מחסני חשמל מתנערים מהפרסום שלהם ! (עדכון: המוצר נרכש)

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591

שליחה

shuali כתב:חחחח
...
יופי. בוגר משהו.
לפותח השרשור: שמח שעשית מעשה ןקיבלת מה שהובטח.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

kuku1000 כתב: אין כל הבדל בין 11 ש"ח למליון ש"ח
...
חידשת לי.
עד היום חשבתי שיש הבדל שגודלו 999,989 ש"ח, שזה הבדל של כמיליון אחוזים :roll:
מי שלא מתייחס להבדלים כמותיים בתהליך קבלת ההחלטות שלו, אלא רואה את הכל כאותו דבר, נידון בסופו של דבר להפסיד (כסף, בריאות, זמן).
משה

b2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709

שליחה

moco כתב:
...
חידשת לי.
מי שלא מתייחס להבדלים כמותיים בתהליך קבלת ההחלטות שלו, אלא רואה את הכל כאותו דבר, נידון בסופו של דבר להפסיד (כסף, בריאות, זמן).
...
moco טעות.
מי שלא ידרוש כשזה נמוך לא ידרוש גם כשזה גבוה.

יש פה 2 גישות של צרכנים.
צרכנים שאכפת להם מהמחיר שמוצג והם באים לבצע את העסקה כשזה התנאי לעסקה -המחיר המוצג (וכן גם יבדקו את החשבונית ביציאה מהסופר לראות שאין טעויות ושילמת יותר), וצרכנים שישלמו יותר ממה שהם צריכים.
כל אחד בוחר באיזה צד הוא רוצה להיות.

נ.ב
מחיר של מוצר כזה בחנויות אחרות מתחיל ב 148 ש"ח .

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

b2k כתב: יש פה 2 גישות של צרכנים.
צרכנים שאכפת להם מהמחיר שמוצג והם באים לבצע את העסקה כשזה התנאי לעסקה -המחיר המוצג (וכן גם יבדקו את החשבונית ביציאה מהסופר לראות שאין טעויות ושילמת יותר), וצרכנים שישלמו יותר ממה שהם צריכים.
כל אחד בוחר באיזה צד הוא רוצה להיות.
...
אתה מצייר עולם פשטני - לבן או שחור.
המציאות יותר מורכבת ויש גוונים של אפור.

אתן לך דוגמא.
את דעתי בנושא כבר כתבתי.
אבל אתה טועה אם אתה סבור שאני לא בודק את החשבון בסופר.
רק היום מצאתי טעות, ניגשתי לקופה הראשית וקיבלתי החזר במקום.
לא מדובר כמובן בכסף גדול ומידת המאמץ והתגובה שלי הייתה בהתאם - פשוט ניגשתי לקופה הראשית, הראיתי להם את הטעות וקיבלתי החזר.
לא פתחתי פוסטים קולניים, לא איימתי בכתיבת מכתב תלונה למשרד המסחר והתעשייה או לכלבוטק או מכתב למנכל הרשת.

הבנת?
פרופורציה, זה כל הסיפור.

ארז

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6115

שליחה

b2k שאפו!
גם אני כמוך - ואפילו יותר נוקשה, בשקל אני לא נותן לחברות הגזל להרוויח על גבי ולו רק בשביל העיקרון!
אתם כולכם אומרים "11 שקל" מה זה כאילו.. פרוטות אה? ואם מדובר במשהו עקבי ובשיטת מצליח? מה עם עוד לקוחות נפלו בשיטה ושלמו את המחיר רק בשביל לחסוך לעצמם טרטור מכופל ובזבוז דלק לשווא.

לנציג מחסני חשמל היקר, פיציתם בכלל את הלקוח על הדברים הללו?? למישהו מאצלכם אכפת או שהוא עוד רקיק שקנה בזול והלך...? את הטעם הרע בפיו שאנשי השירות שלכם השאירו פרונטאלית המחיר לא יצליח לשנות.

אגב להבא לכל מי שנתקל פה בתופעה מגעילה של חוסר תאימות בין פרסום מחיר לבין הנאמר בסניף מומלץ להקליט את המוכר ואף לבצע קנייה במחיר שהמוכר חייב אותכם לקנות בניגוד לפרסום של הרשת אותה הוא מייצג.

קובץ יפה בצירוף מלל עם סריקת המודעה למועצה לצרכנות עושה נפלאות, אני אפילו ממליץ לפנות הלאה לאותו מו"ל של עיתון שפרסם את ההודעה מצד הרשת ומיידע אותו כאמור בהטעייה כלל ארצית.

קראו לי קיצוני, אבל אם פייפל מודעים ואוכפים שם בחו"ל מולנו הישראלים את כל נושא הגניבות מסוחרים מפוקפקים באיביי, גזלות של כמה דולרים אז כן להלחם על 11 שקל היום, על 20 אגורות מחר באוטובוס ועוד כמה שקלים בסופר שנלקחים ללא תמורה בהחלט מקוממים אותי.

ערב נעים לכולם ותתחדש b2k!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

b2k כתב:
moco כתב:
...
חידשת לי.
...
moco טעות.
מי שלא ידרוש כשזה נמוך לא ידרוש גם כשזה גבוה.
...
זה פשוט לא נכון.
ההיפך נכון. אני רואה המון אנשים שיודעים בדיוק כמה עולה כל פריט מזון, ובשוק משווים בין כמה דוכנים לפני שמשקיעים כמה עשרות ש"ח בעגבניות, אך כשהם רוכשים מכונית (או מערכת ק"ב :-) ) הם עושים הרבה פחות עבודת השוואה.
הסיבה אגב ברורה וידועה. אנשים מבינים בכסף קטן כי זה דבר יום יומי, אך מאבדים תחושה כשצריכים להחליט על כסף גדול.
האירוניה היא כמובן, שבזה שלא מתעמקים בהחלטה גדולה אחת, אפשר לטעות בסכום שהוא פי 1000 מהחיסכון בלמשל ירקות, שבמצטבר, מושקעים בו עשרות שעות.

יש לאנשים מאגר מוגבל של "אנרגיה מנטלית", כלומר יכולות לחשוב ולשקול דברים, וכדאי שזה יושקע איפה שזה יותר משמעותי.

אני כמובן לא טוען שלא צריך לדרוש מה שמגיע ושזה לא מעצבן שעובדים עליך.
השאלה היא האם המאמץ המושקע סביר לסכום המדובר. זה הכל.
אם היה קורה לי המקרה המדובר, סביר שהייתי מוותר (הרי אני לא אסע לשם שוב, אפילו העלות הכספית הישירה לא מצדיקה זאת, שלא לאמר העצבים) ופשוט שם X על החנות הזו.

אני חושב שb2k יצא בסופו של דבר יותר מופסד (לא כספית) מהסיפור הזה מאשר אם היה מוותר.
בסופו של דבר הוא גם פירנס בדיוק את אותו בית עסק שעיצבן אותו. אותי זה היה מתסכל.
משה

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010

שליחה

מצחיק שבגלל העקרונות שלך יצא ששילמת יותר (זמן דלק עצבים) וכמה שזה קלישאה - לפעמים עדיף להיות חכם מאשר צודק.
אז מה היה לנו פה ?
ניסו "לדפוק אותך" ב11 שקלים, רצית להראות להם שאותך לא "דופקים " אז הוצאת יותר כסף, התעצבנת מלא, ביזבזת זמן ובסוף עוד רכשת אצל אותה החנות שניסתה "לדפוק" אותך.

my 2 cents- פשוט מגוחך לראות כמה רחוק ילכו אנשים בשביל העקרונות שלהם, אצלי הכל בחיים הוא עקומת תמורה לעומת מאמץ, ו11 שקלים (ואתה יכול לקרוא לזה עיקרון אבל בשורה התחתונה העיקרון הזה ששווה 11 שקלים במקרה הספציפי הזה) נמצאים נמוך מאוד בסקלה של מה אני מוכן לעשות בשבילם. (וזה לא שאני בעל ממון רב או משהו כזה אני סטודנט ממוצע)

קצת פרופורציות
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6115

שליחה

ושוב הזדמנויות כאלו הן חלון לשיקוף מלא של אותו גוף המרשה לעצמו לשחק בשיטת מצליח עם הצרכנים הישראלים.

משרד התמ"ת אוהב כאלו פניות, חבל חבל שזה נסגר בצורה כזאת... ומעניין שוב כמה לקוחות אכלו את הכובע במעמד מכירה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

הדרך הצרכנית הנכונה להילחם בשיטת המצליח או שאר התנהגויות שליליות של עסקים, זה פשוט להדיר את רגלינו מעסקים שניסו לעשות זאת.
אין דבר יותר אפקטיבי מלהמנע מלקנות שם (וגם לפרסם זאת).
התוצאה של הסיפור פה זה ההיפך. הוא דווקא כן קנה שם.
אולי "שיטת המצליח" לא הצליחה להם ספציפית במקרה שלו, אך הם גם לא נענשו (ואפילו עשו פה רווח מסוים).
מה הם למדו? שעדיין כדאי ללכת על שיטת המצליח, כי גם אם זה לא מצליח אז זה מצליח.
(n)
משה

b2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

חברים אתם טועים.
אני לא עיתונאי ולא אמנון לוי ולא כלבוטק ולא מצלמה נסתרת.

באתי לקנות מוצר. לא רצו למכור לי במחיר שפורסם.
כתבתי פה את השתלשלות העיניינים.
עלה פה נציג הרשת וכתב תגובה. התכתבתי איתה באמייל וקניתי את המוצר במחיר שנגשתי לקנות מלכתחילה.
מבחינתי הנושא הזה נסגר.

אז עכשיו יש לי את המוצר שרציתי, בבית, במחיר של המבצע. ואני מרוצה גם מהביצועים שלו. לא טוב?

יותר טוב להיות בלי מוצר? או ללכת לקנות את המוצר בחנות אחרת במחיר של 148 ש"ח?
או שעכשיו אני צריך ללכת לדני שדה מידיעות כדי שיבדוק לי את הנושא ויחזיר לי תשובה בעוד חצי שנה?

לא השקעתי זמן בלהגיע לחנות. זה בדרך שלי. ככה שמבחנתי הנושא הזה זניח.
אם הייתי צריך לנסוע 30 דקות לכל כיוון כדי להגיע לחנות כנראה שאחרי הפעם הראשונה לא הייתי חוזר.

שורה תחתונה - קניתי את המוצר במחיר שפורסם ואני נהנה ממנו.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010

שליחה

השאלה היא האם הנסיעות הלוך חזור לסניף, ויכוחים עם העובדים, טלפונים וכו... היו שווים את ה11 שקלים האלו שכביכול חסכת.

שורה תחתונה שיהיה לך לבריאות
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

b2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

shuali כתב:השאלה היא האם הנסיעות הלוך חזור לסניף, ויכוחים עם העובדים, טלפונים וכו... היו שווים את ה11 שקלים האלו שכביכול חסכת.

שורה תחתונה שיהיה לך לבריאות
...
התשובה היא כן.
וכתבתי את זה כבר בפוסט הראשון.
ומסתבר שגם אצל אחרים שהגיבו פה באשכול יש את הקטע הזה של : לא לשלם יותר ממה שלא צריך. :)

ציטוט:
"יבואו החכמים ויגידו זה רק 11 ש"ח...
רבותי זה עניין עקרוני אצלי. "

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

b2k,
את העיקרון שלך אני גם מבין וגם מזדהה איתו. לא על זה אנחנו דנים איתך.
השאלה היא מה אתה עושה עם העיקרון.
אני, כעיקרון, הייתי מדיר את רגלי מהחנות ולא נותן להם להתפרנס ממני. (ופה אגב נכנס עיניין גודל הסכום, כי אם היה מדובר בסכום משמעותי, כמאמר גראוצ'ו מארקס, יש לי גם עקרונות אחרים :-) ) .
אתה, כעיקרון, רוצה שהם יעמדו במחיר המפורסם.

כל אחד מאיתנו ינהג כפי שהוא אוהב, אבל אני לא חושב שהדרך שלך היא צרכנות נבונה, וזה למרות שקיבלת אולי מחיר אופטימלי על המוצר הזה.
משה

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

moco כתב:b2k,
אני, כעיקרון, הייתי מדיר את רגלי מהחנות ולא נותן להם להתפרנס ממני. (ופה אגב נכנס עיניין גודל הסכום, כי אם היה מדובר בסכום משמעותי, כמאמר גראוצ'ו מארקס, יש לי גם עקרונות אחרים :-) ) .

כל אחד מאיתנו ינהג כפי שהוא אוהב, אבל אני לא חושב שהדרך שלך היא צרכנות נבונה, וזה למרות שקיבלת אולי מחיר אופטימלי על המוצר הזה.
...
(Y)
מסתבר שגם לעקרון יש מחיר.... :)

ארז

b2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

...

פה כבר נכנסת השאלה האם אתה עכשיו רוצה להיום חכם או טיפש עם אגו?

חכם זה תקנה במחיר שרצית, יהיה לך מוצר, ותהנה ממנו.
טיפש עם אגו זה גם אחרי שקיבלת את המוצר במחיר שרצית, אל תקנה אותו, תעשה על החנות חרם, ולך תקנה את המוצר במחיר כמעט פי 2 במקום אחר, או שלא יהיה לך מוצר. ואם מחר יהיה מבצע שאתה רוצה ברשת בהנחה של מאות שקלים על מחיר השוק, אל תקנה. לך תקנה במקום אחר במחיר כפול...

אני בחרתי להיות חכם ועם מוצר במחיר שפורסם,

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

b2k כתב:
טיפש עם אגו זה גם אחרי שקיבלת את המוצר במחיר שרצית, אל תקנה אותו, תעשה על החנות חרם, ולך תקנה את המוצר במחיר כמעט פי 2 במקום אחר, או שלא יהיה לך מוצר. ואם מחר יהיה מבצע שאתה רוצה ברשת בהנחה של מאות שקלים אל תקנה. לך תקנה במקום אחר במחיר כפול...

...
כנראה שיש בינינו אי הסכמה מוחלטת לגבי ההגדרה של "חכם" במקרה הזה.
בוא נראה מה קרה :
- ניגשת לסניף בראשון לציון והמוצר לא היה במלאי
- ניגשת לסניף ביפו ולא נתנו לך את המוצר במחיר שהובטח
- התקשרת אליהם מהבית
- חזרת שוב לסניף ביפו ולא קנית
- חזרת שוב לסניף ביפו והפעם קנית במחיר שפורסם

אז מה היה לנו פה?
נסיעה אחת לראשון לציון
3 נסיעות ליפו
טלפון אחד

ואתה חושב שכל זה עלה לך פחות מ 11 ש"ח?
ולזה אתה קורא צרכנות "חכמה" ועוד מתגאה בזה? :roll:

כנראה שיש לנו פרשנות מאוד שונה למינוח "צרכנות חכמה".

זה לא צרכנות חכמה. זה הדפקט של הישראלי "לא לצאת פראייר", יעלה כמה שיעלה...

ונדמה לך גם ש"הראית להם" ולימדת אותם לקח?
הרי החנות בסה"כ מכרה במחיר שפירסמה. לה זה לא עלה שקל אחד יותר אבל לך נגרם נזק כספי וגם אובדן זמן בגלל טעות שלהם.
ואני תוהה איך הסכמת לצאת ככה פראייר?....באמת, לא מתאים לך...

ארז

b2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

יופי ארז_וחני.
אז מה אתה מציע לעשות?
לשלם יותר? אצלי זה לא בא בחשבון. אצלך כן.
לקנות במקום אחר במחיר כפול?
לעשות חרם אישי כל הזמן על הרשת?
ללכת למבקר המדינה? להגנת הצרכן?
להקים קבוצות בפייסבוק?
לעשות משמרות מחאה?

קיבלתי את המוצר במחיר שרציתי.
לקחתי אותו.

(אגב כדי שתהיה מרוצה כשהייתי בראשון זה לא היה רק בשביל המוצר הזה. וכבר כתבתי שבשבילי, שוב בשבילי, החנות ביפו זה זניח כי זה בכיוון שלי. אז עצרתי שם).
נערך לאחרונה על ידי b2k ב 10/02/2012 10:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

b2k כתב:יופי ארז_וחני.
אז מה אתה מציע לעשות?
לשלם יותר?
לקנות במקום אחר במחיר כפול?
לעשות חרם כל הזמן על הרשת?
לללכת למבקר המדינה?
להקים קבוצות בפייסבוק?
לעשות משמרות מחאה?
...
כתבתי כבר קודם - להיות צרכן חכם זה לבחור את המלחמות שלך ולא לרוץ עם הראש בקיר בשם העקרון.
אתה צריך להחליט מה אתה רוצה להיות - צרכן חכם או צרכן שעומד על העקרון שחנות תעמוד בפרסום שלה בכל מחיר, גם אם זה יעלה לך יותר.

אתה מבין שזה לא תמיד הולך ביחד?
יש מקרים שצריך לבחור - או ללמד אותם לקח (גם אם זה עולה יותר...) או להיות צרכן חכם.
ויש מקרים שעמידה על העקרון כן חוסכת כסף אבל לא פעם היא עולה בבריאות (עצבים, מתח)...

ארז

b2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ארז_וחני , בוא כדי שנבין טוב יותר.
עד איזה מחיר אתה היית מוכן לשלם על המוצר ולקחת אותו מעל הפרסום?
99 אני מבין שהיית לוקח.
אם היו אומרים לך 110 ש"ח גם היית לוקח?
ו 120 גם לוקח? ו 130 גם לוקח? ו 150 גם לוקח?

איפה מתחילים העקרונות שלך כשאתה מגיע לקנות מוצר במחיר ידוע וזה המחיר שהביא אותך לחנות?

תן לי את זה באחוזים ובשקלים.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444

שליחה

b2k כתב:

...

פה כבר נכנסת השאלה האם אתה עכשיו רוצה להיום חכם או טיפש עם אגו?

טיפש עם אגו זה גם אחרי שקיבלת את המוצר במחיר שרצית, אל תקנה אותו, תעשה על החנות חרם, ולך תקנה את המוצר במחיר כמעט פי 2 במקום אחר, או שלא יהיה לך מוצר. ואם מחר יהיה מבצע שאתה רוצה ברשת בהנחה של מאות שקלים על מחיר השוק, אל תקנה. לך תקנה במקום אחר במחיר כפול...

...
אתה יודע שזה פוסט שמפיל אותך גם....

אתה לא ויתרת על האגו ונלחמת בהם גם במחיר אישי, והיה פה מחיר אישי....
הרי בסופו של דבר הפסדת בעסקה הזו אם מחשבים את כל עלויות הזמן והדלק שלא נדבר על בריאות...

ובכל זאת, למרות שהשכל הישר אומר שאתה מפסיד, נלחמת בהם.
זהו אגו טהור ידידי.

חכם, לדעתי, זהו אותו בנאדם שנקלע לסיטואציה וידע למצוא את הפתרון הטוב ביותר מהיצע הפתרונות שעומדים לפניו.
הפתרון הטוב ביותר לא היה להלחם בהם, וזו כבר לא דעתי, זו עובדה.

אין פה דרך נכונה, אם אתה מוכן לשלם את המחיר בשביל המלחמה זה מקובל.

רק לפרוטוקול, אין לי צד בעניין, אני שונא רמאים ושקרנים, אבל אתה צריך להיות אובייקטיבי ולא לתאר דברים לפי ראות עינך.

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”