סיפור מפתיע!!!

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #41 

אין לי מושג מדוע אתה חושב שכל בעלי ה DB סובלים 8O
טפו טפו טפוווווווווווווווווווווווו....הרסיבר שלי לא סבל ולא סובל מבעיית הלחמות\בעיות\או צרות כלשהן ב DB!
הוא מעולם ,מדגיש,מעולםםםםםםםםם לא עבר תיקון (ראית את הלוח) ואף לא התזות ספריי כלשהן ואף לא מהלחמות קרות,וכן,שמתי לב עם אוזניי החדות בהבדל באיכות של ה FM עם ה DB ובלעדיו.
וזה לא כי נדמה לי או כי...הרחתי דבק מגע או שחלילה שאפתי גז מזגנים :lol:

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #42 

Ignorance is bliss - לא אמרתי סובלים. מה פתאום? איך סובלים?
אבל הרסיבר שלך נמצא אצלך שלוש וחצי דקות. :lol: דבר איתי עוד שבועיים.
סידרת מנורה של power meter ערוץ שמאלי?
נכון יותר טוב מציקדה?

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #43 

גם לי לא היו בעיות מה-DB מהרסיברים שלי.את ה-8080DB יש לי מ-2008 ואת ה-9090DB מ-2010,"וטפו טפו" אין בעיות.אני מסכים שזאת פונקציה מיותרת להפליא,גם בשעתו היא לא הייתה נחוצה בכלל.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #44 

גם אצלי אין כל בעיה ב 9090DB...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #45 

אני מאחל לכולם שגם שלא יתקלו בבעיות. טפו טפו טפו! אבל סתם בתור קוריוז - אתם יודעים שהדולבי שלכם עובד כמו שצריך - או שאתם חושבים שהדולבי שלכם עובד כמו שצריך?

הנה חידה: מי מכם יודע איך להשמיע test tone של מעגל הדולבי ב-9090DB שלו? נסו - וודאו שיש test tone משני הערוצים. ביצעתם? יש שניים? יופי! אין שניים? אין בכלל? בעיה!

מה קרה למחטים בשני מדי הכח בזמן הבדיקה?
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 21/03/2012 21:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Pioneer SX-1250 נמכר הרגע ב-1100$

שליחה #46 

המפלצת שעכבתי אחריה - נמכרה לפני כמה רגעים ב-1100$ באי.ביי. לא ממש סיפור מפתיע - אבל בכל זאת מדובר בכמעט 4000 ש"ח. סכום כזה מביא היום איזה Harman Kardon סטראו נחמד. אני נכנעתי כבר ב-650$
Pioneer SX-1250
 Pioneer SX-1250
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 22/03/2012 18:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #47 

הסכומים שבהם נמכרים הפיונירים האלה דיי מטורפים..

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #48 

tnsilver כתב:אני מאחל לכולם שגם שלא יתקלו בבעיות. טפו טפו טפו! אבל סתם בתור קוריוז - אתם יודעים שהדולבי שלכם עובד כמו שצריך - או שאתם חושבים שהדולבי שלכם עובד כמו שצריך?

הנה חידה: מי מכם יודע איך להשמיע test tone של מעגל הדולבי ב-9090DB שלו? נסו - וודאו שיש test tone משני הערוצים. ביצעתם? יש שניים? יופי! אין שניים? אין בכלל? בעיה!

מה קרה למחטים בשני מדי הכח בזמן הבדיקה?
...
אני בצעתי את הבדיקה בשני הרסיברים שלי והיא יצאה תקינה,המחטים נעמדו בדיוק באמצע הסקאלה.נכון מעגל הדולבי
הוא דראק,אבל לא צריך להלך איימים ולהפחיד את בעלי ה-DB עד כדי כך..

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #49 

Kosh כתב:...אבל לא צריך להלך איימים ולהפחיד את בעלי ה-DB עד כדי כך...
...
(6) קצת הגזמת - לא? 'להלך אימים'?
הצלחת לשמוע test tone? שני ערוצים? אם כן - יש מעגל אחד שעובד כמו שצריך! (b)

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #50 

tnsilver כתב:
Kosh כתב:...אבל לא צריך להלך איימים ולהפחיד את בעלי ה-DB עד כדי כך...
...
(6) קצת הגזמת - לא? 'להלך אימים'?
הצלחת לשמוע test tone? שני ערוצים? אם כן - יש מעגל אחד שעובד כמו שצריך! (b)
...
כן,שמעתי את צליל הבדיקה בשני הערוצים..נשמע כמו פווווווו ארוך.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

המשמעות האמיתית של QA מודרני

שליחה #51 

ב-2004 ניהלתי מרכז פיתוח בינ"ל במדינה קומוניסטית במזרח אירופה. התגוררתי במדינה באלטית שכנה, והייתי טס לתקופות של חודש חודשיים לעבודה. בדירה שלי היה לי הכל אבל בדירת העבודה - לא היה כלום - ושם רק הייתי ישן. שעמם לי. רכשתי לשם כך מערכת קולנוע ביתית של **** שעלתה בערך פי שלוש ממה שהיתה עולה, נגיד, בגרמניה. זאת בגלל חוקי המכס שניסו להגן על התוצרת המקומית. אחרי חודשיים התקלקל הדי.וי.די. מאוד עצבן אותי. המנהל המקומי של המשרד שלנו התעניין עבורי - ושלח את המערכת לתיקון במעבדה מוסמכת מקומית.

6 חודשים לא שמעתי מהם. האמת, היו לי צרות אחרות על הראש. יום אחד נזכרתי וביקשתי מהמנהל שיבדוק מה קורה. הוא חזר אלי ואמר שהם עדיין מחכים לחלקי חילוף?! לקח עוד חודשיים והמערכת חזרה אלי. תוך שבועיים התקלקלה שוב. הפעם חטפתי את הסנטה מריה. והתקשרתי ל-**** במרכז הבאלטי שלהם, ואחר כך לגרמני. לא עזר. בסוף הפעלתי קשרים דרך חבר, בכיר ב-**** בישראל ודרך העו"ד שלי בקליפורניה שפנה ל-**** ארה"ב. לא יודע מה הוא עשה ואיך - אבל תוך שבועיים קיבלתי מכתב התנצלות מסמנכ"ל **** בארה"ב ומשלוח של FedEx עם מערכת חדשה לגמרי - ישר למשרד שלנו באותה מדינה. אפילו לא ביקשו את הישנה בחזרה. קיבלתי גם פיצויים שהעו"ד קרא להם 'דמי שתיקה' ולכן הכוכביות במקום שם החברה.

בשלב הזה כבר לא רציתי להתעסק עם **** יותר ונתתי את המערכת החדשה למנהל המשרד המקומי ואת הישנה לאחד התכנתים הבכירים שלנו שהמליץ על הסוג הזה מלכתחילה. לאחר שנתיים - דיברתי שוב עם החבר בארץ והוא סיפר לי מה באמת קורה (עכשיו אנחנו כבר לא מדברים על **** אלא על 'קונצרנים שונים').

היום, 'קונצרנים שונים' מחלקים את העולם למספר איזורים - 'מערבי' - 'אחר' ו-'עולם שלישי'. כל הסחורות שלא עוברות QA ברמה של עולם מערבי - במקום לתקן רג'קטים - מנותבות ל-'אחר' ו'עולם שלישי'. כל מה שלא עובר QA ברמה של 'אחר' מנותב ל-'עולם שלישי'. תחת 'אחר' נכנסות מדינות ללא תקינת FCC ו-CE האמריקאית והאירופאית אבל יש להן תקינה בינ"ל מקובלת אחרת. תחת 'עולם שלישי' נכנסות כל אותן מדינות שאין להן תקינה מוכרת - או תקינת 'גוסט' (תקן ממשלתי סובייטי ישן). לכן - נפלתי על המיץ, של המיץ של הזבל.

אותי רק מעניין מה עושים אותם 'קונצרנים שונים' כדי לוודא שמאכרים ממולחים לא רוכשים סחורות שנועדו ל'עולם שלישי' ול-'אחר' ומוכרים במערב תוך עשיית רווח נאה. עכשיו תפתחו בבקשה 'זאפ' בסטראו במחירים הנמוכים והבינוניים ותגידו לי בעצמכם לאיזה סיווג שייכת ישראל אצל ה'קונצרנים השונים'.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 04/07/2012 14:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #52 

אחלה שרשור אבל הסיפור על זה שחישמל את עצמו לדעת...זה סיפור מהתחת...
אין מצב שמגבר שעובד על +-48 וולט DC עם אימפדנס יציאה של 4-8 אוהם יזיז לו אפילו את השערות מהביצים.
אבל סיפור יפה לכשעצמו.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #53 

ahersko כתב:אחלה שרשור אבל הסיפור על זה שחישמל את עצמו לדעת...זה סיפור מהתחת...
אין מצב שמגבר שעובד על +-48 וולט DC עם אימפדנס יציאה של 4-8 אוהם יזיז לו אפילו את השערות מהביצים.
אבל סיפור יפה לכשעצמו.
...
fair is fair ולכל אחד יש זכות להאמין במה שהוא רוצה. שלוש דברים: לרמקולים מגיע AC ולא DC. מתח rail של 9090 בכניסה לטרנזיסטור סופי הוא 61 וולט, ואימפדנס של 'סיפור מהתחת' הוא לא כמו הוראות של יצרן על רמקולים. אתה יכול לחבר מולטי-טסטר אצלך בין 'א' ו-'ב' ולבדוק בעצמך התנגדות רקטלית. :wink: אתה תגלה שהתנגדות של (soft tissue) באיזורים האלה קרוב מאוד למים סאלין (כמעט אין התנגדות). להיפך, בגוף של אדם יש מלח שעושה קטליזטור טוב מאוד לזרם חשמל. אבל לצורך הדיון ניקח 8Ω - ולכן, לפי חוק אוהם, 61 וולט / 8Ω נותן זרם של 7.6 אמפר. נעים? סביר שלא! קטלני? לא יודע (האמת שכן - תיכף נגיע).

אבל: ככל שההתנגדות יורדת (לפי חוק אוהם) הזרם עולה. למעשה - רמקולים של 4Ω צורכים פי שתיים כח מרמקולים של 8Ω ורמקולים של 2Ω פי ארבע. זה מדוע אסור לחבר רמקולים של 4Ω למגבר שבנוי לרמקולים של 8Ω. הרמקולים פשוט 'ימשכו' יותר כח מה שהמגבר מסוגל לתת.

בחזרה ל-'סיפור מהתחת', הכל, תלוי בהתנגדות של ה'סיפור'. ככל שזו יורדת - האמפראז' עולה. פקק שלך בבית (אם הוא סטנדרטי) קופץ שאתה מושך יותר מ-16 אמפר. אני מניח שזה כבר קטלני. כדי להגיע ל-16 אמפר, לפי נתונים שלנו מקודם (61 וולט) אנחנו צריכים התנגדות רקטלית של בערך3.2Ω. לא מדדתי - אבל נראה לי שיש לנו הרבה פחות.

מחקרים מראים שהתנגדות גוף אדם ממוצע כשיבש, היא בערך 100K אוהם וכשרטוב - התנגדות יורדת ל-1K אוהם. זה תלוי רטוב במה? במים? גשם? זיעה? בכל מקרה - מדובר על התנגדות חיצוני - לא רקטלי.

אפשר גם להגיע הפוך, אנחנו מכירים את ה-9090 ויודעים שהוא מוציא 110 ואט לערוץ במתח של 61V. זה מספיק לנן לחשב זרם של 1.8 אמפר. עכשיו נשאר לשאול את עצמינו - האם זה מספיק כדי להרוג אדם? התשובה מאוד מפתיעה (בדקתי כאן לצורך הרישרוש הזה, בטייטל דרמטי " Electric Current Needed to Kill a Human") ומסתבר שאפילו עשירית מהזרם הזה מספיקה. (6) בשביל מי שמתעצלן ללחוץ על הלינק - אני אתן ציטוט:
המדע כתב: זרם של אחד מילי-אמפר ניתן להרגיש. זרם של 5 מילי-אמפר גורם לכאב, זרם מעל 15 מילי-אמפר גורם לאדם לאובדן שליטה על כיווץ שרירים וזרם מעל 70 מילי-אמפר נחשב לקטלני!
...

זה מבוסס על מחקרים מ-1995 וזה לא בא מאיזה מקור ילדותי כמו, נגיד, ויקיפדיה. למעשה, לפי אותו מקור, בכיסא חשמלי - עובר זרם של 5 אמפר בלבד. (עם וולטאז' אדיר). דרך אגב, באותו מקום, תוכל למצוא הסבר מדוע זרם AC הוא יותר קטלני מזרם DC ומדוע יש הבדל בין נשים וגברים במקרי התחשמלות...

עדיין - יש לך זכות להאמין או לא. אני רק יכול לספר לך שקצר שאני עשיתי פעם בתאונה עם 9090, באיזור של פיוז 10A, פיחם לי את הפרובים של המולטי-טסטר כמו רתכת. אם זה היה אצבע שלי - לא הייתי כותב לך כאן היום.

Don't try this at home

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

מה באמת מפתיע אותי? רמת המודעות ביד 2!

שליחה #54 

זהו. לא יכול להתאפק יותר. זה פשוט משפריץ לי מהאזניים העצבים שאני מקבל מהאתר המטומטם הזה שנקרא יד 2. לא מספיק שהוא מלא פרסומות אידיוטיות שלוקח לבראוזר מאה שנים לטעון, לא מספיק שהוא מעוצב ***, ושום דבר לא עובד שם כמו שצריך למעט ב-IE, לא מספיק שמודעות נפתחות שם איך שבא להם, פעם בחלון נפרד, פעם באותו חלון - גם המודעות שם נראות כאילו האתר פרסם הזמנות אישיות לכל נושרי כיתה 'ג' ולכל מי שאי-פעם היה בהקבצה 'ד' ביסודי. פשוט לקחו חבורה של מוכי גורל מהתור בביטוח לאומי ונתנו להם במה פירסומית.

איפה ההתפלגות הגאוסיאנית באוכלוסיה? איפה קיבינימאט? אם אני אקח עשרה אנשים אקראיים ישר מקינג-ג'ורג', אני אמצא שני עורכי דין (בכל זאת ת"א), שתי פקידות/מוכרות בסנטר, זוג סטודנטים (כן, 'זוג' וזכרים) , תלמידת תיכון אחת, עובד היי-טק אחד, עקרת בית, והוםלס אחד שמכרכר סביב התלמידה ומנסה לספר לה על כרטיס אוטובוס שהוא צריך לקנות וחסר לו שקל. איך לעזאזל, גוד דאם איט, תמיד ההומלס הזה מפרסם ביד 2. איך?

ואם כבר מדברים, אז מה זה לעזאזל 'עיר הכרמל'? איפה צמחה שם עיר? אני נולדתי בחיפה. אפילו את עוספייה אני מכיר. אבל 'עיר הכרמל'? מה זה? מתיחת פנים של טירה? ואיך יוצא שכל ההזויים מיד 2 גרים שם? הא?

טוב - אז מה הביא לי את הסעיף הפעם? הנה, ככה המודעה, 'לא נגענו' כמו שאומרים:
דן כתב:מגבר מפלצת דנדש! בקושי שומש שנתיים עמד בצבע כסף מובה ממוסקבה RMS 130W לכל ערוץ 5.1 ערוצים סך הכל RMS 650W דבר חייתי לרציניים בילבד! לא *** סיני MADE IN MALAYSIA יחותי ו עוצמה ליניין עים שלט (ל 8-6 אום מומלץ) פיצץ 2 רמקולים של 150W ב 18dB- תוכלו לראות
...
זה אמיתי. תראו מספר מודעה 28984611. מי שלא הבין, don't worry, אני אתרגם לכם את 'דן':
tnsilver כתב:מגבר מכוער ששוכב אצלי שנתיים מאז שעלינו מרוסיה ופדיחה להוציא אותו לסלון. קנינו במוסקבה שבאנו לביקור מהקולחוז. בוריס בחנות אמר לנו שהוא מוציא 130 וואט לערוץ וסשה הכפיל ב-5.1 ויצא לו 650 וואט. במכס לא שמו לב ונתנו לנו להכניס אותו לכאן. בומבה של דבר לרציניים בלבד (תבוא עם כסף) לא סתם *** מסין! מדובר בזבל מצויין ממלזיה (אם אתה לא בא עם כסף - תבוא עם דרכון תקף ואטלס). איכותי עם יופי של כח - ויש גם שלט (השלט טוב ל-8 אוהם אבל לא עובד טוב ב-6). סשה הפיל אותו על הרמקולים 'סובטק' שלי, שבוריס בחנות סיפר שהם מוציאים 150 וואט וסשה חישב שצריך מינוס 18 דציבל בשביל שזה ישמע טכני. לא מאמינים? צודקים - אבל אתם יכולים לבוא לקריית-ים לראות את סשה (רילקס סשה! אף אחד לא בא פה!)
...
זו רק ההתחלה - חבל לכם על הזמן איזה סנטה מריה יש לי מהאתר הזה. בקרוב - עוד מבחר מודעות 'מיקצועי' 'למבינים'
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 25/03/2012 16:22, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #55 

:lol: :lol: 8O :lol: :מת מצחוק:
ידוע הרי שהרמה השכלית/אינטלקטואלית של תושבי המדינה הזאת הולכת ומדרדרת כל הזמן.."כישרון הכתיבה" של מפרסם
המודעה הזאת הוא הסימפטום(בין היתר) לכך.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #56 

אוהו אוהו...כמה מודעות לגבי ''מפלצות'' סטריאו תמצא שם :lol:
זה מזכיר לי מודעה על ''בומבוקס'' שהוא סוני קטנטן בעל רמקול אחד :lol:
העיקר לפרסם.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

על fuji שמעת?

שליחה #57 

RAMIRAMI68 כתב:זה מזכיר לי מודעה על ''בומבוקס'' שהוא סוני קטנטן בעל רמקול אחד :lol:
...
זה מזכיר לי את הטושיבה 453 Bombeat שהוא הדגם שמולא בחומרי נפץ וניתן להעברה לנוסעת האירית התמימה (והסתומה) אן מרי מרפי כדי לפוצץ את טיסת אל-על 016 מלונדון על 395 הנוסעים באפריל 1986. הנסיון הסורי נכשל - אבל כל פעם ששואלים אותי בנתב"ג את השאלות האלה... אני מקלל את טושיבה.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

Re: מה באמת מפתיע אותי? רמת המודעות ביד 2!

שליחה #58 

tnsilver כתב:
tnsilver כתב:מגבר מכוער ששוכב אצלי שנתיים מאז שעלינו מרוסיה ופדיחה להוציא אותו לסלון. קנינו במוסקבה שבאנו לביקור מהקולחוז. בוריס בחנות אמר לנו שהוא מוציא 130 וואט לערוץ וסשה הכפיל ב-5.1 ויצא לו 650 וואט. במכס לא שמו לב ונתנו לנו להכניס אותו לכאן. בומבה של דבר לרציניים בלבד (תבוא עם כסף) לא סתם *** מסין! מדובר בזבל מצויין ממלזיה (אם אתה לא בא עם כסף - תבוא עם דרכון תקף ואטלס). איכותי עם יופי של כח - ויש גם שלט (השלט טוב ל-8 אוהם אבל לא עובד טוב ב-6). סשה הפיל אותו על הרמקולים 'סובטק' שלי, שבוריס בחנות סיפר שהם מוציאים 150 וואט וסשה חישב שצריך מינוס 18 דציבל בשביל שזה ישמע טכני. לא מאמינים? צודקים - אבל אתם יכולים לבוא לקריית-ים לראות את סשה (רילקס סשה! אף אחד לא בא פה!)
...
זו רק ההתחלה - חבל לכם על הזמן איזה סנטה מריה יש לי מהאתר הזה. בקרוב - עוד מבחר מודעות 'מיקצועי' 'למבינים'
...
הרגת אותי מצחוק! ענק
בכל מקרה מדדתי התנגדות ברקטום, סורי לפי החישובים שלי הייתי נשאר בחיים.
הG5700 באפסנה בארץ הקודש, אחרת מזמן הייתי מנסה

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”