ahersko כתב:אחלה שרשור אבל הסיפור על זה שחישמל את עצמו לדעת...זה סיפור מהתחת...
אין מצב שמגבר שעובד על +-48 וולט DC עם אימפדנס יציאה של 4-8 אוהם יזיז לו אפילו את השערות מהביצים.
אבל סיפור יפה לכשעצמו.
...
fair is fair ולכל אחד יש זכות להאמין במה שהוא רוצה. שלוש דברים: לרמקולים מגיע AC ולא DC. מתח rail של 9090 בכניסה לטרנזיסטור סופי הוא 61 וולט, ואימפדנס של 'סיפור מהתחת' הוא לא כמו הוראות של יצרן על רמקולים. אתה יכול לחבר מולטי-טסטר אצלך בין 'א' ו-'ב' ולבדוק בעצמך התנגדות רקטלית.

אתה תגלה שהתנגדות של (soft tissue) באיזורים האלה קרוב מאוד למים סאלין (כמעט אין התנגדות). להיפך, בגוף של אדם יש מלח שעושה קטליזטור טוב מאוד לזרם חשמל. אבל לצורך הדיון ניקח 8Ω - ולכן, לפי חוק אוהם, 61 וולט / 8Ω נותן זרם של 7.6 אמפר. נעים? סביר שלא! קטלני? לא יודע (האמת שכן - תיכף נגיע).
אבל: ככל שההתנגדות יורדת (לפי חוק אוהם) הזרם עולה. למעשה - רמקולים של 4Ω צורכים פי שתיים כח מרמקולים של 8Ω ורמקולים של 2Ω פי ארבע. זה מדוע אסור לחבר רמקולים של 4Ω למגבר שבנוי לרמקולים של 8Ω. הרמקולים פשוט 'ימשכו' יותר כח מה שהמגבר מסוגל לתת.
בחזרה ל-'סיפור מהתחת', הכל, תלוי בהתנגדות של ה'סיפור'. ככל שזו יורדת - האמפראז' עולה. פקק שלך בבית (אם הוא סטנדרטי) קופץ שאתה מושך יותר מ-16 אמפר. אני מניח שזה כבר קטלני. כדי להגיע ל-16 אמפר, לפי נתונים שלנו מקודם (61 וולט) אנחנו צריכים התנגדות רקטלית של בערך3.2Ω. לא מדדתי - אבל נראה לי שיש לנו הרבה פחות.
מחקרים מראים שהתנגדות גוף אדם ממוצע כשיבש, היא בערך 100K אוהם וכשרטוב - התנגדות יורדת ל-1K אוהם. זה תלוי רטוב במה? במים? גשם? זיעה? בכל מקרה - מדובר על התנגדות חיצוני - לא רקטלי.
אפשר גם להגיע הפוך, אנחנו מכירים את ה-9090 ויודעים שהוא מוציא 110 ואט לערוץ במתח של 61V. זה מספיק לנן לחשב זרם של 1.8 אמפר. עכשיו נשאר לשאול את עצמינו - האם זה מספיק כדי להרוג אדם? התשובה מאוד מפתיעה (בדקתי
כאן לצורך הרישרוש הזה, בטייטל דרמטי "
Electric Current Needed to Kill a Human") ומסתבר שאפילו עשירית מהזרם הזה מספיקה.

בשביל מי שמתעצלן ללחוץ על הלינק - אני אתן ציטוט:
המדע כתב:
זרם של אחד מילי-אמפר ניתן להרגיש. זרם של 5 מילי-אמפר גורם לכאב, זרם מעל 15 מילי-אמפר גורם לאדם לאובדן שליטה על כיווץ שרירים וזרם מעל 70 מילי-אמפר נחשב לקטלני!
...
זה מבוסס על מחקרים מ-1995 וזה לא בא מאיזה מקור ילדותי כמו, נגיד, ויקיפדיה. למעשה, לפי אותו מקור, בכיסא חשמלי - עובר זרם של 5 אמפר בלבד. (עם וולטאז' אדיר). דרך אגב, באותו מקום, תוכל למצוא הסבר מדוע זרם AC הוא יותר קטלני מזרם DC ומדוע יש הבדל בין נשים וגברים במקרי התחשמלות...
עדיין - יש לך זכות להאמין או לא. אני רק יכול לספר לך שקצר שאני עשיתי פעם בתאונה עם 9090, באיזור של פיוז 10A, פיחם לי את הפרובים של המולטי-טסטר כמו רתכת. אם זה היה אצבע שלי - לא הייתי כותב לך כאן היום.
Don't try this at home