יופי. בוגר משהו.shuali כתב:חחחח...
לפותח השרשור: שמח שעשית מעשה ןקיבלת מה שהובטח.

יופי. בוגר משהו.shuali כתב:חחחח...

חידשת לי.kuku1000 כתב: אין כל הבדל בין 11 ש"ח למליון ש"ח...

moco טעות.moco כתב:חידשת לי.kuku1000 כתב: אין כל הבדל בין 11 ש"ח למליון ש"ח...
עד היום חשבתי שיש הבדל שגודלו 999,989 ש"ח, שזה הבדל של כמיליון אחוזים![]()
מי שלא מתייחס להבדלים כמותיים בתהליך קבלת ההחלטות שלו, אלא רואה את הכל כאותו דבר, נידון בסופו של דבר להפסיד (כסף, בריאות, זמן)....

אתה מצייר עולם פשטני - לבן או שחור.b2k כתב: יש פה 2 גישות של צרכנים.
צרכנים שאכפת להם מהמחיר שמוצג והם באים לבצע את העסקה כשזה התנאי לעסקה -המחיר המוצג (וכן גם יבדקו את החשבונית ביציאה מהסופר לראות שאין טעויות ושילמת יותר), וצרכנים שישלמו יותר ממה שהם צריכים.
כל אחד בוחר באיזה צד הוא רוצה להיות....

זה פשוט לא נכון.b2k כתב:moco טעות.moco כתב:חידשת לי.kuku1000 כתב: אין כל הבדל בין 11 ש"ח למליון ש"ח...
עד היום חשבתי שיש הבדל שגודלו 999,989 ש"ח, שזה הבדל של כמיליון אחוזים![]()
מי שלא מתייחס להבדלים כמותיים בתהליך קבלת ההחלטות שלו, אלא רואה את הכל כאותו דבר, נידון בסופו של דבר להפסיד (כסף, בריאות, זמן)....
מי שלא ידרוש כשזה נמוך לא ידרוש גם כשזה גבוה.
...

התשובה היא כן.shuali כתב:השאלה היא האם הנסיעות הלוך חזור לסניף, ויכוחים עם העובדים, טלפונים וכו... היו שווים את ה11 שקלים האלו שכביכול חסכת.
שורה תחתונה שיהיה לך לבריאות...

moco כתב:b2k,
את העיקרון שלך אני גם מבין וגם מזדהה איתו. לא על זה אנחנו דנים איתך.
השאלה היא מה אתה עושה עם העיקרון.
אני, כעיקרון, הייתי מדיר את רגלי מהחנות ולא נותן להם להתפרנס ממני. (ופה אגב נכנס עיניין גודל הסכום, כי אם היה מדובר בסכום משמעותי, כמאמר גראוצ'ו מארקס, יש לי גם עקרונות אחרים) .
אתה, כעיקרון, רוצה שהם יעמדו במחיר המפורסם.
כל אחד מאיתנו ינהג כפי שהוא אוהב, אבל אני לא חושב שהדרך שלך היא צרכנות נבונה, וזה למרות שקיבלת אולי מחיר אופטימלי על המוצר הזה....

moco כתב:b2k,
אני, כעיקרון, הייתי מדיר את רגלי מהחנות ולא נותן להם להתפרנס ממני. (ופה אגב נכנס עיניין גודל הסכום, כי אם היה מדובר בסכום משמעותי, כמאמר גראוצ'ו מארקס, יש לי גם עקרונות אחרים) .
כל אחד מאיתנו ינהג כפי שהוא אוהב, אבל אני לא חושב שהדרך שלך היא צרכנות נבונה, וזה למרות שקיבלת אולי מחיר אופטימלי על המוצר הזה....

כנראה שיש בינינו אי הסכמה מוחלטת לגבי ההגדרה של "חכם" במקרה הזה.b2k כתב:
חכם זה תקנה במחיר שרצית, יהיה לך מוצר, ותהנה ממנו.
טיפש עם אגו זה גם אחרי שקיבלת את המוצר במחיר שרצית, אל תקנה אותו, תעשה על החנות חרם, ולך תקנה את המוצר במחיר כמעט פי 2 במקום אחר, או שלא יהיה לך מוצר. ואם מחר יהיה מבצע שאתה רוצה ברשת בהנחה של מאות שקלים אל תקנה. לך תקנה במקום אחר במחיר כפול...
אני בחרתי להיות חכם ועם מוצר במחיר שפורסם,...

כתבתי כבר קודם - להיות צרכן חכם זה לבחור את המלחמות שלך ולא לרוץ עם הראש בקיר בשם העקרון.b2k כתב:יופי ארז_וחני.
אז מה אתה מציע לעשות?
לשלם יותר?
לקנות במקום אחר במחיר כפול?
לעשות חרם כל הזמן על הרשת?
לללכת למבקר המדינה?
להקים קבוצות בפייסבוק?
לעשות משמרות מחאה?...

אתה יודע שזה פוסט שמפיל אותך גם....b2k כתב:moco כתב:b2k,
פה כבר נכנסת השאלה האם אתה עכשיו רוצה להיום חכם או טיפש עם אגו?
חכם זה תקנה במחיר שרצית, יהיה לך מוצר, ותהנה ממנו.
טיפש עם אגו זה גם אחרי שקיבלת את המוצר במחיר שרצית, אל תקנה אותו, תעשה על החנות חרם, ולך תקנה את המוצר במחיר כמעט פי 2 במקום אחר, או שלא יהיה לך מוצר. ואם מחר יהיה מבצע שאתה רוצה ברשת בהנחה של מאות שקלים על מחיר השוק, אל תקנה. לך תקנה במקום אחר במחיר כפול...
אני בחרתי להיות חכם ועם מוצר במחיר שפורסם,...