LX-83 חדש ומשופר אחרי כיול של איציק (9000es)
אז אפשר לשמוע את הגלים בטלפון ולגלוש או לא 
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
איציק,
אז אם אני מבין נכון, לא מדובר בכיול כלל אלא אוסף של הגדרות שמנסיונך משפרים את הסאונד עבור אותם רסיברים. סוג של "הגדרות מומלצות".
זה שזה נשמע שונה לחלוטין מ-RC אין לי שום ספק, אני רק בספק שהגדרות מומלצות כאלה יכולות לשפר איכות ביחס ל-RC שנעשה כראוי.
אגב, לא עדיף פשוט לפרסם שרשור עם כל ההמלצות האלה?
אז אם אני מבין נכון, לא מדובר בכיול כלל אלא אוסף של הגדרות שמנסיונך משפרים את הסאונד עבור אותם רסיברים. סוג של "הגדרות מומלצות".
זה שזה נשמע שונה לחלוטין מ-RC אין לי שום ספק, אני רק בספק שהגדרות מומלצות כאלה יכולות לשפר איכות ביחס ל-RC שנעשה כראוי.
אגב, לא עדיף פשוט לפרסם שרשור עם כל ההמלצות האלה?
האוזן לא קובעת וגם העין לא קובעת, הן פשוט התרגלו לראות ולשמוע דברים מסוימים.
האוזן התרגלה לשמוע עודף באס ולפיכך רוב האנשים מעדיפים לא להשתמש בתיקון ייעודי לסאב כי הם טוענים שזה מסרס את הבאס. הם לא מבינים או לא מוכנים לקבל את העובדה שהם פשוט שומעים באס נכון ולא מנופח.
רוב האנשים יעדיפו כיול טלויזיות המותאם לחנויות, מאשר כיול נכון של D65 כי הוא יראה להם דינמי יותר, צבעוני יותר, קונטרסטי יותר.
רן
האוזן התרגלה לשמוע עודף באס ולפיכך רוב האנשים מעדיפים לא להשתמש בתיקון ייעודי לסאב כי הם טוענים שזה מסרס את הבאס. הם לא מבינים או לא מוכנים לקבל את העובדה שהם פשוט שומעים באס נכון ולא מנופח.
רוב האנשים יעדיפו כיול טלויזיות המותאם לחנויות, מאשר כיול נכון של D65 כי הוא יראה להם דינמי יותר, צבעוני יותר, קונטרסטי יותר.
רן
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1233 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
זיו זה לא לעניין
עפר
זה פחות או יותר מה שרשמת.
גם שלי (85) עבר כיול קודם דרך RC
ועל זה הלבשנו את הכיול של איציק
ואין ספק שיפור משמעותי.
עפר
ואין ספק שיפור משמעותי.
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
חיים אם אתה מבסוט למה לא לצאת במבצע חד פעמיחיים כתב:זיו זה לא לעניין
עפר
ואין ספק שיפור משמעותי....
איציק 9000es בשיתוף עם האתר ועם ט.ר יכייל 15 רסיברים של פיוניר מדגם 75 ו 85 בחינם לחברי האתר בלבד , כל הקודם זוכה !
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
- adirbooking
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
אמרו לנו שיכנסו מתחרים לשוק הסלולאר, לא חשבתי שהם יהיו כאלה טובים..oferlaor כתב:תסלחו לי אבל אני לא מבין בכלל איך אפשר לכייל לא רק בעזרת האזניים אלא איך בכלל אפשר לעשות משהו כזה דרך הטלפון......
כנראה שיש חברה חדשה "9000es" בנוסף לטלקום, הלו וכו'...
למה לפתוח שרשור, נראה לי הוא נהנה דווקא משרשורי ה"תודה" שחברי הפורום משבחים את "כיולו" דרך פומית הסלולאר..oferlaor כתב:איציק,
אגב, לא עדיף פשוט לפרסם שרשור עם כל ההמלצות האלה?...
מעניין אם רסיברים גם סובלים מקרינה של סלולאר..
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1233 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
bossgt6 כתב:חיים אם אתה מבסוט למה לא לצאת במבצע חד פעמיחיים כתב:זיו זה לא לעניין
עפר
איציק 9000es בשיתוף עם האתר ועם ט.ר יכייל 15 רסיברים של פיוניר מדגם 75 ו 85 בחינם לחברי האתר בלבד , כל הקודם זוכה !...
חשבנו על זה
לא יצא לפועל
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14364
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
כמו שצריךחיים כתב:זיו זה לא לעניין
עפר
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14364
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
ידידי,9000es כתב:טלHDטלHD כתב:איציק,
גם לאלוף כמוך בכיול רסיברים של פיוניר,
יש כמה דברים שלא ניתן באופן ידני או בשמיעה "אנושית" להחליף את הכיול האוטו' ולוותר עליו...בייחוד ברמות מע' הכיול של הרסיברים האלו.
כמו תיקון גלים חוזרים (החזרים מהקירות/רהיטים וכד'), השוואת אופי צליל בין הקדמיים לשאר הרמקולים (איקולייזר פרמטרי), תיקון זוויות/במה וכד'.
לכן, לדעתי הדרך היא לתת למע' הכיול לבצע את עבודתה ואת השינויים והתיקונים הקטנים עפ"י העדפות אישיות לבצע על גבי תוצאות מע' הכיול....
למרות כל התאורים ומה שכתבת . בינתיים כל מי שכיילתי לו את הרסיבר . דרך הטלפון או מול הסט כולו .
הרגיש במיידי את השינוי מול הכיול האוטומטי RC . העיקר שבעל הסט מרגישושומע את הקולנוע שלו בצורה הטובה לו ביותר .
הנסיונות הללו נבדקו ע"י עשרות פעמים עד שמצאתי את הנקודה הטובה ביותר שניתן להניב מהרסיברים הפנטסטיים של פיוניר . והם כוללים את הדגמים הבאים 70 81 82 83 85 וה 90 האגדי .
על כל מקרה אמשיך לעזור לכל מי שיהיה מעניין .
יום טוב ....
אין ספק שהנסיון שלך עם הרסיברים של פיוניר הוא אדיר ורב משמעות במציאת ההגדרות ה"נכונות" יותר בכיול ידני על מנת להפיק את המיטב מהם, ועל זה אין ספק.
צר לי על כל צרי העין אשר מטילים ספק בכישורך ועל תמיכתך ועזרתך לחברים בעניין זה...וכל הכבוד על המשך רצונך לתמוך ולעזור מרצונך החופשי ומאהבתך לתחום.
יחד עם כל זאת, אני עדיין טוען כי טעמך האישי ושמיעתך הסובייקטיבית וה"אנושית" אינה יכולה לחליף את יכולות הכיול של מע' ממוחשבת ומדוייקת כמו מע' הכיול המתקדמת שיש ברסיברים ובייחוד ברסיבר HI-END כגון זה.
מבחינתי אין ספק שהתוצאה הטובה ביותר (כמו זו שציין חיים), היא כיול אוטו' ולאחר מכן תיקון וכיול ידני ע"י אדם שגם יודע מה הוא עושה ולאן לגשת (כמוך למשל) בשיקלול חלל ההאזנה והציוד הספציפי + העדפות אודיו אישיות.
- bossgt6
- חבר מביא חבר

אולי בפעם הבאה עם ה - LX 86חיים כתב:bossgt6 כתב:חיים אם אתה מבסוט למה לא לצאת במבצע חד פעמיחיים כתב:זיו זה לא לעניין
עפר
איציק 9000es בשיתוף עם האתר ועם ט.ר יכייל 15 רסיברים של פיוניר מדגם 75 ו 85 בחינם לחברי האתר בלבד , כל הקודם זוכה !...
חשבנו על זה
לא יצא לפועל...
העיקר שאתה מבסוט מהכיול שלו
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אני מסכים עם כל מילה!טלHD כתב:יחד עם כל זאת, אני עדיין טוען כי טעמך האישי ושמיעתך הסובייקטיבית וה"אנושית" אינה יכולה לחליף את יכולות הכיול של מע' ממוחשבת ומדוייקת כמו מע' הכיול המתקדמת שיש ברסיברים ובייחוד ברסיבר HI-END כגון זה.
מבחינתי אין ספק שהתוצאה הטובה ביותר (כמו זו שציין חיים), היא כיול אוטו' ולאחר מכן תיקון וכיול ידני ע"י אדם שגם יודע מה הוא עושה ולאן לגשת (כמוך למשל) בשיקלול חלל ההאזנה והציוד הספציפי + העדפות אודיו אישיות....
בשורה התחתונה, כיול של כל "מכייל מומחה" - ואני לא אומר זאת בטון ביקורתי בכלל, אלא פשוט כי אין פה הסמכה חיצונית ברורה בעניין - הוא בסופו של דבר כיול עפ"י אוזנו של המכייל. המערכת צריכה להישמע הכי טוב שאפשר עבור המשתמש בה ביום-יום ולא עבור המכייל אותה באופן חד-פעמי. לצערי רבים המקרים שבהם המכייל "משכנע" באופן אקטיבי או פסיבי את "הלקוח" שלו מה נשמע יותר טוב, מכיוון שהתאמה לטעמים אישיים זה תהליך די סוגסטיבי, ודבר זה נכון לטעימות יין (שם הוכח מדעית שעבור אדם מן השורה ההבדלים בין יין טוב ב-50 ש"ח ליין מעולה ב-150 ש"ח הם זניחים, למרות שטועמי יין מומחים בהחלט יתענגו על ההבדלים הללו) בדיוק כמו שהוא נכון לכיול אודיו מתקדם...
- bossgt6
- חבר מביא חבר

טלHD כתב
זה באמת מאהבה לתחום , התארחתי בביתו והטלפון לא הפסיק לצלצל ,ושמעתי אותו עוזר ומייעץ לאנשים גם עם מסכים לא רק עם רסיברים
וכל הכבוד על המשך רצונך לתמוך ולעזור מרצונך החופשי ומאהבתך לתחום....
זה באמת מאהבה לתחום , התארחתי בביתו והטלפון לא הפסיק לצלצל ,ושמעתי אותו עוזר ומייעץ לאנשים גם עם מסכים לא רק עם רסיברים
השאלה היא גם מי ומה בדיוק קובע את מה שנכון??!!RanMoyal כתב:האוזן לא קובעת וגם העין לא קובעת, הן פשוט התרגלו לראות ולשמוע דברים מסוימים.
רן...
הרי בסופו של דבר מה שהכי נכון שהמכשירים האלה יתנו לרוכשים שלהם את המקסימום
הנאה ואת התמורה לכספם.
ואם אני כן רוצה טיפה יותר באס מהרסיבר שלי או טיפה יותר קונטרסט או צבע במסך שלי
ומזה אני נהנה אז זה אומר שזה לא "נכון" ? זה אומר שפספסתי בגדול ?
מה שלי נראה או נשמע נכון לא חייב להשמע לאחר נכון , אפילו אם הוא נחשב לסופר דופר
מומחה בתחום.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אני לא בטוח שכיול תמונה קשור למאווייו של במאי כזה או אחר - המטרה לדעתי היא להביא את המקרן לתת איזשהו אופטימום מבחינת היכולות של אמצעי התצוגה עצמו, ולא של תוכן כזה או אחר...
בחומר HD כל מה שיוצא בבלורי מכוייל לתקן REC709, ולפי תקן זה מכייל מקצועי מכייל את אמצעי התצוגה הביתי
בחומר SD התקן הוא REC601
בקולנוע דיגיטלי עובדים עם תקן של DCI
כיול נכון הוא לכייל את אמצעי התצוגה לתקן החומר שהוא מציג
בחומר SD התקן הוא REC601
בקולנוע דיגיטלי עובדים עם תקן של DCI
כיול נכון הוא לכייל את אמצעי התצוגה לתקן החומר שהוא מציג
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
לפי דעתי חלק מהתגובות כאן מסתכלות בצורה שגויה על הדיוק של ה-RC מול העדפות אישיות, פסיכו- אקוסטיות.
אסביר:
אין ספק שאוזן אנושית לא יכולה להתחרות בRC בכל מה שקשור לחישובי עוצמות, מרחקים, חישובים וכולה.
עדיין, אם לאחר כיול אוטומטי, יותר נעים למשתמש לשמוע את הסנטר מעט חזק יותר (נניח 2 דיבי תוספת ידנית לסנטר),
האם תמליצו לו להישאר עם ההגדרות שקבע ה-RC מהטעם (הנכון) שהן מדוייקות יותר מהאוזן שלו, על אף שסנטר חזק מעט יותר מהקדמיים נשמע לו טוב יותר?
אסביר:
אין ספק שאוזן אנושית לא יכולה להתחרות בRC בכל מה שקשור לחישובי עוצמות, מרחקים, חישובים וכולה.
עדיין, אם לאחר כיול אוטומטי, יותר נעים למשתמש לשמוע את הסנטר מעט חזק יותר (נניח 2 דיבי תוספת ידנית לסנטר),
האם תמליצו לו להישאר עם ההגדרות שקבע ה-RC מהטעם (הנכון) שהן מדוייקות יותר מהאוזן שלו, על אף שסנטר חזק מעט יותר מהקדמיים נשמע לו טוב יותר?