התחדשתי, אונקיו 818 שחור

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067

שליחה

אני שמח לשמוע שאתה נהנה - בסופו של יום זה הכי חשוב וטוב לדעת שאתה מרוצה!
...
אני מצטרף לאמירה (Y) (Y) (Y)

יואב / בן - תשובות מלאות בשרשור כאן
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220

שליחה

באווטאר ובמהיר ועצבני 5 הסרט נשמע הרבה יותר טוב ממה שאי פעם שמעתי.
אם זה מהיר ועצבני 5 אצלי או אצל ארמגדון, אצל ארמגדון גם מהדיסק קשיח שלי וגם מקובץ שנמצא בסטרימר שלהם, שניהם מקודדים DTS.
הקובץ שלי אז והיום הוא אותו קובץ בדיוק, אצלי עד לפני אתמול לא היה לי דרך להפעיל אותו כDTS-MA ובארמגדון לא ניסיתי לשנות את הגדרות של הסטרימר כדי שישמיע את הקובץ שלי כDTS-MA.

את אווטאר שמעתי אצלי קצת לפני יומיים ושלושה, וקצת היום, אותו קובץ בדיוק, אז בחיבור דיגיטלי COAX לרסיבר ועכשיו HDMI, אז DTS היום DTS-MA.
הסרט נשמע הרבה יותר טוב, יש קטעים שאני מרגיש את הבאס ששם לא הרגשתי, קטעים אחרים שהרגשתי את הבאס עכשיו מרגישים טוב יותר.

יכול להיות שהכל פסיכולוגי ויכול להיות שהכל נכון לגמרי.

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הפירוט גדול יותר, אבל חסר לי באס.
מה אפשר לעשות מלבד כיול?
האם אפשר לשמור את הכיול שיש עכשיו לפני שאני עושה עוד כיול?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

DorM כתב:הפירוט גדול יותר, אבל חסר לי באס.
מה אפשר לעשות מלבד כיול?
האם אפשר לשמור את הכיול שיש עכשיו לפני שאני עושה עוד כיול?
...
בסיום הכיול תוסיף בתפריט העוצמה של הסאב ברסיבר (לא בסאב עצמו וזה בהנחה שעוצמת הסאב בסאב עצמו כוונה ל 75DB לפני התחלת הכיול) עוד כ 3-4 DB .

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

כשעשיתי את הכיול פעם ראשונה ( עכשיו אחרי פעם שניה וכיילתי אחרת ) שמתי את הווליום על פחות מרבע כדי בדיוק על 75DB.
האם להשאיר את העוצמה בסאב כמו שהיא והגדרות הרסיבר לעלות את תוצאת הכיול ב3-4 DB?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

DorM כתב:כשעשיתי את הכיול פעם ראשונה ( עכשיו אחרי פעם שניה וכיילתי אחרת ) שמתי את הווליום על פחות מרבע כדי בדיוק על 75DB.
האם להשאיר את העוצמה בסאב כמו שהיא והגדרות הרסיבר לעלות את תוצאת הכיול ב3-4 DB?
...
לא הבנתי את ענין פעם ראשונה ושניה. זה לא משנה כמה פעמים ביצעת כיול הווליום בסאב צריך להיות על 75db ובמידה וכיוונת אותו בפעם הראשונה ולא נגעת ובמידה והמיקרופון הוצב באותו המקום אין סיבה לגעת. יש להגביר בתום הכיול את עוצמת הסאב ברסיבר בכ 3-4db.
את ערוץ ה lfe שים על 120hz

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

תודה רבה יואב (Y) (Y)
כאשר נדרש לחבר את מיק הכיול אז צריך לכוון את הווליום בסאב עד שעל המסך מתאזן 75DB.
לאחר מכן הפעלתי את הכיול, כשנגמר הוספתי 4DB, מפלוס 1 העלתי ל5.
לאחר מכן הגברתי את הווליום בסאב ושמתי את החוגה בדיוק על חצי, קודם לכן הייתה כמעט על אפס.

אני אמשיך לבחון, אבל בנתיים בקונג פו פנדה ובקוואנטום של נחמה קטע הפתיחה אהבתי הרבה יותר את הבאס.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

DorM כתב:תודה רבה יואב (Y) (Y)
כאשר נדרש לחבר את מיק הכיול אז צריך לכוון את הווליום בסאב עד שעל המסך מתאזן 75DB.
לאחר מכן הפעלתי את הכיול, כשנגמר הוספתי 4DB, מפלוס 1 העלתי ל5.
לאחר מכן הגברתי את הווליום בסאב ושמתי את החוגה בדיוק על חצי, קודם לכן הייתה כמעט על אפס.

אני אמשיך לבחון, אבל בנתיים בקונג פו פנדה ובקוואנטום של נחמה קטע הפתיחה אהבתי הרבה יותר את הבאס.
...
לא טוב נשמה
אחרי הכיול לא נוגעים בווליום שבסאב רק בוליום הסאב ברסיבר. מערכת הכיול לא יודעת שאתה מגביר את הווליום בסאב אתה דופק את הכיול. רק ברסיבר.

אתה רוצה אתה יכול להוסיף איזה 2db לסאב , בתפריט הhome

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני יודע את זה יואב ותודה.
אבל אחרי הכיול עדיין לא ממש הרגשתי.
אחזיר את זה בבדיקות שלי ואבדוק הכל, אעדכן מה בסופו של דבר השארתי.
מעניין אם המצב הנכון הוא המצב האידיאלי בשבילי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

DorM כתב:אני יודע את זה יואב ותודה.
אבל אחרי הכיול עדיין לא ממש הרגשתי.
אחזיר את זה בבדיקות שלי ואבדוק הכל, אעדכן מה בסופו של דבר השארתי.
מעניין אם המצב הנכון הוא המצב האידיאלי בשבילי.
...
זו כבר שאלה אחרת.

ברגע שמתרגלים לעודף בס קשה לחזור אחורה אבל זה בעיקרון המצב הנכון. מצד שני ,במידה וזה לא נשמע לך טוב, אז זה לא נכון עבורך. :)

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

תודה רבה יואב.
עכשיו אני מבין שמרגישים ושומעים תבאס היכן שצריך.
כיוונתי למצב הנכון ואני משאיר במצב הנכון.
כנראה שהיה לי באונקיו 607 עודף באס והתרגלתי, עכשיו נרגיל את עצמי לדבר הנכון.

דרך אגב יואב ראית את הסרט סופר 8? תשים 16:30, אבל תשתדל שהשכן יהיה מחוץ לבית כן?
:lol:

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

DorM כתב:תודה רבה יואב.
עכשיו אני מבין שמרגישים ושומעים תבאס היכן שצריך.
כיוונתי למצב הנכון ואני משאיר במצב הנכון.
כנראה שהיה לי באונקיו 607 עודף באס והתרגלתי, עכשיו נרגיל את עצמי לדבר הנכון.

דרך אגב יואב ראית את הסרט סופר 8? תשים 16:30, אבל תשתדל שהשכן יהיה מחוץ לבית כן?
:lol:
...
בטח ראיתי :) :)

האודסי ב 607 בכלל לא טיפל בבאסים יש שם את גירסת האודסי הבסיסית.

תחזיר את הווליום בסאב למצבו ההתחלתי ( שהיה על 75db )ותוסיף 2db לבס דרך תפריט ה home

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

החזרתי לפני הבדיקה האחרונה, והוספתי 4 DB מהכיול שעשה הרסיבר.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

שאלה בקשר להגברת הסאב: אם רוצים להגביר את הסאב ועושים את זה דרך הווליום ברסיבר ולא באמצעות זה שבסאב, מדוע כ"כ חשוב לשים את הסאב על חצי ווליום לפני הכיול ? למה לא 1/4 או 3/4 ? כי גם ככה הכיול מתקן את מה שצריך...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

DorM פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אבי אני לא שמתי את הווליום אצלי על חצי, אני שמתי את הווליום אצלי על בסביבות רבע אם לא טיפה פחות.
במערכת כיול XT32 שבאונקיו 818 אתה צריך לכוון את הווליום עד שנמדד 75DB ולא משתנה.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

DorM כתב:אבי אני לא שמתי את הווליום אצלי על חצי, אני שמתי את הווליום אצלי על בסביבות רבע אם לא טיפה פחות.
במערכת כיול XT32 שבאונקיו 818 אתה צריך לכוון את הווליום עד שנמדד 75DB ולא משתנה.
...
"כלל האצבע" הוא על חצי ווליום בסאב, אז את ההגיון שעומד מאחורי אי ההגברה דרך הסאב אחרי הכיול אני מבין אבל לא מובן לי מה זה משנה לרסיבר מידת הווליום אם בכל מקרה הרסיבר מתקן אותה בכיול.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

אני שמתי על חצי ווליום כשכיילתי וזה יצא ממש הרבה יותר מדי באס, אז ירדתי לסביבות ה-25-30%...
כל אחד והסאב שלו בחדר שלו, כך שכללי אצבע במקרה הזה הם יותר ברמת ההנחיה הכללית ולא ברמה של חוק בל יעבור.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

epony כתב:אני שמתי על חצי ווליום כשכיילתי וזה יצא ממש הרבה יותר מדי באס, אז ירדתי לסביבות ה-25-30%...
כל אחד והסאב שלו בחדר שלו, כך שכללי אצבע במקרה הזה הם יותר ברמת ההנחיה הכללית ולא ברמה של חוק בל יעבור.
...
ברור לי ההנחיה הכללית אבל מה זה משנה לרסיבר העוצמה של הווליום של הסאב אם בכל מקרה הוא מתקן אותה בכיול ? מה ההסבר הטכני ? (אני שואל בגלל "הבעיה" של bariko לדעת איפה הווליום בדיוק נמצא בכל נקודה).

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

ההסבר הטכני הוא שהסאב (כמו יתר הרמקולים) צריך להיות מכוון לעוצמה של 75DB לפני שמתחילים את הכיול. היות ולרוב האנשים אין מד SPL כדי לוודא שהם באמת על 75DB, פשוט אומרים להם לשים את הווליום של הסאב איפשהו באיזור האמצע, שיהיה...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

avihuli כתב:
epony כתב:אני שמתי על חצי ווליום כשכיילתי וזה יצא ממש הרבה יותר מדי באס, אז ירדתי לסביבות ה-25-30%...
...
ברור לי ההנחיה הכללית אבל מה זה משנה לרסיבר העוצמה של הווליום של הסאב אם בכל מקרה הוא מתקן אותה בכיול ? מה ההסבר הטכני ? (אני שואל בגלל "הבעיה" של bariko לדעת איפה הווליום בדיוק נמצא בכל נקודה).
...
לעניות דעתי ההסבר הטכני הוא ,שהסאב, להבדיל מהרמקולים האחרים, כולל מגבר פנימי ובורר עוצמה שלו. לאור האמור כיוון גבוה מידי או נמוך מידי שלו לא תמיד יכול להיות מתוקן בעזרת כיוון העוצמות ברסיבר, כי ברסיבר יש הגבלה של נדמה לי +- איזה 12DB . נניח אתה תכוון את הסאב על בערך 50DB . הרסיבר לא יוכל לתקן ל 75DB ואז הכיול נדפק.
בתכלס יש פה שני בוררי עוצמה האחד בסאב והשני ברסיבר להבדיל מיתר הרמקולים ,ששם יש בורר אחד והוא ברסיבר.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”