ספרי לנו .
ומזל טוב על הודעתך הראשונה.

diz1 כתב:כל אחד אוהב להלל את הציוד שלו במיוחד אחר השקעת הזמן בבחירת הציוד והעלויות הנלוות.
אני חושב שקשה להתרשם ממה שאנשים כותבים על הציוד שלהם כי הם בייאס.
בכל אופן יש לי רק הערה אחת (לרונן)-
האקוסטיקה שנוצרת מהעמדת המערכת כפי שהיא- אני מניח שהיא רחוקה מלהיות אופטימלית. רמקול ריצפתי תקוע בפינה- בין קיר ארוך לארון גבוהה ורמקול שני תקוע מאחורי דלת זכוכית.וזה לא משנה אם הזזת אותם מקיר אחורי 20 ס"מ או 60.
לפי ניסיוני- למרחב בו הרמקולים מוצבים יש השפעה עצומה. אותו רמקול ישמע אחרת לגמרי בחדר X או חדר Y ואין זה משנה אם הוא מונע ע"י אינטגרטיד או מונובלוקים או מנורות כאילו ואחרות.
מעבר להפרעות בתדרים עומדים, באס והדהודים- כל הסאונד סטייג הולך "פיאפן" ויש הרבה "בוץ" בבימת הצליל.
דברים אילו הרבה הרבה יותר משמעותיים ומשפיעים מהאם הרמקול הוא X או Y
(בהרבה מהמקרים). והרבה פעמים מוזר לי לקרוא את ההילולה העצמי של ציוד אשר על פי הצילום מונח בצורה רחוקה מאוד ממשהו "סביר"( ואני לא יודע לשפוט מה נחשב לסביר).
אחת הבעיות העיקריות היא שאנחנו מתבוננים בצורת הקופסה בצבע שלה בגודלה המנורות שבה ובלוגו הכתוב עליה. אם היה חשוב לנו כל כך הצליל- היינו משקיעים יותר הטיפול בחדר האזנה בכדי שיאפשר לנו בכלל להכיר וללמוד כיצד המערכת שלנו יכולה להישמע ולהגיע לתוצאות מקסימליות. משום מה רוב האנשים יעדיפו לשחק עם הקופסאות ולהתדיין עליהם. מניסיוני (ולא משנה כרגע כמה הוא רחב) זו שגיאה.
אני שמעתי מערכות יותר זולות וממה שמוצג כאן , שהוצבו בחדר מטופל (בצורה נכונה מבחינה אקוסטית) והם נשמעו נפלא. אני אפילו מהמר שהם נשמעות טוב יותר מכל מיני תמונות שמציגים כאן.
לכן- אם אתם באמת רוצים להגיע לתוצאה טובה, להכיר את הרמקולים\ציוד שלכם, לדעת להתייחס לתיאורי התרשמות מוזיקלית שאחרים מציינים- ההתייחסות לאקוסטיקה חשובה יותר מכל רמקול או מונובלוק.
לגבי ההבדלים בין 926 ל SF הם באמת לא מאוד רלוונטים. הם עניין של העדפה ולא של מה "יותר טוב"...

Nba כתב:אם כבר מדברים על רונן![]()
למה שמת עוד מרצפה מתחת לרמקול?...

הבעיה היא שיש בורות יחסית בהבנה החשיבות האקוסטית והפתרונות האפשריים לעומת ידע והתעמקות בכל פיפס של אלקטרוניקה.cavi כתב:תכלס אני מאמין שבמאמץ אפשר לסדר סלון שהוא גם יהיה יפה וגם "אקוסטי" עד כמה שניתן, הבעיה פה זה המחיר.
במקרה שלי אמא שלי תכננה כל בלטה בבית ככה שאי אפשר להזיז אותה לא ימינה ולא שמאלה אבל עם האישה אני חושב שזה יכול להיות קל יותר (או שלא)
...

דיז,diz1 כתב:כמה נקודות:
על נקודה מספר אחת- זו בדיוק הנקודה שאני מתכוון אילה-אתה לא יכול "לתקן" בעיות באקוסטיקה על ידי בחירת מוצרים. זה הרבה יותר קשה והתוצאה הסופית לא משהו.
אתה אפילו לא מודע לעד כמה אתה מפסיד .עד כמה הציוד שלך יכול להשמע שונה ממה שתוכנן במקור. מבחינת האקוסטיקה- יש תיקונים כללים שלא קשורים לרמקול X ו הגברה Y. התיקונים האקוסטיים הספציפיים לגבי מכשור מסוים הם "פיין טיונינג" יותר עדין.
לא צריך להיות בחדר שלך ולהקשיב כדי לנחש (והיטב) מה אתה לא שומע וכמה האימג' פגוע.
נקודה מספר 2: ראיתי שמקובל כאן בפורום לכנות את בת הזוג בשם "ההנהלה". בעיני יש בזה סוג של שוביניזם . מה בת הזוג "מנהלת" בענייני האודיו?- כמעט כלום. רוב "ההנהלות" לא מאוד נפעמות מכל הקופסאות הללו ובטח נפעמות פחות ממחירם. למרות זאת אנחנו עם הקופסאות. אז לכנות את בת הזוג "הנהלה" זה בעיני סוג של מס שפתיים (מהסוג השוביניסטי).
לגביך ספציפית- בהינתן שהארון עץ בין הרמקולים הוא לא מימי נפוליון בונפרטה וסוג העץ הוא לא מאילו שהאמיש מגדלים ואין לכם ערך סנטימנטלי לעיצוב שלו- אני לא רואה סיבה למה לא ביחד עם בת הזוג, למצוא פתרון לא פחות יפה ופרקטי . אתה גם תרוויח שדירוג אמתי באקוסטיקה ובסאונד הרבה יותר מאשר ההבדל בין המגבר שלך למגבר טרנזיסטורי זול יותר ב X שקלים. במקום להוציא כסף על אלקטרוניקה- תנסו באיקיאה או דומיו. שידה , מעמדים, ארון יותר נמוך ופחות מסיבי (עולה כמה מאות פלוס). מעליו אתה שם "תמונה אקוסטית גדולה- שמבחינה אסתטית יכולה גם להוסיף.
את הפינה בין הקירות אתה שובר בחומר אקוסטי בולע עם גימור יפה. זה הצעד הראשון לשדרוג אמיתי של המערכת ,בשיתוף בת הזוג וללא המון כסף (ביחס לקופסאות האודיופיליות שאנשים מחזיקים)
ממליץ לך לפנות לעידוא מהפורום . הוא איש מקצוע שנעזרתי בו רבות ויש לי רק מילים טובות להגיד....
מעניין למהנמר כתב:diz1
אני מוכרח לציין שזה אחת התגובות הטובות שקראתי לאחרונה....
יש גם פרקטיקה. אבל היא "on going" בשלבים מתקדמים.Metheny כתב:diz1
אני מבין את הטענה שלך לגבי שיפור האקוסטיקה והיא ראלית אפילו .
מעניין לדעת האם מעבר לתיאוריה המוצגת יש גם פרקטיקה![]()
אני וחברי הפורם נשמח אם תכתוב לנו אלו שיפורים אקוסטיים ביצעת במעונך, כמה עלה השיפוץ ומה היתה עלות מול תועלת בפרוייקט .
כמו כן נשמח לקבל תמונות ותיאור איזה בעיות זה פתר....

נמר כתב: אני בטוח שמערכת בחצי מחיר בחדר אקוסטי תשמח טוב יותר ממערכת יקרה ממנה בהרבה
בחדר לא מטופל....