. יש הרבה יוצרים שכל ההכנסה שלהם תלויה בהפקות המקור ובהכנסות מתמלוגים, וכל גרוש חשוב להם.
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
וואללה , ברצינות , רק לא מזמן נשמעה אנחת רווחה קולקטיבית מכול באי הפורום שמצאו שרת ניוז שיעבוד חלקית , וכאן אתם מתנפלים על מישהו שהגן על אתר ישראלי .
אז נכון שבשרשרת המזון ניוז/טורנטים פרטיים הם הקינגים ופשוטי העם שאינם יודעים/יכולים/whatever להגיע אליהם נאלצים להשתמש באתרי הורדות, אבל מכאן לעשות 4 דפים לקרוא למישהו אחר גנב ?!!!! למה בניוז לא גונבים ? ובטורנטים ? מה פתאום כולם נהיו לי פתאום צדיקים ?
ועכשיו אני אומר משהו לא פולטיקלי קורקט , ותוכלו לירות בי חיצי אש אח"כ
, אני לא חושב שזיר"ה או האולפנים היו יכולים לעשות את המעשים הבלתי חוקיים שלהם לגבי הגבלת ההפצה , אילולה הם היו משלמים הון תועפות לשדולה שתאפשר להם רמיסת חופש הביטוי בצורה כזו . מי שמשקיע כל כך הרבה כסף בזה , אומר לי שיש לו משהו מלוכלך מאוד בעשיית העסקים שלו , אז אני לא ממש בטוח מי כאן גנב ומי לא .
אבל בעולם שבו הכסף הגדול מדבר ומגיע לכוח שמשנה דברים , כולם גם נעשים שבויים של משטיפת המוח הזו .
זו הדעה הפרטית שלי ואני לא הולך להתווכח עליה ו/או להגן עליה
אז נכון שבשרשרת המזון ניוז/טורנטים פרטיים הם הקינגים ופשוטי העם שאינם יודעים/יכולים/whatever להגיע אליהם נאלצים להשתמש באתרי הורדות, אבל מכאן לעשות 4 דפים לקרוא למישהו אחר גנב ?!!!! למה בניוז לא גונבים ? ובטורנטים ? מה פתאום כולם נהיו לי פתאום צדיקים ?
ועכשיו אני אומר משהו לא פולטיקלי קורקט , ותוכלו לירות בי חיצי אש אח"כ
אבל בעולם שבו הכסף הגדול מדבר ומגיע לכוח שמשנה דברים , כולם גם נעשים שבויים של משטיפת המוח הזו .
זו הדעה הפרטית שלי ואני לא הולך להתווכח עליה ו/או להגן עליה
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- MartinHSabag
-
- מנהל

לא מדוייק. כשקונים זכויות vod יש התחייבות מינימלית לשלם לאולפן, גם אם לא נעשתה צפייה שלמה כל השנה.לגבי חו"ל - יש חברות שמספקות שידורים בעברית לחו"ל, ומשלמות תמלוגים ליוצרים. זה נמנע מהם. VOD שלא השתמשת - לא שילמת תמלוגים ליוצרים. לא קנית DVD כי הורדת - מנעת תמלוגים מיוצרים. והוט ויס משקיעות 8% מההכנסות שלהן בהפקות מקור. פחות הכנסות - פחות השקעה....
- orshock
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
"יצאת צדיק" זה כאן...
משעשע שחלק מבעלי האתר שיצאו כנגד גוזלן פעילים ביותר באשכול המלצות הסרטים הגדול.. כי הורדת סרטים היא בעצם תמיכתכם בתעשיית הסרטים בהוליווד?
הפגיעה בתעשיית הסרטים הנגרמת מהורדת סרט, אנושה פי כמה וכמה מהפגיעה בתעשיית הטלוויזיה מהורדת סדרה, בטח מאלו של חברות הכבלים והלווין.
היחס בין הורדת פרק לבין ירידה ברייטינג הוא מזערי לעומת הורדת סרט והשפעתו על כמות הכרטיסים/DVD הנמכרים.
משחקי חתול ועכבר, עוד חודשיים יבוא אתר אחר לגאול אותנו קצת מיס והוט החזירים.
משעשע שחלק מבעלי האתר שיצאו כנגד גוזלן פעילים ביותר באשכול המלצות הסרטים הגדול.. כי הורדת סרטים היא בעצם תמיכתכם בתעשיית הסרטים בהוליווד?
הפגיעה בתעשיית הסרטים הנגרמת מהורדת סרט, אנושה פי כמה וכמה מהפגיעה בתעשיית הטלוויזיה מהורדת סדרה, בטח מאלו של חברות הכבלים והלווין.
היחס בין הורדת פרק לבין ירידה ברייטינג הוא מזערי לעומת הורדת סרט והשפעתו על כמות הכרטיסים/DVD הנמכרים.
משחקי חתול ועכבר, עוד חודשיים יבוא אתר אחר לגאול אותנו קצת מיס והוט החזירים.
- orshock
-
- חבר פעיל מאוד

מרטין, ראה שתי תגובות מעל התגובה שלך, זו היתממות. (אלא במידה והבחור לא מוריד תכנים כלל למחשב, אבל אני לוקח את הסיכון)
וגם התגובה הראשונה שלך "הגניבה הישראלית" לא בדיוק קו אחד עם מי שמוריד סרטים הוליוודים יום יום (שוב, במידה ואתה אינך צופה כלל בתכנים "מורדים"-התנצלותי הכנה)
וגם התגובה הראשונה שלך "הגניבה הישראלית" לא בדיוק קו אחד עם מי שמוריד סרטים הוליוודים יום יום (שוב, במידה ואתה אינך צופה כלל בתכנים "מורדים"-התנצלותי הכנה)
- sheva23
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
ניתן להיעזר בhttp://www.hidemyass.com להזין שם בשורת הכתובת את http://www.tvnetil.net/ (יש לשים את הSSL על ON מתחת לשורת הכתובת)
ואז ללחוץ על HIDEMYASS , זה גולש לאתר דרך פרוקסי.
עד שתתקבל החלטה סופית....
עד שתתקבל החלטה סופית....
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
- orshock
-
- חבר פעיל מאוד

תודה.sheva23 כתב:ניתן להיעזר בhttp://www.hidemyass.com להזין שם בשורת הכתובת את http://www.tvnetil.net/ (יש לשים את הSSL על ON מתחת לשורת הכתובת)
עד שתתקבל החלטה סופית.......
יש תוסף של hide my ass לכרום, שהופך את השימוש ליותר פשוט, ממליץ.
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
היכן אתעה רואה את התוסף הזה ? כי אני לא מוצא אותו באתר שלהם
- MartinHSabag
-
- מנהל

לא, אני לא מוריד.orshock כתב:מרטין, ראה שתי תגובות מעל התגובה שלך, זו היתממות. (אלא במידה והבחור לא מוריד תכנים כלל למחשב, אבל אני לוקח את הסיכון)
וגם התגובה הראשונה שלך "הגניבה הישראלית" לא בדיוק קו אחד עם מי שמוריד סרטים הוליוודים יום יום (שוב, במידה ואתה אינך צופה כלל בתכנים "מורדים"-התנצלותי הכנה)...
- orshock
-
- חבר פעיל מאוד

https://google.com/webstore/deta ... urce=gmailtruejoker כתב:היכן אתעה רואה את התוסף הזה ? כי אני לא מוצא אותו באתר שלהם...
אז כמו שאמרתי מרטין, התנצלותי הכנה
- dodi88
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3803
תודה רבה על האינפורמציה כיצד להיכנס לאתר! 
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
מישהו מצליח לראות את האתר דרך פרוקסי? מאתמול אני לא מצליח
תודה
תודה
- or4558
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 812
האתר נסגר לגמריkingikra כתב:מישהו מצליח לראות את האתר דרך פרוקסי? מאתמול אני לא מצליח
תודה...