השוואת וינטאג' לעומת מודרני

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #41 

ofir-harlev כתב:kipikipod תן לי להבין משהו...
אחרי השיפוץ המגבר היה נשמע גרוע?ממש פחות טוב שאיך שנשמע בהתחלה?
...
בצורה קיצונית, כן.

Form78HiFi,
אוי אוי אוי אוי.
Utopia

Rozshay
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #42 

אני לא יודע מה איתך tnsilver ,
אני לעולם הכנסתי ואכניס (אולי בפנסייה) מגברים במצב שאתה מתאר הביתה,
מבחינתי אם המוצר לא בוהק ונוצץ לי על המדף ובמצב מככני קרוב לפרפקט הוא לא עונה על ההגדרה האישית שלי כוינטאג
אין לי את הידיים, הידע, העצבים והזמן הפנוי לצאת להרפתקאות,

עקב תקלה לא מסובכת הכנסתי רסיבר נחשב שמאוד אהבתי שנתון 79 לתיקון אצל טכנאי מיקצועי ומוכר, מאחר שהיו צריכים להחליף רכיב במעגל הPRE
אז כבר הטכנאי החליף את כל הרכיבים שמומלץ להחליף ב2 הערוצים, ועוד כמה דברים שחשב לנכון,

לא יותר כח, לא יותר ניקיון ולא יותר כלום, בדיוק ההיפך.

אם אני אזרום עם קו המחשבה שלך (לא שלי)
אני לא יודע לכמה אנשים פה בפורום יצא לקחת מגבר במצב פרפקט 100% נקי וזך שעקב תקלה קטנה הוחלפו בו רכיבים נוספים שלא לצורך (היו תקינים ומקוריים),
לפי התיאורים שלך עם הEBAY, המטבח השמנוני או ה110V, יכול להיות שפשוט אתה מטפל במגברים לא בדיוק 100% נקיים וזכים.
אז הרפרנס שלך לא בדיוק משהו משהו.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #43 

Rozshay כתב:אני לא יודע מה איתך tnsilver ,
אני לעולם הכנסתי ואכניס (אולי בפנסייה) מגברים במצב שאתה מתאר הביתה,
מבחינתי אם המוצר לא בוהק ונוצץ לי על המדף ובמצב מככני קרוב לפרפקט הוא לא עונה על ההגדרה האישית שלי כוינטאג
אין לי את הידיים, הידע, העצבים והזמן הפנוי לצאת להרפתקאות,

עקב תקלה לא מסובכת הכנסתי רסיבר נחשב שמאוד אהבתי שנתון 79 לתיקון אצל טכנאי מיקצועי ומוכר, מאחר שהיו צריכים להחליף רכיב במעגל הPRE
אז כבר הטכנאי החליף את כל הרכיבים שמומלץ להחליף ב2 הערוצים, ועוד כמה דברים שחשב לנכון,

אני לא יודע לכמה אנשים פה בפורום יצא לקחת מגבר במצב פרפקט 100% נקי וזך שעקב תקלה קטנה הוחלפו בו רכיבים נוספים שלא לצורך (היו תקינים ומקוריים),
לפי התיאורים שלך עם הEBAY, המטבח השמנוני או ה110V, יכול להיות שפשוט אתה מטפל במגברים לא בדיוק 100% נקיים וזכים.
אז הרפרנס שלך לא בדיוק משהו משהו.
...
גם אם הוא צודק לגבי מצב המוצרים באיביי (והוא ממש לא, כמו כל מפחידן EBAY טיפוסי בפורומים),
המגבר הגיע אליי במצב מעולה, מלבד הנורות של הVU METER שלא עבדו, הכל עבד כמו שעון, אפילו המפסקים למיניהם, הוא היה ללא שריטה אחת (נו, צילמתי לכם אותו, ראיתם בדיוק מה המצב).

הוא מדבר כאילו יש לי איזשהי אג'נדה נסתרת נגד קנווד :lol: , מה גם שבכלל לא אני זה שביצע את כל השיפוץ, אז למה לעזאזל הוא מדבר כאילו אני האשם? :lol: :lol:

tnsilver ומעריצו הסודי, אני ארשה לכם להמשיך את גיבוב הבולשיט שנאמר כאן על המקרה שלי, אתם כנראה רגילים בפורום לשפה מלוקקת ומתנשאת, אני בכל אופן אוהב לדבר תאכל'ס ואת האמת כמו שהיא - קשה לכם? תבלעו רוק ותמשיכו הלאה.
Utopia

חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 742
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #44 

אולי תוכל לומר במשהו מה יאיר שיפץ / שינה / החליף במגבר ?

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #45 

קיפקיפוד היקר.. רבות התלבטתי אם וכיצד להגיד על כל חילופי הדברים שהולכים פה, והגעתי למסקנה אחת - של נעלייך מעל רגלייך.

כתבתי את זה כבר בעבר, ואכתוב את זה שוב - בפורום הזה אנחנו מעריכים את מי שיודע להחזיק מלחם ולא את מי שיודע לגהץ את הכרטיס אשראי שלו. אם כל הכבוד, אתה ממש אבל ממש עובר פה את הגבול, גם בתוכן הדברים שלך וגם בצורת ההגשה. תנסה לעקוב קצת אחרי מה קורה פה בפורום, ותבין שהלך הרוח ממש לא מתאים לצורת הדיון שאתה מנסה לנהל פה. אתה גם תוקף את אחד מחברי הפורום המכובדים ביותר שלנו ומשתלח בו בצורה שאין לה כל הצדקה מעבר להגנה על האגו הפצוע שלך. על הדרך, אמנם ברמיזות, אבל אתה גם סוג של מלכלך על הטכנאי (גם יקיר הפורום מזה שנים) יאיר פורמן בכך שאתה מספר כיצד המכשיר חזר ממנו כאשר הוא נשמע רע, אבל לא מוכן לפרט מה בעצם קרה.

והכי נורא.. רואים שאין לך מושג על מה אתה מדבר, בזמן שאתה מנסה להסביר לכולם כמה אתה מבין. יש כאן אנשים עם נסיון של עשרות, כן כן - עשרות, שנים בתחום (וסילבר בניהם).. אני ממליץ לך בחום להרגיע, אולי אפילו להתנצל, ואחרי זה לשבת בשקט ולהקשיב למה שקורה פה - אתה עלול עוד ללמוד משהו.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #46 

Rozshay כתב:אז כבר הטכנאי החליף את כל הרכיבים שמומלץ להחליף ב2 הערוצים, ועוד כמה דברים שחשב לנכון,
...
...
לפי התיאורים שלך עם הEBAY, המטבח השמנוני או ה110V, יכול להיות שפשוט אתה מטפל במגברים לא בדיוק 100% נקיים וזכים. אז הרפרנס שלך לא בדיוק משהו משהו.
...
צר לי על המקרה הפרטי שלך. זה לא אמור להיות כך אבל אתה חייב להבין שכמעט אין דבר כזה רכיבים תקינים ומקוריים במגבר משנתון 79. כמעט כל הרכיבים האלקטרוניים הפאסיביים - חייבים בהחלפה. (קבלים, נגדים - אפילו סלילים) מכיוון שיש להם אורך חיים מוגבל ומכיוון שהרכיבים המקוריים יוצרו בתקופה טכנולוגית בה אורך החיים שלהם היה נמוך בהרבה מהיום.

פתיחה וטיפול כירורגי במגבר וינטאז' היא תמיד עניין של סיכון מסויים ולעולם אינך יודע איזו מסילה תתרומם, איזה לוח ייסדק, איזה חוט יקרע, איזו נקודת הלחמה תמות. לכן - כמעט לעולם - לא יחליף איש מקצוע אמיתי שמכבד את עצמו - רכיב בודד אחד. זה מטופש. זה גם חסר תועלת. אין שום טעם בהחלפת קבל בודד אחד. להיפך, החלפתו מהווה חיזוק של חולייה במעגל מסויים ולפיכך החלשה של חולייה אחרת באותו מעגל או מעגל אחר. יש דבר שנקרא שיקול דעת מקצועי ויש לטכנאים מקצועיים חירות מסויימת להשתמש בו. חבל רק שלא אישרת החלפה מלאה של כל הרכיבים. כשפותחים מכשיר - כבר הרבה יותר קל להחליף הכל ברצף - תוך כדי ניהול הרשימות של החלקים הישנים שהוצאו והחדשים שנכנסים פנימה. לקוחות שאינם מוכנים להוצאה הכרוכה בכך - בדרך כלל מסבכים לעצמם את החיים ומקשים על הטיפול.

לגבי eBay - הדברים אינם פשוטים כמו שהם נראים. יש שם המון 'שטיקים'. יש זן של סוחרים סינים שרוכשים במרוכז וינטאז' המוגדר כלא תקין או חלקי חילוף במחירים מגוחכים. אני נתקל בהם במכרזים על חלקי חילוף. הם מאוד זריזים. הם משנעים כמויות מסחריות של ציוד, במכולות, להונג קונג. הציוד עובר טיפול ראשוני, מנוקה, נארז ונמכר מחדש ב-eBay כציוד תקין. יחידת 9090DB לחלקים נמכרת בכ-$200 גג.ב-eBay בעוד שאותה יחידה בהונג קונג נמכרת בכ-$550.מספר שבועות לאחר רכישתה. מתח הרווחים אדיר. גם האמריקאים עצמם לא פראיירים. יש חנויות שמתמודדות על חלקים ומוכרות אותן באתרים משל עצמן במחירים משולשים (oaktree vintage למשל) ואז יש את כל המייסטרים של אודיו-קרמה שעושים בדיוק אותו דבר - רק שהם צריכים חלקי חילוף עבור לקוחות. מה שנותר לחברי הפורום כאן - אחרי שהם גומרים לתחקר את חבריהם בכל השאלות האשפריות - אלו הן שאריות שאף אחד לא רצה לגעת בהן.

יש גם ציוד ביתי תקין שנמכר במכרזים מטעם בתי מסחר וחנויות און-ליין. בארה"ב שיווק דרך eBay זהו ענף הולך ומתפתח וכמעט לכל חנות ענתיקות זניחה יש גם ייצוג מקוון. רכישה כזו היא תמיד הימור. זה בכלל לא משנה מה מצבו החיצוני של מכשיר - לרכיבים אלקטרונים יש תאריך תפוגה. באופן אישי אני רוכש ב-eBay רק מציאות נדירות ששוות את ההשקעה מפאת נדירותן. גם אם היום יקר לי - בעוד שנה שווי היחידה יכסה את ההוצאות ובעוד חמש שנים יביא לרווח נאה. לא שאני מתכוון למכור - אבל המודל הכלכלי הוא מוצדק. לפני שנתיים רכשתי 9090DB חדש לגמרי בקופסה המקורית. המחיר ששילמתי עבורו אז - הוא היום מחיר פתיחה של מכרז לכל יחידה כזו ב-eBay. אין הרבה מציאות כאלה וגם אז מדובר בהימור שלא תמיד משתלם.

דווקא היחידות ה'שומניות' שעמדו אצל אנשים בבית ולא עברו מסוחר לסוחר - הן אלה שאני מעדיף באופן אישי כמועמדים בעלי פוטנציאל לשיחזור. אני נמצא בארה"ב יחסית הרבה ואני מסתובב במכירות חצר וחנויות מישכון. שם אפשר לבדוק את המציאות בדיקה ראשונית ובדרך כלל המחיר מצחיק. אני משפץ, בנוסף להחלפת כל הרכיבים, גם את השילדה, העץ, ואת החיווט הפנימי ולאחרונה מצאתי מישהו, צעיר כישרוני, בבוסטון שמשפץ פאנלים קדמיים - כולל אלומיניום, כיתוב, והחלקה של פיברגלאס וזכוכית. אולי אני אצליח ללמוד ממנו כמה טריקים.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #47 

Tankpopper כתב:קיפקיפוד היקר.. רבות התלבטתי אם וכיצד להגיד על כל חילופי הדברים שהולכים פה, והגעתי למסקנה אחת - של נעלייך מעל רגלייך.

כתבתי את זה כבר בעבר, ואכתוב את זה שוב - בפורום הזה אנחנו מעריכים את מי שיודע להחזיק מלחם ולא את מי שיודע לגהץ את הכרטיס אשראי שלו. אם כל הכבוד, אתה ממש אבל ממש עובר פה את הגבול, גם בתוכן הדברים שלך וגם בצורת ההגשה. תנסה לעקוב קצת אחרי מה קורה פה בפורום, ותבין שהלך הרוח ממש לא מתאים לצורת הדיון שאתה מנסה לנהל פה. אתה גם תוקף את אחד מחברי הפורום המכובדים ביותר שלנו ומשתלח בו בצורה שאין לה כל הצדקה מעבר להגנה על האגו הפצוע שלך. על הדרך, אמנם ברמיזות, אבל אתה גם סוג של מלכלך על הטכנאי (גם יקיר הפורום מזה שנים) יאיר פורמן בכך שאתה מספר כיצד המכשיר חזר ממנו כאשר הוא נשמע רע, אבל לא מוכן לפרט מה בעצם קרה.

והכי נורא.. רואים שאין לך מושג על מה אתה מדבר, בזמן שאתה מנסה להסביר לכולם כמה אתה מבין. יש כאן אנשים עם נסיון של עשרות, כן כן - עשרות, שנים בתחום (וסילבר בניהם).. אני ממליץ לך בחום להרגיע, אולי אפילו להתנצל, ואחרי זה לשבת בשקט ולהקשיב למה שקורה פה - אתה עלול עוד ללמוד משהו.
...
ו... הנה עוד אחד :lol:
חבר יקר, אתה זה שרכשת באפר מנורות סיני מבלי להבין בסוגי מנורות אפילו, אני טועה?
זה באמת מתחיל להיות עצוב :lol: תעשו חיים חבר'ה
Utopia

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #48 

ואתה זה שהשכיב סכום פי כמה יותר גדול על מגבר שהוא בחיים לא שמע רק כדי למכור אותו אחרי שבועיים.. מה הנקודה שלך?

ידידי - הפורום הזה כנראה לא בשבילך.. כן מדברים על מוזיקה, מערכות מגניבות וכמה כיף להעסק איתן. כאן לא מחפשים להעליב, להתנשא, לדפוק על החזה והלראות כמה ה*$%@ שלנו גדול. תצטרף בבקשה לאווירת הפורום או תעבור הלאה..

ודרך אגב - הבאפר מנורות הסיני שלי שקניתי בלי להבין כלום במנורות נשמע מעולה, והוא עדיין אצלי - כבר למעלה מחודש שלם!! אה כן, ובניתי אותו לבד, במו שתי ידי כמו את רוב חלקי המערכת שלי.. תנסה פעם לבנות איזה משהו - אולי תלמד להעריך ידע שמצטבר מעבודה קשה ולאורך זמן ולא מהוצאת כספים מיותרים.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #49 

Tankpopper כתב:ואתה זה שהשכיב סכום פי כמה יותר גדול על מגבר שהוא בחיים לא שמע רק כדי למכור אותו אחרי שבועיים.. מה הנקודה שלך?

ידידי - הפורום הזה כנראה לא בשבילך.. כן מדברים על מוזיקה, מערכות מגניבות וכמה כיף להעסק איתן. כאן לא מחפשים להעליב, להתנשא, לדפוק על החזה והלראות כמה ה*$%@ שלנו גדול. תצטרף בבקשה לאווירת הפורום או תעבור הלאה..

ודרך אגב - הבאפר מנורות הסיני שלי שקניתי בלי להבין כלום במנורות נשמע מעולה, והוא עדיין אצלי - כבר למעלה מחודש שלם!! אה כן, ובניתי אותו לבד, במו שתי ידי כמו את רוב חלקי המערכת שלי.. תנסה פעם לבנות איזה משהו - אולי תלמד להעריך ידע שמצטבר מעבודה קשה ולאורך זמן ולא מהוצאת כספים מיותרים.
...
אני זה שמתנשא?
אין לכם מספיק אינפורמציה להעריך אפילו מה קרה, ועדיין חלקכם בוחרים להגיב ולהגן על יקירכם :lol: , אותו קנווד שחלילה הכפישו את שמו.... אתם אמיתיים?

אתה מדבר איתי על התנשאות ואז אומר לי לבנות משהו על מנת להעריך ידע מצטבר?
על מה אתה מדבר תגיד לי? רכשת קיט של באפר מנורות מסין, עם מנורה שאפילו אם ממש תנסה תתקשה למצוא חלופה אירופאית \ אמריקאית שתשמע קרוב לסביר :lol: והקטע הוא שרכשת את זה, ובנית את זה מבלי לדעת דבר על המנורה שמחוברת, שהיא בערך החלק העיקרי בכל הקיט הזה.... נו באמת.

התגובה האחרונה שלי בנושא הזה, אני רואה שיש כאן קבוצת אנשים שממש טוב להם בבועה, כמו שאמרתי - תבלו :lol:
Utopia

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #50 

אני ממש מתחיל לחבב אותך. אתה פשוט נחום תקום. הכל עובר לך מעל הראש... שרדן. מה שאמרת ל-Tank, לדעתי, הוא בבחינת 'הפוסל - במומו פוסל'. לא הבנת את הנקודה. זה בכלל לא משנה אם הוא הבין או לא הבין. הוא 'עשה'. הוא התחיל תהליך. בפעם הבאה הוא יעשה יותר טוב. הוא ישתף אותנו כך שהפעם הראשונה של מישהו אחר כאן כבר תיהיה הרבה יותר טובה מהפעם הראשונה שלו. זו הכוונה בידע מצטבר וזה בין הדברים הכי יפים שיש לגזע האנושי. לפני קצת פחות משמונה חודשים הוא עוד נאבק באלקטרוניקה בסיסית. היום הוא מרכיב לבד רכיבים ומשפץ מערכות שמביישות הי-אנד עכשווי. בעיני זה מדהים! המנורה הסינית היא לא רלוונטית כאן - לכשעצמה - בכלל!

גם ההתפרצות הזו שלך... דרכו לך על הרגל...על האצבע הקטנה... חזק... אז או שתסנן איזו קללה חרישית בינך לבין עצמך - או שתעמיד פנים שזה לא קרה ותראה קשוח - אבל לצעוק 'לא כואב ולא כואב' כמו איזה ילד קטן כשכולם רואים עוויתות??? נו באמת...

נפרדת מאיתנו כבר כמה פעמים. חבל! דווקא קטעים איתך. מה זה ה'אוי אוי אוי אוי' הזה? אתה בחור צעיר לא? מה - יש לך טחורים? אין לנו אג'נדות סודיות ואף אחד כאן לא מחזיק מניות של אף יצרן. ממילא רוב היצרנים שמדובר עליהם כאן התפוגגו להם מזמן. אם יש פורום במדינה הזו שהוא חף מאינטרסים כלכליים - אלה הם אנחנו. אפילו את המנהלים כאן כבר לא כל כך מעניין על מי אנחנו 'מלכלכים' או את מי אנחנו מעריצים כאן. אף מפרסם שלהם לא מוכר את המודלים שאנחנו מדברים עליהם. לדעתי לא הבנת כהלכה את עניין ה'אג'נדות'. אף אחד לא מאשים אותך באג'נדה סודית ומתוחכמת. מבחינתי אתה נקי מחשד.

האג'נדה שלי, לעומת זאת, היא ממש לא סודית. אני את קנווד אף פעם לא אהבתי וכבר הסברתי כאן, כמה פעמים, למה לא. עם זאת, בצדק או שלא בצדק, ה-9100 הוא מודל אגדי. בחרתי בו פעם (בגירסת הברונזה) למוצר הוינטאז' בעל העיצוב היפה ביותר - צריך 'ביצים' כדי לעצב כך מוצר בשנות ה-70'. לכולנו חבל שהיחידה חזרה לשוק (ועוד זה המשפיל 'לרציניים בלבד' באתר ההוא) ויש כאן רבים שהיו שמחים לשים עליה יד. 'כתב האישום' הוירטואלי היחידי שעולה כאן הוא הכישלון בשימור היחידה המופלאה הזו. זה קצת כמו ועדת אגרנט בשילוב עם גבעת חלפון פה: בכלל לא משנה מי ביצע - אותנו מעניין מי נתן את ההוראה. אנחנו אנשים סנטימנטליים (במידה כזו או אחרת) והיינו מעדיפים הפי-אנד לסיפור הזה. חברים כאן עמלים ומזיעים על יחידות וינטאז' לעיתים במשך חודשים ולא רואים בעין יפה יאוש טוטאלי מיחידה מכובדת כזו לאחר זמן כה קצר.

זו לא 'בועה' כאן - אבל זה לא רחוק מהאמת. זו קאפסולת זמן, 'נישה' של אנשים שיש להם הערכה למוצרים ומלאכה שהם פחות מקובלים היום, שנשכחו או שהם פשוט נדירים באיכותם. מכוניות לאספנים זו בועה? בבועה חיים אנשים שלא יודעים מה קורה בחוץ. רובינו יודעים. רואים ובוכים (או מתלוצצים על מה שקורה בחוץ) - אבל כל מי שאני מכיר כאן באופן אישי הם אנשים פרודקטיביים ויצירתיים שמאוד מחוברים למציאות - בין אם הם אוהבים אותה - או לא. אולי כדאי שתקשיב להם?

MrSound
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #51 

בטעות

Rozshay
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #52 

אני לא מכיר את המקרה עם ה9100, אישית הייתי מעוניין בכזה מגבר אבל לא הייתי יוצא בשבילו להרפתקאה בEBAY
נראה לי כבד ומסורבל מדי להביא כזה מיפלץ לפה, גם אם היה 220V
לא יודע מה הלך במקרה של kipikipod, כבר כתבתי זאת באתר השני, בפרטי אספנות אני לעולם לא הייתי מבטל\עוקף מעגלים ללא סיבה.
חלק מהעיניין זה שהכל עובד, וכל עוד יש ברירה אני מעדיף להשאיר את המצב דומה למקור ככל האפשר

בנוגע לתיקון,אני עדיין בדעה שכשהכל עובד ונשמע טוב, מלבד ניקיון ולהעבור על הלחמות לא צריך למהר ולהחליף, צריך לבדוק כל מקרה לגופו
ברור שאם יש הייסס והאמ, קורוזיות ,קבלים מנופחים וכדומה, אז מומלץ לרוץ ולהחליף.

בכל מקרה מעניין תתחת שלי הנושא שאליו הולך השירשור.
לשאלת הכותרת, אני חושב שפריט וינטאג מהדגמים ומהחברות המובילות לתקופה, נותן תמורה אדירה לעומת מכשיר חדש
אבל ההגדרה שלי לוינטאג שונה במקצת מההגדרה של חלק מחובבי הסטריאו, וכמו שיש פטיפונים ותקליטים שהייתי מעדיף לשמוע MP3 עליהם,
ככה יש מגברים ישנים שהייתי מעדיף כל מגבר סטריאו מהחברות המובילות של שנות ה2000 עליהם.
,
בהצלחה לכולם
וכל הכבוד למי שבמו ידיו משפץ ומשפר מגברים, הלוואי עלי הידע הזה.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #53 

השירשור הזה הולך ומדרדר לשרשורים שמוכרים מאתרים מתחרים וכולל השמצות אישיות,תעשו טובה,ואת הריבים תשמרו מחוץ לפורום הזה.כשבני אדם יושבים מול מסך ומקלדת ואינם מכירים באמת אחד את השני מחוץ לעולם הקיברנטי,יוצאים
להם אמרות והשמצות שיתכן מאוד שלא היו יוצאות אם הם היו מכירים בעולם האמיתי אחד את השני.אז-תרגעו.לכולנו פה יש
אותו התחביב.לקיפיקיפוד-מפתיע מאוד מה שקרה ל-KA-9100 שלך,מאות כאלה שופצו על ידי טכנאים מומחים באודיו קארמה,פה בארץ על ידי יאיר,אף אחד לא דיווח שהמגבר נשמע יותר טוב במצב "הסטוק שלו".המקרה נשמע מוזר במקצת,ותקן אותי אם אני טועה,שיפוץ מגבר וינטאג' אמור לשפר מאוד את האופי המקורי של המגבר-כפי שמהמנדסים שלו
התכוונו,ולהביא את האופי המקורי לידי ביטוי מירבי.במילים אחרות-אי אפשר להפוך מרנץ לסאנסוי ואי אפשר להפוך קנווד לפיוניר ולהפך.לכן מסקרן מאוד מה שקרה לשיפוץ ל-9100 שלך,ואיך זה קרה.יאיר בוחר ברכיבים סופר איכותיים לשיפוצי הוינטאג'ים שלו,בפרט למגבר מעולה כמו ה-9100,ולכן השתלשלות העניינים נראית מעט תמוהה,(ושוב תקן אותי אם אני טועה),לאור ההתלהבות הראשונית שלך מהמגבר.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

חוני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 742
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #54 

אפשר להשמיץ את kipikipod אבל זה לא יהיה הגון ונכון משום שאני מבין שקרה פה מקרה מסוים שעד עתה אינני יודע מהו - הנסתר רב על הגלוי...

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #55 

Rozshay כתב: בכל מקרה מעניין תתחת שלי הנושא שאליו הולך השירשור.
לשאלת הכותרת, אני חושב שפריט וינטאג מהדגמים ומהחברות המובילות לתקופה, נותן תמורה אדירה לעומת מכשיר חדש
אבל ההגדרה שלי לוינטאג שונה במקצת מההגדרה של חלק מחובבי הסטריאו, וכמו שיש פטיפונים ותקליטים שהייתי מעדיף לשמוע MP3 עליהם,
ככה יש מגברים ישנים שהייתי מעדיף כל מגבר סטריאו מהחברות המובילות של שנות ה2000 עליהם.
,
בהצלחה לכולם
וכל הכבוד למי שבמו ידיו משפץ ומשפר מגברים, הלוואי עלי הידע הזה.
...
מסכים עם כול מילה , ואני חייב להוסיף שמי שפוגע במישהו שקנה ונתן למישהו אחר לשפץ לו , הוא באמת בבעייה רצינית . לא לכולם יש את הידע והיכולת , וטוב שהם מודעים לחולשות שלהם ונותנים למומחים לעשות את העבודה , במקום להתעקש לעשות זאת בעצמם . ועל זה אני חושב שמגיע לו כול הכבוד , ולא בזיונות
וד"א טוב לדעת שהפורום הספציפי הזה הוא רק ליודע פרק בתורת ההלחמה , אני מבין שאסור לי להגיב כאן יותר :lol:

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #56 

truejoker כתב:וד"א טוב לדעת שהפורום הספציפי הזה הוא רק ליודע פרק בתורת ההלחמה , אני מבין שאסור לי להגיב כאן יותר :lol:
...
נכון. ואם אתה יודע את החוקים שלנו כל כך טוב ושולט בקוד הסתרים כאן אז למה הגבת בכל מקרה? וד"א - שכחת להשתמש בראשי התיבות אאלו"ט הפעם. דה? :wink:

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”