ברור שלחדר יש השפעה על הצליל הסופי אבל המפרטים של הרמקול נמדדים בחדר מיוחד ללא הד (ללא החזרות). במילים אחרות כאילו אין חדר.
בכל בית החדר מסודר אחרת ולכן ההשוואה בין הרמקולים לא יכולה להתייחס לחדר.
כתבתי שהחדר זה סיפור אחר כי זה "סיפור". שינוי חפצים בחדר יכול לשנות את עקום ההענות והעוצמה הכללית המגיעה לאוזן בצורה משמעותית ולכן לא ברור איך לשקלל אותו יחסית לפרמטרים האחרים של הרמקול.
שימוש בנגד חיצוני לא יותר מדוייק מהמדידה על הרמקול עצמו בתנאי שיש את כל הנתונים של הרמקול.למה ציינת שבמדידה שלך עשית שימוש בנגד חיצוני, ושלא היה קשר לרמקול, כלומר התוצאה של המדידה יותר מדויקת?...
כדי לחשב את ההספק היוצא מהמגבר אני צריך למדוד את המתח על הרמקול ולחשב את ההספק לפי ההתנגדות של הרמקול. אני לא ממש יודע את ההתנגדות כי זה משהו משתנה בהתאם לתדר. האות שהכנסתי הוא ממקור הרעש שבנוי במגבר שתפקידו לעזור למאזין לבצע איפוס עוצמה בין הרמקולים בחדר. ההנחה שלי היתה שהתנגדות הרמקול בממוצע היא 8 אוהם (לפי המפרט שלו).
כשרציתי לדעת מה ההספק "האמיתי" של המגבר הייתי חייב לדעת במדוייק את ערך ההתנגדות שמחוברת למגבר ולכן ניתקתי את הרמקול וחיברתי נגד חיצוני של 8 אוהם. במצב הזה, אין אות אקוסטי אבל כשהוכנס סוג של רעש (אות שמורכב מהרבה תדרים) אני יודע שההתנגדות נשארה קבועה - 8 אוהם.