שרשור תגובות: Galaxy Nexus ו-Ice Cream Sandwich

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #41 

לפחות הוא יכול לבחור אם כן או לא.

אתה באמת שואל מה עדיף ?
שי

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #42 

תראה, כל חברה מחליטה בשלב מסויים לוותר על עדכונים למכשירים ישנים, העבודה הנדרשת להתאמה והערך המוסף שיקבלו ממנה, לא מתאימים.
כפי שציינתי קודם, היום בו שידרגתי את ה-iPhone 3G שלי לגירסה 4, היה יום ארור, וגם אז קיבלתי גירסה מסורסת שקירטעה לי.
למזלי הצלחתי לשנמך לגירסה 3 (למרות שאין אפשרות שכזו אצל אפל, ברגע שעידכנת, אין דרך רשמית חזרה).

אני לא רואה שום סיבה להוציא עדכונים, אם מראש יודעים שתהיינה בעיות (אני בטוח שבדקו את הנושא לפני שהחליטו).
אני גם בטוח שיהיו כמה רומים לנקסוס1 שכן יהיו עם ICS.
בעוד חודש המכשיר הזה יהיה בן שנתיים, אני לא רואה שום סיבה לתקוע טכנולוגיה רק כדי לתת תאימות לאחור למכשיר "ישן" (במרכאות, כי שנתיים זה אמנם לא המון זמן, אבל במונחים של עולם הסלולר זה נצח).

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #43 

Shayosef כתב:לפחות הוא יכול לבחור אם כן או לא.

אתה באמת שואל מה עדיף ?
...
ד"א,
זה בערך הדבר היחיד שבו יש לו אפשרות בחירה... :wink:

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #44 

אני לא חושב שאפל החליטו להוציא את העדכון בזמנו למכשירי ה 3G בידיעה שהוא יקרטע, כנראה בעולם האמיתי זו היתה המציאות, אבל החברה עשתה כל מה שיכלה על מנת לשחרר גרסה מתקדמת עד כמה שאפשר למכשיר שבו החומרה לא היתה חזקה מספיק.

שמכרתי את האייפון 4 בהמתנה ל 4S חזרתי להשתמש ב 3GS, עדכנתי אותו ל iOS5 ואני רוצה לומר שבחיים המכשיר לא עבד כל כך טוב. אז יכול להיות שהפעם ההיא שאפל לא הצליחה ואתה זוכר לה את זה עד היום היתה מקרה חריג, גם להם מותר לפספס, קורה לכולם.

בכל אופן, אני לא חושב שבאמת יש כאן קייס נגד אפל בנושא הספציפי הזה, בייחוד מחובבי אנדרואיד (לא משתמש במילה fan boy אריה..) שהם ללא מכשירי פיתוח של גוגל מחכים לפעמים בעלטה מוחלטת עד שיש עדכון למכשירים שלהם ובלוחות זמנים רנדומלים.

תהיו כנים ותודו שבנושא הזה גוגל עדיין מפוזרת ואין לה אסטרטגיה מוצלחת, כיום לקוחות שיקנו כל מכשיר אחר שאינו מכשיר פיתוח עדיין לא יודעים מתי העדכון האחרון של מערכת ההפעלה שלהם יגיע (אם בכלל).
שי

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #45 

AviBiton כתב:
Shayosef כתב:לפחות הוא יכול לבחור אם כן או לא.

אתה באמת שואל מה עדיף ?
...
ד"א,
זה בערך הדבר היחיד שבו יש לו אפשרות בחירה... :wink:
...
חשבתי שאנחנו מתדיינים על זה לא ?

:)
שי

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #46 

:lol:
כן, מתדיינים על זה, זו היתה סתם עקיצה :wink:

כולם יכולים לפספס, גם אפל וגם גוגל, זה בסדר (מעצבן, אבל בסדר).
אתה צודק בקשר ל"פיזור" של גוגל, אבל רק נקודה אחת בקשר לאפל, גם צרכני ה-iOS לא ממש יודעים מתי יש עדכונים, אין איזה לוח זמנים שעובדים לפיו.
מה שכן, כאשר יוצא עידכון באפל, יודעים כבר מי יקבל ומתי ולא צריך לחכות.
זה אחד הדברים הנלווים לכך שחברה מתעסקת בתוכנה ללא חומרה, לעומת חברה שאחראית על כל האספקטים (חומרה, תוכנה, שיווק) של המכשירים שלה.
השליטה של אפל במוצריה היא אבסולוטית.
גוגל לעומת זאת יכולה לשלוט רק בשלושת מכשיריה ואולי ללחוץ קצת על היצרניות האחרות לגבי המכשירים האחרים, לא יותר.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #47 

IamEzio,
ראשית- אתה ממש לא לקוח פוטנציאלי אז בבקשה לא לבלבל במוח ולהציג אותך ככזה

שנית-בפעם האחרונה שבדקתי אז 24 חודש הוא זמן ארוך יותר מ 18 חודש ולכן לא הבנתי איפה גוגל הפרה פה תנאי של עצמה

שלישית-האם אפשר לשאול, האם אתה מפתח או קשור לתחום הפיתוח בעיסוקך? בכזאת קלילות אתה מתאר את אי הקושי של גוגל לתמוך ב 200 מכשירים שונים בעולם האנדרואיד. זה כמעט נשמע ממך שכאילו יש סה"כ 4 מכשירים שלהם יש 200 ורסיות שונות של רכיבי חומרה זהים ולכן הקושי לתמוך בהם הוא אפסי. אין לי אנרגיה לכתוב הודעה של 200 שורות שתסביר עד כמה התאור שלך רחוק מהמציאות

רביעית-אני אחזור שוב וארשום שהנקסוס 1 לא עומד בדרישות הסף של ה ICS כנראה בגלל מגבלה של זיכרון פנימי להכיל את כל ה ICS

השורה התחתונה היא שגוגל (כמו מיקרוסופט) תמיד נמצאים בדילמה של עד כמה לשמר תמיכה לאחור של OS חדש על מכשיר ישן וזה על חשבון ההתקדמות והתפתחות המערכת. הם החליטו ששנה וחצי הוא הזמן המקסימלי. מקובל ואפשר להתווכח האם הזמן הזה הוא ארוך או קצר מידי אבל הייתי שמח לעשות את זה עם מישהו שמסוגל להקשיב למרות האהבה שיש לו לחברה המתחרה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #48 

Shayosef כתב: תהיו כנים ותודו שבנושא הזה גוגל עדיין מפוזרת ואין לה אסטרטגיה מוצלחת, כיום לקוחות שיקנו כל מכשיר אחר שאינו מכשיר פיתוח עדיין לא יודעים מתי העדכון האחרון של מערכת ההפעלה שלהם יגיע (אם בכלל).
...
מודה ומתוודה שזאת בעייה באנדרואיד. הבעייה היא שגוגל הם לא באמת הבעלים של האנדרואיד ולכן אין לחברה כמעט say בכל הנוגע לרצונות ולגחמות של חברות\יצרניות אחרות. מצד אחד זה אחד היתרונות הגדולים ביותר של האנדרואיד, הפתיחות והחופשיות שמביאים לנו מוצרים כמו האמזון פייר או מגוון של יותר מ 200 מכשירים מבוססי אנדרואיד...אבל מצד שני זה אומר שגוגל לא יכולה ממש להכריח את שאר החברות להוציא גירסה מהר ללקוחות שלה, או לבנות ממשק סטנדרטי למשתמש....המגבלה הזאת משאירה את הלקוח כ-זה, שאחראי על כך, שהיצרניות יוציאו גרסאות אנדרואיד חדשות מהר למכשרים שלהם.....לדוגמא, חברה אחת שלמדה את הלקח ושינתה מדיניות הייתה סמסונג, שהיום נחשבת לאחת החברות הראשונות לתת גירסאות חדשות למכשירים שלהם

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #49 

osherov כתב:IamEzio,
ראשית- אתה ממש לא לקוח פוטנציאלי אז בבקשה לא לבלבל במוח ולהציג אותך ככזה

שנית-בפעם האחרונה שבדקתי אז 24 חודש הוא זמן ארוך יותר מ 18 חודש ולכן לא הבנתי איפה גוגל הפרה פה תנאי של עצמה

שלישית-האם אפשר לשאול, האם אתה מפתח או קשור לתחום הפיתוח בעיסוקך? בכזאת קלילות אתה מתאר את אי הקושי של גוגל לתמוך ב 200 מכשירים שונים בעולם האנדרואיד. זה כמעט נשמע ממך שכאילו יש סה"כ 4 מכשירים שלהם יש 200 ורסיות שונות של רכיבי חומרה זהים ולכן הקושי לתמוך בהם הוא אפסי. אין לי אנרגיה לכתוב הודעה של 200 שורות שתסביר עד כמה התאור שלך רחוק מהמציאות

רביעית-אני אחזור שוב וארשום שהנקסוס 1 לא עומד בדרישות הסף של ה ICS כנראה בגלל מגבלה של זיכרון פנימי להכיל את כל ה ICS

השורה התחתונה היא שגוגל (כמו מיקרוסופט) תמיד נמצאים בדילמה של עד כמה לשמר תמיכה לאחור של OS חדש על מכשיר ישן וזה על חשבון ההתקדמות והתפתחות המערכת. הם החליטו ששנה וחצי הוא הזמן המקסימלי. מקובל ואפשר להתווכח האם הזמן הזה הוא ארוך או קצר מידי אבל הייתי שמח לעשות את זה עם מישהו שמסוגל להקשיב למרות האהבה שיש לו לחברה המתחרה
...
למה אני לא לקוח פוטנציאלי ?

אם מחר אני יראה מכשיר שמריץ ICS ,ויחליט שזאת ה-מערכת הפעלה בשבילי ,למה שאני לא ימכור את האייפון 4 שלי ביד2 ויקנה Sensetion חדש לדוג' במחיר דומה שיקבל את CM9 ויריץ את ICS .. ?

חוץ מזה ,בקשר ל"200" מכשירים ,שוב - זה לא בעיה של גוגל ,המפתחים הם אלו שאחראים להתאים את התוכנות שלהם ל200 מכשירים ,עם זה High End ,MID Range או הLow Range .

ושוב ,למה גוגל כן אומרים שצריך לתמוך במכשירים בני שנה וחצי עם מפרט זהה אבל לא במכשיר בן שנתיים עם רק שההבדל ביניהם הוא גודל זיכרון הROM.
זה המכשיר של גוגל ,והם בטוח יכולים למחוק כמה שטויות מהתוכנה כדי שיהיה מקום ..

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #50 

אתה כנראה לא מכיר מספיק את המשמעות של לייצר מערכת הפעלה שתתמוך במגוון אין סופי של מכשירים, לעומת מערכת הפעלה שתתמוך ב 6-7 מכשירים שכולם עוד מיוצרים בתוך הבית ושתכלס, כל המכשירים האלה שייכים לאחת משתי קבוצות (מכשיר טאבלט וכל השאר). המטרה המרכזית של גוגל היא שהאנדרואיד כן יוכל לרוץ על כל כך הרבה מכשירים שונים וכדי להשיג את המטרה הזאת, גוגל צריכה להוסיף מאות ואלפי פונקציות (מרמת ממשק המשתמש שיושב "מעל" האנדרואיד עד רמת החומרה למטה). זה עבודה סזיפית מאוד שדורשת אין סוף התאמות ומגבלות שאגב, אחד התוצרים הנלווים של התמיכה הזאת היא בעיית הפרגמנטציה.

אני מניח שאתה לא מפתח, אבל בכל זאת קח דוגמא מה-SDK שם גוגל מתארת את התמיכה האין סופית כמעט במגוון מסכים ורזולוציות שונות למכשירי אנדרואיד. אני מניח שזה דוגמא מספקת על מנת להבין עד כמה קשה לתמוך בכל כך הרבה מכשירים שונים: http://developer.android.com/guide/prac ... pport.html

סתאם לדוגמא, גוגל בקלות הייתה יכולה לא לתמוך במכשירים עם רזולוציית נמוכות באנדרואיד או לא לתמוך במכשירים בעלי מעבד חלש עם זיכרון RAM נמוך או במכשירים שאין להם GPS ואז גם החיים שלה היו הרבה יותר קלים. רק מה, במצב כזה לא היינו יכולים לקבל נניח את המכשיר הבא:
תמונה
http://www.htmobile.co.il/article02754. ... 4%F0%FA%E9

אני חוזר למה שרשמתי מקודם. גוגל תמיד נמצאת בדילמה גדולה לגבי הצורך להוסיף יכולות חדשות לאנדרואיד (כגון מערכת הפעלה אחת שתתמוך גם במכשירי סמארטפון וגם מכשירי טאבלט) לעומת הצורך להוסיף את התמיכה גם במכשירים ישנים. זה קו מאוד עדיין, שכרגע עושה רושם, שהבחירה של גוגל היא לתמוך במכשירים למשך 18 חודשים (זה כמובן לא אומר שהמכשיר נזרק לפח אחרי התקופה הזאת, אלא שהוא לא יקבל באפון רשמי תמיכה ב OS החדש). אפשר להתדיין האם זה מעט או הרבה מידי אבל זאת החלטה לגיטימית בעיני

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #51 

IamEzio רשם:
ושוב ,למה גוגל כן אומרים שצריך לתמוך במכשירים בני שנה וחצי עם מפרט זהה אבל לא במכשיר בן שנתיים עם רק שההבדל ביניהם הוא גודל זיכרון הROM. זה המכשיר של גוגל ,והם בטוח יכולים למחוק כמה שטויות מהתוכנה כדי שיהיה מקום ..
...
לגבי הפשטות להתגמש ולדחוף בכל זאת, את כל ה ICS לתוך הזיכרון הפנימי המאוד מצומצם שיש בנקסוס 1. אז אני חוזר ואומר שזה ממש לא נושא פשוט ויתרה מכך זה ממש לא פעולה שיכולה להעשות בעזרת עידכון OTA מהאוויר. כנראה שיש צורך לשנות את גודל המחיצות (וגם אז העסק הזה מאוד בעייתי)

הסבר קצר:
בנקסוס 1 יש סה"כ 512 מגה לזיכרון הפלאש (מה שאנשים קוראים לו ROM). זיכרון הפלאש מחולק למספר מחיצות כאשר הקרנל של לינוקס יושב במחיצה שנקראת Boot (יש עוד כמה רכיבים שיושבים שם) ומחיצת System,ששם יושב כל האנדרואיד OS (למעט הקרנל). זה משאיר בנקסוס 1 באזור ה 200 מגה מקום פנוי להתקנת אפליקציות (רובם מותקנות על מחיצה נוספת שנקראת data). על פי הפרסום של גוגל, במערכת ההפעלה ICS יש כמעט כפול שורות קוד מאשר בגירסת האנדרואיד הקודמת, ה-Gingerbread. למרות ששורות קוד לא משקפות יחס ישר לגודל האימג' שדרוש למערכת ההפעלה החדשה, עדיין די קל להסיק, שה ICS יתפוס מאות מגה יותר מקום מאשר הגירסה הקודמת של האנדרואיד, וכמו שאפשר להבין, הנקסוס 1 לא יכול "לעמוד בזה" כי אין לו מספיק זיכרון פלאש. אגב, הדייזר המקורי בעייתי עוד יותר מכיוון ששם, יש אומנם אותו גודל פלאש, אבל בגלל ממשק הסנס של HTC, לדיזייר יש פחות מקום להתקנת אפליקציות ולכן, מי שזוכר, בהתחלה HTC פירסמו שהדייזר אפילו לא יקבל תמיכה רשמית לגירסת ה Gingerbread (דבר שהשתנה בסופו של דבר בגלל לחץ "הקהל").

drorar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #52 

ההרגשה שלי היא שגוגל יציעו שדרוג מנקסוס וואן בארה"ב, ואז כל הויכוח הזה יהיה דיי עקר.

Kobikob
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #53 

הסרטון אומנם ברוסית,אבל בהחלט שווה צפייה.
חלק מהדברים שהוא מזכיר בסרטון,הספיקר חלש(באופן מפתיע) ,הרזולוציה טובה,המסך מרגיש פחות קעור מהNS.
We need something to hold on to

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #54 

אם הבנתי נכון (מארבע המילים שאני עוד מבין ברוסית...) שלוש הנקודות המתכתיות בצד הן בעצם קונקטורים לעגינה?

Kobikob
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #55 

חח איזה מילים בדיוק אתה זוכר? :D
ובקשר לנקודות,זה בדיוק מה שהוא אמר.תחנת עגינה.
אבל לא עדיף היה למקם את הנקודות חיבור בצד שמאל,כדי שהמכשיר ישכב שמאלה ולא ימינה? כמו בAtrix

AviBiton פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #56 

Kobikob כתב:חח איזה מילים בדיוק אתה זוכר? :D
ובקשר לנקודות,זה בדיוק מה שהוא אמר.תחנת עגינה.
אבל לא עדיף היה למקם את הנקודות חיבור בצד שמאל,כדי שהמכשיר ישכב שמאלה ולא ימינה? כמו בAtrix
...
אתה לא רוצה לדעת איזה מילים ברוסית אני מכיר :D

למה זה משנה באיזה צד המכשיר שוכב?

Kobikob
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #57 

סליחה,אני אנסח את השאלה מחדש.
איזה קללות אתה מכיר ברוסית? :wink:
לגבי החיבור,כנראה התרגלתי לראות את המוטורולה שוכב על צד שמאל.
עכשיו שאני חושב על זה,גם HTC Rhyme נשכב על צד שמאל.
ההסבר היחיד שאני מוצא לזה,הוא הסיבוב של המסך.אולי הוא לא מסוגל להסתובב לכיוון השני(?)

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #58 

קיבלתי מייל מclove והודיעו שהמכשירים יגיעו עליהם רק ב23 לחודש ולא ב17 כמו שצופה בהתחלה...עוד שבוע לחכות :roll:

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #59 

תקלה ראשונה משמעותית במכשיר: הווליום עולה ויורד על דעת עצמו. הבעיה שוחזרה ב 60% מהמכשירים

סרט שמדגים את הבעיה:

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #60 

קראתי על זה ב XDA לפני שבוע או משהו כזה,
בכל מקרה ביטלתי את ההזמנה שלי עד שנראה מה יעשו עם זה....

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”