epony כתב:לגבי רסיברים שתומכים ב-4 אוהם. יש לי אונקיו 608 שתומך ב-4 אוהם, והמחירון שלו כחדש היה פחות מחצי מה-10K שסופגי דיבר עליו... דרך אגב, גם היו מחוברים אליו אותם הרמקולים (מוניטור אודיו סילבר RX8) ולא הייתה שום בעיה עם הבאס..!
...
קודם כל כתבתי "הערכה גסה" , אתה לא מצפה שאעשה סקירה על כל הרסיברים.
בד"כ רסיברים תומכים החל מ 6 אוהם.
ועדיין, להערכתי רסיבר בסדר גודל של ה 608 שהיה לך,ולמרות שהוא תומך ב 4 אוהם לדבריך, לא ניצל 20% מהיכולת של הרמקול.
...
גם בהערכה גסה לא מאבדים 6,000 ש"ח מהאומדן שעשית לגבי הרסיברים...
...
זה שיש רסיבר אחד או שתיים במחירים נמוכים ותומכים ב 4 אוהם, עדיין לא אומר כלום לגבי הכלל.
אגב, לא מוזכר באתר אונקיו שה 608 תומך ב 4 אוהם.
זה שבבדיקות הרסיבר הגיע ל 4 אוהם, לא אומר שהוא מיועד לכך.
מבחינתי אם היצרן לא כתב את זה בתכונות המכשיר, אז הוא לא מיועד לכך. ונתון של 4 אוהם לא מופיע באתר היצרן.
גם פותח השרשור חיבר רסיבר שלא מיועד ל 4 אוהם, לרמקול את 4 אוהם, והצליח לשמוע משהו.
אגב, אם כבר חומוס, אז אבו-חסן. הבנת את זה טונה
9000es
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
שליחה
sufgi כתב:זה שבבדיקות הרסיבר הגיע ל 4 אוהם, לא אומר שהוא מיועד לכך.
מבחינתי אם היצרן לא כתב את זה בתכונות המכשיר, אז הוא לא מיועד לכך. ונתון של 4 אוהם לא מופיע באתר היצרן.
גם פותח השרשור חיבר רסיבר שלא מיועד ל 4 אוהם, לרמקול את 4 אוהם, והצליח לשמוע משהו.
אגב, אם כבר חומוס, אז אבו-חסן. הבנת את זה טונה
...
sufgi
ונגיד שה 608 תומך ב 4 אוהום ... אז זה עושה אותו כוחני בשביל להניע מוניטור אודיו RX-8 .
איציק .. הרי היה ברשותך אונקיו 3007 שהוא בכמה דרגות יותר איכותי מהאונקיו 608 וראית למה הוא מסוגל .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
sufgi
חבר מביא חבר
תגובות: 3748
שליחה
יותר נכון ראיתי למה הוא לא מסוגל ...
ולגבי ה 608 , לא יצא לי לשמוע את המכשיר וחיפשתי נתונים טכנים שלו באתר היצרן כדי לאשש את הטענות של epony שהרסיבר תומך ב 4 אוהם. לא מצאתי נתון כזה.
זה שבבדיקת מעבדה כלשהיא גילו שהרסיבר הגיע ל 4 אוהם ונתן תוצאה מסויימת, לא אומר שהרסיבר תומך בזה.
רסיבר שתומך ב 4 אוהם, הוא כזה שהנתון מופיע כחלק מהתכונות שלו שמפורסמות ע"י היצרן.
דף מס' 2 מצד ימין.
Speaker Impedance 4 Ω–16 Ω or 6 Ω–16 Ω
זה אומר שהוא תומך 4 אוהם?
...
נראה שכן, למרות שלא הבנתי את למה רשום 6-16 או 4-16
אגב, יתכן שרק בסטריאו הוא תומך ב 4 אוהם ?
ALFRED3
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
שליחה
אני מבין שהיה שמח בלעדי
בוא נסכם שכולכם צודקים , זה ככל הנראה מכלול של כמה דברים ..
שיניתי קצת את ההעמדה של הרמקולים אבל לא עזר .. חתכתי את הרמקולים ב 80 HZ חוץ מלסרס את הרמקול לא היה שינוי כל כך.
איציק
רק לשם הסקרנות איזה רסיבר היית משדך לרמקולים ? נראה שצריך שופל לא קטן
sufgi
חבר מביא חבר
שליחה
אם השאלה אלי (יש פה 2 איציק בשרשור ) ומנקודת הנחה שאתה רוצה להשאר עם הרמקולים,
הייתי הולך על פתרון של אינטיגרייטד שישורשר לרסיבר.
LiorShap
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
שליחה
היה לי רסיבר אונקיו 608 בערך שנה וחצי ואני מכיר אותו מצוין. אני מניח שמבחינת הגברה הוא דומה ליכולות של ה 515.
לדעתי המוניטור אודיו RX-8 רמקולים יחסית מפונקים שכדי להגיע לניצול סביר שלהם צריך מגבר הרבה יותר חזק.
היו ברשותי משודכים ל 608 רצפתיים של Cabasse עם נתונים של 8-הום וDB 91 ועדיין היה חסר כוח במוזיקה.
אני ממליץ לך לקנות סאב חדש ולהגדיר את הרסיבר לרמקולים קטנים מקדימה וכך יצא מצב שהסאב יתמוך עם הגברה
משלו וזה יצור מצב הרבה יותר טוב. לפחות בסרטים.
אם מוזיקה היא חלק חשוב עבורך אין מנוס מלשדך מגבר בנפרד לקדמיים או להחליף רמקולים / רסיבר.
istarmini
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940
שליחה
ALFRED3 כתב:אני מבין שהיה שמח בלעדי
שיניתי קצת את ההעמדה של הרמקולים אבל לא עזר .. חתכתי את הרמקולים ב 80 HZ חוץ מלסרס את הרמקול לא היה שינוי כל כך.
איציק
אתה חותך את כל הרמקולים ב 80 ועל ידי זה מוריד עומס מההגבר, של הרסיבר ובא לציון גואל.
במידה וזה לא יעזור תמיד אפשר לשדרג רסיבר או להוסיף הגברה חיצונית . את הסאב אתה צריך בכל מקרה . קולנוע בלי סאב זה לא קולנוע.
אתה חותך את כל הרמקולים ב 80 ועל ידי זה מוריד עומס מההגבר, של הרסיבר ובא לציון גואל.
במידה וזה לא יעזור תמיד אפשר לשדרג רסיבר או להוסיף הגברה חיצונית . את הסאב אתה צריך בכל מקרה . קולנוע בלי סאב זה לא קולנוע.
...
זה פתרון טוב כדי לשמוע סביר מהמערכת, אבל לא חבל להחזיק RX8 בלי לנצל אותו ?
לדעתי אין מנוס אלא לרכוש מגבר יעודי שיפיק כמה שיותר מהרמקול.
istarmini
חבר במועדון ה-15K
שליחה
sufgi כתב:
istarmini כתב:
ALFRED3 כתב:אני מבין שהיה שמח בלעדי
איציק
...
זה פתרון טוב כדי לשמוע סביר מהמערכת, אבל לא חבל להחזיק RX8 בלי לנצל אותו ?
לדעתי אין מנוס אלא לרכוש מגבר יעודי שיפיק כמה שיותר מהרמקול.
...
סופגי
מאחר ולבחור אין סאב ומאחר והרקולים הללו לא יכולים להחליף סאב לכן סאב צריך לקנות ולכן אני מציע להתחיל בזה ואז לבדוק.
יהיה טוב ? אחלה
לא יהיה טוב ? יבדוק החלפת רסיבר או הוספת פאור, במידה ויש אפשרות לחבר.
זה לדעתי סדר הדברים הנכון לביצוע.
sufgi
חבר מביא חבר
שליחה
ברור שסאב ישפר את הסאונד משמעותית.
אבל אני משוכנע שבכל מקרה הוא לא צריך לעצור שם.
אם הסאונד לאחר החלפת הסאב יספק אותו, אז חבל להחזיק ברמקולים האלה. אפשר לשים רמקולים קטנים וזולים יותר.
istarmini
חבר במועדון ה-15K
שליחה
sufgi כתב:ברור שסאב ישפר את הסאונד משמעותית.
אבל אני משוכנע שבכל מקרה הוא לא צריך לעצור שם.
אם הסאונד לאחר החלפת הסאב יספק אותו, אז חבל להחזיק ברמקולים האלה. אפשר לשים רמקולים קטנים וזולים יותר.
...
במידה ואין הגבלה כלכלית הוא לא צריך לעצור בשום מקום אבל ממה שהבנתי לא זה המצב ולכן:
סאב תחילה
רסיבר/ פאור במידה ויהיה צורך.
במידה והוא אוהב את הסאונד של הרמקולים ובמידה והסאב ישפר את ענין הבאסים. למה אתה מציע לו להיפרד מהם לא ממש הבנתי?
sufgi
חבר מביא חבר
שליחה
כי עם חיבור של הרמקול הזה ל 515 הוא לא מנצל 20% ממנו. סתם לזרוק כסף על רמקול בלי להינות ממה שהוא מסוגל לתת.
istarmini
חבר במועדון ה-15K
שליחה
sufgi כתב:כי עם חיבור של הרמקול הזה ל 515 הוא לא מנצל 20% ממנו. סתם לזרוק כסף על רמקול בלי להינות ממה שהוא מסוגל לתת.
...
אבל הוא אוהב את ה 20% אחוז שלו יותר מ 100% של רמקול אחר אז מה הבעיה בזה ?
ALFRED3
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
שליחה
istarmini כתב:
sufgi כתב:כי עם חיבור של הרמקול הזה ל 515 הוא לא מנצל 20% ממנו. סתם לזרוק כסף על רמקול בלי להינות ממה שהוא מסוגל לתת.
...
אבל הוא אוהב את ה 20% אחוז שלו יותר מ 100% של רמקול אחר אז מה הבעיה בזה ?
...
אני מעדיף להשאר עם רמקול שאיתו ניתן רק להשתפר מאשר רמקול שאין איפה להתקדם איתו .
אני לא אחד שמחליף רמקולים או ציוד כל יומיים .עם סבלנות ותקציב שיפול בהזדמנות נשפר עמדות.
לצערי כרגע התקציב שלי אזל לגמרי ואי אפשר לבצע רכישה כלשהיא.
נמתין בסבלנות עד שמצב יאפשר זאת .
אני מודה לכולם
MartinHSabag
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
שליחה
Balance,
באס מרוח יכול להיות גם כתוצאה מאקוסטיקה, בעיקר REVERB בתחום הנמוך.