מחירי SSD יורדים כנראה לטווח קצר בגלל מכירה קבוצתית בזון

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
integral פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8266

שליחה

שיעור קטן:

התוצאות במבחן ה 4K ב 330 היו פחות טובות משמעותית (50%) מהתוצאות בקרושיאל M4. זה עדיין הרבה סדרי גודל מעל הרדדיסק רגיל (ולכן רוב המשתמשים יהיו מאושרים כי ההבדל מטורף ולא ישימו לב), אבל זה הפריע לי כי ה 4K זו התכונה החשובה ביותר של ה SSD.

ה M4 מורכב על מערכת אינטל וה 330 על מערכת AMD (מרובעי ליבות שניהם). התקנתי את הדרייברים העדכניים מהאתר של AMD, כמובן שבקר ה SATA היה במוד AHCI וה SSD היה "מיושר" . הבעיה הייתה בביוס של הלוח - עדכנתי אותו ועכשיו התוצאות די דומות ל M4 :)

אז אל תשכחו לעדכן גם את הביוס של הלוח אם התוצאות לא מספקות :)

Jonny123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1526

שליחה

סליחה, אבל מה זה מבחן 4K? :מבולבל:

integral פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

רוב המבחנים הסינטטיים מראים דבר אחד - איך הכונן מתנהג במבחן הסינטטי.

לעתים רחוקות יש קשר ישיר בין זה לבין ביצועי העולם האמיתי, וגם כשיש, בדר"כ ההבדל במבחן הסינטטי הרבה יותר מהותי מאשר בעולם האמיתי, שם זה כמעט לא מורגש.

הרי לא באמת אכפת לי אם תוכנה עולה תוך 0.1 שניות או תוך 0.15 שניות. למרות שזה 50% יותר זמן.
ולא באמת אכפת לי אם המחשב עולה תוך 10 שניות או תוך 9 שניות. אני לא ארגיש את ההבדל בשימוש היומיומי.

אז מה כן חשוב? קודם כל אמינות. אחריות זה נחמד ויפה, אבל אף אחד לא אוהב לאבד חומר. גם אם אתה מגבה כל הזמן.
דבר שני בדיקה אם יש הבדלים משמעותיים בביצועי עולם אמיתי בפעולות שאתה נוהג לבצע.

אם לדוגמא אתה נוהג להוריד קבצים מאוד גדולים, וזמן פתיחת ה-rar שלהם קריטי לך. נסה לבדוק בהשוואות שנעשו, איזה כונן מהיר יותר בפתיחת קבצים שכאלו.
אם אתה נוהג לקודד וידאו, או לעבוד בפוטושופ עם קבצי ענק, בדוק אם יש הבדל מהותי בין הכוננים, ואם כן, מי מהם יהיה מהיר יותר.

עבור רוב המוחלט של האנשים, מעבר לאמינות, אין שום סיבה אמיתית להעדיף כונן מסויים על כונן אחר. ההבדלים לא יהיו מורגשים בעבודה סטנדרטית.

integral פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

הקשר פה לעולם האמיתי הדוק ביותר כפי שמומחש בכתבה שצירפתי שבה מראים שכ 60% מהפעולות שאנחנו עושים במחשב דורשות ביצועי 4K. שים לב בתמונה מתחת שמראה כי ב- 4K יש את ההבדל המהותי ביותר בין ביצועי הרדדיסק רגיל לביצועי SSD. אם למשל בכתיבה טורית ההבדל הוא פי 4~, בכתיבה של 4K ההבדל הוא מפי 75~ עד פי 263~.

מעבר לכך, אני מסכים שהמבחנים פחות חשובים להשוואה בין SSD שונים והאמינות בהחלט חשובה יותר, אבל המבחנים מאוד חשובים כדי לראות אם אתה מוציא מה שאתה צריך להוציא מה SSD או לא כי עשית משהו לא נכון.

כשהתקנתי SSD בפעם הראשונה, לא עשיתי "יישור כמו שצריך". זה עדיין תפקד מהותית יותר טוב מהרדדיסק רגיל, אבל כשהתקנתי מחדש עם "יישור" נכון, ישר ראיתי עוד קפיצה מהותית מאוד בביצועים. את זה זיהיתי מהרצת תוכנת המבחן, שגם התריעה לי שהדיסק לא "מיושר" וגם הראתה מה המשמעות בתוצאות ה 4K.

ביצועי הרדדיסק רגיל:

תמונה

ביצועי SSD:

תמונה
נערך לאחרונה על ידי integral ב 24/08/2012 15:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

integral

תרחיב ותפרט יותר איך מתבצעת פעולת ה"יישור" בבקשה.

integral פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אם אתה עושה התקנה מחדש מה שמומלץ, היישור יתבצע לבד ב WINDOWS 7.

אם אתה רוצה להעביר מערכת קיימת ל SSD תשתמש בתוכנה ייעודית כמו התוכנה שאינטל נותנים לכונן שתעשה את היישור לבד גם:

http://www.intel.com/design/flash/nand/managessd.htm

במחשב הראשון עשיתי העברה אבל לא עם תוכנה ייעודית והתוכנה לא יישרה. ניסיתי כמה אופציות ליישור לאחר מעשה ואף אחת כולל תוכנה ייעודית ליישור לא הצליחה. בסוף התקנתי מחדש והכל הסתדר.

במחשב השני עשיתי העברה, אבל עם התוכנה של PARAGON

http://www.paragon-software.com/technol ... OS-to-SSD/

היא עשתה בסדר את ההעברה חוץ מהעובדה שהשאירה את ה SYSTEM RESERVE על הדיסק המקורי. אחרי זה סידרתי את זה ידנית עם ה DISK MANAGEMENT בווינדוס כי זה האט לי את מהירות העליה.

לכן הצעתי לך להשתמש בתוכנה של אינטל.

אחרי ההתקנה גם הרצתי את האופטימייזר של אינטל ששינה לי עוד משהו בהגדרות ועכשיו התוצאות הגיוניות.

פה תוכל לראות את התוצאות של שתי המערכות (שתיהן כמובן SATA2):

http://hwzone.co.il/community/index.php ... msg4615876

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835

שליחה

מעניין , התואצות אצלי טובות יותר משמעותית ,וזה על צ'יפסט P45 עם הICH10 בSATA 2

תמונה
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

integral פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

1. אשמח לראות את התוצאות שלך

2. אל תשכח שעם כל הכבוד ללוח ההיי אנד (לשעבר) של אסוס, זה צ'יפסט הרבה יותר ישן, P965. אפילו לא הצלחתי להתקין את הדרייבר של אינטל שאמור לשפר.

ולמרות הכל הקרושיאל פשוט הציל והכניס חיים חדשים למערכת שהתנהגה כמו עגלה והיה הרבה יותר זול משדרוג שילוש :)

integral פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אה...שטויות, זה הבדל חסר משמעות ביום יום.

ההבדל המהותי זו הקפיצה ממהירויות ה 4K של הרדדיסק רגיל. אז נכון שעדיף פי 90 מאשר פי 70 אבל גם פי 70 זה מספיק :)

integral פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

דרך אגב, כל האמור לעיל זה מבלי להפחית מהתוצאות שקיבלת שמרשימות מאוד לדעתי ל SATA2 (Y)

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835

שליחה

כנראה בגלל הצ'יפסט הישן אתה מקבל כאלו מהירויות .. בP45 יש אותו בקר SATA כמו בלוחות האם X58/P55 רק שלזה שאצלי הלוח אין את יכולות הRaid אז כנראה ההבדל הביצועים גדול (יחסית למהירויות שלך ) זה ברור שזה עדיין שיפור עצום ביחס לHDD רגיל ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

integral פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

ברור שבגלל הציפסט הישן. אצלי זה ICH8R ואצלך 10. ועדיין - תענוג :)

byoyo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327

תוצאות ב- Raid 1 - Mirror

שליחה

2 דיסקים ב- mirror ע"י הבקר של אינטל (onboard)

לוח ASUS P7P55D EVO
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... 7P55D_EVO/

מעבד i7 860
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1609

שליחה

integral כתב:
...
מבחינת עלות תלוי אם הוא מגיע עם מתאם או לא - המתאם עולה כמה שקלים טובים.

מבחינת אחריות אני חושב שעדיפה האחריות הרשמית של
...
הזמנתי ביום חמישי,ב-445 ש"ח,בסניף של KSP בצפון (היה רשום שהמבצע עד 24.08),יום שישי התקשרו אלי שהמוצר הגיע.
היום אספתי אותה,מדובר באריזת ריטייל,עם מתאם/כבילה/מדבקות/דיסקים עם 3 שנים אחריות....לא ברור אם זה איסטרוניקס,גם לא מעניין לפי דעתי.
בזה שודרג המחשב אחרון שהיה עם ראפטור,יחסית היה מהיר לדיסקים רגילים,אבל מרעיש נורא.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172

שליחה

שיעלו מחירים בבקשה.
אני יכול לקנות 128GB ב - 80 דולר ישר ממפעל בסין.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”