הבלונד מגיע מהר מדי
-
ozeltzex
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1648
ניסיתי לשים פחות קפה והפולסים לא חזקים כמו בסרטון, אבל עדיין קיימים.
לא נראה לי כל כך שזו טעות תפעול כי הצלחתי בעבר להוציא הרבה שוטים מעולים ללא התופעה הזו.
דיברתי עם יורם ממעבדה של קופיטים בחיפה, אני אשאיר שם את המכונה לבדיקה קצרה.
נראה לי שאולי יש בעיה של משאבה או שאחד הצינורות קצת סתומים.
לא נראה לי כל כך שזו טעות תפעול כי הצלחתי בעבר להוציא הרבה שוטים מעולים ללא התופעה הזו.
דיברתי עם יורם ממעבדה של קופיטים בחיפה, אני אשאיר שם את המכונה לבדיקה קצרה.
נראה לי שאולי יש בעיה של משאבה או שאחד הצינורות קצת סתומים.
-
ozeltzex
-
- חבר ותיק

אוקיי, אז יש עדכון בנושא:
לקחתי את המכונה לבחור בשם יורם ממעבדת "יורון" בחיפה. אחרי שעה וחצי הבחור התקשר אלי ואמר שהוא סידר הבעיה.
הוא טען הכל היה נראה בסדר למעט העובדה שהכיול של גובה המים בדוד היה על קו המינימום במקום באזור קו המקסימום ולכן תמיד היה מעט מים בדוד יחסית, דבר שאולי השפיע הלחץ או משהו כזה..
אין לי מושג איך זה קשור בדיוק לבעית הגמגומים של המכונה, אבל בכל מקרה חזרתי עכשיו הביתה וחוץ מגמגומון אחד או שניים קטנים במהלך החליטה, הקפה יצא מעולה.
לא יודע מה קשור זה לזה, אבל הבעיה נכון לעכשיו סודרה. ואם הבעיה אכן קשורה לתופעות שקרו לי, אז איך הצלחתי להוציא קפה טוב בעבר?!
לקחתי את המכונה לבחור בשם יורם ממעבדת "יורון" בחיפה. אחרי שעה וחצי הבחור התקשר אלי ואמר שהוא סידר הבעיה.
הוא טען הכל היה נראה בסדר למעט העובדה שהכיול של גובה המים בדוד היה על קו המינימום במקום באזור קו המקסימום ולכן תמיד היה מעט מים בדוד יחסית, דבר שאולי השפיע הלחץ או משהו כזה..
אין לי מושג איך זה קשור בדיוק לבעית הגמגומים של המכונה, אבל בכל מקרה חזרתי עכשיו הביתה וחוץ מגמגומון אחד או שניים קטנים במהלך החליטה, הקפה יצא מעולה.
לא יודע מה קשור זה לזה, אבל הבעיה נכון לעכשיו סודרה. ואם הבעיה אכן קשורה לתופעות שקרו לי, אז איך הצלחתי להוציא קפה טוב בעבר?!
- joncafe
-
- גורו קפה

- תגובות: 2335
נשמע לי לחלוטין לא קשור. לחץ החליטה במכונה עם מחליף חום לא קשור בכלל למה שקורה בדוד. הטמפרטורה צריכה להיות גבוהה יותר עכשיו כי מחליף החום טבול יותר במים ולכן יהיה חם יותר. אם כוונת קולינג פלאש בעבר, מן הסתם תצטרך להאריך אותו עכשיו.
הגמגומים שהיו לך, והטפטופים מצינור פריקת הלחץ הם שמצביעים על הבעיה.
האם הטפטופים שהיו מהצינורית בזמן החליטה נעלמו? אם כן - או שזה הסתדר מעצמו או שהוא סידר לך משהו ולא אמר. יכול להיות שהיה שם (בשסתום פריקת הלחץ) גרגיר או לכלוך ועצם הטלטול שחרר את זה...
הגמגומים שהיו לך, והטפטופים מצינור פריקת הלחץ הם שמצביעים על הבעיה.
האם הטפטופים שהיו מהצינורית בזמן החליטה נעלמו? אם כן - או שזה הסתדר מעצמו או שהוא סידר לך משהו ולא אמר. יכול להיות שהיה שם (בשסתום פריקת הלחץ) גרגיר או לכלוך ועצם הטלטול שחרר את זה...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
-
ozeltzex
-
- חבר ותיק

גם ליjoncafe כתב:נשמע לי לחלוטין לא קשור...
- amiritach
-
- חבר פעיל

- תגובות: 78
גם לי הייתה בעיה של גימגומים = התוצאה הייתה החלפת משאבה
כנראה שהמשאבה שלך גמורה
כנראה שהמשאבה שלך גמורה
- joncafe
-
- גורו קפה

לפני שרצים להחליף משאבה, אתה צריך להמשיך ולבדוק את נושאהטפטופים משסתום הפריקה. במצב עבודה תקין שסתום הפריקה לא אמור להפתח. אם הוא נפתח משהו לא תקין.
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
קודם תחליף טכנאי... אחר כך - כמו ש joncafe כותב, פרק את השסתום, נקה ותבדוק מה קורה שם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
ozeltzex
-
- חבר ותיק

כיוון שהמעבדה הזאת היא היחידה שנותנת שירות עבור קופיטים באזור שלי אני חוזר ושואל אן יש מישהו באזור טבעון שיוכל לעזור לי להבין אם הטכניקה או המכונה דפוקה.
- joncafe
-
- גורו קפה

האם עדיין זולגים מים משסתום הפריקה בזמן חליטה? אם כן המכונה לא תקינה.
-
ozeltzex
-
- חבר ותיק

בדקתי את העיניין,joncafe כתב:האם עדיין זולגים מים משסתום הפריקה בזמן חליטה? אם כן המכונה לא תקינה....
הדלקתי את המכונה ונתתי לה להתחמם בלי המגירה.
כשחזרתי לאחר שהתחממה ראיתי שלולית קטנה מתחת לשסתום השמאלי.
כשהרצתי שוט המכונה גמגמה קצת ומהשסתום נזלו טיפות (אחת כל 2 שניות בערך).
- joncafe
-
- גורו קפה

אז זו הבעיה. השסתום הזה לא אמור לדלוף תוך כדי חליטה. היתה לי אוסקר כמה שנים ומעולם לא ראיתי טיפה אחת דולפת מהשסתום הזה.
קח בחזרה למעבדה ותתעקש...
קח בחזרה למעבדה ותתעקש...
-
ozeltzex
-
- חבר ותיק

דיברתי עם הבחור מיורון שזו המעבדה של קופיטים בחיפה והוא אמר שהוא לא נתקל בדבר כזה בעבר
אני מחכה שמוטי מקופיטים יחזור אלי ונראה מה הוא יגיד.
אני מחכה שמוטי מקופיטים יחזור אלי ונראה מה הוא יגיד.
-
ozeltzex
-
- חבר ותיק

לאחר בערך שבועיים של לוגיסטיקה, המכונה חזרה אלי.
מוטי מקופיטים אמר שכנראה היתה בעיה בשסתום הפריקה.
נכון לעכשיו, אם המכונה נחנקת קצת, יכולים להיות גמגומים קלים אבל לא נוזלת שום טיפה משסתום הפריקה.
נראה תקין בנתיים.
מוטי מקופיטים אמר שכנראה היתה בעיה בשסתום הפריקה.
נכון לעכשיו, אם המכונה נחנקת קצת, יכולים להיות גמגומים קלים אבל לא נוזלת שום טיפה משסתום הפריקה.
נראה תקין בנתיים.
- joncafe
-
- גורו קפה