ראשית, ברצוני להודות לכם על שסבלתם אותי במשך השבועיים האחרונים עם כל השאלות
התכנון המקורי היה להמתין לסופ"ש ולרכוש רסיבר מארה"ב (Black Friday) דרך Ushops,
הדגמים הנבחרים היו Onyko 809, ופיוניר SC35.
בהקשר לרמקולים - מאחר ונחרדתי לראות את המחירים של רמקולים רצפתיים הגונים ברשת,
פסלתי מיד (טעות!) את האפשרות ועברתי לחפש בלוחות יד-שניה שם מצאתי Focal 726v שנמכרו אתמול לאדם אחר.
החלטתי להפסיק את החיפושים, ולפני שארכוש דרך USHOPS במסגרת ה Black Friday, כדאי שאסע לחנווית מתמחות
על-מנת לראות ולשמוע מס' רמקולים שאשדך אותן לרסיבר.
התחלתי עם החנון "אקשן" בפ"ת שיצאו במבצע על רסיברי ה-LX של פיוניר, לצערי כשהייתי שם, בעל החנות לא היה ולכן יכולתי רק לדבר עימו בטלפון, בכל מקרה נאמרו לי המחירים והמשכתי הלאה.
ע"פ חיפוש ברשת מצאתי את החנות "פיוז" וכשביקרתי באתר ראיתי את מבחר הרמקולים העצום שיש בחנות,
החלטתי לתת לזה צ'אנס, ובפעם הראשונה לצאת לקרב שמיעה, כאשר המתחרים הבולטים הם:
B&W 683, Monitor Audio RX6, B&W CM8, Focal 816V, Focal 716V.
כולם נבחנו לצלילי High Hopes ו-Shine On You Crazy Diamond של Pink Floyd כמובן, בפורמט Loseless.
חשוב לציין שאינני מבין בכל המושגים הטכניים, אך האוזניים שלי בהחלט ידעו להבחין מיד בהבדלים.
B&W 683: הרמקול הראשון ששמענו, נשמע "אגרסיבי" ו"כוחני" מדיי, חסר פירוט ונראה שהבאס עולה על הכל כמעט.
עברנו לMonitor Audio RX6: שהשמיע סאונד מאוזן, נעים, אך הוא החסיר פרטים לעומת הCM8 - בתחילת השיר High Hopes, לצלילי הפעמונים ה"ראשיים" מהצד מתלווים עוד זוג פעמונים קטנים, שנעלמו לגמריי בRX6,
וב-CM8 הם נשמעו בצורה ברורה ברקע.
באופן כללי אני ואמי אהבנו מאוד את הסאונד בCM8 שנשמע מעולה.
ניסן (בעל החנות) הציע לנו בנוסף את ה-Focal 816v - חצי נבהלתי ושאלתי אותו מה המחיר - ידעתי שה816 לא נכנסים בתקציב - הוא אמר בחיוך "לא לדאוג".
ה-816v נשמעו מדהים. הפעמונים במקום, הצלילים "עוטפים" את חדר ההדגמה בצורה מדהימה, הבאס מדויק אך לא מלוכלך או יתר על המידה כמו ב683... ללא ספק, לאחר ששמענו אותם הסתיימה התחרות.
הCM8 מעולה, ונותן במה יפה, אך לא מעביר את אותה תחושת סאונד "עוטפת" כמו ה816v.
מאחר והתקציב שלנו היה הרבה מתחת לתקציב של 816v חדשים, ניסן ניסה לעזור והציע הצעה מעניינת,
הכוללת טרייד-אין עם הרסיבר הנוכחי, לרסיבר מתצוגה עם 3 שנות אחריות - הלוא הוא Pioneer LX70,
וFocal 816v מתצוגה שגם הן עם 3 שנות אחריות (לא הזוג שבחדר ההדגמה. זוג אחר שעדיין עם המדבקות השקופות עליהן - עבדו רק מס' שעות).
בשלב זה אני מבין שמטרת הביקור (מ"רק לבוא לשמוע" ל"רכישה") השתנתה לגמריי.
קיבלנו שירות מדהים, ללא ספק חווית קנייה מושלמת: ניסן היה מקצוען אמיתי, אדיב, כן וסובלני, בא לקראתנו איפה שרק יכל... וסידר לנו עסקה מדהימה. אוסיף ואומר שהוא ללא ספק החזיר לי את האמון בסוחרים - רוב רכישותי האחרונות נעשות דרך הרשת (מהארץ ומחו"ל) אך ללא ספק שמעכשיו אדע.
* לצערי לא אוכל לפרט מחירים, אני מבטיח לכם - קפצו ל"פיוז" בגבעתיים ולא תתחרטו.
בשלב הראשון אספנו ברכב את הרמקולים (הם עדיין באוטו למטה האמת, מחכה לחבר שיבוא לעזור להרים אותם
וביומיים-שלושה הקרובים צריכה להגיע מפלצת המתכת הLX70 ואעלה תמונות כמובן.
* הבחירה בLX70 היא כיוון שאין לי צורך בכל אותם פיצ'רים חדשים כגון DLNA \ 3D.
בשעה טובה ומוצלחת!
תודה לכולם על העזרה