PIONEER עושים צחוק?? (1025)
אז איך רשום בכל האתרים בכל החנויות
שיש שם כיול ברמה גבוהה הכיול האוטומטי והכיול ברמה כמו שאיש מקצועי ביותר מכוון ככה רשום
עכשיו אני מתלבט אם לרכוש אותו את האמת אני לא יודע למרות שרשום שהכיול ברמה גבוהה ממש כמו איש מקצוע
שיש שם כיול ברמה גבוהה הכיול האוטומטי והכיול ברמה כמו שאיש מקצועי ביותר מכוון ככה רשום
עכשיו אני מתלבט אם לרכוש אותו את האמת אני לא יודע למרות שרשום שהכיול ברמה גבוהה ממש כמו איש מקצוע
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
אז רשום .men כתב:אז איך רשום בכל האתרים בכל החנויות
עכשיו אני מתלבט אם לרכוש אותו את האמת אני לא יודע למרות שרשום שהכיול ברמה גבוהה ממש כמו איש מקצוע...
אתה קונה לפי מה שרשום או לפי התוצאות בשטח?
-
Onlyktm
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 378
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
עברתי על הספר - אין אופציה לPLUS SUB,
האופציה היחידה להפעיל את הסאב במצב STEREO זה להגדיר את הרמקולים כקטנים.
היום נביא את האונקיו נראה מה המצב שם.
אגב ובאותו נושא -
שאני מדליק את הטלויזיה - המגבר נדלק לבד - ועובר למצב TV/SAT, איך נקרא הפיצ'ר הזה? האם כל המגברים עושים את זה?
האופציה היחידה להפעיל את הסאב במצב STEREO זה להגדיר את הרמקולים כקטנים.
היום נביא את האונקיו נראה מה המצב שם.
אגב ובאותו נושא -
שאני מדליק את הטלויזיה - המגבר נדלק לבד - ועובר למצב TV/SAT, איך נקרא הפיצ'ר הזה? האם כל המגברים עושים את זה?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
תראה, סאב משמש לשני דברים עיקריים:
1. השמעת כל האפקטים שקודדו בנפרד משאר הפסקול ספציפית אליו - זה נקרא ערוץ LFE (או Low Frequency Effects) וזה מיוצג ע"י ה-"0.1" כשמדברים על 5.1, 7.1 וכו'...
2. טיפול בכל הסאונד בעל תדר נמוך מ-80-120 הרץ (תלוי ברסיבר ושאר הרמקולים. האנשים הטובים ב-THX חושבים ש-80 הרת זה הגבול העליון לסאב, אבל במערכות סאטליטים רבות הנתון הזה "נמתח" כלפי מעלה לכיוון ה-120 הרץ , ולפעמים למרבה הצער גם מעבר לכך...)
למטרה זו הוגדר נושא ה-LARGE וה-SMALL. ניסוחים מטופשים להחריד לפונקציה די פשוטה - אם הרמקולים שלך מטפלים בכל טווח התדרים בין 20 הרץ ל-20,000 הרץ, אז ניתן להגדיר אותם גדולים. אחרת, בהינתן שיש לך סאב טוב, וכמעט בכל סיטואציה שניתן לחשוב עליה (בטח ובטח אם הקדמיים שלך לא יורדים מתחת ל-40 הרץ), עדיף להגדיר אותם כקטנים, כלומר לתת לסאב לטפל בתדרים הנמוכים ולא "להטריד" את הקדמיים בצלילים הללו..!
אם אתה לא שומע מוזיקה בסטריאו בכלל, או שאין לך רמקולים שמסוגלים לטפל במלוא טווח התדרים (מה שנקרא לפעמים Full Range), תגדיר את הקדמיים בתור SMALL. כל מה שזה אומר מבחינת הרסיבר זה שהוא מנתב תדרים נמוכים ממה שאתה קובע (נגיד 80 הרץ במקרה של הקדמיים) ישירות לסאב... הנה מה שהאנשים הטובים ב-Audyssey חושבים על כל העסק הזה: http://www.audyssey.com/blog/2009/05/small-vs-large/
נ.ב. הפיצ'ר של הדלקת הרסיבר עם ה-TV כנראה קשור ל-HDMI והשם הגנרי שלו זה CEC - כל מגבר עם HDMI אמור להיות מסוגל לעשות את זה, אבל זה תלוי גם ב-TV ובכבל, וכן בהגדרות הן ברסיבר והן ב-TV...
1. השמעת כל האפקטים שקודדו בנפרד משאר הפסקול ספציפית אליו - זה נקרא ערוץ LFE (או Low Frequency Effects) וזה מיוצג ע"י ה-"0.1" כשמדברים על 5.1, 7.1 וכו'...
2. טיפול בכל הסאונד בעל תדר נמוך מ-80-120 הרץ (תלוי ברסיבר ושאר הרמקולים. האנשים הטובים ב-THX חושבים ש-80 הרת זה הגבול העליון לסאב, אבל במערכות סאטליטים רבות הנתון הזה "נמתח" כלפי מעלה לכיוון ה-120 הרץ , ולפעמים למרבה הצער גם מעבר לכך...)
למטרה זו הוגדר נושא ה-LARGE וה-SMALL. ניסוחים מטופשים להחריד לפונקציה די פשוטה - אם הרמקולים שלך מטפלים בכל טווח התדרים בין 20 הרץ ל-20,000 הרץ, אז ניתן להגדיר אותם גדולים. אחרת, בהינתן שיש לך סאב טוב, וכמעט בכל סיטואציה שניתן לחשוב עליה (בטח ובטח אם הקדמיים שלך לא יורדים מתחת ל-40 הרץ), עדיף להגדיר אותם כקטנים, כלומר לתת לסאב לטפל בתדרים הנמוכים ולא "להטריד" את הקדמיים בצלילים הללו..!
אם אתה לא שומע מוזיקה בסטריאו בכלל, או שאין לך רמקולים שמסוגלים לטפל במלוא טווח התדרים (מה שנקרא לפעמים Full Range), תגדיר את הקדמיים בתור SMALL. כל מה שזה אומר מבחינת הרסיבר זה שהוא מנתב תדרים נמוכים ממה שאתה קובע (נגיד 80 הרץ במקרה של הקדמיים) ישירות לסאב... הנה מה שהאנשים הטובים ב-Audyssey חושבים על כל העסק הזה: http://www.audyssey.com/blog/2009/05/small-vs-large/
נ.ב. הפיצ'ר של הדלקת הרסיבר עם ה-TV כנראה קשור ל-HDMI והשם הגנרי שלו זה CEC - כל מגבר עם HDMI אמור להיות מסוגל לעשות את זה, אבל זה תלוי גם ב-TV ובכבל, וכן בהגדרות הן ברסיבר והן ב-TV...
-
Onlyktm
- חבר פעיל מאוד

תודה על התגובה!epony כתב:תראה, סאב משמש לשני דברים עיקריים:
נ.ב. הפיצ'ר של הדלקת הרסיבר עם ה-TV כנראה קשור ל-HDMI והשם הגנרי שלו זה CEC - כל מגבר עם HDMI אמור להיות מסוגל לעשות את זה, אבל זה תלוי גם ב-TV ובכבל, וכן בהגדרות הן ברסיבר והן ב-TV......
מידע נוסף, הרמקולים מסוגלים כל ה5 לרדת ל50 הרץ,
מה הבעיה שאני אשמע מוסיקה - אגדיר אותם כLARGE במוסיקה, אביא להם עד 60 הרץ, ומשם אחתוך לסאב?
זאת סיטואציה שאני לא יכול כרגע להגדיר במגבר.
בכל אופן, האונקיה כרגע אצלי,
יחובר היום בערב, ונראה מה קורה.
נראה אם יש שיפור בRC של אונקיה לעומת הפיוניר.
-
Onlyktm
- חבר פעיל מאוד

כמו שאמרתי - זה אחד הסעיפים שעליו כן אפיל את המגבר את זה.Balance כתב:כאשר הרסיבר בתוך ארונית או ללא קשר עין OSD חובה! אחרת זה יכול לטמטם, לך תדע אם נלחץ ומה נלחץ...
המגבר יהיה במרחק של כ5 מטר ממני, בתוך ארונית.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

תחשוב אתה רוצה לשנות מצבי סראונד? איך תדע איזה מצב סראונד אתה שומע?Onlyktm כתב:כמו שאמרתי - זה אחד הסעיפים שעליו כן אפיל את המגבר את זה.Balance כתב:כאשר הרסיבר בתוך ארונית או ללא קשר עין OSD חובה! אחרת זה יכול לטמטם, לך תדע אם נלחץ ומה נלחץ...
...
הזוי הסיפור הזה איתם והאמת לא ברור לי מה מסתתר מאחורי ההחלטה הזו ,שלא לכלול OSD , כמו שצריך.
-
Onlyktm
- חבר פעיל מאוד

אכן כתבתי את זה בהתחלה, זה מאוד הציק לי.istarmini כתב:תחשוב אתה רוצה לשנות מצבי סראונד? איך תדע איזה מצב סראונד אתה שומע?Onlyktm כתב:כמו שאמרתי - זה אחד הסעיפים שעליו כן אפיל את המגבר את זה.Balance כתב:כאשר הרסיבר בתוך ארונית או ללא קשר עין OSD חובה! אחרת זה יכול לטמטם, לך תדע אם נלחץ ומה נלחץ...
...
הזוי הסיפור הזה איתם והאמת לא ברור לי מה מסתתר מאחורי ההחלטה הזו ,שלא לכלול OSD , כמו שצריך....
- epony
- חבר במועדון 10K

באמת שאין טעם להגדיר את הרמקולים כ-LARGE... תן לסאב לטפל בכל מה שמתחת ל-80 הרץ ושלום על ישראל. למונחים LARGE ו-SMALL אין כאמור משמעות של האם הם פיזית קטנים או גדולים, טובים יותר או פחות. במקרה הזה באמת שהגודל לא קובע!Onlyktm כתב:תודה על התגובה!epony כתב:תראה, סאב משמש לשני דברים עיקריים:
נ.ב. הפיצ'ר של הדלקת הרסיבר עם ה-TV כנראה קשור ל-HDMI והשם הגנרי שלו זה CEC - כל מגבר עם HDMI אמור להיות מסוגל לעשות את זה, אבל זה תלוי גם ב-TV ובכבל, וכן בהגדרות הן ברסיבר והן ב-TV......
מידע נוסף, הרמקולים מסוגלים כל ה5 לרדת ל50 הרץ,
מה הבעיה שאני אשמע מוסיקה - אגדיר אותם כLARGE במוסיקה, אביא להם עד 60 הרץ, ומשם אחתוך לסאב?
זאת סיטואציה שאני לא יכול כרגע להגדיר במגבר.
בכל אופן, האונקיה כרגע אצלי,
יחובר היום בערב, ונראה מה קורה.
נראה אם יש שיפור בRC של אונקיה לעומת הפיוניר.
...
- epony
- חבר במועדון 10K

אני לא מאמין בהכפלת תדרים - לדעתי יש יותר סיכוי לפגיעה בצליל (למשל, באס בומי ונמרח בגלל הבדלי פאזות בין הקדמיים לסאב) מאשר לשיפור מהותי בו.
סאב טוב יסתדר יופי לבד עם התדרים הרלוונטיים, ולא יזדקק ל-"תמיכה" מרמקולים אחרים. מה גם שבניגוד לרמקולים אחרים, הסאב נמצא "בבית" בתדרים הנמוכים המאוד, ולא מתאמץ בכלל. יתר על כן, יש לו מגבר ייעודי, מה שאומר שאנחנו מפנים יותר משאבים מבחינת הגברה לתדרים שלרמקולים רגילים יותר קל להתמודד איתם, ומשאירים את הסאב לטפל באופן ייעודי בבאסים...
סאב טוב יסתדר יופי לבד עם התדרים הרלוונטיים, ולא יזדקק ל-"תמיכה" מרמקולים אחרים. מה גם שבניגוד לרמקולים אחרים, הסאב נמצא "בבית" בתדרים הנמוכים המאוד, ולא מתאמץ בכלל. יתר על כן, יש לו מגבר ייעודי, מה שאומר שאנחנו מפנים יותר משאבים מבחינת הגברה לתדרים שלרמקולים רגילים יותר קל להתמודד איתם, ומשאירים את הסאב לטפל באופן ייעודי בבאסים...
בני היקר...Balance כתב:יש טעם להגדיר כ- Large, כך אתה יוצר תמיכה של הרמקולים הראשיים וכפילות בתדרים מסויימים מה שנותן לרוב תוצאה טובה יותר...
אני מסכים איתך בהחלט, אשר רמקולים שהם full range אמיתיים ובאמת מסוגלים לרדת נאמנה ולמלא את כל תחום התדרים, הם בהחלט אמורים ותוכננו להיות full range ז"א LARGE.
אך עם זאת ואני בטוח שתסכים איתי, יש את עניין האקוסטיקה, אמת רמקולים שהם מוגדרים כ-full range אמיתי המתנגנים בהתאם לאספקטים של החברה ובחלל מטופל אקוסטי by the book הם יישמעו פנטסטי, אך אנחנו בכל זאת מדברים על סלון כמו שלי ושלך, שסובל מחוסר הולם בטיפול אקוסטי, כך שלא בטוח שהגדרתם כ-full range בהתחשב בנתוני החלל יהיה עדיף משמעותית ובאופן מוחלט, דווקה במצבים מסוג זה החיתוך שהפרוססור בעזרת מערכת הכיול נניח כמו ה-audyssey 32XT כפי שיש לשנינו, יוכל בהחלט באופן חכם לחתוך אותם בתדרים שאולי פחות מחמיאים לרמקולים ולתת להם boost באופן מדוייק יותר במיוחד לאור תנאי החלל עם עזרתו של הסאב, רצוי שיהיה ברמה גבוהה אחרת זה לא רלוונטי...ואז באמת תקבל FULL RANGE אמיתי בחלל
אמנם אני מסכים שחיתוך של 40hz לרמקולים כמו שלי ושלך הוא חיתוך גס, אבל אין מה לעשות אילו מגבלות הפרוססור/מערכת הכיול, אני מאמין שאם מערכת הכיול הייתה חותכת עוד פחות נניח 32hz...התוצאה הייתה אפילו משובחת יותר...נו טוב..
epony ידידי אני מסכים איתך...epony כתב:אני לא מאמין בהכפלת תדרים - לדעתי יש יותר סיכוי לפגיעה בצליל (למשל, באס בומי ונמרח בגלל הבדלי פאזות בין הקדמיים לסאב) מאשר לשיפור מהותי בו.
סאב טוב יסתדר יופי לבד עם התדרים הרלוונטיים, ולא יזדקק ל-"תמיכה" מרמקולים אחרים. מה גם שבניגוד לרמקולים אחרים, הסאב נמצא "בבית" בתדרים הנמוכים המאוד, ולא מתאמץ בכלל. יתר על כן, יש לו מגבר ייעודי, מה שאומר שאנחנו מפנים יותר משאבים מבחינת הגברה לתדרים שלרמקולים רגילים יותר קל להתמודד איתם, ומשאירים את הסאב לטפל באופן ייעודי בבאסים......
אני גם לא מאמין ב- SUB PLUS או SUB+MAIN או כל קונפיגורציה אחרת אשר יוצרת הכפלת תדרים שלטעמי בחיים לא יוכלו להתנהג one another יחדיו, בגלל בעיית תדר, חלל, אקוסטיקה, תזמון ועוד...
סאב מתוכנן לתת "השלמה" בלבד וכמובן למלא את תחום התדרים הנמוך בפס קול קולנועי דהיינו 0.1
מנסיוני, סאב שהוא "לא כזה איכותי" לא יוכל בחיים להשתלב היטב בחלל ובטח ובטח עם הרמקולים (הקדמיים) ובטח עוד יותר אם הוא במצב "מוכפל"...רצוי להשקיע בסאב איכותי...רצוי בעל ממברנה "בריאה" ובתיבה סגורה.
ומנסיוני רצוי למקמו קרוב למאזין בשבל טיפול טוב ונכון יותר בתזמון של הבאס למאזין.
-
Onlyktm
- חבר פעיל מאוד

חברים יקרים באותו הנושא,
היה פה בעבר מאמר BEST PRACTICE להגדרת וכיוון האודסי,
יש למישהו לינק לזה?
(היום בערב אני רוצה לשמוע - בלי כיוונים, ואחרי טיפול של אודסי).
אגב מערכת הRC של פיוניר החליטה לבד שכל הרמקולים בבית הם "גדולים" לא אני כיוונתי את זה.
יש למישהו לינק לזה?
אגב מערכת הRC של פיוניר החליטה לבד שכל הרמקולים בבית הם "גדולים" לא אני כיוונתי את זה.
Onlyktm בבקשה...Onlyktm כתב:חברים יקרים באותו הנושא,
יש למישהו לינק לזה?
אגב מערכת הRC של פיוניר החליטה לבד שכל הרמקולים בבית הם "גדולים" לא אני כיוונתי את זה....
http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost ... count=5701
באותו הנושא: אודיסיי בעיקר מאזן טונאלית את הסאונד מכל 6/8/10/12 הערוצים המחוברים בעזרת timber matching מוצלח מאוד, ז"א מגיע לרמה שכל הערוצים נשמעים כמה שאפשר זהים מבחינה טונאלית/דינאמיתכמובן בהתאם לחלל ובהתאם למרחק הישיבה, כמו כן, אודיסיי מפציר עם זאת, שהכיול הוא אמנם כיול טוטלי, אך עם זאת יכולים להיות אי דיוקים או יותר נכון העדפת המשתמש מבחינת עוצמות (בעיקר של הסאב) והגדרות cross.
לגבי פיוניר, על תתרגש, הטייס האוטומטי ב-RC של פיוניר הוא יותר נכון טייס מתחיל...ולא מומחה, ועל כן ישנם אי דיוקים רבים, מומלץ ביותר לטעמי להתערב ידנית, ובהחלט אפשר וניתן להגיע לרמה טובה מאוד, אבל עם כאבי ראש לא קטנים...סה"כ ה-RC בפיוניר הוא משובח ואיכותי אבל הולך יד ביד עם איש מקצוע שמבין...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... st14456895Onlyktm כתב:חברים יקרים באותו הנושא,
יש למישהו לינק לזה?
אגב מערכת הRC של פיוניר החליטה לבד שכל הרמקולים בבית הם "גדולים" לא אני כיוונתי את זה....
- epony
- חבר במועדון 10K

itay123 כתב:epony ידידי אני מסכים איתך...epony כתב:אני לא מאמין בהכפלת תדרים - לדעתי יש יותר סיכוי לפגיעה בצליל (למשל, באס בומי ונמרח בגלל הבדלי פאזות בין הקדמיים לסאב) מאשר לשיפור מהותי בו.
סאב טוב יסתדר יופי לבד עם התדרים הרלוונטיים, ולא יזדקק ל-"תמיכה" מרמקולים אחרים. מה גם שבניגוד לרמקולים אחרים, הסאב נמצא "בבית" בתדרים הנמוכים המאוד, ולא מתאמץ בכלל. יתר על כן, יש לו מגבר ייעודי, מה שאומר שאנחנו מפנים יותר משאבים מבחינת הגברה לתדרים שלרמקולים רגילים יותר קל להתמודד איתם, ומשאירים את הסאב לטפל באופן ייעודי בבאסים......
אני גם לא מאמין ב- SUB PLUS או SUB+MAIN או כל קונפיגורציה אחרת אשר יוצרת הכפלת תדרים שלטעמי בחיים לא יוכלו להתנהג one another יחדיו, בגלל בעיית תדר, חלל, אקוסטיקה, תזמון ועוד...
סאב מתוכנן לתת "השלמה" בלבד וכמובן למלא את תחום התדרים הנמוך בפס קול קולנועי דהיינו 0.1
מנסיוני, סאב שהוא "לא כזה איכותי" לא יוכל בחיים להשתלב היטב בחלל ובטח ובטח עם הרמקולים (הקדמיים) ובטח עוד יותר אם הוא במצב "מוכפל"...רצוי להשקיע בסאב איכותי...רצוי בעל ממברנה "בריאה" ובתיבה סגורה.
ומנסיוני רצוי למקמו קרוב למאזין בשבל טיפול טוב ונכון יותר בתזמון של הבאס למאזין....
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14365
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
לגבי הכפלת הבאס גם לקדמיים וגם לסאב, itay123 צודק לחלוטין.
לאקוסטיקה בחלל הספציפי יש חשיבות מכרעת מנסיון אישי.
אצלי למשל, היה בלתי נסבל להגדיר את הקדמיים כגדולים (למרות שהם רצפתיים) מכוון שהשילוב שלהם עם עוד 2 סאבים הניב באס מוגזם עם ויברציות והחזרים רבים מה שתרם לעיוותים לא רצויים בסאונד.
אחרי טיפול בנושא, ע"י הוספת במות אקוסטיות לסאבים (בצמוד לקדמיים), הכל השתנה לחלוטין.
היום ניתן לשלב עם הסאבים גם את הקדמיים ולקבל באס בריא ללא כל תופעות הלוואי שהיו.
ותודה שוב לחבר istarmini שעזר ב"ניסוי" שגרם לי בסופו להוסיף את התוספות האקוסטיות.
אצלי למשל, היה בלתי נסבל להגדיר את הקדמיים כגדולים (למרות שהם רצפתיים) מכוון שהשילוב שלהם עם עוד 2 סאבים הניב באס מוגזם עם ויברציות והחזרים רבים מה שתרם לעיוותים לא רצויים בסאונד.
אחרי טיפול בנושא, ע"י הוספת במות אקוסטיות לסאבים (בצמוד לקדמיים), הכל השתנה לחלוטין.
היום ניתן לשלב עם הסאבים גם את הקדמיים ולקבל באס בריא ללא כל תופעות הלוואי שהיו.
ותודה שוב לחבר istarmini שעזר ב"ניסוי" שגרם לי בסופו להוסיף את התוספות האקוסטיות.
-
Onlyktm
- חבר פעיל מאוד

מסכים עם כל מה שנאמר, גם אם הדבר הנכון הוא להגדיר את הרצפתיים שלי כקטנים,טלHD כתב:לגבי הכפלת הבאס גם לקדמיים וגם לסאב, itay123 צודק לחלוטין.
היום ניתן לשלב עם הסאבים גם את הקדמיים ולקבל באס בריא ללא כל תופעות הלוואי שהיו.![]()
ותודה שוב לחבר istarmini שעזר ב"ניסוי" שגרם לי בסופו להוסיף את התוספות האקוסטיות....
אני רוצה את האופציה של "הכפלת הבאס".
היום בערב נהיה חכמים יותר שנחבר גם את האונקיו.