פנסוניק THL42E5M או THL42E30E ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835

שליחה

Nir1 ,

הכל טוב ויפה. עכשיו לך תסביר רק את כל הסקירות שנתנו למסך ה״מופלא״ הזה ציון : נכשל!!!!! (סקירות שלא אני כתבתי).

שכנוע עצמי זה דבר נהדר אבל מה לעשות שמי שאובייקטיבי רואה את הדברים קצת אחרת.

תהנה מהמסך (f)
נערך לאחרונה על ידי dor8 ב 13/08/2012 20:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938

שליחה

dor8 כתב:Nir1 ו abu garaa היקרים,

הכל טוב ויפה. עכשיו לכו תסבירו רק את כל הסקירות שנתנו למסך ה״מופלא״ הזה ציון : נכשל!!!!! (סקירות שלא אני כתבתי).

שכנוע עצמי זה דבר נהדר אבל מה לעשות שמי שאובייקטיבי רואה את הדברים קצת אחרת.

תהנו מהמסך (f)
...
דור, אתה יכול בבקשה לשלוח לי לינק לסקירה אחת שמציגה ציון "נכשל" כדבריך לטלויזיה הנ"ל. אני סקרן לקרוא. עברתי על כל הסקירות הקיימות באינטרנט, ממש מיפיתי את העולם הדיגיטלי ולא ראיתי סקירות שקטלו אותה. ההיפך הוא הנכון. וכמו שציינתי, אני מודע היטב לחסרונות שחלק מהסוקרים ציינו, בפועל הם ממש לא קיימיים ובטח שלא נראים, במיוחד כשמדובר בצופה הממוצע. המלצה שלי, קפוץ לחנות הקרובה ואם המכשיר נמצא במלאי, תעיף מבט... מבטיח שלא תתאכזב. כמו כן, לאחר שעברתי על כל הטלויזיות שנמצאות בטווח המחירים שציינתי, אשמח לדעת על דגם שפיזית מציג איכויות טובות יותר ממנה (ושנמכר בארץ). עוד לפני שקניתי, ביצעתי השוואה רוחבית בצורה הכי אובייקטיבית שיש. כבר אמרתי שאני רוצה לקנות את הטוב ביותר בטווח התקציב וזה מה שעשיתי.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Nir1 ,

גם שאלת וגם ענית. אם אתה מודע לחסרונות שסוקרי המסך הזה פירטו בסקירות
זו כבר התקדמות. (ולא לא נראה סביר שהם קיבלו כסף מתחת לשולחן במקרה הזה..)
זה שאתה עצמך לא ראית את החסרונות האלו במציאות זה עניין שלך .

ראיתי את המסך הזה במספר אולמות תצוגה ולמרות שאלה לא היו תנאים אופטימליים
להתרשמות מעמיקה מהמסך הם מיד קפצו לי לעין !
הצופה ה״ממוצע״ מן הסתם גם לא יודע איפה לחפש ומה לבדוק אז לשיטתך גם מסך
פשוט מהשופרסל יעשה בשבילו את העבודה.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

dor8,

אם היית טורח לקרוא את התגובה הראשונה שלי לשרשור, היית רואה שכבר שם ציינתי את רשימת החסרונות שחלק מהסקירות ציינו. אני מזכיר לך שמדובר במכשיר בטווח מחירים של עד 4000 ש"ח שנועד לאנשים מבוגרים, שאינם נחשבים צופים מקצועיים. ולמרות שמרבית הסקירות בטווח הזה של המחירים אינן מהללות שום טלויזיה (אשמח להווכח אחרת), במקרה של ה - E30 השבחים גוברים על החסרונות. כאמור, אתה מוזמן להציג פה קישורים שטוענים אחרת. בנוסף, טרם שמעתי ממך על דגם אחר שיכול להתחרות בטלויזיה הזאת ברמת המחירים הנקובה. ועם כל הכבוד, מה שרואים ומקבלים במכשיר הזה הוא מעל ומעבר לעוד מוצר מדבקה ברשת סופרסל כזאת או אחרת.

במקום ללכת סחור סחור, דבר איתנו ת'כלס.

abu-garaa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148

שליחה

ניר
אל תתקפל....למה רק מבוגרים????ולא מקצועיים????
מדובר במסך שמתחרה עם כל התותחים בטווח המחיר שלו ועושה להם בית ספר

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

abu-garaa כתב:ניר
אל תתקפל....למה רק מבוגרים????ולא מקצועיים????
מדובר במסך שמתחרה עם כל התותחים בטווח המחיר שלו ועושה להם בית ספר
...

אבו, אתה צודק. אני לא מבין למה דור מתאמץ לצאת כנגד מכשיר שנחשב לדעת רבים לטוב ביותר בטווח המחיר שצויין. והאמת, כל עוד לא הוצגה אלטרנטיבה ראויה, זה לא רציני בעיני what so ever.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ידידי המלומדים ,

רציתם אסמכתא? בשביל זה אני כאן !
http://www.digitalversus.com/tv-televis ... /test.html
שאני מתכוון לסקירות אני מתכוון לסקירות מאתר רציני ולא אתר שיווקי !
פה תקבלו קצת מושג כולל מדידות של רמת הקונטרסט ועומק השחורים של המסך הזה.
שוב צר לי לאכזב את הבייבי שלכם אבל הציון הוא..... נכשל ובענק !!

ומסך לד שאינו יודע לבצע את שני הדברים הבסיסיים האלה בשבילי גם לא היה נכנס
הביתה אפילו בחינם ! אני אוכל להביא עוד כמה קישורים לסקירות עם ציונים דומים למסך הזה
אבל אני חושב שהנקודה הובהרה.
מה שכן הוא קיבל ציון לא רע בסעיף צריכת החשמל... נו לפחות זה... :lol:

אתם מרוצים ? דיינו ! זה מה שחשוב בסופו של דבר. :wink:

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

דור,

ידעתי שתביא את הסקירה הזאת. כמובן שראיתי אותה לפני שקניתי ואם תשים לב זאת ממש, אבל מממששש לא הטלויזיה שאנחנו מדברים עליה. צר לי לאכזב אותך, זה לא הדגם. נסה שנית!

הדגם המדובר הוא Panasonic Viera TH-L42E30.

כמו כן, עדיין לא שמעתי על אלטרנטיבה ראויה.

Cheers
נערך לאחרונה על ידי Nir1 ב 13/08/2012 21:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

abu-garaa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

וואללה לא אותו מסך 8)

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אתם שניכם נאחזים בקרנות המזבח חזק מדי.... :)
זו פחות או יותר אותה הגברת בשינוי אדרת !
ולפי הסקירות הדגם הזה עוד מוצלח פחות מהדגם שהבאתי בקישור.
http://asia.cnet.com/product/panasonic- ... 483868.htm

בדיוק אותן הבעיות שציינתי.
צריך כשרון גדול כדי להוציא בCNET שלושה וחצי כוכבים.
ניר , רוצה אלטרנטיבות ? בשבילי כל אלטרנטיבה תהיה עדיפה על המסך הזה. זו דעתי וזכותך
לחשוב אחרת.
CHEERS (b)

abu-garaa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ניר-אל תוותר..
לדעתי האישית-עשית שיעורי בית ברמה הכי טובה שיש. :wink:
50 איש שרכשו את הדגם הזה באתר-אינם משקרים.........

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אבו,

תודה, אני לא נלחם על כלום. אני בסך הכל מביא את העובדות ושכל אחד יחליט לעצמו. פשוט היה חשוב לי לספק לשואלת את הנתונים האמיתיים.

דור,

גם את הסקירה של CNET אני מכיר והם דווקא די משבחים את הטלויזיה הזאת (4 כוכבים זה יפה מאוד). למעשה, הציון שהטלויזיה קיבלה באתר הוא מהגבוהים בקטגוריה (קראתי את כל הסקירות הקיימות). כמו כן, הם גם מדברים בסקירה נפרדת שלהם על ה - E5, שהמסך בה נחות מזה של ה - E30. הסקירה הזאת דווקא חיזקה את כל הדברים החיוביים שכבר חשבתי על הטלויזיה עוד קודם לכן.

כמובן שכל אחד ראוי וזכאי להחזיק בדעה משלו. אני הייתי מעדיף שהיא תתמך גם בעובדות (ובכל זאת הייתי מעדיף לשמוע פירוט של אלטרנטיבות).
נערך לאחרונה על ידי Nir1 ב 13/08/2012 21:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

abu-garaa כתב:ניר-אל תוותר..

...
זה בטוח (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8265

שליחה

abu-garaa כתב:ניר-אל תוותר..
לדעתי האישית-עשית שיעורי בית ברמה הכי טובה שיש. :wink:
...
ממתי כמות זה מדד לאיכות.

אתה יודע מה מסך הפלזמה הכי נמכר בישראל?

LG.

מוכרים הרבה הרבה יותר מפנסוניק...אז? כי לטענתך זה אומר שהפלזמות של LG הרבה יותר טובות מהפלזמות של פנסוניק.

האמת שגם LED הם מוכרים הרבה יותר מסוני. אז?

אף פעם לא טענתי שה E30 מסך גרוע. רק טענתי שני דברים:

1. שהוא בטח לא ה BEST VALUE FOR MONEY כמו שאתם מטעמים שונים טורחים להפריח לאוויר ללא שום גיבוי מקצועי מעבר ל"עדר קנה".

2. שהמקבילים מ LG לטעמי טובים יותר (למשל ה LV550) ונותנים הרבה יותר תמורה לכסף.

לגבי עניין המסך המבריק, בהחלט יתרון לפנסוניק בתנאי יום שכן זה מסתיר חלק מהבעייתיות של השחורים. בלילה דרך אגב זה עושה ההפך. אני אישית מעדיף את הלוקאל דימינג של ה LG שמשפר את המצב ביום אבל בניגוד לפנסוניק גם בלילה.

עוד סקירה של המסך "המהולל" מאתר מכובד אחר (ציון משוקלל 7.5):

http://www.televisioninfo.com/content/P ... lusion.htm

[left]
While this TV isn’t perfect, its shortcomings in black and white performance, motion performance and to a lesser degree color performance are fairly typical for most Panasonic LCD TVs, LED-backlit or not.

[/left]

זה מה שאותו אתר כותב בסיכום של ה LV550 (ציון משוקלל 8.0):

http://www.televisioninfo.com/content/L ... lusion.htm

[left]The LG 42LV5500 ($1099 MSRP) is a strong television in many regards, but we definitely prodded to find some weak points. First the good news. Color performance doesn’t get much better than this. It will deliver exactly the colors that the movie and TV producers wanted you to see (provided you follow our handy calibration recommendations).

Now for the bad news. The LG 42LV5500 has a weak black level, like so many LGs we’ve reviewed. As a result, the contrast ratio is weak, especially when compared to similarly priced Sony and Samsungs. We can live with that, as the color performance is so damn good. Others may disagree.

Overall, the LG 42LV5500 may have its faults, but we heartily recommend it for the cinephiles.
[/left]

אישית, בחנתי את ה E30 וה LV550 בחנות שבה עמדו אחת ליד השניה. לא ראיתי שום יתרון באיכות התמונה של הפנסוניק על ה LG. כן ראיתי שה LG נותנת הרבה יותר בכל מובן אחר מהפנסוניק.

זו כמובן דעתי. כל אחד שיבחר מה שהוא אוהב. על טעם וריח אני לא יכול להתווכח. תמיד אני אוהב להביא את הדוגמא של החבר שלי שלקחתי אותו לראות את הD8000 של סמסונג מול ה VT30, והוא אמר אחרי שהוא שם את הסמסונג על הכוונון הפלורסנטי ביותר האפשרי, שהצבעים בסמסונג מדהימים והצבעים של ה VT30 דהויים ומאפנים.

מה שמפריע לי בכל הסיפור, זו ההמלצה הגורפת וחסרת הבסיס שלכם על הפנסוניק, מבלי לציין את המגרעות שלה, תוך שימוש בסופרלטיבים חסרי משמעות ובסיס. האמת שזה גם מוביל אותי לחשוד שיש פה יותר מאשר "טלוויזיה שאני אוהב"...

abu-garaa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

החיסרון היחיד של הפנסוניק לדעתי האישית זה זליגות האור

מעבר לזה-מנגחת כל מסך לד באותו סדר גודל של מחיר.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

שכחת להוסיף "לדעתי האישית" במשפט השני (n) .

AlphaCygni
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84

שליחה

abu-garaa כתב:החיסרון היחיד של הפנסוניק לדעתי האישית זה זליגות האור
...
זה לא בדיוק נכון להגדיר זאת כחסרון, אלא יותר כנורמה המהווה חלק בלתי נפרד מרמות מחיר המשתייכות ל Mid/Low-Range.
דגמים זולים ייסבלו יותר מבעיות Q.C, מה שיוביל לכך שישנם "עותקים" איכותיים יותר ואיכותיים פחות של אותו הדגם (ראו את הת'ראד של presto ואחד קצת יותר ישן, בו המשתמש Neter מתאר תופעה דומה. אמנם מצויין שם שהמסך קיבל מכה מהצד הימני, אבל אני יותר נוטה להאמין שמדובר בבעיית "עותק" מאשר פגם פיזי).

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אינטגרל,

אני אתחיל מהסוף ואומר שכל רמיזה שלך באשר לקשר כזה או אחר שלנו ליורוקום או פנסוניק היא מגוחכת וחסרת כל בסיס. לי באופן אישי יש מכשיר של פיליפס מדגם 5507 בסלון, אז לזרוק לאוויר טענות שכאלה זה לא רציני. חוץ מזה ששמתי לב שאתה מאוד עקבי בדיונים בקשר להמלצה על LG כך שאותה טענה יכולה להיות מופנית גם אליך.

לגבי הדעה שהצגת, fair enough, הבאת אלטרנטיבה, הצגת טיעונים ודוגמאות ולכן אני מכבד אותה. כמובן שאני מכיר את הסקירות שהוצגו ועדין סבור שביחס של עלות אל מול תועלת, מכשיר הפנסוניק טוב יותר. שכחת לציין שה - LG שהצגת עולה כ - 1500 ש"ח יותר מהפנסוניק, נתון בהחלט חשוב לכל מי שרוצה לרכוש טלויזיה במחיר סביר.

כמובן שמסך מבריק אל מול מסך שאינו מבריק זה עניין של טעם וגישה, אני מעדיף את המבריקים באופן אישי. ההמלצה הגורפת נשענת על בחינה רוחבית של כל המכשירים המוצעים בארץ בטווח של 4,000 שקלים ובקטגוריה הזאת לדעתי לא קיים מכשיר מתחרה (הדגם הספציפי של LG שהוזכר עולה באיזור ה - 5,000 וצפונה).

ולסיום, אם תקרא היטב, תראה שלא חסכנו מאף אחד מהחברים את ציון המגרעות שבטלויזיה. אבל יחד עם זאת הטענה היא שלכולן יש מגרעות, ובמקרה של הפנסוניק היתרונות גוברים על החסרונות.

abu-garaa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

integral כתב:שכחת להוסיף "לדעתי האישית" במשפט השני (n) .
...
לדעתי האישית

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

ניר,

בעניין החשדות לא התייחסתי אליך :)

אני לא יודע איך הגעת להבדל של 1500 שקל.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=796032

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=809856

גם בזמנו כשהיו חדשות עלו פחות או יותר אותו דבר. רק שכמובן עם ה LG קיבלת הרבה יותר.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”