יש...יש..יש..
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
נראה לי שאני אזום ביקור מיותר אצל לקוחות בצפון רק בשביל הבורונדי הזה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- Elados-DAdA
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 35
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
כן אצל סלמן.אני בטוח שיש לו איזה שק פתוח לדוגמא להראות לך...בכל מקרה הבורונדי שלו סבבה,ברמה סבירה,שווה רכישה...יוסיסופר כתב:אצל סלמן?.Elados-DAdA כתב:יש בורונדי בירכא...
ויכול להיות שיהיה אצלנו בורונדי גם בקרוב....
יש לו מלא זנים,הבעיה שמי שלא קונה אצלו שקים שלמים (כמוכם לדוגמא)לא יכול לראות מה בדיוק הוא מקבל כיוון שהשקים נמצאים במקום מרוחק מהחנות....
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

נו יפה - לפחות אתם לא מתביישים להגיד שאתם קונים מהמגזר....
כל אחד אחר אומר לנו - מה פתאום אני מייבא לבד! ואחר כך אתה שומע מאבו עלי מי קונה ממנו ומוכר לנו...
כל אחד אחר אומר לנו - מה פתאום אני מייבא לבד! ואחר כך אתה שומע מאבו עלי מי קונה ממנו ומוכר לנו...
- Elados-DAdA
-
- עוסק בתחום קפה

יש זנים כמו רובוסטה לדוגמא שכלכלית לא משתלם לייבא מחו"ל ועדיף לקנות בארץ ולכן קונים מהמגזר...את שאר הזנים אנו מייבאים בעצמנו ומזל שכך...בוא נגיד שיש לחבר'ה במגזר עוד כמה דברים ללמוד לגבי הקפה שהם מייבאים.לאט לאט הם לומדים ומבינים דברים חדשים על הקפה ולדעתי בסופו של דבר הם יתחילו להביא גם קפה איכותי ולא רק קפה זול...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

הקולומביה סופרימו בירכא נראה בול כמו שיש בתמונות שלכם באתר - אותו שק.
למה לייבא קולומביה שהם מביאים טונות וברמה טובה?
למה לייבא קולומביה שהם מביאים טונות וברמה טובה?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
זה מאוד מעניין אותי. מה יש באמת לדעת לגבי קפה כשמייבאים אותו?Elados-DAdA כתב:יש זנים כמו רובוסטה לדוגמא שכלכלית לא משתלם לייבא מחו"ל ועדיף לקנות בארץ ולכן קונים מהמגזר...את שאר הזנים אנו מייבאים בעצמנו ומזל שכך...בוא נגיד שיש לחבר'ה במגזר עוד כמה דברים ללמוד לגבי הקפה שהם מייבאים.לאט לאט הם לומדים ומבינים דברים חדשים על הקפה ולדעתי בסופו של דבר הם יתחילו להביא גם קפה איכותי ולא רק קפה זול......
זה לא פשוט עניין של דירוג הקפה והמחיר שאתה מוכן לשלם? הרי יש מבחנים סטנדרטיים, לא?
אתה לא רואה את הקפה מראש... אולי זה עניין של הספק עצמו?
איך זה עובד, בכלל, יבוא קפה? אתה יוצר קשר עם ספק גדול מחו"ל וקונה דרכו או שאתה רוכש ישירות בבורסה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- Elados-DAdA
-
- עוסק בתחום קפה

התמונות שלנו באתר מאוד ישנות אז הן לא ממש רלוונטיות...
את האמת ניסינו את הסופרימו מירכא כמה פעמים לתערובת של ארומה והתאכזבנו.הבעיה היא שהם לא אחידים,שק אחד יכול להיות סביר,תפתח את השק הבא והוא יכול להיות על הפנים עם הרבה פולים לבנים ופולים ישנים ושבורים.
אנחנו עובדים עם דילר מחו"ל.הוא דואג לנו להכל,הוא דואג להעמסה של הקפה לקונטיינר מהמטעים הכי טובים שתוך כדי הוא גם שולח תמונות של העמסה.היתרון בזה הוא שיש מי שדואג לך שתהיה לך את הסחורה הכי טובה,שיעמיסו לך לקונטיינר סידמו גרייד 1 כמו שהזמנת ולא גרייד 4,בקיצור הוא דואג להכל...
שיטה נוספת לייבא קפה היא ממטעי הגידול עצמם אבל הבעיה היא שאם אין לך בנאדם שלך שם שמפקח על ההעמסה יכולים לשלוח לך קפה אחר מהדוגמאות שבחרת ואתה מקבל את הסחורה מבלי לדעת מה באמת יש בפנים אז נדפקת.השיטה הזו יותר זולה ויש כאלה שבוחרים בה, בגלל זה גם הקפה שהם מקבלים הוא לא תמיד שיא האיכות.
צריך לדעת טוב טוב מה אתה הולך לקבל כי כל קונטיינר עולה המון המון כסף...
אני לא רוצה להשמיץ חס וחלילה אבל יש חבר'ה שמייבאים קפה בלי לראות אותו ולהריח אותו קודם.כדי לדעת אם הקפה טוב צריך לדחוף את כל הראש לתוך השק של הקפה ולהריח אותו טוב טוב,צריך להריח כדי לשים לב שאין עובש או ריח לוואי ולהריח אם הקפה טרי או ישן.לכל זן מכל מדינה יש ריח שונה,לגוואטמלה לדוגמא יש ריח של עשב פראי ואדמה,לצ'רי AB יש ריח של עלי תה ולברזיל סרדו יש ריח כמו של עוגיות חמאה.אי אפשר לקחת חופן ביד להריח ולדעת מה הריח האמיתי של הקפה.
אנחנו בסופו של דבר לא מתפשרים על איכות וגם אם זה עולה לנו יותר בגלל זה רוב התערובות המובחרות שלנו הם נטו קפה שאנו מייבאים מה שנקרא speciality coffee ,אם אני רוצה לחפש קפה בארץ זה רק כדי להוזיל את התערובת שלי והטעם יהיה בהתאם...יהיה הבדל משמעותי בטעם של התערובות שלי לדוגמא אם אני אחליף את הברזיל שאני מייבא לברזיל שנקנה בארץ...
את האמת ניסינו את הסופרימו מירכא כמה פעמים לתערובת של ארומה והתאכזבנו.הבעיה היא שהם לא אחידים,שק אחד יכול להיות סביר,תפתח את השק הבא והוא יכול להיות על הפנים עם הרבה פולים לבנים ופולים ישנים ושבורים.
אנחנו עובדים עם דילר מחו"ל.הוא דואג לנו להכל,הוא דואג להעמסה של הקפה לקונטיינר מהמטעים הכי טובים שתוך כדי הוא גם שולח תמונות של העמסה.היתרון בזה הוא שיש מי שדואג לך שתהיה לך את הסחורה הכי טובה,שיעמיסו לך לקונטיינר סידמו גרייד 1 כמו שהזמנת ולא גרייד 4,בקיצור הוא דואג להכל...
שיטה נוספת לייבא קפה היא ממטעי הגידול עצמם אבל הבעיה היא שאם אין לך בנאדם שלך שם שמפקח על ההעמסה יכולים לשלוח לך קפה אחר מהדוגמאות שבחרת ואתה מקבל את הסחורה מבלי לדעת מה באמת יש בפנים אז נדפקת.השיטה הזו יותר זולה ויש כאלה שבוחרים בה, בגלל זה גם הקפה שהם מקבלים הוא לא תמיד שיא האיכות.
צריך לדעת טוב טוב מה אתה הולך לקבל כי כל קונטיינר עולה המון המון כסף...
אני לא רוצה להשמיץ חס וחלילה אבל יש חבר'ה שמייבאים קפה בלי לראות אותו ולהריח אותו קודם.כדי לדעת אם הקפה טוב צריך לדחוף את כל הראש לתוך השק של הקפה ולהריח אותו טוב טוב,צריך להריח כדי לשים לב שאין עובש או ריח לוואי ולהריח אם הקפה טרי או ישן.לכל זן מכל מדינה יש ריח שונה,לגוואטמלה לדוגמא יש ריח של עשב פראי ואדמה,לצ'רי AB יש ריח של עלי תה ולברזיל סרדו יש ריח כמו של עוגיות חמאה.אי אפשר לקחת חופן ביד להריח ולדעת מה הריח האמיתי של הקפה.
אנחנו בסופו של דבר לא מתפשרים על איכות וגם אם זה עולה לנו יותר בגלל זה רוב התערובות המובחרות שלנו הם נטו קפה שאנו מייבאים מה שנקרא speciality coffee ,אם אני רוצה לחפש קפה בארץ זה רק כדי להוזיל את התערובת שלי והטעם יהיה בהתאם...יהיה הבדל משמעותי בטעם של התערובות שלי לדוגמא אם אני אחליף את הברזיל שאני מייבא לברזיל שנקנה בארץ...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
ממש מעניין
תודה על כל האינפורמציה.
כמה יש בשק? 60 קילו?
כמה מינימום להזמנה?
למשל, אני מת למונסונד מאלאבר *ערביקה*. קיבלתי פעם סמפל מחו"ל וזה היה קפה מדהים, מר מאוד אבל ערביקה. מאוד מיוחד.
כמה יש בשק? 60 קילו?
כמה מינימום להזמנה?
למשל, אני מת למונסונד מאלאבר *ערביקה*. קיבלתי פעם סמפל מחו"ל וזה היה קפה מדהים, מר מאוד אבל ערביקה. מאוד מיוחד.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אני מציע את עצמי לבדיקות קפה שלכם בברזיל - אפשר לוותר על אש"ל וכדאי שזה יהיה בזמן הקרנבל.
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
60 קג'... קפה מאוד יפה,יותר יפה ממה שיה פעם שעברה,והוא מגרייד הטוב FWAA
אני קליתי אתמול סינגל של בורונדי..טעימה ראשונה היום בלילה..
אני קליתי אתמול סינגל של בורונדי..טעימה ראשונה היום בלילה..
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 24/10/2011 23:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
בשק יש 60 ק'ג,אם תרכוש שק אין לי ספק שתוכל "להפטר" ממנו בקלות.
הייתי שם הבוקר ורכשתי גם בורונדי וגם אינדונזיה לא סומטרה מנדהלינג שאנחנו מכירים,הטיימור יפים יותר מהסומטרה הרגיל,אם כי לא הכי יפים שיש-כנראה שזה גם האינדונזי שרוני מוכר.
יש שם בחור נחמד בשם עלי,אם סכנין מנצחים הערב דברו איתו על זה הוא בטח יתן שרות עוד יותר טוב.
הגישה למקום עדיין מחורבנת לבאים מצומת יאסיף,כיוון שאין כניסה מהמקום הרגיל שנסענו משם בעבר,לכן צריך לעשות קצת סיבובים בכפר-מזכיר קצת את הכפרים בלבנון.
30 ש'ח לקילו-אין דבר כזה.
הייתי שם הבוקר ורכשתי גם בורונדי וגם אינדונזיה לא סומטרה מנדהלינג שאנחנו מכירים,הטיימור יפים יותר מהסומטרה הרגיל,אם כי לא הכי יפים שיש-כנראה שזה גם האינדונזי שרוני מוכר.
יש שם בחור נחמד בשם עלי,אם סכנין מנצחים הערב דברו איתו על זה הוא בטח יתן שרות עוד יותר טוב.
הגישה למקום עדיין מחורבנת לבאים מצומת יאסיף,כיוון שאין כניסה מהמקום הרגיל שנסענו משם בעבר,לכן צריך לעשות קצת סיבובים בכפר-מזכיר קצת את הכפרים בלבנון.
30 ש'ח לקילו-אין דבר כזה.
אווטצ'...זה 1800 שקל...gedkoz כתב:60 קג'... קפה מאוד יפה,יותר יפה ממה שיה פעם שעברה,והוא מגריד הטוב FWAA
אני קליתי אתמול סינגל של בורונדי..טעימה ראשונה היום בלילה.....
נראה לי שאם אסע אאסוף הזמנות ממי שירצה.
אודיע סופית בחמישי בערב
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)