תודה, אבל אלו מילותיך, אשמח למקור יותר "מקצועי" בנושא (לא בכוונה לזלזל)....
הזמנת מגבר מארה"ב
- kipikipod
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1617
Utopia
- RamLevine
-
- חבר פעיל

- תגובות: 87
http://www.drhifi.net.au/Hi-Fi/Using%20 ... mers/1.htmkipikipod כתב:תודה, אבל אלו מילותיך, אשמח למקור יותר "מקצועי" בנושא (לא בכוונה לזלזל).......
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9068
Re: אפשר להזמין מארה"ב רסיבר 220V?
יש מספר אתרים שמאפשרים הזמנה של רסיבר 220V. הנה לדוגמא:המתופף כתב:mirs שאל.....
זאת באמת שאלה טובה וחשובה-במקום לחפש כל הזמן איזה גודל שנאי יתאים-אולי אכן ניתן לרכוש מארה"ב כזה שבא מוכן עם 220v -ובא שלום על ישראל... לא? מצפים לתשובה מהחברים שמבינים בנושא..
בברכה......
http://www.220-electronics.com/receiver ... ceiver.htm
http://www.jkrnet.com/shopping/shopdisp ... +Receivers
http://gandhiappliances.com/index.php?c ... ilter_id=0
http://www.barrel-of-monkeys.com/graphi ... vers.shtml
תריץ חיפוש קצר בגוגל ותוכל למצוא נוספים..
- Almogc
-
- מורעל האתר

- תגובות: 2444
קיפיקיפוד,
חשוב לציין, תוכן הלינק שרם הציג בפניך נרשם ע"י "עוסק בתחום" שמתעסק במכירת ציוד ולא בדיוק חף מאינטרסים או דעה אובייקטיבית.
חשוב לציין, תוכן הלינק שרם הציג בפניך נרשם ע"י "עוסק בתחום" שמתעסק במכירת ציוד ולא בדיוק חף מאינטרסים או דעה אובייקטיבית.
- GilSt
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 628
אני לא מתיימר להיות מבין גדול בנושא, ההשכלה שלי לא בתחום החשמל אבל גם לי יש פוביות טיפוסיות של אודיופיל ממוצע.
גם אני מתלבט בנושא יבוא אישי ושנאי.
יש דעות שונות, גם מאנשים שמבינים בתחום, כמו למשל כאן:
http://www.hifivision.com/audio-video-a ... t11642[url][/url]
בסה"כ נשמע הגיוני, כי הטראנספורמר נמצא לפני הספק שמטפל ומיישר את הזרם,
ואיכות החשמל בארץ היא לא אי-אי-אי בכל מקרה.
מצד שני, אף רכיב פאסיבי לא משנה את תדר הכניסה, 50 הרץ נשארים 50 הרץ וזה לא מעודד.
גם אני מתלבט בנושא יבוא אישי ושנאי.
יש דעות שונות, גם מאנשים שמבינים בתחום, כמו למשל כאן:
http://www.hifivision.com/audio-video-a ... t11642[url][/url]
בסה"כ נשמע הגיוני, כי הטראנספורמר נמצא לפני הספק שמטפל ומיישר את הזרם,
ואיכות החשמל בארץ היא לא אי-אי-אי בכל מקרה.
מצד שני, אף רכיב פאסיבי לא משנה את תדר הכניסה, 50 הרץ נשארים 50 הרץ וזה לא מעודד.
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

הגבתי לזה בשרשור אחר שנסגר. ראה כאןGilSt כתב: בסה"כ נשמע הגיוני, כי הטראנספורמר נמצא לפני הספק שמטפל ומיישר את הזרם,
ואיכות החשמל בארץ היא לא אי-אי-אי בכל מקרה....
השנאי הראשון שמוריד מתח הוא לא ספק הכוח הראשי כי זה ממש לא משנה אם הרסיבר מקבל 110V משנאי נוסף מחוץ לרסיבר או משקע חשמל בקיר. המתח הוא אותו מתח - בסוף שניהם מוציאים 110+/- שנכנס לרסיבר ומטופל שם בשנאי הייעודי שלו.
על אותו אנלוגיה, זה כמו שנקביל הנ"ל לשנאים בחוץ של חברת החשמל שמורידים את המתח מעמודי החשמל מעשרות אלפי וולטים ל- 220V הם גם שנאים ראשיים...
- Almogc
-
- מורעל האתר

נושא התדר לא צריך לעניין אותך, התדר משפיע על חלקים ממונעים.
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

בהקשר לזה חשבתי לייבא גם נגן בלו-ריי מחו"ל אבל אז "נזכרתי" שיש מנוע שמסובב את הדיסק ויכולה להיות השפעה אפשרית. כרגע ירדנו מהרעיוןAlmogc כתב:נושא התדר לא צריך לעניין אותך, התדר משפיע על חלקים ממונעים....
- Almogc
-
- מורעל האתר

על פי הלינק ששלחת, שים לב לעמוד 4
והנה ציטוט:
והנה ציטוט:
שים לב למשפט שלו בסוף, הוא בדק את הרסיבר גם עם שנאי וגם בלי והוא לא הרגיש הבדלים...Re: Will Step down transformer affect HiFi's performance??
--------------------------------------------------------------------------------
lets make it simple.if its an amplifier or receiver well its fine.if its dvd player/recorder or turn table it does make difference.with turntables its ok cause you can adjust speed with strobe.motor tends to get hot but its generally safe.i have a receiver 110vac.bought it in USA.used it there.now since 4 years using it here.well i do not see any difference in performance...
- RamLevine
-
- חבר פעיל

אתה יכול להרגע, אין אף מנוע היום במכשיר בידורי ביתי שעובד ב-AC רק DC כך שכל עניין התדרים לא משפיע בכלל.avihuli כתב:בהקשר לזה חשבתי לייבא גם נגן בלו-ריי מחו"ל אבל אז "נזכרתי" שיש מנוע שמסובב את הדיסק ויכולה להיות השפעה אפשרית. כרגע ירדנו מהרעיוןAlmogc כתב:נושא התדר לא צריך לעניין אותך, התדר משפיע על חלקים ממונעים.......
- RamLevine
-
- חבר פעיל

אלמוג,Almogc כתב:על פי הלינק ששלחת, שים לב לעמוד 4
והנה ציטוט:
שים לב למשפט שלו בסוף, הוא בדק את הרסיבר גם עם שנאי וגם בלי והוא לא הרגיש הבדלים...Re: Will Step down transformer affect HiFi's performance??
--------------------------------------------------------------------------------
lets make it simple.if its an amplifier or receiver well its fine.if its dvd player/recorder or turn table it does make difference.with turntables its ok cause you can adjust speed with strobe.motor tends to get hot but its generally safe.i have a receiver 110vac.bought it in USA.used it there.now since 4 years using it here.well i do not see any difference in performance......
אתה נאחז בציפורניך בטיעונים שלך ולא מנסה להבין. כן, ישנה השפעה ולא, היא אלא תמיד גדולה ובתנאים מסוימים הרבה אנשים לא יבחינו בה.
אתה מאוד רוצה להאמין שאין שום השפעה ואתה טומן את ראשך באדמה ומתעלם מעובדות.
מה שהסברתי לך זו עובדה. אם אתה לא מקבל אותה, אז זה בגלל רק שתי סיבות אפשריות:
1) אתה לא מקבל שאיכות ספק הכח משפיעה על איכות ההגברה
או
2) אתה לא מקבל שברגע שאתה משתמש בשנאי, הוא נהפך לספק הכח העיקרי ברכיב שלך יותר חשוב מספק הכח המקורי.
אחד מהשניים, או שאני צודק או שלפחות אחד משני הטיעונים למעלה צודק. אין דרך שלישית.
הנה החדשות הטובות, כל אחד משני הטיעונים למעלה מבוסס על עובדות מדעיות. לא מאמין לי? צא, למד והווכח.
- RamLevine
-
- חבר פעיל

כן, אבל הוא מבסס את עמדתו בהסבר מדעי מדויקAlmogc כתב:קיפיקיפוד,
חשוב לציין, תוכן הלינק שרם הציג בפניך נרשם ע"י "עוסק בתחום" שמתעסק במכירת ציוד ולא בדיוק חף מאינטרסים או דעה אובייקטיבית....
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

רם - תקרא פה בבקשה: http://sound.westhost.com/articles/50-60hz.htmRamLevine כתב: 1) אתה לא מקבל שאיכות ספק הכח משפיעה על איכות ההגברה
או
2) אתה לא מקבל שברגע שאתה משתמש בשנאי, הוא נהפך לספק הכח העיקרי ברכיב שלך יותר חשוב מספק הכח המקורי.
אחד מהשניים, או שאני צודק או שלפחות אחד משני הטיעונים למעלה צודק. אין דרך שלישית.
הנה החדשות הטובות, כל אחד משני הטיעונים למעלה מבוסס על עובדות מדעיות. לא מאמין לי? צא, למד והווכח....
לא מצליח להבין את ההתעקשות שלך...
1. אני מסכים איתך לגבי האמירה הזו אבל אם נסיים את המשפט איכות ההגברה היא נגזרת של ספק הכוח שנמצא בתוך הרסיבר ולא מחוצה לו.
2. התייחסתי לזה בהודעה מוקדמת יותר בשרשור הנוכחי. זה לא משנה לרסיבר מאיפה הוא מקבל את ה- 110V, האם משקע בקיר או האם משנאי חיצוני. בסוף זה אותו 110V...
- Almogc
-
- מורעל האתר

רם,
לא מתעקש ולא כלום, צר לי אבל אני לא יודע על אילו עובדות אתה מדבר? נראה לי שאתה זה שמתעקש.
להבדיל מההצהרות שלך, אני הייתי מוכן לבצע מפגש ולבדוק את הנושא ולא ישר לקבוע עובדות.
אם אתה כל כך בטוח בעצמך על סמך פורומים שאומרים שזה פוגע (אגב, שים לב שיש במקביל פורומים שאומרים שהכול בולשיט, ממש כמו בפורום שלנו) אז שייבושם לך.
ההוכחה שלי תהיה באוזניים שלי ולא על סמך משהו שכותב לי כאן "עובדה".
באמת שאין למה להמשיך עם הדיון הזה, כפי שאמרתי, דעתך בכבודה מונחת - אין לי עניין אמיתי לשנות זאת, יש לי כן עניין שלא יטעו אנשים על סמך דעות אישיות.
אפשר להשתמש במילה "לדעתי" - זה לא עולה כסף
לא מתעקש ולא כלום, צר לי אבל אני לא יודע על אילו עובדות אתה מדבר? נראה לי שאתה זה שמתעקש.
להבדיל מההצהרות שלך, אני הייתי מוכן לבצע מפגש ולבדוק את הנושא ולא ישר לקבוע עובדות.
אם אתה כל כך בטוח בעצמך על סמך פורומים שאומרים שזה פוגע (אגב, שים לב שיש במקביל פורומים שאומרים שהכול בולשיט, ממש כמו בפורום שלנו) אז שייבושם לך.
ההוכחה שלי תהיה באוזניים שלי ולא על סמך משהו שכותב לי כאן "עובדה".
באמת שאין למה להמשיך עם הדיון הזה, כפי שאמרתי, דעתך בכבודה מונחת - אין לי עניין אמיתי לשנות זאת, יש לי כן עניין שלא יטעו אנשים על סמך דעות אישיות.
אפשר להשתמש במילה "לדעתי" - זה לא עולה כסף
- Sexter
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1197
וואו, לאן זה התפתח.. טוב קודם כל תודה על כל התגובות. אני אכן אמתין לשישי הבא. עדיין לא הבנתי אם הרסיבר מחול יוכל לטפל בוידוא אנלוגי מסוג PAL. לגבי איכות הסאונד בגלל אי התאמה למתח, אני גם חושב שזו רק אגדה אורבאנית בקרב אודיופילים. בסופו של דבר הספק הפנימי ממיר את המתח ל DC גם אם קיים איזה מסנן לדחיית ה 60 הרץ, הוא עדיין יעשה את העבודה ב 50 הרץ. מישהו בכלל התבונן במתח הרשת בארץ דרך סקופ לאחרונה? הןא גם כך רחוק מלהיות סינוס נקי מהרמוניות. גם כך יש שנאי בתוך הרסיבר שיכול לעוות מעטם את המתח כמו השנאי החיצוני. אגב אפשר לחבר את ה 110V ממוצא השנאי למכשיר UPS מסוג ONLINE שמפיק סינוס טהור. מכשיר כזה להספק של 1000W שתומך גם ב 110 60 הרץ נמכר בארץ תמורת כ 1300 שח מחברת ADVICE והוא יכול לשמש ככדור הרגעה לאודיופילים הסובלים מפוביות מתח רשת. אולי אני אמצא זמן לבנות ספק כוח שמפיק 110V ב 60 הרץ סינוס טהור (SPWM) ישירות מרשת הארצית ללא שימוש בשנאי (ממיר AC ל DC ואז ממיר DC ל AC אם אות בקרה מבוסס סינוס דיגיטאלי טהור). לתכנן ולבנות ספק כזה להספק של עד 1000W לא צריך להיות מסובך או יקר, לפחות עבור כמהנדס חשמל עם התמחות באלקטרוניקת הספק. כמובן אני קודם ארצה לשמוע את הרסיבר עם שנאי בלבד, לפני שאני מתחיל לחשוב על פתרונות יצירתיים....
- GilSt
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 628
אני מבין שיש לך ידע נרחב בנושא.Sexter כתב:...אגב אפשר לחבר את ה 110V ממוצא השנאי למכשיר UPS מסוג ONLINE שמפיק סינוס טהור. מכשיר כזה להספק של 1000W שתומך גם ב 110 60 הרץ נמכר בארץ תמורת כ 1300 שח מחברת ADVICE והוא יכול לשמש ככדור הרגעה לאודיופילים הסובלים מפוביות מתח רשת. אולי אני אמצא זמן לבנות ספק כוח שמפיק 110V ב 60 הרץ סינוס טהור (SPWM) ישירות מרשת הארצית ללא שימוש בשנאי (ממיר AC ל DC ואז ממיר DC ל AC אם אות בקרה מבוסס סינוס דיגיטאלי טהור). לתכנן ולבנות ספק כזה להספק של עד 1000W לא צריך להיות מסובך או יקר, לפחות עבור כמהנדס חשמל עם התמחות באלקטרוניקת הספק. כמובן אני קודם ארצה לשמוע את הרסיבר עם שנאי בלבד, לפני שאני מתחיל לחשוב על פתרונות יצירתיים.......
אני בדיוק מחפש Power Conditioner, האם לדעתך המכשיר הזה עונה על ההגדרה הזו?
אולי בעזרת המכשיר הנ"ל אוכל להרוג שני סונוסים במכה אחת.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4218
almogc.יתכן וספק שונה יתן הגברה שונה.
מערכות בנויות מרכיבים שונים כגון כבלים, מקורות,סביבת מתחים ,טמפרטורה,רמקולים הגברות,מתעמים ועוד וכל אחד מהרכיבים יכול לשנות את הצליל.
יש כאן אנשים בפורום שיסבירו שכבלים זה כל ההבדל ויש שיגידו שמיקום הרמקולים משנה הכל .
זה שיתכן וספק ישנה את הצליל קצת אוליי נכון אבל זה לא צריך להיות לדעתי השיקול כי רוב האנשים לא ירגישו בהבדל כמו שכאשר עשו מבחן שמיעה עם כבלים אז בודדים מאוד זיהו את האיכות מהזול.
ספק הרבה פחות חשוב מכבלים כך שבכלל לא צריך לדאוג.
בתור בעלים של ה809 אני יכול להגיד באופן חד משמעי שהרסיבר פצצה ועובד עם ספק חיצוני .לא יכולתי לבקש יותר מזה בק"ב .
יתכן שבתנאים אופטימלים עם ציוד יקר בהרבה ההבדל יורגש יותר .
מערכות בנויות מרכיבים שונים כגון כבלים, מקורות,סביבת מתחים ,טמפרטורה,רמקולים הגברות,מתעמים ועוד וכל אחד מהרכיבים יכול לשנות את הצליל.
יש כאן אנשים בפורום שיסבירו שכבלים זה כל ההבדל ויש שיגידו שמיקום הרמקולים משנה הכל .
זה שיתכן וספק ישנה את הצליל קצת אוליי נכון אבל זה לא צריך להיות לדעתי השיקול כי רוב האנשים לא ירגישו בהבדל כמו שכאשר עשו מבחן שמיעה עם כבלים אז בודדים מאוד זיהו את האיכות מהזול.
ספק הרבה פחות חשוב מכבלים כך שבכלל לא צריך לדאוג.
בתור בעלים של ה809 אני יכול להגיד באופן חד משמעי שהרסיבר פצצה ועובד עם ספק חיצוני .לא יכולתי לבקש יותר מזה בק"ב .
יתכן שבתנאים אופטימלים עם ציוד יקר בהרבה ההבדל יורגש יותר .
- Almogc
-
- מורעל האתר

בוקר טוב claudia5,
הכול ייתכן, רק להזכיר לך שמי שמתמודד בסוף עם המתח זה השנאי הפנימי אבל....
בכול אופן הנושא נטחן מכול הכיוונים, שכל אחד יעשה מה שטוב לו ומה שנכון עבורו, החיים לימדו אותי שאין חכם כבעל ניסיון.
כל מי שהגיב עד עכשיו בנושא הזה אין לו ניסיון מעשי ועובדתי - תחליט אתה איך לקחת את זה.
בואו נעצור עם הנושא הזה כי זה יצא מכול החורים.
בוקר טוב ומקסים לכולם
הכול ייתכן, רק להזכיר לך שמי שמתמודד בסוף עם המתח זה השנאי הפנימי אבל....
בכול אופן הנושא נטחן מכול הכיוונים, שכל אחד יעשה מה שטוב לו ומה שנכון עבורו, החיים לימדו אותי שאין חכם כבעל ניסיון.
כל מי שהגיב עד עכשיו בנושא הזה אין לו ניסיון מעשי ועובדתי - תחליט אתה איך לקחת את זה.
בואו נעצור עם הנושא הזה כי זה יצא מכול החורים.
בוקר טוב ומקסים לכולם
- shlomiassaf
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
אני לא מומחה חשמל ועדיין לא ראיתי דעות של מומחי חשמל והגברה (כמו הררי) בפורום לגבי הנושא...
אני חושב שכל משפט שנאמר ע"י RamLevine הוא נכון... אבל הוא בהקשר הוא שגוי.
חברת החשמל בישראל, לפי השמועות, לא מספקת חשמל אייכותי... אז מה ההבדל בין זה לבין חשמל לא אייכותי שייצא משנאי ?
יתרה מזאת, נניח ויש לנו שנאי לא אייכותי שמוציא 110 לספק הכוח של המגבר...
תפקידו של ספק הכוח הוא לייצב את המתח ולספק זרם יציב באופן קבוע ללא קפיצות...
אז הוא מקבל 110 יציב או לא יציב ומתקן אותו בהתאם.
אם ספק הכוח החיצוני יכול לעמוד בהספק אז לא צריכה להיות בעיה...
להפך, אני מאמין שרוב ספקי הכוח שאנשים ירכשו יספקו זרם חיצוני טוב בהרבה ממה שמתקבל מהשקע בקיר...
אגב, בנוגע לעיצוב, ניתן להחביא את הספק בנקודה כלשהי בבית, בארון כלשהו בחוץ ולשלוח כבל שלו דרך הקיר או להתממשק עם אחת הנקודות בבית ואז בכלל פתרנו את הבעיה...
אני חושב שכל משפט שנאמר ע"י RamLevine הוא נכון... אבל הוא בהקשר הוא שגוי.
חברת החשמל בישראל, לפי השמועות, לא מספקת חשמל אייכותי... אז מה ההבדל בין זה לבין חשמל לא אייכותי שייצא משנאי ?
יתרה מזאת, נניח ויש לנו שנאי לא אייכותי שמוציא 110 לספק הכוח של המגבר...
תפקידו של ספק הכוח הוא לייצב את המתח ולספק זרם יציב באופן קבוע ללא קפיצות...
אז הוא מקבל 110 יציב או לא יציב ומתקן אותו בהתאם.
אם ספק הכוח החיצוני יכול לעמוד בהספק אז לא צריכה להיות בעיה...
להפך, אני מאמין שרוב ספקי הכוח שאנשים ירכשו יספקו זרם חיצוני טוב בהרבה ממה שמתקבל מהשקע בקיר...
אגב, בנוגע לעיצוב, ניתן להחביא את הספק בנקודה כלשהי בבית, בארון כלשהו בחוץ ולשלוח כבל שלו דרך הקיר או להתממשק עם אחת הנקודות בבית ואז בכלל פתרנו את הבעיה...
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2338
מצטרף לשאלה...עדיין לא הבנתי אם הרסיבר מחול יוכל לטפל בוידוא אנלוגי מסוג PAL...
ההנחה צריכה להיות שאוכל לחבר מקור SD בחיבור S-Video ולהוציא OUTPUT מהריסבר ב HDMI לטלוויזיה.