סיקור: ממיר עידן+ NOWCOM HD NC8362
זה לא ממיר שאתה מחפש אלא סטרימר. הרבה מהם יעשו את העבודה, למיטב ידיעתי Xtreamer ו-Boxee box בין השאר יודעים לנגן קבצי FLV. מציע לך לקרוא בביקורות הרלבנטיות כאן ובאינטרנט.ran50 כתב:NOWCOM קורא קבצי FLV? אם לא, יש ממיר שכן קורא?...
ממירי DTT טובים במה שהם נועדו לעשות: לקלוט את השידורים ולהמיר לאות שאפשר לחבר למסך (או רסיבר). פלוס פעולות נלוות כמו הקלטה, טיימרים וכו'.
הוספת פורמת הוא לא בהכרח רק תוספת תוכנה שולית. כמו שבוודאי תבין, הממיר הוא מחשב יעודי עם חומרה (chipset) שיעודי למשימות הספציפיות (פתיחת ופריסת וידאו/אודיו, הצגה וכד') ולכן זה לא כל כך טרויאלי כמו שאתה מציג את זה, אבל כמו שאמרתי בפורום השני, אנחנו עדיין בודקים מה יכנס ומה לא בגירסא הבאה.
כל טוב
אריה
כל טוב
אריה
בעקבות הסקירה רכשתי את ה8362 ויש לי כמה שאלות..
ציינת בסקירה שבזמן ההקלטה בממיר יש נורה אדומה שלא כמו הממיר הקודם שלך שהציג נקודה אדומה על המסך כל זמן ההקלטה והפריע לצפייה...
אצלי כאשר אני בערוץ המוקלט, הוא מציג את הנקודה האדומה על המסך כל זמן ההקלטה.. איך זה יכול להיות ?! (הוא גם מדליק את הנורה האדומה בממיר עצמו בנוסף) וכאשר אני מדפדף בין הערוצים הלא מוקלטים אז הוא מציג את הנקודה לכמה שניות ואז היא נעלמת (שזה נראה לי תקין מאוד)
שאלה נוספת,
כאשר אני רוצה לבצע הקלטה של סדרה (שבועית), אני נכנס ל EPG, בוחר את התוכנית, לוחץ על לחצן הטיימר ושם בוחר ב"שבועית". מופיע שם זמן יקיצה (ששם מופיעה שעת תחילת התוכנית+דקה - כלומר אם התוכנית מופיעה בEPG בשעה 21:00 אז הערך הדיפולטי - שאותו ניתן לשנות איך שבא לי - הוא 21:01) ומופיע שם "במהלך" שבשדה הזה לפעמים מופיע 28:30, לפעמים 28:10 ולפעמים 00:00... מה זה השדה הזה ? האם הוא מסמן את משך ההקלטה ?
אם כן, האם הממיר לא אמור לדעת לבד מתי התוכנית נגמרת ?
תודה, ליאור.
אצלי כאשר אני בערוץ המוקלט, הוא מציג את הנקודה האדומה על המסך כל זמן ההקלטה.. איך זה יכול להיות ?! (הוא גם מדליק את הנורה האדומה בממיר עצמו בנוסף) וכאשר אני מדפדף בין הערוצים הלא מוקלטים אז הוא מציג את הנקודה לכמה שניות ואז היא נעלמת (שזה נראה לי תקין מאוד)
שאלה נוספת,
כאשר אני רוצה לבצע הקלטה של סדרה (שבועית), אני נכנס ל EPG, בוחר את התוכנית, לוחץ על לחצן הטיימר ושם בוחר ב"שבועית". מופיע שם זמן יקיצה (ששם מופיעה שעת תחילת התוכנית+דקה - כלומר אם התוכנית מופיעה בEPG בשעה 21:00 אז הערך הדיפולטי - שאותו ניתן לשנות איך שבא לי - הוא 21:01) ומופיע שם "במהלך" שבשדה הזה לפעמים מופיע 28:30, לפעמים 28:10 ולפעמים 00:00... מה זה השדה הזה ? האם הוא מסמן את משך ההקלטה ?
תודה, ליאור.
-
israelihero
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 452
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
Re: בעקבות הסקירה רכשתי את ה8362 ויש לי כמה שאלות..
1. רק כשאני צופה בערוץ שמקליט ובשידור חי אז יש נקודה שמפריעה על המסך. אם תלחץ על PAUSE לכמה שניות ואז PLAY אז לא תראה יותר את הנקודה האדומה. לי אין את הבעיה כי אני משתדל שלא לצפות בתוכניות בשידור חי. אני מעדיף לראות בדיליי ולדלג על פרסומות.lior_alt כתב:ציינת בסקירה שבזמן ההקלטה בממיר יש נורה אדומה שלא כמו הממיר הקודם שלך שהציג נקודה אדומה על המסך כל זמן ההקלטה והפריע לצפייה...
שאלה נוספת,
תודה, ליאור....
2. באמת מוזר השדה הזה "במהלך". גם לי כל פעם מופיע שם ערך אחר לא הגיוני. אולי אריה123 יצליח להסביר מה הולך שם.
נכון, שכחתי לציין שהתקשרתי היום לשירות של NOWCOM ונענתי (בדיעבד אני מבין שאריה ענה לי ואמר שיבדוק את זה ושמחר יחזרו אלי עם תשובה אז אדאג לעדכן פה ברגע שאקבל תשובה)
בכל אופן, בשעה 23:02 פתאום הופיעה הודעה של "אין קליטה" ועד לרגע זה אין שום שינוי....
סליחה אבל... מה זה זה ?!?! לעוד מישהו זה קרה ? האם יש בעיה בתדר ? אני גר באיזור הקריות
בכל אופן, בשעה 23:02 פתאום הופיעה הודעה של "אין קליטה" ועד לרגע זה אין שום שינוי....
סליחה אבל... מה זה זה ?!?! לעוד מישהו זה קרה ? האם יש בעיה בתדר ? אני גר באיזור הקריות
-
israelihero
- חבר פעיל מאוד

בדקתי והמכשיר לא הפסיק לי לבד את ההקלטה. צריך לכוון לבד את משך התוכנית...
1. מאכזב קצת, הוא הרי יודע מהEPG מתי התוכנית מסתיימת אז בחישוב פשוט היה יכול להכניס את הערך המתאים לזמן סיום ההקלטה..
אני חושב על 2 מצבים אפשריים.. אם התוכנית כבר התחילה אז זמן הסיום - השעה הנוכחית = זמן ההקלטה
ואם התוכנית עדיין לא הקליטה אז זמן הסיום-זמן תחילת התוכנית = זמן ההקלטה
לא נראה לי מסובך מידי לעשות את זה...
2. עכשיו אנחנו יודעים מה זה "משך"
אני חושב על 2 מצבים אפשריים.. אם התוכנית כבר התחילה אז זמן הסיום - השעה הנוכחית = זמן ההקלטה
ואם התוכנית עדיין לא הקליטה אז זמן הסיום-זמן תחילת התוכנית = זמן ההקלטה
לא נראה לי מסובך מידי לעשות את זה...
2. עכשיו אנחנו יודעים מה זה "משך"
לגבי השדות המוצגים בעת כיוון הקלטה מה-EPG:
בדיפולט הייתי מניח שמה שקורה ב-8362 זהה למה שקיים ב-8336. אצלי ב-8336 הממיר מכניס את הנתונים הנכונים מה-EPG ומציג ב"התחל" את שעת תחילת ההקלטה וב"משך" את שעת הסיום.
אפשר לראות את זה כאן בתמונה מתוך הסקירה של ה-8336 באתר:

ה-8336 לפחות מתחיל ומסיים את ההקלטות זמנים הנכונים.
זה לא מה שקורה בממיר החדש, גם אם החליפו את המילה (התמוהה) "משך" במילה (התמוהה לא פחות) "במהלך"?
בדיפולט הייתי מניח שמה שקורה ב-8362 זהה למה שקיים ב-8336. אצלי ב-8336 הממיר מכניס את הנתונים הנכונים מה-EPG ומציג ב"התחל" את שעת תחילת ההקלטה וב"משך" את שעת הסיום.
אפשר לראות את זה כאן בתמונה מתוך הסקירה של ה-8336 באתר:

ה-8336 לפחות מתחיל ומסיים את ההקלטות זמנים הנכונים.
זה לא מה שקורה בממיר החדש, גם אם החליפו את המילה (התמוהה) "משך" במילה (התמוהה לא פחות) "במהלך"?
-
israelihero
- חבר פעיל מאוד

זה קצת שונה ב-8362:
לי זה נראה שמלבד שינוי כיוון שדות ימין/שמאל ושמות חלק מהשדות התוכן נשאר לכאורה זהה. ב-8336 יש עוד אופציה נוספת לכיבוי הממיר בסוף ההקלטה - לא שימושי (אני לא עשיתי בזה שימוש פעם אחת בשנתיים וחצי).
מה שכן ה-"28:52" או "28:30" בהחלט תמוהים... נשמע כמו באג בהעברת המידע מה-EPG לטיימר לגבי זמן סוף ההקלטה.
מה שכן ה-"28:52" או "28:30" בהחלט תמוהים... נשמע כמו באג בהעברת המידע מה-EPG לטיימר לגבי זמן סוף ההקלטה.
נקווה שיתוקן באמת, נשמע כמו באג טפשי.
שתי שאלות בכל זאת:
1. שמתי לב ששניכם בעלי ה-8362 צירפתם צילומי מסך מתוך נסיונות לכוון טיימר לתוכנית שמשודרת כרגע (ובאופן מפתיע אצל שניכם זה היה בזמן שצפיתם ב"חמש עם רפי רשף" בערוץ 10
).
האם הבעיה הנ"ל עם הצגת זמן הסיום מתרחשת גם כאשר אתם מנסים לכוון להקליט תוכנית שתתחיל מתישהו בעתיד?
2. אני מניח שאם אתם מכוונים ידנית את זמן סיום ההקלטה ("במהלך") אז הממיר יסיים להקליט בשעה ההמכוונת, נכון?
שתי שאלות בכל זאת:
1. שמתי לב ששניכם בעלי ה-8362 צירפתם צילומי מסך מתוך נסיונות לכוון טיימר לתוכנית שמשודרת כרגע (ובאופן מפתיע אצל שניכם זה היה בזמן שצפיתם ב"חמש עם רפי רשף" בערוץ 10
האם הבעיה הנ"ל עם הצגת זמן הסיום מתרחשת גם כאשר אתם מנסים לכוון להקליט תוכנית שתתחיל מתישהו בעתיד?
2. אני מניח שאם אתם מכוונים ידנית את זמן סיום ההקלטה ("במהלך") אז הממיר יסיים להקליט בשעה ההמכוונת, נכון?
OK חברה, שאלתם שאלות והרי התשובות
ה-EPG כמו שהוא נשלח ע"י הרשות השניה הוא לא מדויק, ולכן כשאתם מסמנים תוכנית להקלטה, מלבד הערך של "יקיצה" שנותן לכם מרווח פעולה (בהנחה כמו שאמרתי שה-EPG לא מדייק ותרצו להתחיל את ההקלטה מספר דקות מוקדם יותר) ישנו גם הערך של "משך" או "מהלך" שנותן את הזמן שההקלטה תסתיים לאחר סיום הזמן המוערך של התוכנית ע"פ ה-EPG. ז"א, אם סמנתם תוכנית להקלטה שלפי ה-EPG היא מסתיימת ב-23:34 והכנסתם ל"מהלך" ערך של 00:01, ההקלטה תתבצע עד 23:35 וכנ"ל, אם נתתם ל"מהלך" ערך של 01:00 אזי ההקלטה תסתיים ב-00:34.
אני מקווה שהבהרתי את הנושא
כל טוב ושבת שלום
אריה
ה-EPG כמו שהוא נשלח ע"י הרשות השניה הוא לא מדויק, ולכן כשאתם מסמנים תוכנית להקלטה, מלבד הערך של "יקיצה" שנותן לכם מרווח פעולה (בהנחה כמו שאמרתי שה-EPG לא מדייק ותרצו להתחיל את ההקלטה מספר דקות מוקדם יותר) ישנו גם הערך של "משך" או "מהלך" שנותן את הזמן שההקלטה תסתיים לאחר סיום הזמן המוערך של התוכנית ע"פ ה-EPG. ז"א, אם סמנתם תוכנית להקלטה שלפי ה-EPG היא מסתיימת ב-23:34 והכנסתם ל"מהלך" ערך של 00:01, ההקלטה תתבצע עד 23:35 וכנ"ל, אם נתתם ל"מהלך" ערך של 01:00 אזי ההקלטה תסתיים ב-00:34.
אני מקווה שהבהרתי את הנושא
כל טוב ושבת שלום
אריה
1. כן, זה קורה בכל תוכנית המוקלטת מהEPGgimm כתב:נקווה שיתוקן באמת, נשמע כמו באג טפשי.
שתי שאלות בכל זאת:
1. שמתי לב ששניכם בעלי ה-8362 צירפתם צילומי מסך מתוך נסיונות לכוון טיימר לתוכנית שמשודרת כרגע (ובאופן מפתיע אצל שניכם זה היה בזמן שצפיתם ב"חמש עם רפי רשף" בערוץ 10).
2. אני מניח שאם אתם מכוונים ידנית את זמן סיום ההקלטה ("במהלך") אז הממיר יסיים להקליט בשעה ההמכוונת, נכון?...
2. מה שאני הספקתי להבין מנסיונות ההקלטה האחרונים, "במהלך" הוא לא שעה אלא משך של הקלטה אך הבנתי את זה עפ"י תכנות ידני של טיימר שלא מה EPG. לאחר שקראתי את תגובתו של אריה תיכנתתי תוכנית שמתחילה ב18:50 ומסתיימת ב19:30. בשדה "במהלך" כתבתי 00:01 (כי הוא לא מקבל 00:00). עכשיו נותר לחכות האם הוא יקליט עד 18:51 (נראה לי שזה מה שיקרה) או עד 19:31 (כפי שאריה טוען).
אשמח לגלות שאני טועה ואריה צודק, מבטיח לעדכן בנושא.
דבר נוסף ששמתי לב אליו, הוא שבסוף הקלטה מטיימר ידני (שוב, לא משהו שניסיתי מהEPG) הוא פשוט מכבה את הממיר.. ראיתי שב8336 יש אפשרות לבחור אם לעשות זאת או לא, אך ב8362 לא קיימת אפשרות לבחור והערך הדיפולטי (שאין לי מושג איך משנים אותו) הוא "כן"...
בכל מקרה בזמן כתיבת תגובה זו אריה חזר אלי והסביר לי את הדברים שהוא כתב בהודעה שהשאיר... נשאר לחכות קצת ולראות מה יקרה עם ההקלטה.