סמסונג או LG -האם כדאי 3D אקטיבי או פסיבי?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626

שליחה

מה שהתכוונתי לומר, שסטרימר שקול לרוב היכולות החכמות של טלוויזיות.
נכון, עם סטרימר לא תקבלי מצלמה עם זיהוי פנים, הפעלות קוליות והפעלות מתנועת כף היד, וכו', אבל מבחינת צריכת תוכן, סטרימר יכול לאפשר צריכה של כל תוכן שהטלוויזיה חכמה מאפשרת והרבה מעבר לכך. כלומר אפשר לגלוש דרכו ליוטיוב, נטפליקס, וכל מיני שירותים (אם הם פתוחים עבורכם כמובן).
מבחינת תוכן שסמסונג מייצרים, אין לי שום הבנה בנושא, לא על איכות התוכן, באילו דגמי טלוויזיה הדבר נתמך, או האם התוכן יהיה זמין מחוץ לטלוויזיות אלו. את זה באמת אשאיר למומחים :)
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

sivan120 כתב:
shayze כתב:אולי מישהו יתקן אותי פה, אבל אם אתם קונים סטרימר, תוכלו להשתמש בו עבור יכולות הסמארט ולקנות טלוויזיה זולה יותר, כולל יוטיוב וכו'.
כרגע אין תכנים בארץ בתלת מימד. אם תרצו להשקיע בזה, אתם צריכים להבין שאתם משקיעים ביכולת מאוד עתידית (עד היום השידורים בכבלים הם אפילו לא HD מלא 1080p. לא יודע לגבי לווין). רוב התוכן התלת מימדי מגיע מהאינטרנט. ואם אתם לא צורכים תוכן כזה, תוכלו להשתמש בתלת מימד רק כשיהיה זמין דרך YES או HOT.

אם הצפיה שלכם בטלוויזיה מוגבלת לתכנים מעלה, לא בטוח שתרגישו בהבדל משמעותי בין LG לסמסונג, אלא אם יש בעיות נקודתיות בחדר (תאורה חזקה, השתקפויות וכו').

זאת דעתי.
...
אני לא בטוחה שנקנה סטרימר. תראה shayze, אנחנו רוצים שהטלוויזיה תהייה מותאמת לשידורים קדימה ואולי 3D יהיה חשוב בעתיד- על איזו טלוויזיה היית ממליץ? (42 או 46 אינץ')?
...
פתאום שמתי לב שהתגובה שלי להודעה זאת לא נקלטה. אז הנה היא שוב:

אנחנו כרגע עם טלוויזיה 40" במרחק צפיה של כ 3.5 מטרים, וזה מרגיש כמו גלויה קטנה ורחוקה. אם השיקול הוא מרחק צפיה וגודל הטלוויזיה, הייתי הולך על ה46" בלי לחשוב פעמיים.

לגבי 3D, אני הייתי מכניס אותו כשיקול רק אם אני הולך לצרוך אותו באופן מיידי. אם אתם מחכים עד שהוט/יס יביאו תוכן תלת מימדי, השיקול של "האם לקנות לעתיד" לא רלוונטי, כי עד אז יצאו טכנולוגיות חדשות בהרבה, אולי אפילו ללא משקפיים. עד היום, תוכן הHD של החברות במקרה הטוב הוא לא HD מלא. הנה רק אתמול ראיתי סרט באחד ערוצי הHD של הוט, שפשוט להתבייש איך מתחו את התמונה ואיך זה נראה מזעזע, יותר גרוע מSD, ורחוק מאוד מHD שנות אור.
כך שאם אתם מחכים לתוכן תלת מימדי מספק התוכן שלכם, הייתי מוציא את תלת המימד ממערכת השיקולים.

שוב זאת דעתי.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff

sivan120 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34

שליחה

shayze כתב:
sivan120 כתב:
shayze כתב:אולי מישהו יתקן אותי פה, אבל אם אתם קונים סטרימר, תוכלו להשתמש בו עבור יכולות הסמארט ולקנות טלוויזיה זולה יותר, כולל יוטיוב וכו'.
כרגע אין תכנים בארץ בתלת מימד. אם תרצו להשקיע בזה, אתם צריכים להבין שאתם משקיעים ביכולת מאוד עתידית (עד היום השידורים בכבלים הם אפילו לא HD מלא 1080p. לא יודע לגבי לווין). רוב התוכן התלת מימדי מגיע מהאינטרנט. ואם אתם לא צורכים תוכן כזה, תוכלו להשתמש בתלת מימד רק כשיהיה זמין דרך YES או HOT.

אם הצפיה שלכם בטלוויזיה מוגבלת לתכנים מעלה, לא בטוח שתרגישו בהבדל משמעותי בין LG לסמסונג, אלא אם יש בעיות נקודתיות בחדר (תאורה חזקה, השתקפויות וכו').

זאת דעתי.
...
אני לא בטוחה שנקנה סטרימר. תראה shayze, אנחנו רוצים שהטלוויזיה תהייה מותאמת לשידורים קדימה ואולי 3D יהיה חשוב בעתיד- על איזו טלוויזיה היית ממליץ? (42 או 46 אינץ')?
...
פתאום שמתי לב שהתגובה שלי להודעה זאת לא נקלטה. אז הנה היא שוב:

אנחנו כרגע עם טלוויזיה 40" במרחק צפיה של כ 3.5 מטרים, וזה מרגיש כמו גלויה קטנה ורחוקה. אם השיקול הוא מרחק צפיה וגודל הטלוויזיה, הייתי הולך על ה46" בלי לחשוב פעמיים.

לגבי 3D, אני הייתי מכניס אותו כשיקול רק אם אני הולך לצרוך אותו באופן מיידי. אם אתם מחכים עד שהוט/יס יביאו תוכן תלת מימדי, השיקול של "האם לקנות לעתיד" לא רלוונטי, כי עד אז יצאו טכנולוגיות חדשות בהרבה, אולי אפילו ללא משקפיים. עד היום, תוכן הHD של החברות במקרה הטוב הוא לא HD מלא. הנה רק אתמול ראיתי סרט באחד ערוצי הHD של הוט, שפשוט להתבייש איך מתחו את התמונה ואיך זה נראה מזעזע, יותר גרוע מSD, ורחוק מאוד מHD שנות אור.
כך שאם אתם מחכים לתוכן תלת מימדי מספק התוכן שלכם, הייתי מוציא את תלת המימד ממערכת השיקולים.

שוב זאת דעתי.
...
רגע, לא הבנתי משהו בקשר ל-3D, אני הבנתי שבסמסונג אפשר להעביר כל תוכן דו-ממדי לתלת-מימדי בלחיצת כפתור- זה מה שהסבירו לי בחנות- זה לא נכון?
אין לי בעיה לוותר על ה-3D אם יהיו בעתיד אביזרים חיצוניים שיאפשרו לראות 3D בטלוויזיה שאין בה תלת-מימד מובנה-כי אנחנו רוצים טלוויזיה לכמה שנים טובות.

מרחק הצפייה שלנו הוא 3 מטרים גג, אנחנו נלך על 46, אפילו שזה קצת יותר יקר.

בקשר לסטרימר ולסמארט- אם ההוספה על הטלוויזיה תהיה פחותה ממחיר הסטרימר, אז אולי זה משתלם- השאלה אם זה אכן כך? כמה עולה סטרימר?

איזה טלוויזיה יש לך? סמסונג?

magal101
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10

תשובות לסיוון ולכל המתעניינים

שליחה

קודם כל לשם צפייה של 3 מטרים קחי 42 אינץ', לא יותר גדול כי זה יעשה לך כאב ראש.

שנית- בקשר לתלת-מימד- אני ממליץ לקחת, לא בשביל התלת-מימד שישתנה בעתיד בלאו הכי (הטכנולוגיה לא
הבשילה מספיק) אלא בגלל שטלוויזיות התלת-מימד חדות יותר בתמונה שלהם והם בעלי מעבד מצויין.

בקשר ל-smart- לא קריטי, תמיד אפשר לחבר מחשב לטלוויזיה אבל לרוב תלת-מימד מגיע עם סמארט, אז למה לא.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8266

שליחה

ל 3 מטר ותלת קחי 55". בטח שלא פחות מ 47/"46.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

sivan120 כתב:רגע, לא הבנתי משהו בקשר ל-3D, אני הבנתי שבסמסונג אפשר להעביר כל תוכן דו-ממדי לתלת-מימדי בלחיצת כפתור- זה מה שהסבירו לי בחנות- זה לא נכון?
...
זאת פונקציה מאוד נפוצה בטלוויזיות תלת מימד כדי לפצות על העדר תכנים. התכונה הזאת לפי מה ששמעתי, לא תמיד עובדת כל כך טוב, בעיקר לא עם תרגום.
sivan120 כתב:אין לי בעיה לוותר על ה-3D אם יהיו בעתיד אביזרים חיצוניים שיאפשרו לראות 3D בטלוויזיה שאין בה תלת-מימד מובנה-כי אנחנו רוצים טלוויזיה לכמה שנים טובות.
...
תלת מימד צריך להיות תלוי בטלוויזיה. אבל אתם בכל מקרה תקנו תלת מימד. רק מה שאני אומר, שזה לא קריטי איזה אם אקטיבי או פאסיבי. לכו על שאר הפרמטרים, ואל תתייחסו לפרמטר הזה כאל משמעותי.
sivan120 כתב:מרחק הצפייה שלנו הוא 3 מטרים גג, אנחנו נלך על 46, אפילו שזה קצת יותר יקר.
...
46 זה המינימום עבור המרחק הזה.
sivan120 כתב:בקשר לסטרימר ולסמארט- אם ההוספה על הטלוויזיה תהיה פחותה ממחיר הסטרימר, אז אולי זה משתלם- השאלה אם זה אכן כך? כמה עולה סטרימר?
...
בקצרה: יש סטרימרים שעולים גרושים, ויש סרטימרים שעולים אלפי ש"ח. הכל תלוי בסוג התכנים שאתם צורכים. עבור גלישה, תפיה בסרט שהורד מהאינטרנט בHD (לא בלוריי) ובלי תלת מימד, כמעט כל סטרימר היום יתאים לכם. טלוויזיה סמארט זה נחמד, אבל היא עוד לא ברמה של סטרימר עדיין. ייתכן שלצרכים שלכם טלוויזיה סמארט זה מספיק.
sivan120 כתב:איזה טלוויזיה יש לך? סמסונג?
...
לא הכי רלוונטי כי את הטלוויזיה הנוכחית קניתי בסוג של היעדר ברירה. הטלוויזיה בת כ-5 שנים פלוס מינוס, ואני בהחלט שוקל להחליף.

The story of stuff

magal101
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

integral כתב:ל 3 מטר ותלת קחי 55". בטח שלא פחות מ 47/"46.
...
לא לפי הסטנדרטים הבינלאומיים. גודל כזה יהיה טוב רק לתלת-מימד ויגרום לאנשים מסוימים כאבי ראש ממרחק כזה.
אני לא חושב שצריך לקנות טלוויזיה בגלל התלת-מימד.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

התקנים הבינלאומיים האלו רלוונטיים לימי טלוויזיות ה CRT :D .אצלנו יושבים מול 55" במרחק של 2-4 מטר ולאף אחד אין כאב ראש.

magal101
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

integral כתב:התקנים הבינלאומיים האלו רלוונטיים לימי טלוויזיות ה CRT :D .אצלנו יושבים מול 55" במרחק של 2-4 מטר ולאף אחד אין כאב ראש.
...
4 מטרים זה משהו אחר. נסה לשבת ממרחק של 1-2 מטר מול טלוויזיה של 55, לרוב האנשים יהיה כאב ראש אבל אולי אתה מיוחד.

sivan120 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

integral כתב:התקנים הבינלאומיים האלו רלוונטיים לימי טלוויזיות ה CRT :D .אצלנו יושבים מול 55" במרחק של 2-4 מטר ולאף אחד אין כאב ראש.
...
אני חייבת להגיד שבקשר לגודל הטלוויזיה ביחס למרחק זה ממש נתון למחלוקת...
הלכנו לחנויות כמו שקם אלקטריק, טרקלין חשמל ועוד ושם אמרו לנו שלמרחק 3 מטרים
מינימום 37 ומכסימום 42. היתה גם מוכרת שאמרה שלכל מטר זה 10 אינץ'.
מאידך בפורום הרוב אומרים ש-46 זה המינימום אבל לא כולם...

אני חוששת פשוט ליפול עם טלוויזיה גדולה מידי שתגרום להרגשה לא נוחה בעיניים או לכאבי ראש...

roco10
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33

שליחה

40" למרחק כ 2.7 היה נחמד מאוד מספר שנים.
רכשתי עכשיו 43". אמור לקבלה בשבוע הבא.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

עוד לא נתקלתי במישהו שמשתמש בטלוויזיה לסרטי HD ולאחר התרגלות לגודל (שלוקחת זמן קצר מאוד) היה מתנגד למסך גדול יותר. כן נתקלתי בכאילו שחששו ואח"כ הצטערו. אלא אם כן, מה שאת רוצה לעשות עם הטלוויזיה זה לראות חדשות ואז באמת אין צורך במסך גדול.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

integral כתב:עוד לא נתקלתי במישהו שמשתמש בטלוויזיה לסרטי HD ולאחר התרגלות לגודל (שלוקחת זמן קצר מאוד) היה מתנגד למסך גדול יותר. כן נתקלתי בכאילו שחששו ואח"כ הצטערו. אלא אם כן, מה שאת רוצה לעשות עם הטלוויזיה זה לראות חדשות ואז באמת אין צורך במסך גדול.
...
+1.
הגודל כן קובע במקרה הזה. ובמרחק של 3.5 מטר שאני נמצא היום, הטלוויזיה הבאה שלנו היא בהחלט 55"

The story of stuff

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

magal101 כתב:
...
4 מטרים זה משהו אחר. נסה לשבת ממרחק של 1-2 מטר מול טלוויזיה של 55, לרוב האנשים יהיה כאב ראש אבל אולי אתה מיוחד.
...
לא קראת מה שכתבתי?

2 - 4 מטר

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1460

שליחה

בהתחלה מאוד חששתי
אומנם יכול להזיז את הכורסא

אבל בשקט יכול לומר, שבמקרה שלי 51 אינצ' - 3 מטר זה אחלה.
פחות מכך, זה כבר מהווה בעייה.

sivan120 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

shayze כתב:
integral כתב:עוד לא נתקלתי במישהו שמשתמש בטלוויזיה לסרטי HD ולאחר התרגלות לגודל (שלוקחת זמן קצר מאוד) היה מתנגד למסך גדול יותר. כן נתקלתי בכאילו שחששו ואח"כ הצטערו. אלא אם כן, מה שאת רוצה לעשות עם הטלוויזיה זה לראות חדשות ואז באמת אין צורך במסך גדול.
...
+1.
הגודל כן קובע במקרה הזה. ובמרחק של 3.5 מטר שאני נמצא היום, הטלוויזיה הבאה שלנו היא בהחלט 55"
...
אז ההמלצה היא (אם כמובן התקציב מאפשר) 46 אינץ ל-3 מטר (האמת שזה קצת פחות- בין 2.5. ל-3 מטרים)?

sivan120 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

shayze כתב:
...
+1.
...
אני רק רוצה לציין שעד עכשיו ראינו במרחק הזה אל לטלוויזיה של 32 אינץ...

מקרנסקי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1460

שליחה

לא רק אתה
כולנו ראינו במשך השנים 32 אינצ' ממרחק של בערך 3 מטר וגם פחות

קראתי איזה מאמר שעסק בנתוני המרחק יחסית לגודל המסך (בדור החדש)
והמסר העיקרי שבו - בגלל שהמסכים של היום כל כך איכותיים, פחות מקרינים, יותר נוחים לעיניים
אז כבר באמת ניתן להגדיל את המסך ועדיין לשבת קרוב יחסית.

אם אמצא את הלינק, אעלה אותו כמובן אחרי יום כיפור :עצוב:

costello
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92

שליחה

sivan,

נראה לי שקצת חפרו לך בראש,

המלצתילקנות סמסונג, בין אם בגלל איכות המוצר ובין אם חשיבה על העתיד..

במידה תוכלי להתאמץ ולמתוח את התקציב עוד קצת על מנת לכוש את הדגם ה- 6800 הרווחת בגדול,

אם את נמצאת בדילמה לגבי שתי החברות, תכנסי ותקראי סקירות על מכשירים, ביניהם גם של עופר..

sivan120 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

costello כתב:sivan,

נראה לי שקצת חפרו לך בראש,

המלצתילקנות סמסונג, בין אם בגלל איכות המוצר ובין אם חשיבה על העתיד..

במידה תוכלי להתאמץ ולמתוח את התקציב עוד קצת על מנת לכוש את הדגם ה- 6800 הרווחת בגדול,

אם את נמצאת בדילמה לגבי שתי החברות, תכנסי ותקראי סקירות על מכשירים, ביניהם גם של עופר..
...
הבנתי שהיתרונות של 6800 זה מעבד קצת יותר חזק- יש עוד יתרונות שמקפיצים את המחיר ב-1000 ויותר יחסית ל-6200?

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”