אז נניח קבעתי בפרוססור את תדר החיתוך של ה lfe ל 120hz ואת תדר החיתוך של יתר הרמקולים ל 80hz. איזה תדר חיתוך צריך לדעתך לכוון בסאב?Analizer כתב:אני לא מדבר על ציוד מדידה אלא מסביר לך בגלל ששאלת , למה לשלב בין השניים .
קבענו נקודה מהסאב הכל נחמד וטוב , מעבר לזה ! כדי לחדד את התוצאה אפשרי רצוי ומומלץ אך לא חייב לעבוד גם עם המסנן בסאב זה הכל , בלי להוסיף אנלייזרים או כל מיני "תחארוודים" למיניהםיש ?
עכשיו אנחנו מבינים ומסכימים אחד עם השני ?...
עוצמת באס , כאשר מוגדר ללא סאב , הבאס הרבה יותר עוצמתי ומורגש
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17943
- Analizer
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
הייתי מתחיל מאזור ה 100HZ כמקדם ביטחון על הזליגות ופותח כלפי מעלה עד לנקודה שבה הבס מורגש בבטן מדוייק פאנצ'י מאוזן ומשלים לי בדיוק את ה Low End שלא מספקים לי הקידמיים מבלי להיחנק.
אגב ההנחה שלך בנוגע לקרוס פתוח עד הסוף בסאב נכונה ורלוונטית ברגע שמשתמשים ב Room EQ\Correction שקיים ברסיבר ומבצעים את הכיול האוטומטי בעזרת מיקרופון . אחרי כל הנ"ל מתבלנים ומחדדים עם הקרוס בסאב.
אגב ההנחה שלך בנוגע לקרוס פתוח עד הסוף בסאב נכונה ורלוונטית ברגע שמשתמשים ב Room EQ\Correction שקיים ברסיבר ומבצעים את הכיול האוטומטי בעזרת מיקרופון . אחרי כל הנ"ל מתבלנים ומחדדים עם הקרוס בסאב.
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

ואללה לא יודע מה להגיד לך. אולי אני אנסה בהזדמנות . יש לי שתי בעיותAnalizer כתב:הייתי מתחיל מאזור ה 100HZ כמקדם ביטחון על הזליגות ופותח כלפי מעלה עד לנקודה שבה הבס מורגש בבטן מדוייק פאנצ'י מאוזן ומשלים לי בדיוק את ה Low End שלא מספקים לי הקידמיים מבלי להיחנק....
1. האודסי מסבירים במפורש לא להשתמש בקרוס של הסאב ועושים את הניתוח והכיוונים בהנחה שהוא לא בשימוש.
2. יש לי 2 סאבים מה שמסבך את הענין עוד יותר.
אולי בהזדמנות אתפוס איזו מוזה ואנסה להתקשקש עם זה.
בתכלס יש לי אחלה תוצאה אבל אולי אפשר להשיג יותר בדרך שלך.
- Analizer
-
- חבר פעיל מאוד

וזה בדיוק מה שכתבתי לך בהודעה הקודמתהאודסי מסבירים במפורש לא להשתמש בקרוס של הסאב ועושים את הניתוח והכיוונים בהנחה שהוא לא בשימוש....
אגב ההנחה שלך בנוגע לקרוס פתוח עד הסוף בסאב נכונה ורלוונטית ברגע שמשתמשים ב Room EQ\Correction שקיים ברסיבר ומבצעים את הכיול האוטומטי בעזרת מיקרופון ....
- Balance
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2621
הכי טוב זה ציוד מדידה או תוכנה אחרת זה יכול להיות ״ליד״ ולא מושלם
- Analizer
-
- חבר פעיל מאוד

ולכן ה"מושלם" הוא מאוד סובייקטיבי לאוזני המאזין . מה שבאוזני נתפס כמושלם לא מחייב כלפי מישהו אחר .
- Balance
-
- חבר ותיק

ברור אבל אני מדבר טכנית על תפר מדוייק בין הקדמיים לסאב
- Analizer
-
- חבר פעיל מאוד

צודק , ולכן אמרתי ששילוב בין השניים כלומר , קרוס ברסיבר + קרוס בסאב יכול להניב תוצאה מדוייקת יותר וקרובה לשלמות
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14370
יואב...כמה אתה יכול לפתוח /לסגור את הקרוס בסאב? פלוס מינוס 10 לפה או לשם?
אין שום הגיון בחיתוך כפול בפרוססור ובסאב. זה רק יכול לגרוס לתדרים מסויימים להעלם כי נפלו בין הכסאות ( בין הקרוס של הרסיבר לקרוס של הסאב). בדיוק זו הסיבה שמומלץ לתת לרסיבר לחתוך.
דרך אגב, אצלי לדוגמא זה בכלל לא ניתן כי הקרוס בסאבים מגיע עד 85 במצב פתוח עד הסוף. הרסיבר חותך קצת לפני ב 80.
אין שום הגיון בחיתוך כפול בפרוססור ובסאב. זה רק יכול לגרוס לתדרים מסויימים להעלם כי נפלו בין הכסאות ( בין הקרוס של הרסיבר לקרוס של הסאב). בדיוק זו הסיבה שמומלץ לתת לרסיבר לחתוך.
דרך אגב, אצלי לדוגמא זה בכלל לא ניתן כי הקרוס בסאבים מגיע עד 85 במצב פתוח עד הסוף. הרסיבר חותך קצת לפני ב 80.
- Analizer
-
- חבר פעיל מאוד

למה לזרוק שטויות לאוויר ?אין שום הגיון בחיתוך כפול בפרוססור ובסאב. זה רק יכול לגרוס לתדרים מסויימים להעלם כי נפלו בין הכסאות ( בין הקרוס של הרסיבר לקרוס של הסאב). בדיוק זו הסיבה שמומלץ לתת לרסיבר לחתוך....
לא מדובר בחיתוך כפול , ברגע שאתה מבצע כיול אוטומטי שמתבסס על ה Room Correction פתח את הקרוס בסאב עד הסוף . לאחר שסיימת תן את ה Fine tuning בעזרת הפילטר בסאב .
נערך לאחרונה על ידי Analizer ב 18/11/2011 23:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

טל אני איתך אבל הבחור אומר שאפשר להגיע לתוצאות עדיפות.טלHD כתב:יואב...כמה אתה יכול לפתוח /לסגור את הקרוס בסאב? פלוס מינוס 10 לפה או לשם?
דרך אגב, אצלי לדוגמא זה בכלל לא ניתן כי הקרוס בסאבים מגיע עד 85 במצב פתוח עד הסוף. הרסיבר חותך קצת לפני ב 80....
אני מאמין שהוא מדבר מנסיון
בהזדמנות אולי אנסה.
- Balance
-
- חבר ותיק

וזה איך עושים ללא ציוד מדידה ו/או תוכנה?Analizer כתב:צודק , ולכן אמרתי ששילוב בין השניים כלומר , קרוס ברסיבר + קרוס בסאב יכול להניב תוצאה מדוייקת יותר וקרובה לשלמות...
בזמן הכיול פותחים עד הסוף את הקרוס בסאב אבל שלב ב׳
זה לעשות פיין טיונינג לתפר טוב יותר רק שלסמוך על האוזן קצת בעייתי
- Analizer
-
- חבר פעיל מאוד

לסמוך על האוזן זה הדבר הנכון לעשות עבורך אישית , רק אתה זה שיודע למה אתה מצפה בתוצאה הסופית.
להגיע לתוצאה מדוייקת אבסולוטית זה לא משהו שמתאפשר לכל משתמש ביתי ממוצע .
להגיע לתוצאה מדוייקת אבסולוטית זה לא משהו שמתאפשר לכל משתמש ביתי ממוצע .