תרמומטר לראש E-61
- gedkoz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
במכונה שלך גם בלחץ נמוך תוכל להקציף ל2 כוסות בקלות רבה... עם קצת תירגול...
- עמרי
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 325
טוב אז ככה
אחרי שימוש של כמה ימים הבנתי שעד היום כנראה חלטתי את הקפה בטמפרטורה של 95-98 בממוצע
מה שגורם לקפה להישרף.
כאשר הגדרתי לעצמי טווח רצוי של 91-93 מעלות ראיתי שאני צריך לבצע קולינג פלאש ארוך ממצב מנוחה של 100 מעלות בממוצע ולהוריד את הטמפרטורה בראש ל 88
המתנה קצרה (טחינה וטימפור)
זרימה קצרה של 3 שניות - וחליטה
עכשיו צריך לחשוב על לחץ נמוך יותר בדוד בשביל לקצר את ה קולינג פלאש
אני אשתדל להעלות סרטון בהקדם
אחרי שימוש של כמה ימים הבנתי שעד היום כנראה חלטתי את הקפה בטמפרטורה של 95-98 בממוצע
מה שגורם לקפה להישרף.
כאשר הגדרתי לעצמי טווח רצוי של 91-93 מעלות ראיתי שאני צריך לבצע קולינג פלאש ארוך ממצב מנוחה של 100 מעלות בממוצע ולהוריד את הטמפרטורה בראש ל 88
המתנה קצרה (טחינה וטימפור)
זרימה קצרה של 3 שניות - וחליטה
עכשיו צריך לחשוב על לחץ נמוך יותר בדוד בשביל לקצר את ה קולינג פלאש
אני אשתדל להעלות סרטון בהקדם
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
1-1.1 באר זה מספיק ...
- avshalog
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 448
טוב חברה, באדיבות ידי האומן של זילבר, הצטרפתי גם אני היום למועדון הטרמומטר!
גם אני כמו עומרי הגעתי למסקנה שעד היום נהניתי מקפה שרוף ואני חייב להגיד לכם, תנסו מידי פעם! כבר חודשיים אני שותה כזה וזה לא כ"כ נורא
ועכשיו באמת: כשהמכונה עומדת וחמה הטמפרטורה בטרמומטר עומדת על 101C. קולינג פלאש של כמעט דקה (ממלא קערה שלמה של מים) מוריד אותו לאזור 93-94, נשמע לי לא סביר...
עלו לי כמה שאלות:
1. אם היום הלחץ שלי עולה בין 1.1 ל-1.3 (תלוי בכניסת הגוף חימום לעבודה) האם לרדת מעט או לשמור על הערכים האלו - כי לפחות בהקצפה אני לא מרגיש שיש לי כח הקצפה מטורף?
2. עד כמה התגובה של הטרמומטר טובה? שמתי לב שתמיד יש עוד שינוי משמעותי אחרי שאני מפסיק\מתחיל את הקולינג פלאש (בהתחלה הטמפרטורה לפעמים עולה עוד קצת ובסיום היא עוד יורדת)?
3. כמה פער יש בין מה שהטרמומטר מודד בתוך הראש לבין מה שבא במגע עם הקפה - תיאורטית, בראש טרמוסיפוני לא אמור להיות פער משמעותי, אכן כך הדבר?
גם אני כמו עומרי הגעתי למסקנה שעד היום נהניתי מקפה שרוף ואני חייב להגיד לכם, תנסו מידי פעם! כבר חודשיים אני שותה כזה וזה לא כ"כ נורא
ועכשיו באמת: כשהמכונה עומדת וחמה הטמפרטורה בטרמומטר עומדת על 101C. קולינג פלאש של כמעט דקה (ממלא קערה שלמה של מים) מוריד אותו לאזור 93-94, נשמע לי לא סביר...
עלו לי כמה שאלות:
1. אם היום הלחץ שלי עולה בין 1.1 ל-1.3 (תלוי בכניסת הגוף חימום לעבודה) האם לרדת מעט או לשמור על הערכים האלו - כי לפחות בהקצפה אני לא מרגיש שיש לי כח הקצפה מטורף?
2. עד כמה התגובה של הטרמומטר טובה? שמתי לב שתמיד יש עוד שינוי משמעותי אחרי שאני מפסיק\מתחיל את הקולינג פלאש (בהתחלה הטמפרטורה לפעמים עולה עוד קצת ובסיום היא עוד יורדת)?
3. כמה פער יש בין מה שהטרמומטר מודד בתוך הראש לבין מה שבא במגע עם הקפה - תיאורטית, בראש טרמוסיפוני לא אמור להיות פער משמעותי, אכן כך הדבר?
- shtud
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1591
הטרמומטרים הזולים בדרך כלל יש להם איזה 2/3 מעלות +- פיספוס בחום של 100 מעלות, המהירות תגובה של הPROBE תלויה בשלשה דברים, עובי המתכת, כמות האויר בתוך הPROBE ואם יש תחלופת אוויר בתוכו(זה ממש ממש משפיעה).avshalog כתב:טוב חברה, באדיבות ידי האומן של זילבר, הצטרפתי גם אני היום למועדון הטרמומטר!
גם אני כמו עומרי הגעתי למסקנה שעד היום נהניתי מקפה שרוף ואני חייב להגיד לכם, תנסו מידי פעם! כבר חודשיים אני שותה כזה וזה לא כ"כ נורא![]()
עלו לי כמה שאלות:
3. כמה פער יש בין מה שהטרמומטר מודד בתוך הראש לבין מה שבא במגע עם הקפה - תיאורטית, בראש טרמוסיפוני לא אמור להיות פער משמעותי, אכן כך הדבר?...
בקשר ללחץ הייתי פשוט מנסה, זה לא מסובך (בטח לא בשבילך, הרי כבר הפכת את המכונה שלך ל R2D2 )
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
- dorso
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 389
אצלי יש את אותה התופעה ולא עזר לי גם כשהורדתי את הלחץ בדוד למינימום עדיין הייתי צריך לקרר כדקה.
כנראה שזה קשור למבנה הדוד והצנרת.
אולי תמצא פתרון יצירתי אני בסוף שמתי PID ורק כך אני מצליח לשלוט על הטמפרטורה
http://www.htcafe.co.il/vt150257.pid-to-hx
כנראה שזה קשור למבנה הדוד והצנרת.
אולי תמצא פתרון יצירתי אני בסוף שמתי PID ורק כך אני מצליח לשלוט על הטמפרטורה
http://www.htcafe.co.il/vt150257.pid-to-hx
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

תוריד את הלחץ לסביבות 1 באר זה בטוח יקצר את הקולינג פלאש.
קולינג פלאש של דקה מוגזם, אתה אמור לראות עליה בטמפרטורה ממים רותחים שמגיעים לראש ומחממים אותו אבל מדובר על כמות המים שיש במחליף וזהו כלומר גג כוס מים.
אחרי זה כשהראש חם יותר מהמים הטריים במחליף (בזמן ההמתנה אחרי הקולינפג פלאש) הזרימה התרמוסיפונית צריכה לגרום לטמפרטורה לרדת.
כמה זמן לחכות ? משתנה ממכונה למכונה ובגלל זה המדחום דווקא שימושי.
אני למשל מבצע קולינג פלאש של 15 שניות (בערך 200-250 מל) וממתין כחצי דקה עד החליטה ולא מקבל שום טעם שרוף.
בנוסף אני עובד עם טמפרטורה יחסית נמוכה בדוד שמקבילה ל 0.8-0.9 באר אבל זה כמובן אינדיבידואלי למכונה שאצלי ואין לי בעיה של כוח הקצפה.
תוריד את הלחץ ל 1 באר ותעשה כל מיני נסיונות עם הקולינג פלאש וזמן ההמתנה אחריו ונסה למצוא פרופיל שמאים למכונה שלך.
בהצלחה.
קולינג פלאש של דקה מוגזם, אתה אמור לראות עליה בטמפרטורה ממים רותחים שמגיעים לראש ומחממים אותו אבל מדובר על כמות המים שיש במחליף וזהו כלומר גג כוס מים.
אחרי זה כשהראש חם יותר מהמים הטריים במחליף (בזמן ההמתנה אחרי הקולינפג פלאש) הזרימה התרמוסיפונית צריכה לגרום לטמפרטורה לרדת.
כמה זמן לחכות ? משתנה ממכונה למכונה ובגלל זה המדחום דווקא שימושי.
אני למשל מבצע קולינג פלאש של 15 שניות (בערך 200-250 מל) וממתין כחצי דקה עד החליטה ולא מקבל שום טעם שרוף.
בנוסף אני עובד עם טמפרטורה יחסית נמוכה בדוד שמקבילה ל 0.8-0.9 באר אבל זה כמובן אינדיבידואלי למכונה שאצלי ואין לי בעיה של כוח הקצפה.
תוריד את הלחץ ל 1 באר ותעשה כל מיני נסיונות עם הקולינג פלאש וזמן ההמתנה אחריו ונסה למצוא פרופיל שמאים למכונה שלך.
בהצלחה.
- dorso
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 389
כפיר עד שלא מודדים לא יודעים.
תנסה גם אתה לשים טרמומטר תחת זרם המים ( זה מה שאני עושה ) ותראה כמה זמן לוקח לך לרדת ל90 מעלות.
שיטת המים "הרוקדים" ממש לא מדוייקת .
תנסה גם אתה לשים טרמומטר תחת זרם המים ( זה מה שאני עושה ) ותראה כמה זמן לוקח לך לרדת ל90 מעלות.
שיטת המים "הרוקדים" ממש לא מדוייקת .
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

כמובן שאין דיוק וזה משתנה ממכונה למכונה אבל אפשר לזהות לפי הטעם וצבע הקרמה אם הקפה שרוף או לא.
דיוק במעלות אפשרי רק עם pid אך לדעתי אם תפתח פרופיל שמתאים לך בטעם אחרי מספר נסיונות עם קולינג פלאש והמתנה לפרקי זמן שונים אז זה מספיק.
דיוק במעלות אפשרי רק עם pid אך לדעתי אם תפתח פרופיל שמתאים לך בטעם אחרי מספר נסיונות עם קולינג פלאש והמתנה לפרקי זמן שונים אז זה מספיק.
- כפיר_ש
-
- חבר מביא חבר

טוב עשיתי מדידה אבל עם מדחום אנלוגי ואני רואה שהוא הגיע קרוב ל 90 אחרי כמה שניות ואחר כך התייצב על 83-82 וסביר להניח שזה לא הכי מדויק.
לקח כעשר שניות להגיע ל 85 ואחרי עוד כמה שניות ובאופן יציב למשך עוד עשר שניות לפחות המד חום הראה 82-83.
כמובן שהמדחום בטוח מזייף קצת ויש מצב שהמים שנוגעים בו בזליגה טיפה מתקררים וגם שטח המגע איתם לא מכסה את כל המדחום.
אני זוכר שפעם עשיתי בדיקה דומה עם דיגיטלי של טיילור (לפני שנה בערך) והמדחום הראה בסביבות 87 לאחר עשר שניות קולינג פלאש - שוב ממדידה רעועה כמו זו תחת מים זורמים ולא ממדחום שמותקן בראש וטבול כמו שצריך במים.
לקח כעשר שניות להגיע ל 85 ואחרי עוד כמה שניות ובאופן יציב למשך עוד עשר שניות לפחות המד חום הראה 82-83.
כמובן שהמדחום בטוח מזייף קצת ויש מצב שהמים שנוגעים בו בזליגה טיפה מתקררים וגם שטח המגע איתם לא מכסה את כל המדחום.
אני זוכר שפעם עשיתי בדיקה דומה עם דיגיטלי של טיילור (לפני שנה בערך) והמדחום הראה בסביבות 87 לאחר עשר שניות קולינג פלאש - שוב ממדידה רעועה כמו זו תחת מים זורמים ולא ממדחום שמותקן בראש וטבול כמו שצריך במים.
- nimitzg
-
- כתב קפה

- תגובות: 2060
בהמשך לפוסט המקורי של amir.
התקנתי טרמומטר בראש ה e61 של המכונה שלי.
מדובר שבדירוג רציני ביותר בתמורה למחיר זעום.
עד היום ביצעתי קולי ג׳ פלאש לפי השיטה המסורתית.
אומנם זה היה קרוב אבל היכולת לנטר באופן קבוע את טמפרטורת המים בדרך לחליטה
מאפשרת שליטה טובה יותר בהכנת המשקה.
התקנה של טרמומטר מסירה עוד נעלם בדרך להכנת האספרסו המושלם.
התקנתי טרמומטר בראש ה e61 של המכונה שלי.
מדובר שבדירוג רציני ביותר בתמורה למחיר זעום.
עד היום ביצעתי קולי ג׳ פלאש לפי השיטה המסורתית.
אומנם זה היה קרוב אבל היכולת לנטר באופן קבוע את טמפרטורת המים בדרך לחליטה
מאפשרת שליטה טובה יותר בהכנת המשקה.
התקנה של טרמומטר מסירה עוד נעלם בדרך להכנת האספרסו המושלם.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)