מבחן האזנה ל L110

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

צריך לעשות כמו מחלקת עסקים מחלקת מעשנים ... :D

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548

שליחה

יישנה סיגריה...טעימה? :lol:

moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258

החל השיפוץ

שליחה

לקח לי שבוע לקנות את התרסיס
ועוד שבוע עד שסוף סוף מצאתי זמן להתיישב על זה

אני עובד לפי השלבים:
1 - פתח את מכסה העץ (ארבע ברגים בצדדים)
2 - פתח את המכסה התחתון - כמה ברגים שחורים בצדדים ושניים שלושה במרכז
3 - הסר את השילדה העליונה (טיונר) - שמונה ברגים המתחברים לשילדה המרכזית, שניים קטנים לפאנל הקדמי + חיבורים מהירים + כפתור טיונר שצריך לשלוף
4 - הסר את הפאנל הקדמי - שלוף את הפתורים הסיבוביים והידיות (לא את הגליליים המתחברים לכפתורים הלחיצים) ופתח את שלושת האומים שתגלה מתחת. לא לשכוח את כפתור הטיונר.

את שלב 3 עשיתי רק שלא הצלחתי להסיר את השילדה העליונה לגמרי אבל חשפתי את מה שמתחת ופשוט הנחתי אותה מעל החלק האחורי
כרגע אני תקוע בשלב 4 - לא מוצא את 3 האומים ולא מצליח להסיר את החלק הקידמי

להלן התמונות:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

המשך

שליחה

המשך

בנוסף לתמונות עוד כמה שאלות:

טומי - שירטטת לי חץ שהולך ימינה, יש שם משהו כמו כמה תיקיות מסודרות אחת אחרי השניה - גם אותן לרסס?
בנוסף, אני לא מצליח לראות אצלי את מה שסימנת בעיגול.
אמנם עוד לא הסרתי את מעגל הדולבי אבל אפשר לראות מה יש מתחת וזה נראה שונה מהתמונה שלך.
אצלך יש גם מין 3 קבלים שחורים ואצלי אין :(

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

את המכסה התחתון אתה יכול לשייף קצת עם נייר זכוכית עדין כדי להסיר את כל הג'יפה - אפילו לשטוף תחת הברז עם סבון וסקוטץ' - ואחר כך לרסס בספריי שחור. שום דבר לא ינקה את הטינופת הזו.

בפאנל הקידמי אתה צריך לשלוף את כל הכפתורים - פשוט למשוך אותם החוצה ביד (לא עם כלים). אחרי שתשלוף אותם אתה תראה שהצירים של בורר הרמקולים, דרגת הטרבל, ובורר הדולבי - מוחזקים בשלושה אומים שהם בעצם הדבר היחידי שמחזיק את הפאנל הקידמי במקומו - למעט שני הברגים הקטנים שמהדקים את הטיונר לפאנל הקידמי.

לא הבנתי מה קרה עם השילדה העליונה (הטיונר) אם הצלחת לפרק את שמונת הברגים - נותרו רק חיבורי הפלסטיק המהירים ללוח האקוויליזר (שלושה כאלה) ועוד חיבור מהיר מתחת ללוח הטיונר פלוס חוט שחור (הארכה) שמתחברת בחיבור שליף ללוח אספקת הכוח לטיונר - מלמטה. הכל שליף ללא הלחמות.

עריכה: אני רואה שהעלת עוד תמונות. יפה! אתה דווקא מסתדר. שלוף את האומים בפאנל הקדמי. עזוב את ה'תיקיות' אתה בטח מתכוון לחיבורים השחורים הגמישים? לא - הם לא מעניינים אותנו הפעם. אתה חייב גישה לבורר הדולבי מבפנים. הכי קל יהיה לך אם תחבר שתי קשיות גמישות. הוא נמצא מתחת ללוח חמשת הכפתורים... רק בשביל להגיע לשם פירקנו את הפאנל הקדמי... לא משנה מה יש בתמונות שלי. זה 9090DB שם - קצת שונה. הבורר הוא העיקר!!! הבוררררררר.

חוץ מזה הנה כבר אתה יכול לרסס חצי מהבוררים שיש שם - רואה את הרווחים בגוף האלומיניום? מצאת את החורים במסילות של הידיות? דחוף לשם קשית ורסס תוך כדי משחק עם הכפתורים והידיות.

בנוסף - אני לא רוצה להעיק עליך אבל הדבר הזה מ-ט-ו-נ-ף באבק. הכי טוב שתקנה קצת מתנול (מדלל פוליטורה) שקוף ותעבור בעדינות על כל הלוחות המואבקים עם מברשת עדינה - בלי לקרוע שום חוט ובלי להציק לרכיבים בולטים. (תעשה 'פווו' לפני כן לפזר את כל האבק הזה) או שתקנה פחית אוויר דחוס (סתם יקר) כדי לפזר אותו.

moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

tnsilver כתב: בפאנל הקידמי אתה צריך לשלוף את כל הכפתורים - פשוט למשוך אותם החוצה ביד (לא עם כלים). אחרי שתשלוף אותם אתה תראה שהצירים של בורר הרמקולים, דרגת הטרבל, ובורר הדולבי - מוחזקים בשלושה אומים שהם בעצם הדבר היחידי שמחזיק את הפאנל הקידמי במקומו - למעט שני הברגים הקטנים שמהדקים את הטיונר לפאנל הקידמי.

לא הבנתי מה קרה עם השילדה העליונה (הטיונר) אם הצלחת לפרק את שמונת הברגים - נותרו רק חיבורי הפלסטיק המהירים ללוח האקוויליזר (שלושה כאלה) ועוד חיבור מהיר מתחת ללוח הטיונר פלוס חוט שחור (הארכה) שמתחברת בחיבור שליף ללוח אספקת הכוח לטיונר - מלמטה. הכל שליף ללא הלחמות.

עריכה: אני רואה שהעלת עוד תמונות. יפה! אתה דווקא מסתדר. שלוף את האומים בפאנל הקדמי. עזוב את ה'תיקיות' אתה בטח מתכוון לחיבורים השחורים הגמישים? לא - הם לא מעניינים אותנו הפעם. אתה חייב גישה לבורר הדולבי מבפנים. הכי קל יהיה לך אם תחבר שתי קשיות גמישות. הוא נמצא מתחת ללוח חמשת הכפתורים... רק בשביל להגיע לשם פירקנו את הפאנל הקדמי... לא משנה מה יש בתמונות שלי. זה 9090DB שם - קצת שונה. הבורר הוא העיקר!!! הבוררררררר.

חוץ מזה הנה כבר אתה יכול לרסס חצי מהבוררים שיש שם - רואה את הרווחים בגוף האלומיניום? מצאת את החורים במסילות של הידיות? דחוף לשם קשית ורסס תוך כדי משחק עם הכפתורים והידיות.

בנוסף - אני לא רוצה להעיק עליך אבל הדבר הזה מ-ט-ו-נ-ף באבק. הכי טוב שתקנה קצת מתנול (מדלל פוליטורה) שקוף ותעבור בעדינות על כל הלוחות המואבקים עם מברשת עדינה - בלי לקרוע שום חוט ובלי להציק לרכיבים בולטים. (תעשה 'פווו' לפני כן לפזר את כל האבק הזה) או שתקנה פחית אוויר דחוס (סתם יקר) כדי לפזר אותו.
...
אתה לא מעיק עליי!

הסרתי את החזית.
לגבי הטיונר ניתקתי את החיבורים המהירים אבל הוא עדין מחובר לחלק התחתון אבל הוא לא מפריע - הנחתי אותו בעדינות מעל החלק האחורי של המגבר - אפשר לראות בתמונה למעלה שהוא מונח לו מעל המגבר
לגב ה"תיקיות" - התכוונתי לאיזה חלק שסימנת בחץ בשרשור הזה, סימנת 2 חצים, אחד שמצביע למטה ואחד שמצביע ימינה. יש שם מין תיקיות כאלו שבחלקן יש כמו לוחות קטנות, מעין כמו כרטיס זיכרון שיושב בתא שלו. לא היה לי ברור אם גם אותו לרסס.

האמת? לא ברור לי לגמרי מה אני צריך לרסס בדיוק.
הבורר זה בעצם החלק העגול שמחובר לכפתורים מקדימה? אני צרך פשוט לרסס את כולו? בתוכו?
למה אתה מתכוון ב" מצאת את החורים במסילות של הידיות?"
אני גם לא מצליח לפרק את מעגל הדולבי... אני מניח שאני צריך לרסס הרבה שם מתחת לא?
הסרתי 2 ברגים שנמצאים בצידם של 6 הכפתורים שנמצאים בחזית. הדולבי קצת השתחרר אבל לא בצורה שמאפשרת לי לעשות משהו.
איפה אני קונה מתנול (מדלל פוליטורה) שקוף?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הבט בתמונות... אל תשלוף את לוח הדולבי. אתר את הבורר (גוש מלבני גדול מתכתי במרכז לוח הדולבי) רסס לתוך גוף המתכת. כדי להגיע לשם אתה צריך קשית ארוכה או קצת משחק חופשי עם הלוח...

moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה תודה תודה!!!
ארסס מחר בבוקר את כל מה שהראית לי.
בנוסף ישנו בורר הרמקולים שנראה כמו סליל גדול - גם את כולו ארסס.

בנתיים, לגבי ניקוי האבק.
ראיתי שיש פחית אויר דחוס ב-40 שח, אם זה יותר מומלץ ממתנול אז נראה לי שאלך על זה.
אלא אם אתה ממליץ יותר על מתנול - מאיפה קונים ומה לקנות? :)

מבחינת שיפור מראה כללי:
מחר אקפוץ לאיזו חנות טמבור.
אקנה ספריי צבע שחור, נייר זכוכית.
יש צורך לקנות איזה מסיר חלודה?
יש עוד המלצות כאלו ואחרות לכל מיני תרסיסים שבעזרתם אשדרג את המראה שלו ואת הניקיון שלו?

שוב, אין לי הרבה מילים - פשוט תודה!
לא האמנתי שאי פעם אפרק מכשיר חשמלי... בסוף עוד אתמכר

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

האבק הוא מטרד שיושב על טינופת שומנית. עזוב אותך מאוויר דחוס - בכל תחנת דלק יש צינור אוויר - אתה יכול לפזר את האבק עם צינור כזה - מרחוק - כדי לא להפעיל יותר מידי לחץ. צריך לפזר אבק כדי שלא יתקבל 'בוץ' כשאתה מנקה עם מתנול (ספירט). יש כזה ספירט בכל טמבוריה והוא עולה משהו כמו 18 - 25 ש"ח לליטר. רק לא הכחול (מפוגל) - אתה צריך לבן (שקוף) ומברשת עדינה - לא רחבה מידי (2\1 אינטש). פשוט טבול את המברשת ונקה את כל הלוחות שאתה מצליח להגיע אליהם - נקה את צד המוליכים - לא צד הרכיבים - כלומר איפה שההלחמות (בצד הירוק). ממש בזהירות - לא לנתק שום דבר - לא לגרום נזק. המתנול (ספירט) הוא ממיס שומנים מצויין ששלא משאיר משקעים על הלוח. הוא דליק רצח. זהירות. הוא גם רעיל. לא לטעום - זה לא אתנול (אלכוהול) - זה דלק למכוניות מרוץ ומנועים דו-פעימתיים.

התרסיס שבידך מיועד לניקוי פוטנציומטרים. איפה שיש אחד - רסס אותו. אל תשאיר טיפה אחת במיכל - שפוך הכל על הבוררים, פוטנצ', וידיות (באס וטרבל). אין טעם סתם לרסס - החומר צריך למצוא את דרכו פנימה - דרך חורים או רווחים במעטפת. פשוט תמצא את נקודות הגישה האלה - לא מסובך. אין בורר יותר בעייתי מהדולבי שמוחבא שם עמוק בין הלוחות - אחריו, כל השאר זה משחק ילדים.

חשוב מאוד לתפעל כל בורר עשרות פעמים אחרי הריסוס כדי שהמגעים יתנקו כמו שצריך ושכבת הקורוזיה שעליהם תשחק בעזרת התרסיס.

כמו שכבר אמרתי לך - זו מחלה של X0X0 ובכלל של סנסוי מהתקופה. הטיפול הזה הוא לא ערובה לפתרון בעיית הערוץ האובד אבל ההתחמצנות של מגעי הבוררים היא הגורם הכי נפוץ. לוח הדולבי המזורגג הזה - הוא הגורם השני. אני מאוד מקווה שלא נגיע לזה. בוא נשאר אופטימיים. אני מבצע את הטיפול הזה אצלי פעמיים שלוש בשנה - ויש לי חמישה ילדים כאלה. התרגלתי. לזה. אכלתי גם מרור מלוח הדולבי הכל-כך מיותר הזה...

לא כדאי לך - בשלב הזה - להתחיל להתעסק עם קוסמטיקה. שיפור החזות ב-X0X0 הוא שילוב של אמנות עבודה (פוליש) של עץ, מירוק אלומיניום, שיחזור פיברגלאס וכיתוב. זה יותר מידי בשביל פעם אחת ושימוש בחומרים לא נכונים עלול להעכיר את הפלסטיק של השעונים, למחוק כיתוב, ליצור כתמים במתכת וכ"ו. אני ממליץ שתעזוב את זה כרגע ותתמקד בבעיות האמיתיות. כשתפתור אותן - תוכל לבצע כאן בפורום חיפוש לגבי כל השאר. הכל קיים - דובר - נטחן. רק צריך לאתר.

עדכן אותנו!!!

בהצלחה.

moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

שבת שלום!

אז ככה, ניקיתי אבק בעזרת מיכל אויר דחוס. קצת חששתי שמרוב שהוא התקרר הוא ממש נהיה נוזלי ולכן חששתי מהרטיבות.
בכל מקרה, נדמה לי שעוד מיכל היה עוזר.

בזה הרגע סיימתי גם לרסס בעזרת הסרביסול את הבוררים והפוטנציומטרים על פי ההוראות
tnsilver כתב: ש להכניס את הקשית בדיוק רב לחורים היעודיים ולרסס בנדיבות. אחר-כך צריך לשחק עם הבוררים מצד לצד עד שהעור באצבעות מתקלף. עשרות פעמים. מאות - יותר טוב. ..

רסס בנדיבות ותפעל את הבורר מצד לצד המון (אבל המון!!!) פעמים.
.
...
התמונה מעידה שעשיתי זאת עד שהעור התקלף..
לא יודע אם הגעתי למאות פעמים אבל שיחקתי עם זה לא מעט

עכשיו נשאר לחכות כמה שעות שיתייבש ולקוות לטוב... מנס לשמור על אופטימיות למרות שמשום מה אני סקפטי..אבל נחכה ונראה :)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מצויין!!! כך בדיוק זה צריך להראות. ריססת את 'התיקיות' בתוך בורר הדולבי?

כשאתה מרכיב את השילדה העליונה - אנא ודא שהחיבור המהיר מתחתיה אכן יושב היטב על הפינים שעל לוח חמשת הכפתורים ושההארכה של החוט השחור מחוברת היטב לתחתית לוח אספקת הכוח בטיונר. אם לא השתמשת במתנול - רק בספריי - שעתיים ייבוש - זה בד"כ מספיק עם מקדם בטחון נדיב.

סקפיטיזם זה טוב. לא תתאכזב. אולי רק תופתע לטובה. נחזיק לך אצבעות. לך שים פלסטר עם פולידין בינתיים.

moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

tnsilver כתב:מצויין!!! כך בדיוק זה צריך להראות. ריססת את ' התיקיות' בתוך בורר הדולבי?

כשאתה מרכיב את השילדה העליונה - אנא ודא שהחיבור המהיר מתחתיה אכן יושב היטב על הפינים על לוח חמשת הכפתורים ושההארכה של החוט השחור מחוברת היטב לתחתית לוח אספקת הכוח בטיונר. אם לא השתמשת במתנול - רק בספריי - שעתיים ייבוש - זה בד"כ מספיק עם מקדם בטחון נדיב.
...
בתחושה שלי עוד מיכל של הסרביסול היה יכול לעזור.
בסך הכל אני חושב שנתתי לדולבי מנה הגונה.
אגב, גם הצלחתי להבין למה הוא זכה לכינוי המהולל "מעגל הדולבי המקולל"

אחרי שהאצבע התקלפה עלה במוחי הרעיון פשוט לחבר את הכפתורים החיצוניים ואז יותר קל לסובב אותם בלי לקרוע שום עור :)
מה שכן, כפתור ה-midrange מוציא קצת ציפצופים מעצבנים של חריקות

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

זה נכון - וככה עושים - אבל אם הייתי מספר לך על זה לפני שחווית בעצמך - הייתי צריך להשיב על סידרה של שאלות מיותרות בעניין... הנה למדת לבד! (Y)

כשהכיסוי (כפתור) מולבש על הציר? או בלעדיו? אם סיבוב הציר עצמו משמיע חריקות - קצת שמן WD-40 על ההיקף החיצוני של הציר אמור לפתור זאת - מקסימום - שחרר טיפונת את האום שמצמיד אותו לדופן ושחק קצת עם סיבוב הציר עד שזה מסתדר. רק ודא שהשגם של כל ההתקן הזה אכן נכנס למגרעת בדופן הקדמית. אם זה קורה רק כשהכפתור מולבש על הציר - זה אומר שהכיסוי מתחכך בפאנל. לכשתהדק את שלושת האומים - זה אמור להסתדר.

moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

חיברתי... הרכבתי... עוד לא סגרתי סופית

בנתיים, טפו טפו חמסה חמסה שמן שום ושאר תרנגולות...
הרמקול השמאלי משמיע קול כבר יותר מ-10 דקות שזה יותר ממה שהיה לוקח לו להשתנק עד לפני הטיפול
גם כשהבאתי את הרסיבר הוא עבד טוב ורק למחרת הוא השתנק
אז כנראה שנצטרך להמתין ולראות

בנתיים התחושות טובות

מבחינתי זה שהרכבתי נכון והוא חזר לעבוד בלי ששכחתי איזו חתיכת עוגה או את האייפון בפנים זו כבר הצלחה! :)
כרגע אני אפילו לא רוצה להפסיק אותו בשביל הרכבה סופית כדי שלא ישנה את דעתו

עדכונים נוספים בהמשך

טומי - מדהים איך הצלחת להסביר ברמה כזאת שאפילו הדיוט וחסר נסיון טכני שכמוני הצליח אשכרה לפרק את המפלצת הזאת להשפריץ לתוכה כל מיני חומרים ויותר מזה - להרכיב חזרה, שלא נאמר שזה גם עובד :wink:
בדיונים האחרונים שרצו כאן נטען שאתה מלך - אני מצטרף לזה: אתה מלך

תודה רבה!

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני לא אוהב את הכינוי הזה. הוא מביך אותי. חוץ מזה שהערוץ יכול להעלם ולהופיע מספר פעמים לפני שכל המגעים והקורוזיה עליהם - יחד עם שאריות התרסיס - מתייצבים. אם זה קורה - שחק עם הכפתורים שמחוברים לבוררים השונים מצד אל צד.

זהו - עכשיו שאתה יודע איך עושים את זה - תתרגל. כנראה שתצטרך לבצע מספר פעמים בשנה.

buga
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235

שליחה

עקבתי בעיון.
ידע זה דבר אחד. אבל להעביר אותו בכתב למישהו אחר ושיצליח, זה כבר סיפור אחר.
כל הכבוד על הסבלנות והיכולת לדייק בהסבר.
(Y) (Y)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה

tnsilver כתב:הבאתי איתי D5. תרסיס הקסם שמחזיק בחיים 90% מהוינטאז' בארה"ב ואולי 50% בעולם כולו. 4 ברגים של מכסה העץ בחוץ, קצת הסטה של כל הכבילה הצידה, טסססט.. טסססט... שני שפריצים על בורר הפונקציות, שני שפריצים על בורר המקור, חמש דקות ייבוש והופ'לה מי חזר??? כן כן. ערוץ ימין. לא רק חזר - גם נשמע הרבה יותר טוב מקודם. גם השמאלי התעורר קצת. איזה תרסיס קסם. למה לעזאזל אף אחד לא מייבא אותו לישראל??? אולי אני אעשה טלפון ליעקובי... מישהו עוד מעוניין?
...
ה-D5 שהתכוונת אליו זה זה:
http://store.caig.com/s.nl/it.A/id.1602 ... tegory=188
?
ואם כן, מה פחות או יותר מקביל אליו מהמצאי שבארץ? הסרוויסול עם השמן שגם הוזכר כאן?
.Anything can be done, but it's only done if it's done

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בוודאי!!! נוסחת הקסם. מה? לא אמרתי Deoxit??? כמובן ש-Deoxit... כן. זו הפחית.
אם הייתי צעיר בשלושים שנה - הייתי אומר 'חחחח' ארוך. סרוויסול??? לא מתקרב ל-D5. ב-D5 יש חומרים אקטיביים שמפרקים תחמוצות נחושת (קורוזיה - או חלודה של נחושת) מצד אחד - אך אינם 'אלימים' מצד שני. בסרוויסול יש רק סולבנטים (IPA הוא הנפוץ בינהם - איזו-פרופיל-אלכוהול) וחלק מהתרסיסים מכילים שמן לשימור ומניעת קורוזיה - אבל לא נאבקים בה באופן פעיל

אין מקבילה ל-D5 בישראל. הנוהל שלי באין D5 הוא פירוק הפוטנציומטרים - טבילה עד מעל הראש ב-WD-40 ואח"כ שחייה אומנותית בספירט להמסת שאריות השומנים. אחרי שכל העסק נקי - אני מרסס קצת סרוויסול. D5 לא צריך את כל הנוזלים האחרים הוא מספיק בעצמו.

D5 מנקה גם חנוכיות :D

moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

נו אז תייבא קצת D5.. מה שלחת אותי להתעסק עם הסרוויסול? :o

WD40 לא עשוי לפגוע במעגלים חשמליים? אתה ממש מטביל את כולו בחומר הזה?

אגב, שכחתי לספר שאתמול הלכתי לחנות טמבור השכונתית ושאלתי אם יש מתנול והוא קצת הופתע מהשאלה ואמר שלא בטוח שמותר לו למכור את זה ולקוחה נוספת בחנות טענה נחרצות שאסור למכור מתנול ככה בחנויות או משהו כזה.
כלומר צריך אישור או רק לצרכים מסויימים.. לא בטוח שהבנת אבל הם ממש הופתעו מהבקשה שלי

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ההטבלה היא תהליך מורכב יותר. צריך לפרק את כל הבוררים והפוטנצ', להגיד את ברכת ה'מטביל', ולאמן שחייה חופשית וגם אמנותית. חסכתי לך הפעם. יהיו לך עוד הרבה הזדמנויות. למתנול קוראים בטמבוריות 'ספירט' והמון אנשים חושבים שזה אלכוהול זול של שיכורים. :lol: לכן יש את הכחול שנקרא 'מפוגל' שצבעו אותו כדי שלא ישתו אותו בטעות. את הלבן אפשר אמנם לשתות בטעות - אבל רק פעם אחת. בפעם הבאה תבקש ספירט לדילול פוליטורה ואולי לא יסתכלו עליך עקום.

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”