התחדשתי!! עדכון בעמוד 4..
- ofir_nim
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 338
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
הייתה לי בזמנו תחושה דומה עם המערכת שלי (רסיבר של שרווד + רמקולים של B&W).
לאחר שהוספתי מגבר ייעודי 5 ערוצים של Rotel פתאום הכל נפתח והרגשתי סאונד הרבה יותר עשיר ובמה רחבה מאד.
אני מסכים שלאחר "ברייק-אין" לרמקולים הסאונד ישתפר אך אני לא מעריך שתקבל את התוצאה שאתה מצפה לה ללא הגברה איכותית.
למרות מה שכתבתי לעיל, עדיין אני חושב שבשדרוג הבא עלייך להוסיף קודם כל סאב, לפני הגברה חיצונית.
לאחר שהוספתי מגבר ייעודי 5 ערוצים של Rotel פתאום הכל נפתח והרגשתי סאונד הרבה יותר עשיר ובמה רחבה מאד.
אני מסכים שלאחר "ברייק-אין" לרמקולים הסאונד ישתפר אך אני לא מעריך שתקבל את התוצאה שאתה מצפה לה ללא הגברה איכותית.
למרות מה שכתבתי לעיל, עדיין אני חושב שבשדרוג הבא עלייך להוסיף קודם כל סאב, לפני הגברה חיצונית.
- niguy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 303
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
היי גיא
קודם כל תתחדש ותהנה!
אני מבין בדיוק מה עובר עליך כי קרה לי אותו הדבר, אמנם עם b&w 684 וימאהה 667 אבל ההרגשה הייתה דומה: אתה מגיע לחנות,מאזין לרמקולים,מתלהב מאוד מדגם מסוים,קונה,מקבל הביתה, מחבר ומצפה ל"וואו" - אבל זה לא מגיע - פתאום זה לא נשמע כמו שציפית.
מילת המפתח היא סבלנות.
נתתי לרמקולים להיפתח, למדתי להכיר את הסאונד שלהם,שיחקתי עם המיקומים שלהם,שיחקתי עם הרסיבר: עשיתי מספר כיולים,שיחקתי בEQ שלו,הגברתי קצת עוצמות לאחר הכיול ופתאום קיבלתי את הסאונד שבגללו קניתי את הרמקולים.
תן לעצמך ולציוד זמן לפני שתרוץ להוציא כסף מיותר כי קנית ציוד איכותי ביותר. רק אחרי שתרגיש שאתה מפיק מהם את המכסימום תתחיל לחשוב איך לשפר ולשדרג, ולא חסר. כמוך גם אני חושב להוסיף סאב, לטפל בסראונד (בי-פולאר) לקנות נגן ייעודי למוזיקה ולשרשר מגבר סטריאו, לאו דווקא בסדר הזה...
קודם כל תתחדש ותהנה!
אני מבין בדיוק מה עובר עליך כי קרה לי אותו הדבר, אמנם עם b&w 684 וימאהה 667 אבל ההרגשה הייתה דומה: אתה מגיע לחנות,מאזין לרמקולים,מתלהב מאוד מדגם מסוים,קונה,מקבל הביתה, מחבר ומצפה ל"וואו" - אבל זה לא מגיע - פתאום זה לא נשמע כמו שציפית.
מילת המפתח היא סבלנות.
נתתי לרמקולים להיפתח, למדתי להכיר את הסאונד שלהם,שיחקתי עם המיקומים שלהם,שיחקתי עם הרסיבר: עשיתי מספר כיולים,שיחקתי בEQ שלו,הגברתי קצת עוצמות לאחר הכיול ופתאום קיבלתי את הסאונד שבגללו קניתי את הרמקולים.
תן לעצמך ולציוד זמן לפני שתרוץ להוציא כסף מיותר כי קנית ציוד איכותי ביותר. רק אחרי שתרגיש שאתה מפיק מהם את המכסימום תתחיל לחשוב איך לשפר ולשדרג, ולא חסר. כמוך גם אני חושב להוסיף סאב, לטפל בסראונד (בי-פולאר) לקנות נגן ייעודי למוזיקה ולשרשר מגבר סטריאו, לאו דווקא בסדר הזה...
תודה רבה!
אם ככה עליי:
1. להוסיף סאב
2. לשדרג הגברה. מה זה אומר בדיוק? האם לשרשר אינטגרייטד שישמש לקדמיים או להוסיף מגבר כח?
האימוטיבה המדובר שראיתי שALMOG הוסיף ופתח לו את הRX8 (בתקופה שעוד היה לו אותם)?
3. האם כיול "נכון יותר" יפתור? ועליי בעצם להתחיל מזה?
אם ככה עליי:
1. להוסיף סאב
2. לשדרג הגברה. מה זה אומר בדיוק? האם לשרשר אינטגרייטד שישמש לקדמיים או להוסיף מגבר כח?
3. האם כיול "נכון יותר" יפתור? ועליי בעצם להתחיל מזה?
- niguy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 303
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
שוב,לדעתי,לפני שתרוץ להוציא כסף על הגברה תנסה למקסם את מה שיש לך כרגע. תכיר את הרסיבר שלך ותשחק איתו ותראה שהתוצאה תשתפר. אין ספק שסאב נותן חויה אחרת לגמרי ואם יש לך תקציב לזה אל תחשוב פעמיים אבל גם בלעדיו אתה אמור להנות מהציוד שקנית.guys כתב:תודה רבה!
אם ככה עליי:
1. להוסיף סאב
3. האם כיול "נכון יותר" יפתור? ועליי בעצם להתחיל מזה?...
guys,
נתחיל בזה שיש לך סט מעולה, נעבור לזה שתתחיל להריץ את הרמקולים קצת, אל תצפה לסאונד מיטבי Out of the box.
קח בחשבון שתקופת ההרצה הינה חשובה ואף היצרניות מצהירות על כך.
כמובן שלכל רמקול יש תקופת הרצה משלו, לצורך העניין, הרמקולים שלי דורשים הרצה של מינימום 150 שעות, מדכא? קצת כן
לאחר שתעבור תקופה הרצה של לפחות 50-60 שעות תתחיל לדגום את הרמקולים בצורה רצינית יותר.
כמו כן הגברה רצינית יותר תעשה לרמקולים רק טוב - במקרה שלך כמובן.
אם אתה היום ללא סאב ואתה בקטע של ק"ב\הופעות - אז לא יעזור לך כלום, סאב זה MUST וזה כבר לא קשור לרמקולים.
השלבים שאני הייתי עושה הם:
1) רוכש סאב בלי שום קשר להרצה לא הרצה - זה פשוט MUST בק"ב.
2) ממתין שהרמקולים "ירוצו" לפחות 50-60 שעות.
3) במידה ועדיין חסר לך משהו, הייתי ממליץ לך לשקול הגברה חיצונית \ רסיבר מסדרה גבוהה יותר.
שים לב - תמיד תוכל לפנות לחנות מתמחה לאחר הסעיפים שציינתי ולבקש לשמוע הגברה\רסיבר מדגם X לצורך בדיקה וכך לקבל רשמים, לטוב ולרע כמובן.
בהצלחה
נתחיל בזה שיש לך סט מעולה, נעבור לזה שתתחיל להריץ את הרמקולים קצת, אל תצפה לסאונד מיטבי Out of the box.
קח בחשבון שתקופת ההרצה הינה חשובה ואף היצרניות מצהירות על כך.
כמובן שלכל רמקול יש תקופת הרצה משלו, לצורך העניין, הרמקולים שלי דורשים הרצה של מינימום 150 שעות, מדכא? קצת כן
לאחר שתעבור תקופה הרצה של לפחות 50-60 שעות תתחיל לדגום את הרמקולים בצורה רצינית יותר.
כמו כן הגברה רצינית יותר תעשה לרמקולים רק טוב - במקרה שלך כמובן.
אם אתה היום ללא סאב ואתה בקטע של ק"ב\הופעות - אז לא יעזור לך כלום, סאב זה MUST וזה כבר לא קשור לרמקולים.
השלבים שאני הייתי עושה הם:
1) רוכש סאב בלי שום קשר להרצה לא הרצה - זה פשוט MUST בק"ב.
2) ממתין שהרמקולים "ירוצו" לפחות 50-60 שעות.
3) במידה ועדיין חסר לך משהו, הייתי ממליץ לך לשקול הגברה חיצונית \ רסיבר מסדרה גבוהה יותר.
שים לב - תמיד תוכל לפנות לחנות מתמחה לאחר הסעיפים שציינתי ולבקש לשמוע הגברה\רסיבר מדגם X לצורך בדיקה וכך לקבל רשמים, לטוב ולרע כמובן.
בהצלחה
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9032
- נתן תודות: 1581 פעמים
- קיבל תודות: 1350 פעמים
נראה סוף הדרך...
ולגבי הסאונד - תן לזה קצת זמן. אחרי שמחליפים סט קשה להתרגל לסאונד "החדש" אבל זה בא ותאמין לי אתה תצא סופר מרוצה...
ולגבי הסאונד - תן לזה קצת זמן. אחרי שמחליפים סט קשה להתרגל לסאונד "החדש" אבל זה בא ותאמין לי אתה תצא סופר מרוצה...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
לשמחתי זה הסט הראשון שלי.. מכאן אני מתחיל בשאיפה לטפס מעלה מעלה..נראה סוף הדרך...
ולגבי הסאונד - תן לזה קצת זמן. אחרי שמחליפים סט קשה להתרגל לסאונד "החדש" אבל זה בא ותאמין לי אתה תצא סופר מרוצה......
אשמח לעצתכם בנושא כיול: המורל האחוריים כאילו קצת מאכזבים / משהו לא מאוזן...
באשר לסאב, אמתין קצת מבחינה כלכלית ואז ארכוש כזה שיפצה.. כמובן שבינתיים אתחיל לסמן את המטרה הבאה
ראשית תתחדש ותהנה ואל תחפש פגמים, פשוט תהנה.
שנית, ברור שאם היית רוכש מגבר ק"ב במחיר גבוה יותר, היית שומע טוב יותר אבל אין לזה גבול.
שלישית, אף פעם לא תשמע סטריאו במגבר ק"ב כמו במגבר סטיראו יעודי. תמיד מגבר הסטריאו יגבר על הק"ב.
רביעית- מנסיון-תוסיף סאב טוב "12 ותרגיש מייד את ההבדל בסרטים.
העיקר תתחדש ותהנה.
שנית, ברור שאם היית רוכש מגבר ק"ב במחיר גבוה יותר, היית שומע טוב יותר אבל אין לזה גבול.
שלישית, אף פעם לא תשמע סטריאו במגבר ק"ב כמו במגבר סטיראו יעודי. תמיד מגבר הסטריאו יגבר על הק"ב.
רביעית- מנסיון-תוסיף סאב טוב "12 ותרגיש מייד את ההבדל בסרטים.
העיקר תתחדש ותהנה.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בקיצור:
1. תן לרמקולים ולרסיבר צ'אנס להתרגל אחד לשני
2. תחסוך לסאב
3. כשמתפנה לך עוד כסף אחרי רכישת הסאב, צפה פגיעה מקדחת השידרוגיטיס
1. תן לרמקולים ולרסיבר צ'אנס להתרגל אחד לשני
2. תחסוך לסאב
3. כשמתפנה לך עוד כסף אחרי רכישת הסאב, צפה פגיעה מקדחת השידרוגיטיס
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4962
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
אני ממליץ לקחת אויר ולתת זמן לסטאפ הנוכחי, סט מצויין.guys כתב:האם להוסיף DAC??? המקור שלי הוא אקסטרימר (שאותו אני רומה גם ככה להחליף) או בכבל רשת למחשב.....
עם הזמן אתה תדע לבד מה חסר לך, לק״ב בטוח שסאב, למוזיקה קח קצת את הזמן ותהנה
וכשתכיר את הרמקול תדע מה חסר ואז נסה לשפר.
תודה
תיאורטית, האם זהו מוצר "הכרחי"? עבור שיפור איכות הסאונד במוזיקה עד כמה תוספת דאק תהיה משמעותית?(ציטוט:אני ממליץ לקחת אויר ולתת זמן לסטאפ הנוכחי, סט מצויין.עם הזמן אתה תדע לבד מה חסר לך, לק״ב בטוח שסאב, למוזיקה קח קצת את הזמן ותהנהוכשתכיר את הרמקול תדע מה חסר ואז נסה לשפר....
כאמור ולפי המלצתך, אני שואל לא לעכשיו אלא לאחר שאחסוך קצת, אכיר וכו.
אם כי עכשיו אמוטיבה למשל מוכרת את דגם הדאק במחיר חיסול של לפני הוצאת החדש בעלות של 249$ ונראה שהרבה חברה כאן מאוד מרוצים..