שרשור תגובות: מקרן Epson EH-TW9000
-
ride
-
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
טל,
מכיוון שלא בדקתי את ה X30, זה יהיה מאוד יומרני מצידי להגיד איפה הוא מדורג בהשוואה לשלישיה הזו.
מכיוון שלא בדקתי את ה X30, זה יהיה מאוד יומרני מצידי להגיד איפה הוא מדורג בהשוואה לשלישיה הזו.
- kobbi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4626
איזה דגם אפסון תלת מימד הוצג בתערוכה בכפר המכביה ?? הוא היה נראה פחות טוב מהפנסוניק 
-
ride
-
- אחראי תחום מקרנים

kobbi,
התייחסתי בתחילת המאמר למקרן שראיתם באותה תערוכה. זה היה מקרן pre production. יכולתי לקבל אותו לביקורת וסרבתי...מניסיון של שנים אני כבר יודע שאסור בתכלית האיסור לבדוק מקרן כזה ובטח להגיע לאיזה שהן מסקנות לגביו. המקרן אותו בדקנו היה כבר מיצור סידרתי וההבדל בינו לבין מה שראיתם הוא שמיים וארץ...
התייחסתי בתחילת המאמר למקרן שראיתם באותה תערוכה. זה היה מקרן pre production. יכולתי לקבל אותו לביקורת וסרבתי...מניסיון של שנים אני כבר יודע שאסור בתכלית האיסור לבדוק מקרן כזה ובטח להגיע לאיזה שהן מסקנות לגביו. המקרן אותו בדקנו היה כבר מיצור סידרתי וההבדל בינו לבין מה שראיתם הוא שמיים וארץ...
- molvy
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7048
תודה על סקירה מעניינת וממצה.
הדירוג שלך מאוד קשה לי לבליעה! כאחד שיש לו את הפנסוניק מ,הדור הקודם אמנם (4000) ומאוד מאוד נהנה ממנו. חשבתי שה 7000 יהיה המקרן הבא שלי.... ככול הנראה זה לא יצא לפועל ואצטרך להמיר את דתי מפנסוניקי לאפסוני.... או שאולי פנסוניק תפתיע ב 2012 בסופר מקרן במינימום מחיר.
ואם מדברים על מחיר לא ראיתי השוואה של תמורה למחיר Price Performance בין שלושת המקרנים... האם הדירוג נשאר אותו דבר??
הדירוג שלך מאוד קשה לי לבליעה! כאחד שיש לו את הפנסוניק מ,הדור הקודם אמנם (4000) ומאוד מאוד נהנה ממנו. חשבתי שה 7000 יהיה המקרן הבא שלי.... ככול הנראה זה לא יצא לפועל ואצטרך להמיר את דתי מפנסוניקי לאפסוני.... או שאולי פנסוניק תפתיע ב 2012 בסופר מקרן במינימום מחיר.
ואם מדברים על מחיר לא ראיתי השוואה של תמורה למחיר Price Performance בין שלושת המקרנים... האם הדירוג נשאר אותו דבר??
-
ride
-
- אחראי תחום מקרנים

molvy,
הבעייה המרכזית של הפנסוניק שהוא מקרן מאוד חשוך ! במידה ואתה מתכוון להקרין בחדר יעודי שחור, על מסך יחסית קטן, אז הוא יכול להיות בחירה ראויה.
לגבי השאלה השנייה, מכיוון שהאפסון הוא הזול משלושת המקרנים, זה רק מעלה משמעותית את ה Price Performance. הוא היה זוכה בתואר מקרן השנה גם אם הוא היקר מהשלושה ! הוא פשוט מקרן מצויין .
הבעייה המרכזית של הפנסוניק שהוא מקרן מאוד חשוך ! במידה ואתה מתכוון להקרין בחדר יעודי שחור, על מסך יחסית קטן, אז הוא יכול להיות בחירה ראויה.
לגבי השאלה השנייה, מכיוון שהאפסון הוא הזול משלושת המקרנים, זה רק מעלה משמעותית את ה Price Performance. הוא היה זוכה בתואר מקרן השנה גם אם הוא היקר מהשלושה ! הוא פשוט מקרן מצויין .
- חיים
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
נו....
אז יש לנו מלך חדש
יניב תודה רבה על הסקירה
אז יש לנו מלך חדש
יניב תודה רבה על הסקירה
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- מקרנסקי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1460
תודה רבה ride על סקירה נהדרת של המלך החדש (?)
לא עברו שנתיים, ובקושי 800 שעות אקו (מתוך 5000) למקרן המיצו 6000 שלי
ובהחלט עושה חשק.
כשקראתי את הסקירה במלואה, כולל המפרט הטכני המדהים, ציפיתי לראות למטה מחיר בשמיים
...ודי הופתעתי.
בינואר 2010 מקרני lcd fhd - עם מפרט טכני פשוט ותמים, המחירים התחילו ב-15k
אני לעומתכם נמצא בקצה השני של סקאלת הוידאופילם, כלומר חולה אומנם על מקרנים, אבל דל בידע בסיסי
ובכל זאת שאלה לי
במצב של חדר חשוך, האם מומלץ או רצוי לצפות במצב normal, כלומר 2400 לומינס ? או ב-eco, ב-epson המדובר
תאורה לא חזקה מדי ? לחלקנו עיניים רגישות.
אצלי בנורמל - 1000 לומינס בלבד, ורואים תמונה טובה ומוארת, חלקה ובעיקר חדה.
לא עברו שנתיים, ובקושי 800 שעות אקו (מתוך 5000) למקרן המיצו 6000 שלי
ובהחלט עושה חשק.
כשקראתי את הסקירה במלואה, כולל המפרט הטכני המדהים, ציפיתי לראות למטה מחיר בשמיים
...ודי הופתעתי.
בינואר 2010 מקרני lcd fhd - עם מפרט טכני פשוט ותמים, המחירים התחילו ב-15k
אני לעומתכם נמצא בקצה השני של סקאלת הוידאופילם, כלומר חולה אומנם על מקרנים, אבל דל בידע בסיסי
ובכל זאת שאלה לי
במצב של חדר חשוך, האם מומלץ או רצוי לצפות במצב normal, כלומר 2400 לומינס ? או ב-eco, ב-epson המדובר
תאורה לא חזקה מדי ? לחלקנו עיניים רגישות.
אצלי בנורמל - 1000 לומינס בלבד, ורואים תמונה טובה ומוארת, חלקה ובעיקר חדה.
-
ride
-
- אחראי תחום מקרנים

מקרנסקי,
האפסון מקרן מאוד בהיר ולכן ההמלצה בחדר חשוך היא לצפות במצב ECO. אני כמובן מניח שהמסך שלך הוא בין 90 ל 120 אינץ. בגדלים גדולים יותר, הייתי שוקל לעבור למצב Normal
האפסון מקרן מאוד בהיר ולכן ההמלצה בחדר חשוך היא לצפות במצב ECO. אני כמובן מניח שהמסך שלך הוא בין 90 ל 120 אינץ. בגדלים גדולים יותר, הייתי שוקל לעבור למצב Normal
- sufgi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
ביקורת מצויינת
מה שהכי "הטריד" אותי בביקורת היה הרעשים שמשמיע התריס.
למי שרגיש לרעשים קלים (כמו דיסק קשיח שמחליט להרעיש בסטרימר באמצע סרט) , עד כמה התופעה מורגשת ?
האם יש פתרון לרעשים האלה, או שלחכות לדור חדש יותר ולא מרעיש ?
האם יש צפי לקבלת אישור לתדרים שבו עובד המקרן האל-חוטי ?
מה שהכי "הטריד" אותי בביקורת היה הרעשים שמשמיע התריס.
למי שרגיש לרעשים קלים (כמו דיסק קשיח שמחליט להרעיש בסטרימר באמצע סרט) , עד כמה התופעה מורגשת ?
האם יש פתרון לרעשים האלה, או שלחכות לדור חדש יותר ולא מרעיש ?
האם יש צפי לקבלת אישור לתדרים שבו עובד המקרן האל-חוטי ?
-
ride
-
- אחראי תחום מקרנים

sufgi,
במידה ואתה צופה בסרט בווליום נמוך מאוד,אתה בהחלט יכול לשמוע את הצמצם. בוליום סביר או גבוה כבר לא תשמע אותו (הוא כמובן גם ניתן לכיבוי). בסרטי תלת ממד הצמצם בכלל לא עובד...
במקומך לא הייתי מחכה, המקרן מצויין וצמצם לא שקט זה לא סיבה לא להנות ממנו. לגבי אישור התדרים, אני יודע שאפסון ישראל עובדים על זה, אבל אף אחד לא אופטימי כרגע (אנחנו חיים בישראל שאפילו לבלוטוס לקח שנים לקבל אישור)
במידה ואתה צופה בסרט בווליום נמוך מאוד,אתה בהחלט יכול לשמוע את הצמצם. בוליום סביר או גבוה כבר לא תשמע אותו (הוא כמובן גם ניתן לכיבוי). בסרטי תלת ממד הצמצם בכלל לא עובד...
במקומך לא הייתי מחכה, המקרן מצויין וצמצם לא שקט זה לא סיבה לא להנות ממנו. לגבי אישור התדרים, אני יודע שאפסון ישראל עובדים על זה, אבל אף אחד לא אופטימי כרגע (אנחנו חיים בישראל שאפילו לבלוטוס לקח שנים לקבל אישור)
- sufgi
-
- חבר מביא חבר

הרבה פעמים יוצא לי לצפות בסרטים בלילה כשהילדות ישנות ואז זה בווליום נמוך. אני יכול "להשתגע" מרעשים קטנים.
מה המשמעות של כיבוי מנגנון התריס, ומה ההשפעה על התמונה ?
היכולת האל-חוטית מאוד חיונית מבחינתי נוכח מבנה הסלון שלי, והבעייתיות של העברת כבל HDMI לכל אורכו.
האם גם ביבוא אישי לא ניתן יהיה לייבא את הדגם האלחוטי? במכס ממש בודקים את המפרט של המקרן?
או שהפתרון כרגע הוא "מזוודה"
?
מה המשמעות של כיבוי מנגנון התריס, ומה ההשפעה על התמונה ?
היכולת האל-חוטית מאוד חיונית מבחינתי נוכח מבנה הסלון שלי, והבעייתיות של העברת כבל HDMI לכל אורכו.
האם גם ביבוא אישי לא ניתן יהיה לייבא את הדגם האלחוטי? במכס ממש בודקים את המפרט של המקרן?
או שהפתרון כרגע הוא "מזוודה"
-
ride
-
- אחראי תחום מקרנים

sufgi,
המשמעות של כיבוי הצמצם הוא ויתור על הקונטרסט המאוד גבוה שהמקרן הזה מספק. ניתן בהחלט לצפות שהצמצם מכובה מכיוון שהפאנל עצמו מאוד קונטרסטי....
מכס זה עניין של מזל, יש מצב שתצליח להביא את המקרן ביבוא אישי ויש מצב שהוא יתקע חודשים לצורך אישורים.
המשמעות של כיבוי הצמצם הוא ויתור על הקונטרסט המאוד גבוה שהמקרן הזה מספק. ניתן בהחלט לצפות שהצמצם מכובה מכיוון שהפאנל עצמו מאוד קונטרסטי....
מכס זה עניין של מזל, יש מצב שתצליח להביא את המקרן ביבוא אישי ויש מצב שהוא יתקע חודשים לצורך אישורים.
- sufgi
-
- חבר מביא חבר

אם זה כך אז לרעש הצמצם אין משמעות גדולה, אפר לכבות את המנגנון שזמן צפייה עם ווליום נמוך, ולהפעיל אותו בזמן צפייה עם ווליום חזק יותר או כשיש רעש "טבעי" בבית שזמן שכולם ערים.
האם הכיבוי/הדלקה של המנגנון הוא באמצעות השלט?
לגבי המכס, נראה לי בעייתי להסתמך על המזל. מה גם שעם המזל שלי, בטוח הוא יעצר במכס.
אולי הנציג של אפסון בפורום יגיד לנו איפה בדיוק הם עומדים מבחינת האישורים של משרד התקשורת ?
האם הכיבוי/הדלקה של המנגנון הוא באמצעות השלט?
לגבי המכס, נראה לי בעייתי להסתמך על המזל. מה גם שעם המזל שלי, בטוח הוא יעצר במכס.
אולי הנציג של אפסון בפורום יגיד לנו איפה בדיוק הם עומדים מבחינת האישורים של משרד התקשורת ?
- opv
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
לא הייתי מכבה את הצמצם בשום מקרה.
ההשפעה שלו על ביצועי המקרן היא קריטית.
ההשפעה שלו על ביצועי המקרן היא קריטית.
No place like home.......... Theater
-
ride
-
- אחראי תחום מקרנים

כן, הכיבוי וההדלקה נעשים באמצעות השלט.
אני אבקש מרוני מאפסון להיכנס ולענות לגבי מצב האישורים...
אני אבקש מרוני מאפסון להיכנס ולענות לגבי מצב האישורים...
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78945
- שם מלא: עפר לאור
אגב, שומעים אותו בעיקר במעבר בין סצינות כהות לבהירות, בתוכן נורמלי (במיוחד כשהוא לא במצב "המהיר" שלו) המצב לא נורא אלא אם כן אתה ממש פיזית מספר סנטימטר מהמקרן.
לי זה מזכיר רעש של דיסק קשיח בלפטופ - רוב האנשים לא שמים לב לרעש הזה אלא אם כן אומרים להם עליו.
לי זה מזכיר רעש של דיסק קשיח בלפטופ - רוב האנשים לא שמים לב לרעש הזה אלא אם כן אומרים להם עליו.
- sufgi
-
- חבר מביא חבר

במקרה שלי אני מאוד רגיש לצלילים מונוטונים.
נניח שהמקרן נמצא מעל לראש שלי, זה אומר מרחק של 1-1.5 מטר , האם הצמצם ישמע ממרחק כזה ?
נניח שהמקרן נמצא מעל לראש שלי, זה אומר מרחק של 1-1.5 מטר , האם הצמצם ישמע ממרחק כזה ?
-
ride
-
- אחראי תחום מקרנים

sufgi,
כן, ישמע ממרחק כזה. הרעש הוא לא מונוטוני אלא משתנה כל הזמן בהתאם לסצנה... בסצנות מסויימות הוא לא ישמע בכלל ובאחרות ישמע בגלל מעברים מהירים בין תמונות בהירות לכהות. מציע לך לקפוץ לחנות מתמחה ולהקשיב...
כן, ישמע ממרחק כזה. הרעש הוא לא מונוטוני אלא משתנה כל הזמן בהתאם לסצנה... בסצנות מסויימות הוא לא ישמע בכלל ובאחרות ישמע בגלל מעברים מהירים בין תמונות בהירות לכהות. מציע לך לקפוץ לחנות מתמחה ולהקשיב...
- Rino
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
אז ב 5000 יש רעש ממש מוגזם , אפשר לומר שהתרגלתי לזה,
אבל ממש לא ברור לי למה גם בדגם המכובד הזה קיים רעש,
זה מקרן שבהחלט בתוכניות שלי אבל עדיין לא יצא לי לבדוק אותו מקרוב,
אם הרעש הוא לא סביר , אין שום סיכוי שאני רוכש אותו,
התפשרתי עם ה 5000 , לא מוצא שום סיבה להתפשר שוב ובעיקר לא על רעש שמוציא מהדעת לפעמים בסרטים פחות רועשים,
לא מובן..
זה משהו שאפשר להמנע ממנו אבל אפסון חסכו כסף?
או שזה תוצר לוואי של הנדסת המכשיר , משהו שאי אפשר להמנע ממנו?
אבל ממש לא ברור לי למה גם בדגם המכובד הזה קיים רעש,
זה מקרן שבהחלט בתוכניות שלי אבל עדיין לא יצא לי לבדוק אותו מקרוב,
אם הרעש הוא לא סביר , אין שום סיכוי שאני רוכש אותו,
התפשרתי עם ה 5000 , לא מוצא שום סיבה להתפשר שוב ובעיקר לא על רעש שמוציא מהדעת לפעמים בסרטים פחות רועשים,
לא מובן..
זה משהו שאפשר להמנע ממנו אבל אפסון חסכו כסף?
או שזה תוצר לוואי של הנדסת המכשיר , משהו שאי אפשר להמנע ממנו?