הוט מהיום ספק ISP כל המהירויות כ 20 שקל
אבל אתם שמים לזה שיש להם הגבלה של 50ג? שזה אומר שכל החובבי סרטים להורדה פשוט לא יהיה להם שווה את 100 מגה..יש כאלו שמורידים סרטים שהם באיכות טובה ב20ג..אז מה כל זה שווה?=\ כולם רואים 100 מגה = 20 שח ישר נדלקים..=)
- uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
הפתרון הכי נכון אינטרנט של חברת החשמל עם הספקיות החדשות
לכל החברות יש הגבלה בחוזה, בפועל אין הגבלה באף אחת מן החברות.LexRio כתב:אבל אתם שמים לזה שיש להם הגבלה של 50ג? שזה אומר שכל החובבי סרטים להורדה פשוט לא יהיה להם שווה את 100 מגה..יש כאלו שמורידים סרטים שהם באיכות טובה ב20ג..אז מה כל זה שווה?=\ כולם רואים 100 מגה = 20 שח ישר נדלקים..=)...
אלעד
תאמת אני אצל הוט + 012 ככל הזכור לי אני מוריד הרבה מאוד ..אני מנחש שמעבר ל40 - 50 ג..אבל פה רושמים לך בפירוש שיש הגבלה..Elad8 כתב:לכל החברות יש הגבלה בחוזה, בפועל אין הגבלה באף אחת מן החברות.LexRio כתב:אבל אתם שמים לזה שיש להם הגבלה של 50ג? שזה אומר שכל החובבי סרטים להורדה פשוט לא יהיה להם שווה את 100 מגה..יש כאלו שמורידים סרטים שהם באיכות טובה ב20ג..אז מה כל זה שווה?=\ כולם רואים 100 מגה = 20 שח ישר נדלקים..=)......
- Hertz33
- חבר ותיק

- תגובות: 2910
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 138 פעמים
Re: תמחור טורפני
העיניין עם הספקיות בכלל הזוי. זה רק עוד דרך לעשוק את הצרכן הישראלי. בכל העולם נותני התשתית נותנים גם את חיבור לאינטרנט. רק בארץ אנחנו משלמים צד ג' עוד עשרות שקלים בחודש. תראה באינטרנט סלולרי, האם יש לך תשתית + ספק? לא החברה מספקת את שתיהן. אז שילחצו כבר ומספיק לשלם להם אלפי שקלים בשנה על אויר.intengo כתב:מה שהוט עושה נקרא בכלכלה "תמחור טורפני".
מה זאת אומרת?
היא מעלה מחירים בתחומים שבהם היא דואופול ואין לה תחרות ממשית, ומורידה מחירים בתחומים בהם יש לה תחרות.
מה שקורה בעצם, שמנויי הטלוויזיה / טלפוניה של הוט ממנים את הרשת החדשה הוט-נט.
מחר, אחרי שהם יגרמו לפשיטת רגל של כל ספקיות האינטרנט - הם יהיו מונופול, ויעלו את המחירים במאות אחוזים.
אז אני קורא לצרכנים לא לשתף פעולה עם הוט-נט ולא להתחבר אליה. היום המחיר אומנם מתוק, אבל אחרי שהספקיות הנוכחיות יסגרו אנחנו נאכל מרורים...
דבר אחד שאני לא מבין - איפה משרד התקשורת בכל העניין הזה?
היה צריך לקרות הפוך:
להכריח את בזק/הוט להשכיר תשתית לספקיות, כך הספקיות יוכלו למכור תשתית+ספק במחיר אחיד, ותהייה תחרות.
מדינה של חלמאים![/u]...
Re: תמחור טורפני
אני מבטיח לך: אם הספקיות יצאו מהמשחק, כולנו נשלם הרבה יותר על חיבור האינטרנט בבית.Hertz33 כתב:אז שילחצו כבר ומספיק לשלם להם אלפי שקלים בשנה על אויר....
בהודעה שלי אני מציין במפורש שמחיר החיבור לאינטרנט צריך להיות אחיד (תשתית+ספק). עם זאת, אני חושב שמי שצריך לספק את השירות הן הספקיות ולא חברות התשתית.
מחברת החשמל אני לא רואה את הישועה. מדובר במונופול, גוף מושחת ומסואב. כניסתה לתחום תשתית האינטרנט היא צעד מבורך, אבל קשה לי להאמין שהצעד הזה יוריד בהרבה את המחיר או יעלה את רמת השירות.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9327
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
Intengo
מי שחלמאי זה המתחרות שאמורות לשמש אלטרנטיבה.
בוא נדבר רגע על תשתית. איפה בזק בכל הסיפור???
כבר שנים הם מדברים על פריסת ה-NGN בכל הארץ. אז מדברים.
בפועל אני יכול להמשיך לחכות, אבל נראה שהמשיח יגיע כבר יותר מהר...
כרגע אני ממילא עם הוט, כי אין לי ברירה אחרת, ואם הם מציעים 100 מגה ב-180 שקלים, זה עשוי להיות שיפור עצום לעומת ה-30 מגה שיש אצלי כיום.
השאלה זה רק לגבי היכולות שלהם לשמש גם כספקית אינטרנט.
מי שחלמאי זה המתחרות שאמורות לשמש אלטרנטיבה.
בוא נדבר רגע על תשתית. איפה בזק בכל הסיפור???
כבר שנים הם מדברים על פריסת ה-NGN בכל הארץ. אז מדברים.
בפועל אני יכול להמשיך לחכות, אבל נראה שהמשיח יגיע כבר יותר מהר...
כרגע אני ממילא עם הוט, כי אין לי ברירה אחרת, ואם הם מציעים 100 מגה ב-180 שקלים, זה עשוי להיות שיפור עצום לעומת ה-30 מגה שיש אצלי כיום.
השאלה זה רק לגבי היכולות שלהם לשמש גם כספקית אינטרנט.
LexRio כתב:תאמת אני אצל הוט + 012 ככל הזכור לי אני מוריד הרבה מאוד ..אני מנחש שמעבר ל40 - 50 ג..אבל פה רושמים לך בפירוש שיש הגבלה..Elad8 כתב:לכל החברות יש הגבלה בחוזה, בפועל אין הגבלה באף אחת מן החברות.LexRio כתב:אבל אתם שמים לזה שיש להם הגבלה של 50ג? שזה אומר שכל החובבי סרטים להורדה פשוט לא יהיה להם שווה את 100 מגה..יש כאלו שמורידים סרטים שהם באיכות טובה ב20ג..אז מה כל זה שווה?=\ כולם רואים 100 מגה = 20 שח ישר נדלקים..=).........
כשעשיתי חיפוש בהרבה אתרים רשום על זה.חבילת טריפל GOLD - במחיר של 329 ש"ח לחודש
- טלוויזיה רב-ערוצית - עם חבילת הבסיס וכל 6 חבילות התוכן אקסטרה
- ממיר Magic HD עם חבילת HD הכוללת 14 ערוצי HD
- תשתית אינטרנט במהירות של 30 מגה (עם מגבלת נפח של 50GB)
- טלפון קווי עם שיחות "ללא הגבלה" לניידים ולנייחים (לא ברור מהי מגבלת שימוש הוגן)
במסגרת מבצע ההשקה, תוצע החבילה עם אינטרנט במהירות של 100 מגה במקום 30 מגה...
ללא חוק או תקנה שיחייבו את בזק והוט לתת לספקיות אפשרות לרכב על התשתית שלהן (כמו המפעיל הוירטואלי רמי לוי לצורך העניין) - אין לספקיות הרבה מה לעשות.bariko כתב: מי שחלמאי זה המתחרות שאמורות לשמש אלטרנטיבה....
ולגבי בזק - לא מן הנמנע שגם היא תציע חיבור משולב של ספק + תשתית, אם הרגולטור יאפשר לה.
הספקיות הן אלה שמעוררות את התחרות בענף, יוצרות ביקוש למהירות גבוהות ומחייבות את בזק והוט להעניק חיבורים מהירים יותר.
אם הספקיות לא היו קיימות, ובזק והוט היו היחידות בשוק, היינו עדיין תקועים עם חיבור 1.5 מגה ב 155 שקלים.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

על פי מיטב ידיעתי, בקרוב גם חברת החשמל תעמיד את התשתית שלה, כספק תשתית, ואז בכלל צפויה כאן חגיגה.
גם בשוק הסלולר יש 3 חברות, וה "חגיגה" היחידה שהייתה כאן היא על כיסו של הצרכן...bariko כתב:על פי מיטב ידיעתי, בקרוב גם חברת החשמל תעמיד את התשתית שלה, כספק תשתית, ואז בכלל צפויה כאן חגיגה....
כמו שכתבתי למעלה, קשה לי להאמין שכניסתה של חברת חשמל תוריד בהרבה את המחירים. חברת החשמל חוגגת על כיסנו ובגדול כבר שנים רבות...
מה שאתה אומר לגבי חברת החשמל פשוט לא נכון.
חברת החשמל קשורה לעסק בגלל היכולת שלה לפרוס את התשתית ובגלל שיש לה כבר סיבים פרוסים - אבל פה זה נגמר. חברת החשמל לא תהיה הבעלים של הפרויקט (היא מחוייבת ל49 אחוז בעלות כרגע, וזה בטוח ירד עם הזמן) אלא חברה אחרת. באותה המידה היו יכולים להשתמש ברכבת ישראל שגם לה יש סיבים.
מיזם הסיבים של חברת החשמל לא היה אמור להוביל להורדת מחירים והוא גם לא יעשה את זה. השוק הסיטונאי יעשה את זה. מיזם חברת החשמל נועד לגרום לבזק והוט לפרוס תשתיות מתקדמות (כי הadsl2+ וdocsis2 הם פתרונות מיושנים שאין להם מקום במדינה מפותחת יותר). בזק בינתיים הספיקה לעבור לvdsl2, בעתיד גם לftth והוט עכשיו פורסת רשת fttb. מדובר בקפיצה אדירה ברמת הטכנולוגיה והמהירויות המתאפשרות וזה הספיק לקרות עוד לפני שבכלל מיזם הסיבים של חברת החשמל התחיל. כלומר המיזם הזה הוא כבר הצלחה.
מה שנאמר על זה שהוט מסבסדת את הוטנט בעזרת מקומות אחרים כנראה נכון. אני מניח שמהר מאוד יעשו את המקבילה המתאימה להיטל היצף (אם מישהו יודע מה השם המדויק הוא מוזמן ללמד אותנו) והמחירים יהיו דומים לספקית הזולה ביותר כיום (018 אם אני לא טועה). אם יתברר שזה לא נכון והספקיות האחרות מסוגלות להציע את המהירויות במחיר שהוט אומרת שאפשר, יתנו להוט לספק אינטרנט ב20 שח והמחיר של המתחרות ירד. לפי מבנה משרד התקשורת כרגע אני לא ממש דואג.
וגם לי יש שאלה שהתעוררה בעקבות הדיון פה: למישהו יש מידע על הסיב האופטי שהוט פורסת? אני לא מצאתי על זה משהו באינטרנט אז אולי מישהו פה יכול לחשוף איזה סקופ? נראה שזה נהיה אופנתי מאוד לפרוס (סוף סוף) סיבים לאירופה.
חברת החשמל קשורה לעסק בגלל היכולת שלה לפרוס את התשתית ובגלל שיש לה כבר סיבים פרוסים - אבל פה זה נגמר. חברת החשמל לא תהיה הבעלים של הפרויקט (היא מחוייבת ל49 אחוז בעלות כרגע, וזה בטוח ירד עם הזמן) אלא חברה אחרת. באותה המידה היו יכולים להשתמש ברכבת ישראל שגם לה יש סיבים.
מיזם הסיבים של חברת החשמל לא היה אמור להוביל להורדת מחירים והוא גם לא יעשה את זה. השוק הסיטונאי יעשה את זה. מיזם חברת החשמל נועד לגרום לבזק והוט לפרוס תשתיות מתקדמות (כי הadsl2+ וdocsis2 הם פתרונות מיושנים שאין להם מקום במדינה מפותחת יותר). בזק בינתיים הספיקה לעבור לvdsl2, בעתיד גם לftth והוט עכשיו פורסת רשת fttb. מדובר בקפיצה אדירה ברמת הטכנולוגיה והמהירויות המתאפשרות וזה הספיק לקרות עוד לפני שבכלל מיזם הסיבים של חברת החשמל התחיל. כלומר המיזם הזה הוא כבר הצלחה.
מה שנאמר על זה שהוט מסבסדת את הוטנט בעזרת מקומות אחרים כנראה נכון. אני מניח שמהר מאוד יעשו את המקבילה המתאימה להיטל היצף (אם מישהו יודע מה השם המדויק הוא מוזמן ללמד אותנו) והמחירים יהיו דומים לספקית הזולה ביותר כיום (018 אם אני לא טועה). אם יתברר שזה לא נכון והספקיות האחרות מסוגלות להציע את המהירויות במחיר שהוט אומרת שאפשר, יתנו להוט לספק אינטרנט ב20 שח והמחיר של המתחרות ירד. לפי מבנה משרד התקשורת כרגע אני לא ממש דואג.
וגם לי יש שאלה שהתעוררה בעקבות הדיון פה: למישהו יש מידע על הסיב האופטי שהוט פורסת? אני לא מצאתי על זה משהו באינטרנט אז אולי מישהו פה יכול לחשוף איזה סקופ? נראה שזה נהיה אופנתי מאוד לפרוס (סוף סוף) סיבים לאירופה.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
אם אתה מדבר על סיב לחול, אם רצו לעשות זאת אך לא עשו זאת עדיין, אולי זה בתכנון אבל יש גם דיבורים שאולי טמרס תיפול ותמכור את התשתית שלה להוט במידה והיא לא תצליח. לא הייתי רוצה שזה יקרה, הייתי רוצה שטמרס תצליח ותמכור לכולם במחירים ממש זולים ושהיא תתחרה ב014 ובמדנטאליוס.
אם אתה מדבר על הFTTB שלהם, אז הם כבר פרסו בהמון שכונות בראשון לציון ורעננה.
אם אתה מדבר על הFTTB שלהם, אז הם כבר פרסו בהמון שכונות בראשון לציון ורעננה.
- uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
הייתי מצדיע להוט אליו היו מאפשרים לנו לבחור ערוצים ולא רק חבילות
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

Intengo ו- flsh
כל מה שכתבתם לגבי חברת החשמל ידוע לי.
כלקוח שרשת ה-NGN אינה זמינה עבורו, אני קודם כל זקוק לעוד אלטרנטיבה לתשתית.
מי בדיוק החברה שתספק את הסחורה, זה כרגע פחות מעניין אותי.
מצידי שזה יהיה תנובה או בנק הפועלים...
כל מה שכתבתם לגבי חברת החשמל ידוע לי.
כלקוח שרשת ה-NGN אינה זמינה עבורו, אני קודם כל זקוק לעוד אלטרנטיבה לתשתית.
מי בדיוק החברה שתספק את הסחורה, זה כרגע פחות מעניין אותי.
מצידי שזה יהיה תנובה או בנק הפועלים...
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
אני מעדיף שזה יהיה טרה או בנק לאומי , למרות שאולי גם dominos pizza גם יכול להיות מגניב.
לי את האמת דיי חשוב, ואני רוצה כבר להתחבר דרך חברת החשמל מפני שהתשתית שלהם תגיע אליי עד הבית עם סיב, מה שאומר ביצועים הכי גבוהים.
לי את האמת דיי חשוב, ואני רוצה כבר להתחבר דרך חברת החשמל מפני שהתשתית שלהם תגיע אליי עד הבית עם סיב, מה שאומר ביצועים הכי גבוהים.
התכוונתי לסיב שהוט פורסת לאירופה - מדברים על זה בפורום מידי פעם.
bariko הסיבה שאין לך NGN לא קשורה לבזק אלא לראש העיר שלך, יונה יהב. יונה יהב החליט שארונות התקשורת של בזק לא מספיק יפים בשביל להיות חשופים ברחובות העיר וזה יצר עיכוב בפריסה בחיפה. אתה מוזמן לצפות בעוד כמה שנים לאותו הדבר כשיחשמלו את הרכבות בארץ - גם ל4 חוטים קטנים ודקים הוא מתנגד בטענה שזה חוסם את הנוף. לבזק מאוד כדאי לפתור את הבעיה בחיפה בגלל שאם רק להוט יהיה מה להציע היא תאבד המון לקוחות. הבעיה לא איתם אלא עם ראש עיר שיש לו שגעונות בכל הקשור לאסתטיקה.
כשסוף סוף יסיימו לפרוס NGN בחיפה הבעיות יפתרו בגלל שהצעד הבא הוא ftth שלא דורש שום ציוד ברחוב אלא רק בבית.
bariko הסיבה שאין לך NGN לא קשורה לבזק אלא לראש העיר שלך, יונה יהב. יונה יהב החליט שארונות התקשורת של בזק לא מספיק יפים בשביל להיות חשופים ברחובות העיר וזה יצר עיכוב בפריסה בחיפה. אתה מוזמן לצפות בעוד כמה שנים לאותו הדבר כשיחשמלו את הרכבות בארץ - גם ל4 חוטים קטנים ודקים הוא מתנגד בטענה שזה חוסם את הנוף. לבזק מאוד כדאי לפתור את הבעיה בחיפה בגלל שאם רק להוט יהיה מה להציע היא תאבד המון לקוחות. הבעיה לא איתם אלא עם ראש עיר שיש לו שגעונות בכל הקשור לאסתטיקה.
כשסוף סוף יסיימו לפרוס NGN בחיפה הבעיות יפתרו בגלל שהצעד הבא הוא ftth שלא דורש שום ציוד ברחוב אלא רק בבית.