Almogc כתב:איתי,
לכן התחלתי לעבוד עם פרוססור בעל כיול ידני בכדי להתאים את ה-801 לחלל שלי...דבר שהוא לדעתי מוטעה ולא נכון
...
אף רמקול שבעולם, לא מגיע ב-100% התאמה לאף חלל, כמובן שיש כאלה שיותר מתאימים וכאלה שפחות, אבל אין 100%.
פה נכנס הכיול הידני בפעולה, וזה לא עוד סתם פיצ'ר שצריך לגרום לך לחשוב שזה מוטעה.
זה כמו שתגיד לי שכיול לק"ב גם מוטעה.
זה כמו שתגיד לי שכיוון טונים (טראבל\באס) גם מוטעה.
נכון שיש שאיפה אודיופילית לחבר את הכול ולשמוע איך שזה - בלי צבעים, בלי התערבות - נטו "טבעי"
האומנם? כל עוד אני "משחק" עם הפיצ'רים שציינתי ולאוזניי שלי הגעתי לרפרנס שלא הצלחתי לגעת ללא "ההתעסקות" יש בזה פסול? האם זה יותר חכם להחליף את כל ההגברה\רמקולים כי זה נגד "האג'נדה" שלי? טעות חמורה לדעתי. (אלה אם כן יש רזרבות בבנק ואנשים אוהבים לצאת להרפתקאות - זה מוביל לשדרגת אינסופית)
...
אלמוג ידידי
אחדד את מה שרשמת...
כיול קולנוע עם ריבוי רמקולים בחלל נתון באיזורים שונים בחלל, יצריך כמעט תמיד (אך לא חקוק) קליברציה להתאמה הומוגנית...
סטיראו, הבעיה פחות קריטית...כאשר יש שני רמקולים פלוס מינוס באותו מיקום בחלל באופן נגדי/אותו קו וויזואלי-כל היציאות-תדרים מגיעים בתזמון שווה (פלוס/מינוס) ,אותה הגברה וכו'...
מה שכן לקבלת אימג'ינג טוב זה הגברה/רמקולים/מקור משחקים את שם המשחק והם הקובעים בעיקר, עם התאמה טובה בכדי לקבל תוצאה הומוגנית...
כמובן שאם אין ברירה אפשר להשתמש בכיול חיצוני, אמנם ציוד ברמה גבוהה מאוד, כאשר הוא משתלב נכון, גם יישמע במיטבו...עניין של MATCHינג לחלל, למאזין, לסינרגיה ולמרחק הפיזי שלך מה-SETUP...
משחקים נקודתיים של אקוסיקה (חומרים בולעים/מחזירים) בהחלט יכולים לשפר מהותית את התוצאה...
משחקים של TOE IN או OUT בהחלט משפרים אימגינג וטונאליות...