שרשור חומוסיות וחומוס

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448

שליחה

uriler כתב:Avshalog,
גם אני אשמח לקילו :-)
אומנם אני עדיין לא מכין בבית חומוס (רק טחינה), אבל זה נשמע להיט :-)
...
המיכל האחרון שהיה לי רזרווי ימסר ליד אוהבת - שבוע הבא אני אעשה הזמנה חדשה של 12 ק"ג מי שרוצה שישלח לי במסר ואני אשמור לו. אני אנסה לברר גם איפה אפשר להשיג אותם במרכז למרות שהקטע שמביאים לי הביתה מוצא חן בעיני ובכל מקרה אני תמיד מעיף איזה 8 ק"ג מתוך ה-12 לחברים שמתים על זה...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

עברתי אצל אבשי ואספתי את המיכל האחרון שנשאר לו.

חבר'ה, זו אחלה טחינה!. מזכירה לי את הטחינה המקורית של אל-ג'מאל, במליחות והעומק שלה (אל ג'מאל היתה יותר כבדה ואפורה).
כיף שזו טחינה שמיוצרת ע"י שומרונים, נחמד לדעת.

אבשי, תודה רבה (Y)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593

שליחה

מבין 19 חומוסיות שאני מכיר בעכו, שלוש לדעתי עולות על האחרות וגם על אלו שמחוץ לעכו.
1. סעיד - נכון רשום חומוס אבל מה לעשות מנת הדגל היא דווקא משאוושה (מסבחה) החומוס שלו מומלץ לאוהבי החומוס המתובל, הרבה מאוד טחינה (ד"א הסיבה לכך שהמקומיים לא אוהבים זה כי יש יותר מידי טחינה בחומוס שלו).
2. סוהילה - אם אתם רוצים חומוס זה המקום אבל רק חומוס כל שאר הדברים כמו פול משאוושה תוספות כמו בשר וכאלה לא ממש שווה לדעתי. דבר נוסף הם פתוחים עד 5 בערב אבל עדיין מומלץ להגיע אליו לפני אחד כדי שהחומוס יהיה טרי וחם.
3. מצטער שכחתי את השם החומוסיה נמצאת ברחוב ויצמן פינת טרמפלדור (ליד בנק לאומי) - עוד מימי הבית ספר אנחנו אוהבים את החומוסיה הזו היא הייתה סגורה כמה שנים אבל הבנתי שלפני שנה הבעלים פתח אותה מחדש. חומוס "פאסט פוד" כנס תזמין תוכל ותצא לדרך מומלץ ביותר למי שאין לו זמן לשבת ולחכות. בחיים לא ראיתי שם מישהו שלא מקומי אוכל אז כנראה שמחוץ לעכו לא מכירים.
בתאבון.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341

שליחה

אם אתם בבירה הדרומית וחשקה נפשיכם בחומוס משובח
חומוס ירדני
אפשר גם שוט עראק ככה להשלמת החוויה (Y)
תמונה

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן

שליחה

גם אני לאחרונה התחלתי להכין חומוס בבית לאחר שהצלחתי סוף סוף לבשל את החומוס כראוי (לשים סודה לשתיה ולא לשים מלח)
אני מכין סיר פעם בשבוע ומכין לי כול יומיים לשימוש עצמי :wink: ואת הסיר עם הגרגירים אני משאיר במקרר.
אני מועך את החומוס עם הכף מעיכה של הפירה והמרקם יוצא מצויין
אני משתמש בטחינה של סמל היונה (מצאתי בחנות טבע בהרצליה פיתוח) שם כשליש טחינה , המון שום ומיץ לימון
מתבלן במעט מלח הרבה כמון, כוסברה טחונה ומעט פפריקה מתוקה ולבסוף שמן זית איכותי
ואז מרביץ שני פיתות עם חריף אמיתי

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335

שליחה

אזהרה מאשתי (מהנדסת מזון) לחובבי הטחינה. בטחינה נהוג היה (ועדיין) להוסיף פיגמנט לבן כדי ״להבהיר״ אותה. בארץ ובעולם הפיגמנט הזה נמצא תחת פיקוח הדוק כיוון שהוא הוכח כמסרטן. עדין מותר להשתמש בו אבל בכמויות מאד מוגבלות ובפיקוח.
הבעיה עם טחינות המגיעות מיהודה ושומרון היא שהפיקוח שם פשוט לא קיים ואיש הישר בעיניו יעשה.
היזהרו!
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

זו חצי אגדה אורבנית.

http://www.shooky101.com/?p=23893

מה שכן, אין ספק שעדיף לקנות טחינה שאנחנו יודעים בוודאות שלא הוספו לה שום חומרים.

n-007
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124

שליחה

טחינה הר ברכה אפשר להשיג: בנמל ת"א בשוק האיכרים יש דוכן שמוכר שמן זית וטחינה. וגם בהוד השרון רח סוקולוב 7
יש שם חנות גבינות שמוכרת את הטחינה המחיר לק"ג 23.90 ש"ח

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה

מוטי, אכן טיטניום דיאוקסיד ואכן מוגבל בשימוש במזון לפי תקנים סטנדרטיים במדינות מתוקנות. יש בארץ תקינה לגבי שימוש בו כצבע מאכל, ולכל סוג מזון יש הגבלות לגבי שימוש מותר או אסור ולגבי כמויות מותרות.
אם אתה חושב שכל התקינה הזו מיותרת, אשריך. אם אתה חושב שיש בה הצדקה, כדאי שתחשוב פעמיים לפני שאתה צורך מזון שמיוצר ללא כל פיקוח ובלי שום תקינה.
סתם אנקדוטה, אני משוכנע שאם היה רשום שהטחינה מכילה מונוסודיום גלוטמאט בטח הרבה לא היו נוגעים. ודווקא מס״ג אינו בעייתי לשימוש למעשה ללא הגבלה.
אם היה כתוב שהטחינה מכילה טטראזין, לא היית נוגע, אני משוכנע. אבל תדע שטיטניום דיאוקסיד מוגבל בדיוק באותו אופן כמו טטראזין: שניהם מותרים לשימוש בתנאים מסויים, במזונות מסויימים ובריכוזים מסויימים. ההבדל הוא שעל טטראזין עשו הרבה רעש אז אנשים למדו להבהל ממנו.

עזרא
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109

שליחה

על קופסאות הטחינה רשום שהמרכיב הוא 100% שומשום,
האם החוק לא מחייב רישום על הקופסה במקרה של תכולת חומרי טעם\ריח\צבע?

האם נכון להניח שטחינה משומשום מלא לא תכיל פיגמנט כזה כדי לא לפגוע בגוון הכהה יותר?
horsepower is an illusory mathematical equation
torque is real and the source of all good things in the universe

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

מה שבאמת מעניין בלינק של מוטי, זה קישור לכתבה ב YNET ובתוכה תגובה בזו הלשון - "טחינה של הר ברכה...למי שאינו חושש להגיע למקום ניתן לארגן ביקור במפעל.
אברהם ששוני
052-5656014"
פורום קפה וטחינה?
what's next?

uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

אם מארגנים ביקור - גם אותי זה מעניין :)

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

קודם כל אני רוצה להפריד בין חומוס למסבחה. יש לי כמה חברים שממש מתעצבנים שאני עושה את זה ואני בטוח שאני ארגיז גם כמה פה אבל כדי לדרג חומוסיות או מסבחיות אני חייב להפריד.
לגבי חומוס, לא הצלחתי למצוא אחד שהיה בהרבה יותר טעים מהאחרים. אכלתי המון חומוסים טעימים מאוד.
לגבי מסבחה, זה כבר סיפור אחר לגמרי. אבו חסן ביפו טעים בהרבה מכל האחרים שטעמתי. מידי פעם יוצא לי לנסות כאלה שחברים אמרו שהם יותר טעימים מאבו חסן אבל אף אחד לא התקרב ליפו. בין היתר טעמתי סווהילה, חליל ושלמה את דורון בכרם. המסבחה של אבו חסן ביפו פשוט מרגשת אותי וזה לא שחליל או סוויהילה לא טעים. טעים מאוד אבל לא מרגש.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה

עזרא כתב:על קופסאות הטחינה רשום שהמרכיב הוא 100% שומשום,
...
נכון כשמדובר במוצר שיוצר בישראל או במדינה מתוקנת אחרת.

ממש לא הייתי סומך על זה במוצרים שמגיעים מאיזורים ללא פיקוח כמו השטחים. לכתוב אפשר הכל. לא אתפלא אם בשביל הרושם איזה יזם שם יוציא מוצר שמכיל 125% שומשום טהור.

אקספרסו
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25

שליחה

חברים !

מה קורה פה

חליל ברמלה . !!!

קשה לתאר צריך לטעום
רק מי שלוקח סיכון והולך רחוק מגלה כמה רחוק הוא יכול להגיע. א. אינשטיין

adirbooking
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2206

שליחה

אקספרסו כתב:חברים !

מה קורה פה

חליל ברמלה . !!!

קשה לתאר צריך לטעום
...
בזמנו כשאכלתי שם נהנתי לחלוטין אבל אח"כ חברתי לשעבר לא רצתה לישון לידי כמה ימים....
לא מומלץ... :lol:

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

האם נכון להניח שטחינה משומשום מלא לא תכיל פיגמנט כזה כדי לא לפגוע בגוון הכהה יותר?
...
אני לא יודע איך החוק עובד, אבל אני יכול לומר בוודאות שחלק מהטחינות הרבה יותר מלוחות מהאחרות (למשל, "הר ברכה" שקיבלתי אתמול מאבשי מאוד מלוחה, דומה לאל ג'מאל במליחות. היונה הרבה פחות מלוחה ממנה ובאראכה עוד פחות. מבחינת נתרן, יש 200 מ"ג ב-100 גר' "הר ברכה", מול 140 מ"ג בלבד בבאראכה). לדעתי המליחות נובעת מהשריה של השומשום במלח בתהליך כלשהו שכנראה עוזר להוציא יותר שמן מהגרגר. במקרה כזה, אף אחד לא יספר לך שהוסיפו מלח בתהליך, כי לכאורה זרקו אותו אח"כ.

אולי הסיפור עם הטיטניום דיאוקסיד דומה...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

moti_r כתב:

...
אני לא יודע איך החוק עובד, אבל אני יכול לומר בוודאות שחלק מהטחינות הרבה יותר מלוחות מהאחרות (למשל, "הר ברכה" שקיבלתי אתמול מאבשי מאוד מלוחה, דומה לאל ג'מאל במליחות. היונה הרבה פחות מלוחה ממנה ובאראכה עוד פחות. מבחינת נתרן, יש 200 מ"ג ב-100 גר' "הר ברכה", מול 140 מ"ג בלבד בבאראכה). לדעתי המליחות נובעת מהשריה של השומשום במלח בתהליך כלשהו שכנראה עוזר להוציא יותר שמן מהגרגר. במקרה כזה, אף אחד לא יספר לך שהוסיפו מלח בתהליך, כי לכאורה זרקו אותו אח"כ.

אולי הסיפור עם הטיטניום דיאוקסיד דומה...
...
סביר להניח... הרי בטוח יש שאריות חומרי הדברה וריסוס שגם אותם לא רושמים במרכיבים. בכלל, באופן כללי למיטב ידיעתי החוק מחייב רישום רק החל מאחוז מסויים. כשמדובר בכמות זניחה ותוצרי לוואי אין רישום של הרכיבים.

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341

שליחה

אז מה להפסיק לאכול טחינה מעובדת ? ? ?

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165

שליחה

קצת פרופורציות. ה- LD50> 2gr\Kg .
במילים פשוטות, צריך לפחות 150 גר' חומר נקי לאנשים השוקלים 75 ק"ג כדי לגרם לפגיעה ב-50% מהאוכלוסיה ....
במילים אחרות - תרגיעו... 8) או תאכלו טחינה צהבהבה... :twisted:
As you get older, you get to find out that shades in your hair .. and life - get grey

חזור אל “בית הקפה”