[נערך] הוט מובייל משיבה מלחמה שערה לגולן טלקום בהשקה לשוק הסלולרי!

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
erezcap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 395

שליחה

עדיין הוט 89 שקל זול יותר גם נפח הגלישה גדול יותר זה 6 ג'יגה בהוט .

שימו לב בפלאפון רק 100 מגה נפח גלישה , מהירות 2M עלוב ביותר .

אני חושב שהלקוחות יצביעו באצבעות .

אם שאלתם את עצמכם למה כל כך זול !!! ,מפני שעל פי המכרז הוט וגולן טלקום צריכים לגייס

אלפי מנויים בכדי לקבל את כספי הערבות !!!

TomerP
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
שם מלא: תומר

שליחה

לפי ההסכם שימוש מול HOT, נראה כי הם מגבילים את החיבור של ה SIM למחשב למהירות של 64KBps. לא ברור האם מדובר גם על tethering.

"לאחר ניצול 3GB בגלישה ע"י הלקוח, תואט מהירות הגלישה באמצעות המכשיר לקצב הורדת נתונים של עד 512KBps וקצב
העלאת נתונים של עד 128KBps 2 הגלישה מיועדת לגלישה מהמכשיר הסלולרי 2 שימושים נוספים בגלישה כגון חיבור
למחשב, מראשיתם, יהיו במהירות של עד 64KBps
"

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3877

שליחה

TomerP כתב:לפי ההסכם שימוש מול HOT, נראה כי הם מגבילים את החיבור של ה SIM למחשב למהירות של 64KBps. לא ברור האם מדובר גם על tethering.

"לאחר ניצול 3GB בגלישה ע"י הלקוח, תואט מהירות הגלישה באמצעות המכשיר לקצב הורדת נתונים של עד 512KBps וקצב
העלאת נתונים של עד 128KBps 2 הגלישה מיועדת לגלישה מהמכשיר הסלולרי 2 שימושים נוספים בגלישה כגון חיבור
למחשב, מראשיתם, יהיו במהירות של עד 64KBps
"
...
אכן נקודה חשובה
And the meek shall inherit the earth
...

erezcap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

3 ג'יגה עדיין זה פי 30 מפלאפון ואם לפי אתרי האינטרנט זה 6 ג'יגה ,זה פי 60 מפלאפון .

כלומר בפלאפון אתם תשלמו הרבה מאד אחרי 100M שבזבזתם .

TomerP
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
שם מלא: תומר

שליחה

3GB זו חבילה מצוינת, אבל אם HOT מגבילים את השימוש ב tethering (הפיכת המכשיר ל hot spot / חיבורו למחשב וגלישה דרכו) - זה לא שווה הרבה... אין באמת מה לעשות עם 3GB בסלולרי, אפילו הסקייפ לא תופס כ"כ הרבה.

ariesjer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840

שליחה

נכון, 1GB זה מעל לראש(אני גולש די כבד ומגיע בקושי לחצי).

erezcap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ariesjer כתב:נכון, 1GB זה מעל לראש(אני גולש די כבד ומגיע בקושי לחצי).
...

כלומר זה גלישה חופשית בהוט ובגולן !!!

בפלאפון זה תוספת מחיר מעבר ל 100M ,שהרי כולם גולשים ברשת דור 3 .
נערך לאחרונה על ידי erezcap ב 14/05/2012 19:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

drorar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652

שליחה

אין להם באמת איך לאכוף את ההגבלה על tethering. אני אגב משתמש כבד באנדרואיד ומגיע לבערך 2.5GB בחודש.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

אני ללא סרטונים, ללא Tethering וללא סקייפ אבל עם האפליקציות Waze ו-TuneIn Radio, בהן אני משתמש באופן קבוע בנסיעות שלי, מגיע ל-1.5GB בחודש בלי בעייה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ariesjer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840

שליחה

pixies כתב:אני ללא סרטונים, ללא Tethering וללא סקייפ אבל עם האפליקציות Waze ו-TuneIn Radio, בהן אני משתמש באופן קבוע בנסיעות שלי, מגיע ל-1.5GB בחודש בלי בעייה.
...
waze זה שטויות, TUNEIN לוקח הקרבה, כי זה שרות סטרימינג ובהחלט אפשר להגיע לכמות כזאת.

sroie
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה

וכתובת האתר למי שלא מוצא היא http://www.hotmobile.co.il

PPR
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83

שליחה

בשורה צרכנית משמחת, אולם אליה וקוץ בה. אני, לדוגמה, לא אוכל לקבל את הצעותיהן של גולן טלקום והוט מובייל.

צוין כאן ש-3GB זהו נפח נכבד, אולם לא כך הדבר לגבי משתמשי SLINGBOX או שירותי IPTV אחרים. עבור משתמשים אלה, היקף השימושים עלול בקלות לחצות את רף ה-10GB, ולכן החבילה עשויה לא להתאים להם (שכן, הקצב שלאחר ההגבלה אין בו די לשם הזרמה באיכות צפיה סבירה). שימושיי, לדוגמה, הם בסביבות ה-12GB בחודש (SLINGBOX). המגבלה בנושא ה-TETHERING מקשה עליי אף היא בכל הקשר במעבר ל-HOT mobile.

מה עוד, לא ראוי לדעתי השימוש שנעשה לאחרונה בשוק התקשורת במונח "בלתי מוגבל", שהוא למעשה "בלתי מוגבל, אבל...", וחבל. :-)

לדעתי, על השימוש במונח "בלתי מוגבל" להיתחם אך ורק למקרים בהם אין כל סייג מהותי לחבילה (בניגוד למצבים שבהם קיימת מגבלת נפח שלאחריה תוגבל מהירות הגלישה, או משך שיחה מירבי שלאחריו יחול חיוב). אין לי כל בעיה עם סייגים שירותיים בזיקה לתוכניות בלתי-מוגבלות (כגון איסור על שימוש מסחרי וכיו"ב) -- סייגים אלה הנם מוחלטים ואינם תלויי שימוש. זאת בשונה מהפחתת מהירות לאחר ניצול נפח מסוים במסגרת חבילה "בלתי מוגבלת". לדעתי, ראוי כי מבחינה מהותית, חבילה "בלתי מוגבלת" תהיה בלתי מוגבלת במלוא מובן המילה, וללא "אותיות קטנות" ומגבלות שרירותיות אחרות.

גם השימוש הנפוץ במונח "שימוש הוגן" יוצר לדעתי עמימות ואינו תורם לבהירות התמונה כלפי הלקוח; אין לדעתי כל בעיה שחברה תצור קשר עם לקוח החורג באופן קיצוני מהיקף השימושים המקובל, על-מנת לקרוא אותו לסדר (ולהתריע על הפסקת שירות אפשרית במידה שלא ישעה לבקשה). עם זאת, לא אתחבר לכל מפעיל השומר לעצמו זכות חוזית לחייב את חשבוני ביתר בשל חריגה ממגבלת "שימוש הוגן" כלשהי, שממילא לא ברור מהי.

אגב, האם ידוע למישהו אם ניתן יהיה להיפטר מהמגבלה על מהירות הגלישה ביחס להיקפה וממגבלת המהירות במצבי TETHERING בתוספת תשלום כלשהי?

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673

שליחה

PPR,
מי מספק לך כרגע את שירות הסלולר וכמה אתה משלם עליו אם אפשר לשאול?

PPR
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

סלקום. חבילת הגלישה עולה 129 ש"ח בחודש.
נערך לאחרונה על ידי PPR ב 15/05/2012 7:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

cobraf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 764

שליחה

אתה תסלח לי אבל השימוש שלך הוא לא שימוש ממוצע

וכן החבילות שמוצעות ב2 החברות לא מתאימות לך אבל ל 85% ממשתמשי הסמארטפונים זה מעל ומעבר

אני בטוח שברגע שיתחילו לפעול יהיו אולי אפשרויות להגדיל את נפח החבילות, כרגע זה לא נראה באופק.

120 שקל זה כל מה שאני משלם על החבילה שלי בפלאפון, אתה משלם כמעט 130 רק על גלישה

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444

שליחה

שמישהו יסביר לי איך טכנולוגית אפשר לבדוק אם המכשיר ב thethering?

לדעתי, וזה סוג של ניחוש, מדובר על הצהרה שנועדה למנוע חיבור של הסים למודם סלולרי נטו.

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976

שליחה

לפי מה שמיכאל גולן אמר בכנס של דה-מרקר לפני שבועיים-שלושה - על פי הנסיון שלהם עם חברת free בצרפת זה כנראה הולך להיות המחיר הקבוע של החבילה הזאת ועליה עם הזמן יתווספו שירותים והטבות נוספים.
החבילה שהם השיקו בצרפת של 20 אירו אם אני לא טועה (לפני 10 שנים) לא השתנתה בכלל במחיר למעת שירותים והטבות שנוספו עם הזמן.
אז תשארו קשובים לגבי האינטרנט הסלולרי ונראה מה יהיה עם זה :)
מילה של אקסטרימיסט.

ben_shap2
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88

שליחה

PPR כתב:בשורה צרכנית משמחת, אולם אליה וקוץ בה. אני, לדוגמה, לא אוכל לקבל את הצעותיהן של גולן טלקום והוט מובייל.

צוין כאן ש-3GB זהו נפח נכבד, אולם לא כך הדבר לגבי משתמשי SLINGBOX או שירותי IPTV אחרים. עבור משתמשים אלה, היקף השימושים עלול בקלות לחצות את רף ה-10GB, ולכן החבילה עשויה לא להתאים להם (שכן, הקצב שלאחר ההגבלה אין בו די לשם הזרמה באיכות צפיה סבירה). שימושיי, לדוגמה, הם בסביבות ה-12GB בחודש (SLINGBOX). המגבלה בנושא ה-TETHERING מקשה עליי אף היא בכל הקשר במעבר ל-HOT mobile.

מה עוד, לא ראוי לדעתי השימוש שנעשה לאחרונה בשוק התקשורת במונח "בלתי מוגבל", שהוא למעשה "בלתי מוגבל, אבל...", וחבל. :-)

לדעתי, על השימוש במונח "בלתי מוגבל" להיתחם אך ורק למקרים בהם אין כל סייג מהותי לחבילה (בניגוד למצבים שבהם קיימת מגבלת נפח שלאחריה תוגבל מהירות הגלישה, או משך שיחה מירבי שלאחריו יחול חיוב). אין לי כל בעיה עם סייגים שירותיים בזיקה לתוכניות בלתי-מוגבלות (כגון איסור על שימוש מסחרי וכיו"ב) -- סייגים אלה הנם מוחלטים ואינם תלויי שימוש. זאת בשונה מהפחתת מהירות לאחר ניצול נפח מסוים במסגרת חבילה "בלתי מוגבלת". לדעתי, ראוי כי מבחינה מהותית, חבילה "בלתי מוגבלת" תהיה בלתי מוגבלת במלוא מובן המילה, וללא "אותיות קטנות" ומגבלות שרירותיות אחרות.

גם השימוש הנפוץ במונח "שימוש הוגן" יוצר לדעתי עמימות ואינו תורם לבהירות התמונה כלפי הלקוח; אין לדעתי כל בעיה שחברה תצור קשר עם לקוח החורג באופן קיצוני מהיקף השימושים המקובל, על-מנת לקרוא אותו לסדר (ולהתריע על הפסקת שירות אפשרית במידה שלא ישעה לבקשה). עם זאת, לא אתחבר לכל מפעיל השומר לעצמו זכות חוזית לחייב את חשבוני ביתר בשל חריגה ממגבלת "שימוש הוגן" כלשהי, שממילא לא ברור מהי.

אגב, האם ידוע למישהו אם ניתן יהיה להיפטר מהמגבלה על מהירות הגלישה ביחס להיקפה וממגבלת המהירות במצבי TETHERING בתוספת תשלום כלשהי?
...

אנשים שוכחים שמדובר בחבילה לסלולר, היא לא אמורה להחליף את קו האינטרנט הביתי, לפחות לא בשלב זה.

PPR
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

cobraf כתב:אתה תסלח לי אבל השימוש שלך הוא לא שימוש ממוצע

וכן החבילות שמוצעות ב2 החברות לא מתאימות לך אבל ל 85% ממשתמשי הסמארטפונים זה מעל ומעבר

אני בטוח שברגע שיתחילו לפעול יהיו אולי אפשרויות להגדיל את נפח החבילות, כרגע זה לא נראה באופק.

120 שקל זה כל מה שאני משלם על החבילה שלי בפלאפון, אתה משלם כמעט 130 רק על גלישה
...
לא ברור לי מאין לך הנתון שדווקא "85% ממשתמשי הסמארטפונים" יסתפקו בנפח זה. אני, לדוגמה, מכיר לא מעטים אשר היקף שימושיהם דומה או עולה על שלי. לא בכדי הציעה פרטנר בעבר חבילת 20GB.

נסה לשאול משתמשי SLINGBOX אשר משתמשים ב-IPHONE לשם ביצוע PLACE SHIFTING, לדוגמה. נסה גם לשאול את צופי KARTINA.TV הצופים בשירות ה-IPTV באמצעות הטלפון הסלולרי. ניתן גם ניתן לחרוג ממגבלת שימוש של 2-3GB -- בנקל ותוך זמן קצר מאוד.

שנית, וזה העיקר, הנקודה שביקשתי להדגיש היא אחרת: לדעתי, אין זה מן הראוי לנקוט במונח "ללא הגבלה" עת שקיימת מגבלה על מהירות הגלישה כפונקציה ישירה של היקף השימוש. לדעתי, חבילה, ראוי לה שתכונה "בלתי מוגבלת" אך ורק כאשר אין כל מגבלה מהותית (להבדיל משירותית) המשליכה על טיב השירות, והנובעת באופן ישיר מהיקף השימושים שבוצעו במסגרתה. קרי: כאשר להיקף השימושים אין כל השלכה לעניין טיב השירות שיתקבל או הסכום שייגבה מאת הלקוח בסיום מחזור החיוב.

לא חלקתי על העובדה שהחבילות הינן אטרקטיביות מאוד עבור רבים, במציאות של היום. גם לדעתי, החבילות מהוות בשורה של ממש בשוק התקשורת הישראלי.
ben_shap2 כתב:אנשים שוכחים שמדובר בחבילה לסלולר, היא לא אמורה להחליף את קו האינטרנט הביתי, לפחות לא בשלב זה.
...
מעולם לא טענתי כי השימוש שנעשה על-ידי באינטרנט הסלולרי נועד להחליף את קו האינטרנט הביתי (שכן, בבית ניתן לצפות בשידורי הטלוויזיה באמצעות המקלט וממילא מתאיין כל צורך ב-SLINGBOX). רצה הגורל, והנפח הנצרך במסגרת הזרמת וידאו הוא גבוה מהרגיל -- אין הדבר אומר שאין לשימוש שכזה מקום.
נערך לאחרונה על ידי PPR ב 15/05/2012 0:26, נערך פעם 1 בסך הכל.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4854

שליחה

shraga007 כתב:
Mistoffelees כתב:המבצע יצא כבר, יש בפלאפון חובת שימוש של 250 דק' בחודש.
...
תוכל לתת קישור? אצלם באתר זה לא מעודכן.
בכל מקרה אם מה שאתה אומר נכון, לא רק שהם יותר יקרים הם גם מטילים הגבלות.
לא כל כך חכם מבחינתם הייתי אומר.
...
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000748802

חזור אל “חדשות ניידים”