פניות לגופו של אדם ומריבות אישיות בפורום
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
ואגב ההרחקות היו על רקע האשמות דיבתיות חמורות מאוד של אותם שני חברים בופן אישי כלפינו. נתנו להם הזדמנות לחזור בהם (יותר מפעם אחת) אבל אני לא מוכן שהאתר שלי יהיה במה לטענות דיבתיות כלפי... יש גבול לכל תעלול.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ונאמר אמן. נסיתי בעצמי להזיז משהו לפני כחודש - לא ממש עזר.
לא מצליח להבין למה אנשים עם ידע ונסיון כה רב, ורובם עם רצון רב לעזור, משקיעים כ"כ הרבה זמן ומרץ בריבים מטופשים, שלא מובילים אף פעם לשום מקום.
לדעתי הסיבה למריבות האלו היא איבה(שזו מילה יותר מעודנת משנאה)בין חברים כאן ברמה האישית שנוצרה במהלך השנים(ולא משנה מאילו סיבות).Itay_Pollak כתב:![]()
ונאמר אמן. נסיתי בעצמי להזיז משהו לפני כחודש - לא ממש עזר.
לא מצליח להבין למה אנשים עם ידע ונסיון כה רב, ורובם עם רצון רב לעזור, משקיעים כ"כ הרבה זמן ומרץ בריבים מטופשים, שלא מובילים אף פעם לשום מקום....
היות וחוקי האתר לא מאפשרים קללות וניבולי פה-זו כנראה הדרך להביא אנשים לפורקן.
- ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
מרטין, ברשותך אני מתייחס בנקודות לדברים שכתבת:MartinHSabag כתב:סתימת פיות?ronensud כתב:עופר הצחקת אותי. אם יש משהו מגמתי זה הסתימת פיות שלכם לגולשים שמעודדים ייבוא אישי. ברור שיש עליכם לחץ של היבואנים הגדולים לבלום את הפוסטים האלו כי הם פוגעים בהם והם מאיימים לפגוע בכם חזרה בכך שיפסיקו לפרסם אצלכם.
איזה אינטרס בדיוק יש לעודד ייבוא אישי? מי גוזר את הקופון? איתי? בני? אריאל? יואב? אני?
אולי נדמה לך שכל הגולשים פה טיפשים וגם פתיחת הפוסט הזה עם צורת הניסוח היא בריונית ופטרונית. הנה חיפשת מישהו לחסום, אני מנדב את עצמי להיות הראשון....
הכי קל זה לזרוק סיסמאות דיבתיות המוציאות לשון הרע, נגד אתר שכבר שבע שנים עומל קשה מאוד על בניית השם שלו.
הרי מה יותר קל מלזרוק כמה סיסמאות פופוליסטיות כמו "סתימת פיות" ועכשיו, לך תוכיח שאין לך אחות?
אז בוא נראה מה זה "סתימת פיות" בנושא ייבוא אישי:
נכנסתי לפורום מסחר (שם אנחנו מרכזים את כל השאלות והדיונים בנושא הצרכנות גרידא, כלומר, איפה לקנות, מה המחירים או החבילות, נושא של שירות ותלונות על שירות וכמובן, גם נושא ייבוא אישי), וסימנתי עבורך את ההודעות הדנות בייבוא אישי או מקביל מהיומיים האחרונים (עשיתי קצת ZOOM OUT כדי שייכנסו כמה שיותר שירשורים למסך והיו נכנסים יותר אבל לא רציתי שזה לא יהיה קריא).
אשמח אם תמצא אתר אחר ברשת הישראלית, ובמיוחד בתחומי ההתעסקות שלנו, שיש בו כמות גדולה יותר של דיונים בייבוא אישי/מקביל (וזה רק בפורום אחד ספציפי, כי יש דיונים גם בפורום מסכים, סטריאו וכמובן דו-ערוצי), באופן יחסי או אבסולוטי.
כמו שעפר אמר, יש פה מלחמה. המלחמה שלנו היא לא בייבוא האישי או המקביל. המלחמה שלנו היא נגד אנשים או גופים אשר עושים את זה מגמתית (חברות פירסום גרילה, חברות לקידום מדיה חברתית וכו').
אנחנו משתדלים מאוד לא להוציא את ה"גועל נפש" הזה החוצה ולא לחשוף את הקוראים למנהלה שמאחורי הקלעים. פשוט כי אנחנו רוצים שימשיך להיות לגולשים מעניין ומקצועי עד כמה שניתן. יחד עם זאת, אני בהחלט יכול להבין את התמונה שאנשים מציירים לעצמם כשאדם כזה או אחר מורחק מהאתר, במיוחד, כשהוא חבר שלהם או הסגנון שלהם דווקא "מבדר" אותם.
נושא הצרכנות חשוב. אין ספק. אבל לא בשביל זה הקמנו את האתר. אם היינו רוצים להיכנס לתחום הזה (שאגב, הוא הוא התחום הכי רווחי בתעשייה היום), כלומר, איפה לקנות ובאיזה מחיר וכו', היינו עושים מנוע השוואת מחירים, בדומה לזאפ ולפחות היינו מרוויחים מהדיונים הללו....אבל לא, אנחנו לא שם. כרגע זה לא תחום שמעניין אותנו.
מקווה שזה מבהיר כמה נקודות ואם תסתכלו אחורה, מהימים הראשונים באתר, תראו שלא השתנה מאומה במדיניות ובהתנהלות שלנו, שהביאה אותנו לאיפה שאנחנו היום....
1. אחת הטענות שלי לעופר היתה על ה- "איך" ואני שמח ומודה על שתיקן גם את הכותרת והתכנים.
2. אתה מכיר אותי מספיק זמן לדעת שפופוליזם הוא לא הקטע שלי. כמו שאתם לא יכולים להוציא הכל גם אני יודע דברים שאיני יכול להוציא אך מקווה שאתה יודע עליהם. כמובן שלא מדובר על כל מיני גולשי גרילה חדשים שמטרתם לפרסם חברות שילוח בינלאומי וכולה. כמובן גם שאין לכם קושי כאשר ישנן המלצות לייבוא אישי למוצרים שאינם מפורסמים אצלכם באתר. האם תוכל לומר בכנות שאין לכם בעיה מול יבואנים שמפרסמים באתר בנושא זה?
כשאתה מזהיר בכתבה על פיוניר 85 שהודעות אשר יתייחסו לתמחורו בארץ יימחקו ללא אזהרה מוקדמת תגיד לי איך זה נראה לדעתך? האם תמחור אינו רלוונטי כשמעריכים איכויות של מוצר?
נקודת הבהרה- בכל שנותיי תמיד רכשתי מוצרים בארץ ועד היום אני מעדיף לעשות זאת. האפשרות למשש את הסחורה לפני, השירות, התשלומים והאחריות- כל אלו בהחלט חשובים לי. למעשה גם היום, כל המערכת שלי מורכבת ממוצרים שנרכשו בארץ למעט המקרן. אני לבטח מעדיף רכישה מקומית גם מטעמי פטריוטיות. יחד עם זאת הייתי רוצה לחשוב שכאשר ישנם פערים גדולים ניתן לכתוב זאת מבלי לחשוש.
3. בהקשר הצרכני, אני חושב שאתר גדול וחזק כמו זה, היה יכול בהחלט להשפיע על תמחור בעייתי אך מבין שזו לא האג'נדה שלכם. חבל לי.
4. תרבות הדיבור- יודע היטב וגם כתבתי על כך לעופר, שמאז ומתמיד הנושא הזה היה עבורך "סדין אדום". בוודאי שלכולנו נעים יותר לקרוא שפה נקיה. אני חושב בהקשר הזה, שצריך לראות מי מביא כ"כ הרבה אמוציות כשהוא כותב על מותג מסויים ולמה רק הוא מושך את כל האש.
רונן
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
אבקש להבהיר שרונן המכונה ronensud זה לא אני ( רונן )
מבלי לפגוע כמובן בשום צורה ואופן

מבלי לפגוע כמובן בשום צורה ואופן
ronensud כתב:MartinHSabag כתב:נכון שיש שרשור תלונות על מחירים אבל הוא פחות פופולרי מהפוסטים בפורום רב ערוצי.ronensud כתב: כשאתה מזהיר בכתבה על פיוניר 85 שהודעות אשר יתייחסו לתמחורו בארץ יימחקו ללא אזהרה מוקדמת תגיד לי איך זה נראה לדעתך? האם תמחור אינו רלוונטי כשמעריכים איכויות של מוצר?
רונן...
בנוסף, לפעמים לא נכון להעביר לשרשור תלונות על מחירים הודעות ודיונים בקשר למחיר, למשל כמו שרונן רשם כאשר דנים במוצר ספציפי, הרי VFM זה אחד הפרמטרים העיקריים היכן למקם מוצר ביחס למתחרים שלו ולהחליט האם הוא אטרקטיבי או לא......
-
oferlaor
- מנהל

ronensud,
אני לא כ"כ מבין את הערבוביה אגב, בין שני הנושאים הללו. השרשור הזה נפתח בעקבות הבעיה שלי עם כמה אנשים שרבים זה עם זה והופכים כל שרשור לזירת התגוששות.
1. קיבלתי את דעתך. גם אני פועל לעיתים מהבטן ולא מהראש.
2. נושא התמחור מראש היה משהו שאנחנו לא מעוניינים לדון בו. זה היה מהיום הראשון... נדרש לחץ רב בכלל לגרום לכך שמחיר כלשהו יופיע בביקורות שלנו וכידוע כל נושא דיון על התמחור בארץ מרוכז בשרשור אחד. זו הסיבה שאנחנו לא עושים קבוצות רכישה ולא עוסקים בשום דבר שקשור לתמחור. זה פשוט לא מעניין אותנו.
וזה לא משהו חדש, זה היה מהיום הראשון שהאתר קם. בתחילה זה היה קשור לנושא התמחור של החנויות, לאחר מכן היבואנים, לאחר מכן יבוא פרללי, ולאחרונה יבוא אישי. כל הנושאים הללו אינם חלק מהאתר ומהמהות שלו. מה המהות של האתר? דיון על המוצרים עצמם, על התחביב, ולא על איך משיגים את העסקה הכי טובה על המוצר.
ממליץ לך ללכת לימים הראשונים של האתר, תעשה קפיצה לעמודים האחרונים של הפורום ותתחיל לחפש הודעות בקשר לנושאים הללו. מהיום הראשון סלדנו מהנושא המסחרי כפוקוס של האתר. יתכן שזה התמימות שלנו שזה ניתן לביצוע בישראל, אבל בינתיים אנחנו מצליחים לשמור על המיקוד על המוצרים ועל התחביב, ולא על הקטע שלטעמי הוא לא באמת קשור - וזה המחיר. מי שרוצה אתר עם עסקאות זולות, שילך ל-AMAZON, ל-GROUPON או ל-ZAP. אנחנו לא שם.
3. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. מה שבטוח הוא שלא לשם זה האתר הוקם ואנחנו לא מעוניינים להפוך אותו לזירת מסחר. הרי ברור שביום שנפתח את הדיון לנושאים הללו באופן חופשי 99.9999% מהדיונים יהיו רק על זה...
4. צריך שניים לטנגו. במקרה שלנו יש בסביבות 4 אנשים שפשוט מכורים לויכוח. הם יכולים עד מחרתיים להטיל רפש, לטעון שרודפים אותם על דעותיהם, אבל האמת הפשוטה היא שאנשים מאוד בכירים באתר הזה פרשו או הופרשו במהלך השנים בעקבות אי יכולתם לקיים דיון פלורליסטי ונטול פניות אישיות. חלק מהאנשים היו טכנוקרטיים וחלק אודיופילים (כך לפי הגדרתם) - אבל מה שמשותף לכולם היה שהם אהבו יותר לריב מאשר לדון על המוצרים ועל התחביב.
כפי שהם אינם כאן כיום איתנו, כך יהיה גם עם כל אחד שלא יכול לקיים את חוקי האתר.
אני לא כ"כ מבין את הערבוביה אגב, בין שני הנושאים הללו. השרשור הזה נפתח בעקבות הבעיה שלי עם כמה אנשים שרבים זה עם זה והופכים כל שרשור לזירת התגוששות.
1. קיבלתי את דעתך. גם אני פועל לעיתים מהבטן ולא מהראש.
2. נושא התמחור מראש היה משהו שאנחנו לא מעוניינים לדון בו. זה היה מהיום הראשון... נדרש לחץ רב בכלל לגרום לכך שמחיר כלשהו יופיע בביקורות שלנו וכידוע כל נושא דיון על התמחור בארץ מרוכז בשרשור אחד. זו הסיבה שאנחנו לא עושים קבוצות רכישה ולא עוסקים בשום דבר שקשור לתמחור. זה פשוט לא מעניין אותנו.
וזה לא משהו חדש, זה היה מהיום הראשון שהאתר קם. בתחילה זה היה קשור לנושא התמחור של החנויות, לאחר מכן היבואנים, לאחר מכן יבוא פרללי, ולאחרונה יבוא אישי. כל הנושאים הללו אינם חלק מהאתר ומהמהות שלו. מה המהות של האתר? דיון על המוצרים עצמם, על התחביב, ולא על איך משיגים את העסקה הכי טובה על המוצר.
ממליץ לך ללכת לימים הראשונים של האתר, תעשה קפיצה לעמודים האחרונים של הפורום ותתחיל לחפש הודעות בקשר לנושאים הללו. מהיום הראשון סלדנו מהנושא המסחרי כפוקוס של האתר. יתכן שזה התמימות שלנו שזה ניתן לביצוע בישראל, אבל בינתיים אנחנו מצליחים לשמור על המיקוד על המוצרים ועל התחביב, ולא על הקטע שלטעמי הוא לא באמת קשור - וזה המחיר. מי שרוצה אתר עם עסקאות זולות, שילך ל-AMAZON, ל-GROUPON או ל-ZAP. אנחנו לא שם.
3. יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. מה שבטוח הוא שלא לשם זה האתר הוקם ואנחנו לא מעוניינים להפוך אותו לזירת מסחר. הרי ברור שביום שנפתח את הדיון לנושאים הללו באופן חופשי 99.9999% מהדיונים יהיו רק על זה...
4. צריך שניים לטנגו. במקרה שלנו יש בסביבות 4 אנשים שפשוט מכורים לויכוח. הם יכולים עד מחרתיים להטיל רפש, לטעון שרודפים אותם על דעותיהם, אבל האמת הפשוטה היא שאנשים מאוד בכירים באתר הזה פרשו או הופרשו במהלך השנים בעקבות אי יכולתם לקיים דיון פלורליסטי ונטול פניות אישיות. חלק מהאנשים היו טכנוקרטיים וחלק אודיופילים (כך לפי הגדרתם) - אבל מה שמשותף לכולם היה שהם אהבו יותר לריב מאשר לדון על המוצרים ועל התחביב.
כפי שהם אינם כאן כיום איתנו, כך יהיה גם עם כל אחד שלא יכול לקיים את חוקי האתר.
-
oferlaor
- מנהל

אני שומע את הטיעון הזה כל הזמן. כלומר, לדעתך צריך לפרסם מידע לפי הפופולריות של השרשור ולא לפי הנושא של הפורום. למשל, אם יש לי שאלה על רסיבר אז כדאי לי לשים אותו בשרשור פופולרי על LCD מול פלזמה כי זה יותר פופולרי.Balance כתב:נכון שיש שרשור תלונות על מחירים אבל הוא פחות פופולרי מהפוסטים בפורום רב ערוצי.
בנוסף, לפעמים לא נכון להעביר לשרשור תלונות על מחירים הודעות ודיונים בקשר למחיר, למשל כמו שרונן רשם כאשר דנים במוצר ספציפי, הרי VFM זה אחד הפרמטרים העיקריים היכן למקם מוצר ביחס למתחרים שלו ולהחליט האם הוא אטרקטיבי או לא...
ברור שאני מקצין את זה, אבל בדיוק אתמול ראיתי מישהו שמנסה להוסיף הודעות על סדרות בשרשור הגדול של הסרטים "כי הוא יותר פופולרי".
זה טיעון מאוד בעייתי. את השרשור על תלונות מחירים פתחנו לאחר שכל מאמר וכל שרשור הדרדר לתלונות על המחירים. נכון, יש רבים שמפריע להם נושא התמחור, ולכן השרשור הזה קיים ועומד. מה שאני לא רוצה הוא להפוך את האתר לאתר צרכני. כלומר, אם אני דן עם מישהו על מסך או על רסיבר, או על רמקול כלשהו, אני לא רוצה שתוך שניה זה ידרדר לדיון על מחיר. <הכנס כאן אנלוגיה לסקס בעד תשלום>. זה פשוט לא הסיבה שאנחנו כאן - אנחנו אוהבים את התחום, ולא רוצים להכנס לכיסים של אנשים. לא מעניין אותי כמה המוצרים עולים, ולא מעניין אותי אם אתה (או אחרים) חושבים שזה יקר או זול או איפה לקנות. על מנת לשמור בכ"ז על נושא זה כנושא חי, פתחנו שרשור יעודי על כך.
כך גם על יבוא אישי. יש שרשור על יבוא אישי של רסיברים, נא להשתמש בו. אם תשתמשו בו הוא יהיה פופולרי. אם לא, אז לא.
מה שבטוח הוא שלא כל שרשור יהפוך לשרשור על איך מייבאים אישית, או מקבילית, או על נושא המחיר.
VFM פחות מעניין אותנו מאשר VALUE. את נושא ה-VFM אני לא יודע לקבוע, שכל קורא יקבע אותו בעצמו.
לא עופר, זה לא מה שהתכוונתי וראיתי שגם הבנת את זה בסוף... ברור שלכל דבר יש מקום נכון אבל הדוגמא שנתת לא נכונה. הנושא של VFM כחלק מסקירה וביקורת על מוצר היא חובה כדי לקבל החלטה האם המוצר במקום ראוי בקטגוריה שלו ומול מתחרים. לא תמיד זו תלונה אלא דיון על שווה/לא שווה.oferlaor כתב:אני שומע את הטיעון הזה כל הזמן. כלומר, לדעתך צריך לפרסם מידע לפי הפופולריות של השרשור ולא לפי הנושא של הפורום. למשל, אם יש לי שאלה על רסיבר אז כדאי לי לשים אותו בשרשור פופולרי על LCD מול פלזמה כי זה יותר פופולרי.Balance כתב:נכון שיש שרשור תלונות על מחירים אבל הוא פחות פופולרי מהפוסטים בפורום רב ערוצי.
בנוסף, לפעמים לא נכון להעביר לשרשור תלונות על מחירים הודעות ודיונים בקשר למחיר, למשל כמו שרונן רשם כאשר דנים במוצר ספציפי, הרי VFM זה אחד הפרמטרים העיקריים היכן למקם מוצר ביחס למתחרים שלו ולהחליט האם הוא אטרקטיבי או לא......
בהקשר לסעיף 4 של עופר-
איך שאני רואה את המצב- יש כאן בעיקר 2 חבורות שבראשן יש 2 מנהיגים(סוג של 'גורואים')שמתגוששות אחת עם השנייה בנושאים דיי ספציפיים(בעיקר בתחום רב ערוצי ובעיקר סביב המותג 'פיוניר'),כאשר צד אחד(כך אני רואה את זה) מנסה לקדם מוצר(רסיברים של פיוניר)באופן דיי אובססיבי,פנאטי וחריג,כאילו החברה הזו שייכת לאבא שלו.הנ'ל יוצר מתחים עד כדי שנאה אישית בין חברים.
איך שאני רואה את המצב- יש כאן בעיקר 2 חבורות שבראשן יש 2 מנהיגים(סוג של 'גורואים')שמתגוששות אחת עם השנייה בנושאים דיי ספציפיים(בעיקר בתחום רב ערוצי ובעיקר סביב המותג 'פיוניר'),כאשר צד אחד(כך אני רואה את זה) מנסה לקדם מוצר(רסיברים של פיוניר)באופן דיי אובססיבי,פנאטי וחריג,כאילו החברה הזו שייכת לאבא שלו.הנ'ל יוצר מתחים עד כדי שנאה אישית בין חברים.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
עופרoferlaor כתב:אני שומע את הטיעון הזה כל הזמן. כלומר, לדעתך צריך לפרסם מידע לפי הפופולריות של השרשור ולא לפי הנושא של הפורום. למשל, אם יש לי שאלה על רסיבר אז כדאי לי לשים אותו בשרשור פופולרי על LCD מול פלזמה כי זה יותר פופולרי.Balance כתב:נכון שיש שרשור תלונות על מחירים אבל הוא פחות פופולרי מהפוסטים בפורום רב ערוצי.
בנוסף, לפעמים לא נכון להעביר לשרשור תלונות על מחירים הודעות ודיונים בקשר למחיר, למשל כמו שרונן רשם כאשר דנים במוצר ספציפי, הרי VFM זה אחד הפרמטרים העיקריים היכן למקם מוצר ביחס למתחרים שלו ולהחליט האם הוא אטרקטיבי או לא...
ברור שאני מקצין את זה, אבל בדיוק אתמול ראיתי מישהו שמנסה להוסיף הודעות על סדרות בשרשור הגדול של הסרטים "כי הוא יותר פופולרי".
זה טיעון מאוד בעייתי. את השרשור על תלונות מחירים פתחנו לאחר שכל מאמר וכל שרשור הדרדר לתלונות על המחירים. נכון, יש רבים שמפריע להם נושא התמחור, ולכן השרשור הזה קיים ועומד. מה שאני לא רוצה הוא להפוך את האתר לאתר צרכני. כלומר, אם אני דן עם מישהו על מסך או על רסיבר, או על רמקול כלשהו, אני לא רוצה שתוך שניה זה ידרדר לדיון על מחיר. <הכנס כאן אנלוגיה לסקס בעד תשלום>. זה פשוט לא הסיבה שאנחנו כאן - אנחנו אוהבים את התחום, ולא רוצים להכנס לכיסים של אנשים. לא מעניין אותי כמה המוצרים עולים, ולא מעניין אותי אם אתה (או אחרים) חושבים שזה יקר או זול או איפה לקנות. על מנת לשמור בכ"ז על נושא זה כנושא חי, פתחנו שרשור יעודי על כך.
כך גם על יבוא אישי. יש שרשור על יבוא אישי של רסיברים, נא להשתמש בו. אם תשתמשו בו הוא יהיה פופולרי. אם לא, אז לא.
מה שבטוח הוא שלא כל שרשור יהפוך לשרשור על איך מייבאים אישית, או מקבילית, או על נושא המחיר.
VFM פחות מעניין אותנו מאשר VALUE. את נושא ה-VFM אני לא יודע לקבוע, שכל קורא יקבע אותו בעצמו....
לא כל דבר בחיים ניתן לקטלג.
מדובר בפורום. מטבע הדברים, בפורום מתנהלים דיונים בנושאים שונים, שגוררים תתי דיונים וכו..
נניח נפתח שרשור על איכות רסיבר X .
מן הסתם הדיון בנושא יכול בקלות להגיע לדיון על עלות הרסיבר ועל הדרך להוזיל את עלותו.
עכשיו אתה אומר, רגע ,על זה יש לדון בשרשור נפרד.
נראה לי לא מעשי.
כל עוד השרשור מתנהל על מי מנוחות ,לדעתי, אין להפריד אותו למספר שרשורים ,בפורומים שונים.
זה שפתחתם עוד ועוד פורומים, לתתי נושאים, יוצר בעייה לנהל דיון רציף.
אי אפשר לקפוץ כל הזמן מפורום לפורום, פשוט לא מעשי הענין הזה.
תמחור הוא חלק בלתי נפרד מחוות דעת על כל מוצר .
מחזק את כל מה שנאמר.
בחשש כבד מאוד פתחתי כמה שירשורים של שיפוץ סלון והיתחדשות במערכת קולנוע ביתית, שמא זה יגלוש לאותם מקומות לא רצויים (ואף הידגשתי זאת באחד מהם.
מחזק את ידי המנהלים שידעו לנווט ולהעלות את האתר על דרך המלך!

בחשש כבד מאוד פתחתי כמה שירשורים של שיפוץ סלון והיתחדשות במערכת קולנוע ביתית, שמא זה יגלוש לאותם מקומות לא רצויים (ואף הידגשתי זאת באחד מהם.
חבל מאוד שזה מגיע למצבים כאילו, לא כיף ולא נחמד להכנס לשירשורים שלא מובילים לכלום.omz כתב:לאחר כשנה של לבטים גדולים תוך כדי לימוד מהאתר ומהחברים בפורום הנפלא (וגם עם לא מעט תיסקולים על כך שכל שירשוש שני מגיע למריבות, העלבות אישיות ואף בהמשך נסגר) החלטתי שהגיע הזמן להתחדש....
מחזק את ידי המנהלים שידעו לנווט ולהעלות את האתר על דרך המלך!
-
oferlaor
- מנהל

istarmini
זה לא כ"כ מסובך כמו שאתה מצייר את זה.
הנושא המסחרי, התמחורי, האיפה לרכוש, האיפה יותר זול, וה-VFM צריכים להמצא באיזור אחר.
מדוע? כי לי זה מציק בעיניים. ולא רק לי. לרבים.
אם זה לא יהיה ככה, אז כל השרשורים וכל הנושאים יתעסקו אך ורק בנושאי צרכנות. יתכן שזה עדיף, אבל כל עוד זו לא מטרת האתר, זה מבחינתי הרחק למטה בסולם העדיפויות והחשיבות.
אין לי שום בעיה שמישהו יקים אתר ויהפוך את הנושא הצרכני למרכז ההוויה שלו. זה בדיוק מה שעושים אתרים כמו כמה, זאפ ודומיהם. תאמין לי שהם יכולים לקבל הרבה יותר פרסום. הדבר הכי קל בעולם היה לפתוח את התחום הזה, לקבל את אין סוף הקוראים והכותבים (וסביר להניח שגם המפרסמים, שהרי זאפ הוא מהרווחיים באינטרנט הישראלי, ומרבית הפעילות שלו בתחומים שלנו...).
אבל אז יקרה דבר אחד קטן - אותי האתר הזה לא יעניין יותר. כי זה לא המהות שלי וזה לא המהות של מרבית המנהלים כאן.
ההיפך, הקמנו את האתר הזה כאנתי תזה לכל זה.
כשקמנו לא היה חסר ויכוחים על איפה לקנות, על יבוא אישי (בזמנו EBAY ואמאזון) וסוחר נגד סוחר בפורומים השונים. בשביל עוד אתר שעושה בדיוק אותו דבר, לא היה צריך אותנו...
זה כמו שתקים חברה שעוסקת בגפרורים, אבל הקהל והציבור ידרוש שתתעסק בסיגריות. אלא שאתה, כבעל החברה לא סובל סיגריות (למרות שזה נושא שמאוד מעניין את קהל הלקוחות שלך).
השאלה היא מה המהות והמטרה של האתר, לא מה הקהל רוצה. הקהל היה רוצה גם שנעסוק בהורדות לא חוקיות, בתרגום וכו'. אנחנו לא רואים בזה חלק מהמטרה שלשמה הקמנו את האתר ולכן אנחנו מונעים זאת.
לכל הסערה הזו נכנסים גם אלמנטים לא רצויים, כאלה שמקדמים אג'נדות מסחריות באופן בולט וברור. אולי לך או לאחרים זה לא ברור, אבל לי זה ברור כי אני רואה תמונה רחבה מאוד. אני רואה גם על מה אנשים מתלוננים ואני רואה כשביום אחד אחרי שקמה חברה X פתאום הפלא-ופלא, קמים משתמשים שונים שכותבים כל מני שאלות ופתאום בהודעה השלישית או החמישית שלהם ,כמו שעון ישר קופצים לאותו גוף מסחרי, שואלים עליו ומקדמים אותו. כאן משתלבים מספר משתמשים ותיקים שרואים את זה כמשימתם עלי אדמות לקדם את הנושא הזה. כך נוצר מצב שללא ידיעתם של אותם משתמשים שבאמת חושבים שהם עוזרים, בעיקר מה שהם עושים זה קידום עסקי של עסק מאוד מסויים.
זה לא מקובל עלי. אף אחד לא יעשה כאן פרסום סמוי, לא יבואן מקבילי, לא יבואן רשמי, לא חנות, לא רשת חשמל וגם לא עסק ליבוא אישי.
זה לא כ"כ מסובך כמו שאתה מצייר את זה.
הנושא המסחרי, התמחורי, האיפה לרכוש, האיפה יותר זול, וה-VFM צריכים להמצא באיזור אחר.
מדוע? כי לי זה מציק בעיניים. ולא רק לי. לרבים.
אם זה לא יהיה ככה, אז כל השרשורים וכל הנושאים יתעסקו אך ורק בנושאי צרכנות. יתכן שזה עדיף, אבל כל עוד זו לא מטרת האתר, זה מבחינתי הרחק למטה בסולם העדיפויות והחשיבות.
אין לי שום בעיה שמישהו יקים אתר ויהפוך את הנושא הצרכני למרכז ההוויה שלו. זה בדיוק מה שעושים אתרים כמו כמה, זאפ ודומיהם. תאמין לי שהם יכולים לקבל הרבה יותר פרסום. הדבר הכי קל בעולם היה לפתוח את התחום הזה, לקבל את אין סוף הקוראים והכותבים (וסביר להניח שגם המפרסמים, שהרי זאפ הוא מהרווחיים באינטרנט הישראלי, ומרבית הפעילות שלו בתחומים שלנו...).
אבל אז יקרה דבר אחד קטן - אותי האתר הזה לא יעניין יותר. כי זה לא המהות שלי וזה לא המהות של מרבית המנהלים כאן.
ההיפך, הקמנו את האתר הזה כאנתי תזה לכל זה.
כשקמנו לא היה חסר ויכוחים על איפה לקנות, על יבוא אישי (בזמנו EBAY ואמאזון) וסוחר נגד סוחר בפורומים השונים. בשביל עוד אתר שעושה בדיוק אותו דבר, לא היה צריך אותנו...
זה כמו שתקים חברה שעוסקת בגפרורים, אבל הקהל והציבור ידרוש שתתעסק בסיגריות. אלא שאתה, כבעל החברה לא סובל סיגריות (למרות שזה נושא שמאוד מעניין את קהל הלקוחות שלך).
השאלה היא מה המהות והמטרה של האתר, לא מה הקהל רוצה. הקהל היה רוצה גם שנעסוק בהורדות לא חוקיות, בתרגום וכו'. אנחנו לא רואים בזה חלק מהמטרה שלשמה הקמנו את האתר ולכן אנחנו מונעים זאת.
לכל הסערה הזו נכנסים גם אלמנטים לא רצויים, כאלה שמקדמים אג'נדות מסחריות באופן בולט וברור. אולי לך או לאחרים זה לא ברור, אבל לי זה ברור כי אני רואה תמונה רחבה מאוד. אני רואה גם על מה אנשים מתלוננים ואני רואה כשביום אחד אחרי שקמה חברה X פתאום הפלא-ופלא, קמים משתמשים שונים שכותבים כל מני שאלות ופתאום בהודעה השלישית או החמישית שלהם ,כמו שעון ישר קופצים לאותו גוף מסחרי, שואלים עליו ומקדמים אותו. כאן משתלבים מספר משתמשים ותיקים שרואים את זה כמשימתם עלי אדמות לקדם את הנושא הזה. כך נוצר מצב שללא ידיעתם של אותם משתמשים שבאמת חושבים שהם עוזרים, בעיקר מה שהם עושים זה קידום עסקי של עסק מאוד מסויים.
זה לא מקובל עלי. אף אחד לא יעשה כאן פרסום סמוי, לא יבואן מקבילי, לא יבואן רשמי, לא חנות, לא רשת חשמל וגם לא עסק ליבוא אישי.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
הצרה הגדולה istarmini שהמצב הוא כזה, שבמקום ששרשור יתעסק במוצר עצמו, מי שנכנס וחושב שהוא יקבל חוו"ד על המוצר עצמו, שאלות ותשובות לגבי המוצר ושאר ירקות לגבי המוצר, מקבל שרשור על המותג עצמו, על איך להביא את המוצר מחו"ל וכד'. זה מסתכל אנשים. קשה לעקוב אחרי השרשורים הללו. שגם מתוך אמוציות מעבירים עמודים על גבי עמודים בשעה.
תאמינו לי שהתעלמות בין הצדדים היריבים - הייתה גורמת לשרשורים ה"בעייתיים" לדעוך כ"כ מהר...
במקום 10 הודעות של ריב, תענו ל-10 אנשים בפורום - וזה כבר אומר שהשרשור ה"בעייתי" יהיה במקום 11....
תאמינו לי שהתעלמות בין הצדדים היריבים - הייתה גורמת לשרשורים ה"בעייתיים" לדעוך כ"כ מהר...
במקום 10 הודעות של ריב, תענו ל-10 אנשים בפורום - וזה כבר אומר שהשרשור ה"בעייתי" יהיה במקום 11....
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
כאחד שלפעמים כותב מאמרים וסקירות, אני הייתי מאד מעוניין ששירשור הקשור למאמר שכתבתי, יעסוק במה שכתבתי ולא יסטה לכיוון של תימחור המוצר.
זה לא שהתימחור לא מעניין אותי, הוא מאד מעניין, אבל לא על זה אני כותב, אני רוצה שהתגובות לסקירה שכזו תהיינה על הסקירה עצמה, על צורת הכתיבה, על המוצר עצמו, על יתרונותיו וחסרונותיו ללא התעסקות במחיר.
זה לא שהתימחור לא מעניין אותי, הוא מאד מעניין, אבל לא על זה אני כותב, אני רוצה שהתגובות לסקירה שכזו תהיינה על הסקירה עצמה, על צורת הכתיבה, על המוצר עצמו, על יתרונותיו וחסרונותיו ללא התעסקות במחיר.
מה פסול בלהתדיין על האופן שבו ניתן להביא את המוצר המדובר(או שווה ערך שלו) מחו'ל,חוץ מהעובדה שזה מנוגד לאינטרס שלך(למשל) בתור איש מכירות?Itay_Pollak כתב:הצרה הגדולה istarmini שהמצב הוא כזה, שבמקום ששרשור יתעסק במוצר עצמו, מי שנכנס וחושב שהוא יקבל חוו"ד על המוצר עצמו, שאלות ותשובות לגבי המוצר ושאר ירקות לגבי המוצר, מקבל שרשור על המותג עצמו, על איך להביא את המוצר מחו"ל וכד'. זה מסתכל אנשים. קשה לעקוב אחרי השרשורים הללו. שגם מתוך אמוציות מעבירים עמודים על גבי עמודים בשעה.
במקום 10 הודעות של ריב, תענו ל-10 אנשים בפורום - וזה כבר אומר שהשרשור ה"בעייתי" יהיה במקום 11.......
מי שרוצה-יקנה בארץ,ומי שלא-יזמין מחו'ל.
נערך לאחרונה על ידי yaacubo ב 27/11/2011 11:27, נערך פעם 1 בסך הכל.