Electra 926 or SF Grand Piano Domus?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #41 

כן כן..
ספרי לנו .
ומזל טוב על הודעתך הראשונה. :claps:
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4976
נתן תודות: 322 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #42 

לא להתבייש - את בחברה טובה (l) (b)
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

Re: תמונה אחת שווה יותר מאלף מילים

שליחה #43 

diz1 כתב:כל אחד אוהב להלל את הציוד שלו במיוחד אחר השקעת הזמן בבחירת הציוד והעלויות הנלוות.
אני חושב שקשה להתרשם ממה שאנשים כותבים על הציוד שלהם כי הם בייאס.
בכל אופן יש לי רק הערה אחת (לרונן)-
האקוסטיקה שנוצרת מהעמדת המערכת כפי שהיא- אני מניח שהיא רחוקה מלהיות אופטימלית. רמקול ריצפתי תקוע בפינה- בין קיר ארוך לארון גבוהה ורמקול שני תקוע מאחורי דלת זכוכית.וזה לא משנה אם הזזת אותם מקיר אחורי 20 ס"מ או 60.
לפי ניסיוני- למרחב בו הרמקולים מוצבים יש השפעה עצומה. אותו רמקול ישמע אחרת לגמרי בחדר X או חדר Y ואין זה משנה אם הוא מונע ע"י אינטגרטיד או מונובלוקים או מנורות כאילו ואחרות.
מעבר להפרעות בתדרים עומדים, באס והדהודים- כל הסאונד סטייג הולך "פיאפן" ויש הרבה "בוץ" בבימת הצליל.
דברים אילו הרבה הרבה יותר משמעותיים ומשפיעים מהאם הרמקול הוא X או Y
(בהרבה מהמקרים). והרבה פעמים מוזר לי לקרוא את ההילולה העצמי של ציוד אשר על פי הצילום מונח בצורה רחוקה מאוד ממשהו "סביר"( ואני לא יודע לשפוט מה נחשב לסביר).
אחת הבעיות העיקריות היא שאנחנו מתבוננים בצורת הקופסה בצבע שלה בגודלה המנורות שבה ובלוגו הכתוב עליה. אם היה חשוב לנו כל כך הצליל- היינו משקיעים יותר הטיפול בחדר האזנה בכדי שיאפשר לנו בכלל להכיר וללמוד כיצד המערכת שלנו יכולה להישמע ולהגיע לתוצאות מקסימליות. משום מה רוב האנשים יעדיפו לשחק עם הקופסאות ולהתדיין עליהם. מניסיוני (ולא משנה כרגע כמה הוא רחב) זו שגיאה.
אני שמעתי מערכות יותר זולות וממה שמוצג כאן , שהוצבו בחדר מטופל (בצורה נכונה מבחינה אקוסטית) והם נשמעו נפלא. אני אפילו מהמר שהם נשמעות טוב יותר מכל מיני תמונות שמציגים כאן.
לכן- אם אתם באמת רוצים להגיע לתוצאה טובה, להכיר את הרמקולים\ציוד שלכם, לדעת להתייחס לתיאורי התרשמות מוזיקלית שאחרים מציינים- ההתייחסות לאקוסטיקה חשובה יותר מכל רמקול או מונובלוק.

לגבי ההבדלים בין 926 ל SF הם באמת לא מאוד רלוונטים. הם עניין של העדפה ולא של מה "יותר טוב"
...

diz1 :

יש משהו בדבריך , אך עלי להגיב כדלקמן :

1. ע"פ ההגיון יש לבחון את כל המוצרים המועמדים לרכישה באותו מקום (באותו חדר השמעה)
לכן, קיים מכנה משותף והוא איזור ההשמעה,
המוצרים הטובים ביותר לדעת הרוכש יהיו לאחר מבחנים בחדר הקיים.

2. כפי שצינתי , יש להתחשב בהנהלה , הסלון "גם שלה"
הקרבתי לא מעט בכדי להגיע למצב הנוכחי שנראה לדברי ההנהלה כחנות למוצרי חשמל :@

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #44 

Nba כתב:אם כבר מדברים על רונן :D
למה שמת עוד מרצפה מתחת לרמקול?
...

רעיון שלי מקורי ,

1. הרמקול עומד על ספייקים, על פינות של מספר מרצפות ,הריצוף אינו איכותי והרמקול התנדנד,

הפתרון : להניח מרצפה נוספת - והרמקול יציב.

2. לאחר הנחת הרמקולים יש לעיתים לסובב אותם בדיוק לכיוון האזניים,

במידה והם עומדים על הרצפה - משקלם רב וקשה להזיזם ולשרוט את הקרמיקה.

הפתרון : להניח מרצפה , עליה הרמקול ואותה לסובב ימינה / שמאלה ללא בעיה .

כל הזכויות שמורות לי :lol: :lol: :lol:

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #45 

כמה נקודות:
על נקודה מספר אחת- זו בדיוק הנקודה שאני מתכוון אילה-אתה לא יכול "לתקן" בעיות באקוסטיקה על ידי בחירת מוצרים. זה הרבה יותר קשה והתוצאה הסופית לא משהו.
אתה אפילו לא מודע לעד כמה אתה מפסיד .עד כמה הציוד שלך יכול להשמע שונה ממה שתוכנן במקור. מבחינת האקוסטיקה- יש תיקונים כללים שלא קשורים לרמקול X ו הגברה Y. התיקונים האקוסטיים הספציפיים לגבי מכשור מסוים הם "פיין טיונינג" יותר עדין.
לא צריך להיות בחדר שלך ולהקשיב כדי לנחש (והיטב) מה אתה לא שומע וכמה האימג' פגוע.

נקודה מספר 2: ראיתי שמקובל כאן בפורום לכנות את בת הזוג בשם "ההנהלה". בעיני יש בזה סוג של שוביניזם . מה בת הזוג "מנהלת" בענייני האודיו?- כמעט כלום. רוב "ההנהלות" לא מאוד נפעמות מכל הקופסאות הללו ובטח נפעמות פחות ממחירם. למרות זאת אנחנו עם הקופסאות. אז לכנות את בת הזוג "הנהלה" זה בעיני סוג של מס שפתיים (מהסוג השוביניסטי).
לגביך ספציפית- בהינתן שהארון עץ בין הרמקולים הוא לא מימי נפוליון בונפרטה וסוג העץ הוא לא מאילו שהאמיש מגדלים ואין לכם ערך סנטימנטלי לעיצוב שלו- אני לא רואה סיבה למה לא ביחד עם בת הזוג, למצוא פתרון לא פחות יפה ופרקטי . אתה גם תרוויח שדירוג אמתי באקוסטיקה ובסאונד הרבה יותר מאשר ההבדל בין המגבר שלך למגבר טרנזיסטורי זול יותר ב X שקלים. במקום להוציא כסף על אלקטרוניקה- תנסו באיקיאה או דומיו. שידה , מעמדים, ארון יותר נמוך ופחות מסיבי (עולה כמה מאות פלוס). מעליו אתה שם "תמונה אקוסטית גדולה- שמבחינה אסתטית יכולה גם להוסיף.
את הפינה בין הקירות אתה שובר בחומר אקוסטי בולע עם גימור יפה. זה הצעד הראשון לשדרוג אמיתי של המערכת ,בשיתוף בת הזוג וללא המון כסף (ביחס לקופסאות האודיופיליות שאנשים מחזיקים)

ממליץ לך לפנות לעידוא מהפורום . הוא איש מקצוע שנעזרתי בו רבות ויש לי רק מילים טובות להגיד.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #46 

תודה

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10114
נתן תודות: 592 פעמים
קיבל תודות: 619 פעמים

שליחה #47 

הבנתי... רעיון לא רע :D
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #48 

diz1, יש הרבה צדק בדבריך.
עכשיו חזרתי מהקניון (בשעה טובה קניתי מגן מתח וברק), נכנסתי לחנות אחת כידי לשמוע רסיברים של ימאהה (ולא ממש התלהבתי) ומרגישים את ההבדל בסאונד כשעומדים בתוך חדר אקוסטי אבל אל תשכח שרוב האנשים בפורום נשואים והאישה מעדיפה סלון "נורמלי" ולא סלון אקוסטי, אני אישית הייתי צריך הרבה זמן לשכנע את ההורים שלי (במיוחד את אמא) שתתן לי להכניס את המפלצות החדשות שקניתי וכשסיפרתי לה שאני הולך לתלות את הרמקולים היא כמעט תלתה אותי..
וביום שאני אומר לה את המשפט הבא "היי אמא תקריי זה X הוא מומחה לאקוסטיקה והוא בא לשפר לנו את הסלון" היא תזרוק אותי ואותו + המערכת מהבית.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #49 

אבי
אנסה להעריך כי 95% מחברי הפורום נמצאים במצב דומה עם הנהלה .
הכנסת גלילים (לוכדי באסים ) ופלאטות לריסון באס ואביזרים נוספים אינם ראלים בסביבה "נוראמאלית" (עד כמה שניתן להגיד )
בודדים יש בעלי פריבילגיה לבצע שינויים אקוסטים (ביחוד בסלון משפחה ) וזה חלק מהפשרות איתם צריך לחיות .

אינך שונה ואל תרגיש שונה , הכל בסדר.

(Y)
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #50 

תכלס אני מאמין שבמאמץ אפשר לסדר סלון שהוא גם יהיה יפה וגם "אקוסטי" עד כמה שניתן, הבעיה פה זה המחיר.
במקרה שלי אמא שלי תכננה כל בלטה בבית ככה שאי אפשר להזיז אותה לא ימינה ולא שמאלה אבל עם האישה אני חושב שזה יכול להיות קל יותר (או שלא :) )

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

לא צריך להאמין- צריך לבדוק

שליחה #51 

cavi כתב:תכלס אני מאמין שבמאמץ אפשר לסדר סלון שהוא גם יהיה יפה וגם "אקוסטי" עד כמה שניתן, הבעיה פה זה המחיר.
במקרה שלי אמא שלי תכננה כל בלטה בבית ככה שאי אפשר להזיז אותה לא ימינה ולא שמאלה אבל עם האישה אני חושב שזה יכול להיות קל יותר (או שלא :) )
...
הבעיה היא שיש בורות יחסית בהבנה החשיבות האקוסטית והפתרונות האפשריים לעומת ידע והתעמקות בכל פיפס של אלקטרוניקה.
זה קשור גם לטרד אחר כאן: יש כאילו שאוהבים יותר מכשירים וזה עושה להם טוב ויש כאילו שאוהבים יותר מוזיקה.
לגבי אילו שהמוזיקה בראש- מה שחשוב הוא הצליל הסופי ולא איזו מוצר עם מדבקה ומאמר בעיתון אודיופילי. הצליל הסופי קשור לחלוטין לחלל האקוסטי שבו הוא מושמע.
מי שרוכש רמקולים או מערכת במעל לעשרת אלפים ש"ח - אם ינסה ויתעמק בדבר, יגלה שהשדרוג הכי רציני לאיכות הצליל הוא יצירת חלל אקוסטי נכון.
לא מדובר בגלילי לוכדי בסים או פלטות (שכבודם במקומם מונח). זה חלק מהתירוצים הנפוצים להסביר למה לא לעשות.
שני התירוצים העיקריים הם פגיעה באסטטיקה ועלות ההשקעה הכספית.
יש אפשרויות טיפול אקוסטי מאוד מאוד אסטטיים. למעשה לא מבחינים שהם נועדו לכך. בהרבה מבנים (ולא רק באולמות קונצרטים) קיימים טיפולים אקוסטיים אשר מי שאינו בקיא לא יבחין בהם. אין מדובר באותם ספוגים משוננים או בגלילי לוכדי בסים,שעלותם באמת יותר זולה.
אקוסטיקה זה מקצוע- ומי שרוצה תוצאה טובה, כדאי לחבור לאיש מקצוע. טיפול אקוסטי מאוד אסטטי ולא מורגש יכול לעלות מספר אלפי שקלים (ואולי פחות או יותר- תלוי בצרכים).
עלות הזו היא מאוד צנועה לעומת עליות רמקולים שנקנים ע"י חלק מחברי הפורום.
זו שטות לחשוב שטיפול אקוסטי זה משהו שמתאים ליחידי סגולה . זו פשוט בורות.
אבל אני לא חושב שיש טעם להתווכח עם אחד שקונה בקבוק יין באלף שקל ומיישן אותן מחוץ לאוהל בערבה ב 40 מעלות או אחר שנוהג בג'יפ 4*4 עם צמיגים ללא אוויר.כל עוד סבורים שזה טוב -אחלה.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #52 

diz1

אני מוכרח לציין שזה אחת התגובות הטובות שקראתי לאחרונה. (Y)

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #53 

diz1 כתב:כמה נקודות:
על נקודה מספר אחת- זו בדיוק הנקודה שאני מתכוון אילה-אתה לא יכול "לתקן" בעיות באקוסטיקה על ידי בחירת מוצרים. זה הרבה יותר קשה והתוצאה הסופית לא משהו.
אתה אפילו לא מודע לעד כמה אתה מפסיד .עד כמה הציוד שלך יכול להשמע שונה ממה שתוכנן במקור. מבחינת האקוסטיקה- יש תיקונים כללים שלא קשורים לרמקול X ו הגברה Y. התיקונים האקוסטיים הספציפיים לגבי מכשור מסוים הם "פיין טיונינג" יותר עדין.
לא צריך להיות בחדר שלך ולהקשיב כדי לנחש (והיטב) מה אתה לא שומע וכמה האימג' פגוע.

נקודה מספר 2: ראיתי שמקובל כאן בפורום לכנות את בת הזוג בשם "ההנהלה". בעיני יש בזה סוג של שוביניזם . מה בת הזוג "מנהלת" בענייני האודיו?- כמעט כלום. רוב "ההנהלות" לא מאוד נפעמות מכל הקופסאות הללו ובטח נפעמות פחות ממחירם. למרות זאת אנחנו עם הקופסאות. אז לכנות את בת הזוג "הנהלה" זה בעיני סוג של מס שפתיים (מהסוג השוביניסטי).
לגביך ספציפית- בהינתן שהארון עץ בין הרמקולים הוא לא מימי נפוליון בונפרטה וסוג העץ הוא לא מאילו שהאמיש מגדלים ואין לכם ערך סנטימנטלי לעיצוב שלו- אני לא רואה סיבה למה לא ביחד עם בת הזוג, למצוא פתרון לא פחות יפה ופרקטי . אתה גם תרוויח שדירוג אמתי באקוסטיקה ובסאונד הרבה יותר מאשר ההבדל בין המגבר שלך למגבר טרנזיסטורי זול יותר ב X שקלים. במקום להוציא כסף על אלקטרוניקה- תנסו באיקיאה או דומיו. שידה , מעמדים, ארון יותר נמוך ופחות מסיבי (עולה כמה מאות פלוס). מעליו אתה שם "תמונה אקוסטית גדולה- שמבחינה אסתטית יכולה גם להוסיף.
את הפינה בין הקירות אתה שובר בחומר אקוסטי בולע עם גימור יפה. זה הצעד הראשון לשדרוג אמיתי של המערכת ,בשיתוף בת הזוג וללא המון כסף (ביחס לקופסאות האודיופיליות שאנשים מחזיקים)

ממליץ לך לפנות לעידוא מהפורום . הוא איש מקצוע שנעזרתי בו רבות ויש לי רק מילים טובות להגיד.
...
דיז,

נקודה 1 אני לא מבין למה אתה כל כך מתלהם... הבחור אמר שיש לו בעיה עם רצון ההנהלה ואפשר לכבד את זה. אני אישית ויתרתי גם על דברים יותר חשובים מ- "במה" בשביל לא להכנס למריבות מורטות עצבים.
רונן מספיק ותיק כאן בשביל "לדעת מה צריך לעשות" אם החליט לא לבצע את זה לא צריך לגרום לו להרגיש מחורבן.

נקודה 2
הכינוי "הנהלה" הוא כלל לא כינוי שוביניסטי, הכינוי מגיע מאיזושהי הכרה או התוודאות שבנות הזוג לפעמים "מנהלות לנו את החיים". כמובן שאף אחד לא מתכוון לזה פשוטו כמשמעו אלא כהרגשה יחסית לחיים הרווקים. סתם כדוגמה, כשאתה רווק אין לך שום בעיה להציב את את הרמקולים איפה שמתחשק לך גם לתלות אותם על הלוסטרה אם זה מה שבא לך, כשאתה עם בת זוג אתה מתחשב בדעתה ורצונה ולכן לעיתים "נמנעים" ממך דברים, הגיוני, מקובל, ובטח לא שוביניסטי, כנראה ההיפך.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #54 

נמר כתב:diz1

אני מוכרח לציין שזה אחת התגובות הטובות שקראתי לאחרונה. (Y)
...
מעניין למה ???? :D
לפי הכתיבה וההתלהבות יש שיפוץ אקוסטי קרוב :D

פרטים

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #55 

diz1

אני מבין את הטענה שלך לגבי שיפור האקוסטיקה והיא ראלית אפילו .
מעניין לדעת האם מעבר לתיאוריה המוצגת יש גם פרקטיקה :מבולבל:

אני וחברי הפורם נשמח אם תכתוב לנו אלו שיפורים אקוסטים ביצעת במעונך, כמה עלה השיפוץ ומה היתה עלות מול תועלת בפרוייקט .
כמו כן נשמח לקבל תמונות ותיאור איזה בעיות זה פתר.

פרטים

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #56 

diz1
הכין חדר אקוסטי יעודי מדוגם להפליא אצל עידוא...
כתוצאה מכך המערכת שלו ממצה מאה אחוז מהפוטנציאל שלה.
אכן נכון שזה לא מתאים לסלון רגיל בו יש פשרות
אבל אני מקווה שתסכימו איתי כי כל אלף שקל של השקעה באקוסטיקה יתנו שיפור ששקול ל10000 שח השקעה בציוד.
בגלל האקוסטיקה הטובה שלו אני מבקש מכם ל"דבר איתו חלש"
052-4200610

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #57 

ישראל אני מסכים לכל מילה.

ויותר מזה.
אני בטוח שמערכת בחצי מחיר בחדר אקוסטי תשמח טוב יותר ממערכת יקרה ממנה בהרבה
בחדר לא מטופל.

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #58 

Metheny כתב:diz1

אני מבין את הטענה שלך לגבי שיפור האקוסטיקה והיא ראלית אפילו .
מעניין לדעת האם מעבר לתיאוריה המוצגת יש גם פרקטיקה :מבולבל:

אני וחברי הפורם נשמח אם תכתוב לנו אלו שיפורים אקוסטיים ביצעת במעונך, כמה עלה השיפוץ ומה היתה עלות מול תועלת בפרוייקט .
כמו כן נשמח לקבל תמונות ותיאור איזה בעיות זה פתר.
...
יש גם פרקטיקה. אבל היא "on going" בשלבים מתקדמים.
אם חשבת שיש אפשרות לבדוק האם יש שינוי בין מגברים או סידי, אז תדע שזה עוד כלום לעומת בדיקת שינויים אקוסטיים.
בעוד כמה שבועות אפרסם משהו יותר מסודר בעניין.

בינתיים-אם אתה חושב שלאקוסטיקה של חלל יש משמעות בתוצאה הצלילית הסופית, אפשר להתחיל לבדוק זאת ללא מערכת.
בכל יום אנחנו פוגשים כמה וכמה סוגי חללים שונים. תנסה לעצור שניה ולהקשיב לחדר( כמובן ללא מערכת), תאזין לאמביינס ,לרעש הרקע, לקולות אנשים, להדהודים, להבדלים הקיימים במקומות שונים בחדר כזה.
אני יודע שזה נשמע מוזר- אבל אני מבטיח לך שלאחר X התנסויות כאילו- פתאום תתחיל להבחין בהבדלים , בכיוונם, ובהעדפה שלך לגבי אקוסטיקה בכלל. כל זה לפני שבכלל שמעת מוזיקה בתוך החדר (כמובן ברוב החדרים האילו אף פעם לא תוכל להקשיב למוזיקה). זה סוג של אימון עצמי כדי להבין מה טוב או חסר בחדר האזנה שלך (ולא משנה אם זה הסלון או חדר האמבטיה). משם יהיה לך כבר יותר קל להמשיך ולדעת מה אתה רוצה וצריך.

נראה לי שכדי לחזור לדיון המקורי של 926 מול SF

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #59 

diz1 :

ממבט לאחור בשירשור הנוכחי , נראה שאתה חוזר על עניין האקוסטיקה מספר פעמים "ולא מוותר".

נכון , הערותיך במקום, אך ההתעקשות מפליאה אותי,

האם אתה קשור / עוסק בתחום או מקדם את המקצוע ?

אם כן, הנקודה הובנה.
אם לאו, אני מתנצל מראש על הערתי זו . :oops:

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #60 

נמר כתב: אני בטוח שמערכת בחצי מחיר בחדר אקוסטי תשמח טוב יותר ממערכת יקרה ממנה בהרבה
בחדר לא מטופל.
...

זה רק מחזק את ההודעה שלי שבה כתבתי שבחדר אקוסטי שומעים הרבה יותר טוב.
בחדר האקוסטי אפילו סרווין וגה נשמעו טוב.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”