PIONEER עושים צחוק?? (1025)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
men
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 866
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #41 

אז איך רשום בכל האתרים בכל החנויות
שיש שם כיול ברמה גבוהה הכיול האוטומטי והכיול ברמה כמו שאיש מקצועי ביותר מכוון ככה רשום

עכשיו אני מתלבט אם לרכוש אותו את האמת אני לא יודע למרות שרשום שהכיול ברמה גבוהה ממש כמו איש מקצוע

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #42 

men כתב:אז איך רשום בכל האתרים בכל החנויות
שיש שם כיול ברמה גבוהה הכיול האוטומטי והכיול ברמה כמו שאיש מקצועי ביותר מכוון ככה רשום

עכשיו אני מתלבט אם לרכוש אותו את האמת אני לא יודע למרות שרשום שהכיול ברמה גבוהה ממש כמו איש מקצוע
...
אז רשום . :roll:

אתה קונה לפי מה שרשום או לפי התוצאות בשטח? :o

Onlyktm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 378
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #43 

עברתי על הספר - אין אופציה לPLUS SUB,
האופציה היחידה להפעיל את הסאב במצב STEREO זה להגדיר את הרמקולים כקטנים.

היום נביא את האונקיו נראה מה המצב שם.
אגב ובאותו נושא -

שאני מדליק את הטלויזיה - המגבר נדלק לבד - ועובר למצב TV/SAT, איך נקרא הפיצ'ר הזה? האם כל המגברים עושים את זה?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #44 

תראה, סאב משמש לשני דברים עיקריים:
1. השמעת כל האפקטים שקודדו בנפרד משאר הפסקול ספציפית אליו - זה נקרא ערוץ LFE (או Low Frequency Effects) וזה מיוצג ע"י ה-"0.1" כשמדברים על 5.1, 7.1 וכו'...

2. טיפול בכל הסאונד בעל תדר נמוך מ-80-120 הרץ (תלוי ברסיבר ושאר הרמקולים. האנשים הטובים ב-THX חושבים ש-80 הרת זה הגבול העליון לסאב, אבל במערכות סאטליטים רבות הנתון הזה "נמתח" כלפי מעלה לכיוון ה-120 הרץ , ולפעמים למרבה הצער גם מעבר לכך...)
למטרה זו הוגדר נושא ה-LARGE וה-SMALL. ניסוחים מטופשים להחריד לפונקציה די פשוטה - אם הרמקולים שלך מטפלים בכל טווח התדרים בין 20 הרץ ל-20,000 הרץ, אז ניתן להגדיר אותם גדולים. אחרת, בהינתן שיש לך סאב טוב, וכמעט בכל סיטואציה שניתן לחשוב עליה (בטח ובטח אם הקדמיים שלך לא יורדים מתחת ל-40 הרץ), עדיף להגדיר אותם כקטנים, כלומר לתת לסאב לטפל בתדרים הנמוכים ולא "להטריד" את הקדמיים בצלילים הללו..!

אם אתה לא שומע מוזיקה בסטריאו בכלל, או שאין לך רמקולים שמסוגלים לטפל במלוא טווח התדרים (מה שנקרא לפעמים Full Range), תגדיר את הקדמיים בתור SMALL. כל מה שזה אומר מבחינת הרסיבר זה שהוא מנתב תדרים נמוכים ממה שאתה קובע (נגיד 80 הרץ במקרה של הקדמיים) ישירות לסאב... הנה מה שהאנשים הטובים ב-Audyssey חושבים על כל העסק הזה: http://www.audyssey.com/blog/2009/05/small-vs-large/

נ.ב. הפיצ'ר של הדלקת הרסיבר עם ה-TV כנראה קשור ל-HDMI והשם הגנרי שלו זה CEC - כל מגבר עם HDMI אמור להיות מסוגל לעשות את זה, אבל זה תלוי גם ב-TV ובכבל, וכן בהגדרות הן ברסיבר והן ב-TV...

Onlyktm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #45 

epony כתב:תראה, סאב משמש לשני דברים עיקריים:
1. השמעת כל האפקטים שקודדו בנפרד משאר הפסקול ספציפית אליו - זה נקרא ערוץ LFE (או Low Frequency Effects) וזה מיוצג ע"י ה-"0.1" כשמדברים על 5.1, 7.1 וכו'...

2. טיפול בכל הסאונד בעל תדר נמוך מ-80-120 הרץ (תלוי ברסיבר ושאר הרמקולים. האנשים הטובים ב-THX חושבים ש-80 הרת זה הגבול העליון לסאב, אבל במערכות סאטליטים רבות הנתון הזה "נמתח" כלפי מעלה לכיוון ה-120 הרץ , ולפעמים למרבה הצער גם מעבר לכך...)
למטרה זו הוגדר נושא ה-LARGE וה-SMALL. ניסוחים מטופשים להחריד לפונקציה די פשוטה - אם הרמקולים שלך מטפלים בכל טווח התדרים בין 20 הרץ ל-20,000 הרץ, אז ניתן להגדיר אותם גדולים. אחרת, בהינתן שיש לך סאב טוב, וכמעט בכל סיטואציה שניתן לחשוב עליה (בטח ובטח אם הקדמיים שלך לא יורדים מתחת ל-40 הרץ), עדיף להגדיר אותם כקטנים, כלומר לתת לסאב לטפל בתדרים הנמוכים ולא "להטריד" את הקדמיים בצלילים הללו..!

אם אתה לא שומע מוזיקה בסטריאו בכלל, או שאין לך רמקולים שמסוגלים לטפל במלוא טווח התדרים (מה שנקרא לפעמים Full Range), תגדיר את הקדמיים בתור SMALL. כל מה שזה אומר מבחינת הרסיבר זה שהוא מנתב תדרים נמוכים ממה שאתה קובע (נגיד 80 הרץ במקרה של הקדמיים) ישירות לסאב... הנה מה שהאנשים הטובים ב-Audyssey חושבים על כל העסק הזה: http://www.audyssey.com/blog/2009/05/small-vs-large/

נ.ב. הפיצ'ר של הדלקת הרסיבר עם ה-TV כנראה קשור ל-HDMI והשם הגנרי שלו זה CEC - כל מגבר עם HDMI אמור להיות מסוגל לעשות את זה, אבל זה תלוי גם ב-TV ובכבל, וכן בהגדרות הן ברסיבר והן ב-TV...
...
תודה על התגובה!

מידע נוסף, הרמקולים מסוגלים כל ה5 לרדת ל50 הרץ,
מה הבעיה שאני אשמע מוסיקה - אגדיר אותם כLARGE במוסיקה, אביא להם עד 60 הרץ, ומשם אחתוך לסאב?
זאת סיטואציה שאני לא יכול כרגע להגדיר במגבר.

בכל אופן, האונקיה כרגע אצלי,
יחובר היום בערב, ונראה מה קורה.

נראה אם יש שיפור בRC של אונקיה לעומת הפיוניר.

:)

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2621
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #46 

כאשר הרסיבר בתוך ארונית או ללא קשר עין OSD חובה! אחרת זה יכול לטמטם, לך תדע אם נלחץ ומה נלחץ :roll:

Onlyktm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #47 

Balance כתב:כאשר הרסיבר בתוך ארונית או ללא קשר עין OSD חובה! אחרת זה יכול לטמטם, לך תדע אם נלחץ ומה נלחץ :roll:
...
כמו שאמרתי - זה אחד הסעיפים שעליו כן אפיל את המגבר את זה.

המגבר יהיה במרחק של כ5 מטר ממני, בתוך ארונית.
(Y)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #48 

Onlyktm כתב:
Balance כתב:כאשר הרסיבר בתוך ארונית או ללא קשר עין OSD חובה! אחרת זה יכול לטמטם, לך תדע אם נלחץ ומה נלחץ :roll:
...

(Y)
...
תחשוב אתה רוצה לשנות מצבי סראונד? איך תדע איזה מצב סראונד אתה שומע?

הזוי הסיפור הזה איתם והאמת לא ברור לי מה מסתתר מאחורי ההחלטה הזו ,שלא לכלול OSD , כמו שצריך.

Onlyktm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #49 

istarmini כתב:
Onlyktm כתב:
...

(Y)
...
תחשוב אתה רוצה לשנות מצבי סראונד? איך תדע איזה מצב סראונד אתה שומע?

הזוי הסיפור הזה איתם והאמת לא ברור לי מה מסתתר מאחורי ההחלטה הזו ,שלא לכלול OSD , כמו שצריך.
...
אכן כתבתי את זה בהתחלה, זה מאוד הציק לי.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #50 

Onlyktm כתב:
epony כתב:תראה, סאב משמש לשני דברים עיקריים:

...
תודה על התגובה!

מידע נוסף, הרמקולים מסוגלים כל ה5 לרדת ל50 הרץ,
מה הבעיה שאני אשמע מוסיקה - אגדיר אותם כLARGE במוסיקה, אביא להם עד 60 הרץ, ומשם אחתוך לסאב?
זאת סיטואציה שאני לא יכול כרגע להגדיר במגבר.

בכל אופן, האונקיה כרגע אצלי,
יחובר היום בערב, ונראה מה קורה.

נראה אם יש שיפור בRC של אונקיה לעומת הפיוניר.

:)
...
באמת שאין טעם להגדיר את הרמקולים כ-LARGE... תן לסאב לטפל בכל מה שמתחת ל-80 הרץ ושלום על ישראל. למונחים LARGE ו-SMALL אין כאמור משמעות של האם הם פיזית קטנים או גדולים, טובים יותר או פחות. במקרה הזה באמת שהגודל לא קובע! ;)

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2621
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #51 

יש טעם להגדיר כ- Large, כך אתה יוצר תמיכה של הרמקולים הראשיים וכפילות בתדרים מסויימים מה שנותן לרוב תוצאה טובה יותר

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #52 

אני לא מאמין בהכפלת תדרים - לדעתי יש יותר סיכוי לפגיעה בצליל (למשל, באס בומי ונמרח בגלל הבדלי פאזות בין הקדמיים לסאב) מאשר לשיפור מהותי בו.

סאב טוב יסתדר יופי לבד עם התדרים הרלוונטיים, ולא יזדקק ל-"תמיכה" מרמקולים אחרים. מה גם שבניגוד לרמקולים אחרים, הסאב נמצא "בבית" בתדרים הנמוכים המאוד, ולא מתאמץ בכלל. יתר על כן, יש לו מגבר ייעודי, מה שאומר שאנחנו מפנים יותר משאבים מבחינת הגברה לתדרים שלרמקולים רגילים יותר קל להתמודד איתם, ומשאירים את הסאב לטפל באופן ייעודי בבאסים...

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #53 

Balance כתב:יש טעם להגדיר כ- Large, כך אתה יוצר תמיכה של הרמקולים הראשיים וכפילות בתדרים מסויימים מה שנותן לרוב תוצאה טובה יותר
...
בני היקר...

אני מסכים איתך בהחלט, אשר רמקולים שהם full range אמיתיים ובאמת מסוגלים לרדת נאמנה ולמלא את כל תחום התדרים, הם בהחלט אמורים ותוכננו להיות full range ז"א LARGE.

אך עם זאת ואני בטוח שתסכים איתי, יש את עניין האקוסטיקה, אמת רמקולים שהם מוגדרים כ-full range אמיתי המתנגנים בהתאם לאספקטים של החברה ובחלל מטופל אקוסטי by the book הם יישמעו פנטסטי, אך אנחנו בכל זאת מדברים על סלון כמו שלי ושלך, שסובל מחוסר הולם בטיפול אקוסטי, כך שלא בטוח שהגדרתם כ-full range בהתחשב בנתוני החלל יהיה עדיף משמעותית ובאופן מוחלט, דווקה במצבים מסוג זה החיתוך שהפרוססור בעזרת מערכת הכיול נניח כמו ה-audyssey 32XT כפי שיש לשנינו, יוכל בהחלט באופן חכם לחתוך אותם בתדרים שאולי פחות מחמיאים לרמקולים ולתת להם boost באופן מדוייק יותר במיוחד לאור תנאי החלל עם עזרתו של הסאב, רצוי שיהיה ברמה גבוהה אחרת זה לא רלוונטי...ואז באמת תקבל FULL RANGE אמיתי בחלל (Y)

אמנם אני מסכים שחיתוך של 40hz לרמקולים כמו שלי ושלך הוא חיתוך גס, אבל אין מה לעשות אילו מגבלות הפרוססור/מערכת הכיול, אני מאמין שאם מערכת הכיול הייתה חותכת עוד פחות נניח 32hz...התוצאה הייתה אפילו משובחת יותר...נו טוב.. :wink:

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #54 

epony כתב:אני לא מאמין בהכפלת תדרים - לדעתי יש יותר סיכוי לפגיעה בצליל (למשל, באס בומי ונמרח בגלל הבדלי פאזות בין הקדמיים לסאב) מאשר לשיפור מהותי בו.

סאב טוב יסתדר יופי לבד עם התדרים הרלוונטיים, ולא יזדקק ל-"תמיכה" מרמקולים אחרים. מה גם שבניגוד לרמקולים אחרים, הסאב נמצא "בבית" בתדרים הנמוכים המאוד, ולא מתאמץ בכלל. יתר על כן, יש לו מגבר ייעודי, מה שאומר שאנחנו מפנים יותר משאבים מבחינת הגברה לתדרים שלרמקולים רגילים יותר קל להתמודד איתם, ומשאירים את הסאב לטפל באופן ייעודי בבאסים...
...
epony ידידי אני מסכים איתך...
אני גם לא מאמין ב- SUB PLUS או SUB+MAIN או כל קונפיגורציה אחרת אשר יוצרת הכפלת תדרים שלטעמי בחיים לא יוכלו להתנהג one another יחדיו, בגלל בעיית תדר, חלל, אקוסטיקה, תזמון ועוד...

סאב מתוכנן לתת "השלמה" בלבד וכמובן למלא את תחום התדרים הנמוך בפס קול קולנועי דהיינו 0.1

מנסיוני, סאב שהוא "לא כזה איכותי" לא יוכל בחיים להשתלב היטב בחלל ובטח ובטח עם הרמקולים (הקדמיים) ובטח עוד יותר אם הוא במצב "מוכפל"...רצוי להשקיע בסאב איכותי...רצוי בעל ממברנה "בריאה" ובתיבה סגורה.
ומנסיוני רצוי למקמו קרוב למאזין בשבל טיפול טוב ונכון יותר בתזמון של הבאס למאזין.

Onlyktm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #55 

חברים יקרים באותו הנושא,
היה פה בעבר מאמר BEST PRACTICE להגדרת וכיוון האודסי,
יש למישהו לינק לזה?

(היום בערב אני רוצה לשמוע - בלי כיוונים, ואחרי טיפול של אודסי).

אגב מערכת הRC של פיוניר החליטה לבד שכל הרמקולים בבית הם "גדולים" לא אני כיוונתי את זה.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #56 

Onlyktm כתב:חברים יקרים באותו הנושא,
יש למישהו לינק לזה?

אגב מערכת הRC של פיוניר החליטה לבד שכל הרמקולים בבית הם "גדולים" לא אני כיוונתי את זה.
...
Onlyktm בבקשה...

http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost ... count=5701

באותו הנושא: אודיסיי בעיקר מאזן טונאלית את הסאונד מכל 6/8/10/12 הערוצים המחוברים בעזרת timber matching מוצלח מאוד, ז"א מגיע לרמה שכל הערוצים נשמעים כמה שאפשר זהים מבחינה טונאלית/דינאמיתכמובן בהתאם לחלל ובהתאם למרחק הישיבה, כמו כן, אודיסיי מפציר עם זאת, שהכיול הוא אמנם כיול טוטלי, אך עם זאת יכולים להיות אי דיוקים או יותר נכון העדפת המשתמש מבחינת עוצמות (בעיקר של הסאב) והגדרות cross.

לגבי פיוניר, על תתרגש, הטייס האוטומטי ב-RC של פיוניר הוא יותר נכון טייס מתחיל...ולא מומחה, ועל כן ישנם אי דיוקים רבים, מומלץ ביותר לטעמי להתערב ידנית, ובהחלט אפשר וניתן להגיע לרמה טובה מאוד, אבל עם כאבי ראש לא קטנים...סה"כ ה-RC בפיוניר הוא משובח ואיכותי אבל הולך יד ביד עם איש מקצוע שמבין...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #57 

Onlyktm כתב:חברים יקרים באותו הנושא,
יש למישהו לינק לזה?

...
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... st14456895

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #58 

itay123 כתב:
epony כתב:אני לא מאמין בהכפלת תדרים - לדעתי יש יותר סיכוי לפגיעה בצליל (למשל, באס בומי ונמרח בגלל הבדלי פאזות בין הקדמיים לסאב) מאשר לשיפור מהותי בו.

...
epony ידידי אני מסכים איתך...
אני גם לא מאמין ב- SUB PLUS או SUB+MAIN או כל קונפיגורציה אחרת אשר יוצרת הכפלת תדרים שלטעמי בחיים לא יוכלו להתנהג one another יחדיו, בגלל בעיית תדר, חלל, אקוסטיקה, תזמון ועוד...

סאב מתוכנן לתת "השלמה" בלבד וכמובן למלא את תחום התדרים הנמוך בפס קול קולנועי דהיינו 0.1

מנסיוני, סאב שהוא "לא כזה איכותי" לא יוכל בחיים להשתלב היטב בחלל ובטח ובטח עם הרמקולים (הקדמיים) ובטח עוד יותר אם הוא במצב "מוכפל"...רצוי להשקיע בסאב איכותי...רצוי בעל ממברנה "בריאה" ובתיבה סגורה.
ומנסיוני רצוי למקמו קרוב למאזין בשבל טיפול טוב ונכון יותר בתזמון של הבאס למאזין.
...
(Y) (f)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #59 

לגבי הכפלת הבאס גם לקדמיים וגם לסאב, itay123 צודק לחלוטין.
לאקוסטיקה בחלל הספציפי יש חשיבות מכרעת מנסיון אישי.
אצלי למשל, היה בלתי נסבל להגדיר את הקדמיים כגדולים (למרות שהם רצפתיים) מכוון שהשילוב שלהם עם עוד 2 סאבים הניב באס מוגזם עם ויברציות והחזרים רבים מה שתרם לעיוותים לא רצויים בסאונד.
אחרי טיפול בנושא, ע"י הוספת במות אקוסטיות לסאבים (בצמוד לקדמיים), הכל השתנה לחלוטין.
היום ניתן לשלב עם הסאבים גם את הקדמיים ולקבל באס בריא ללא כל תופעות הלוואי שהיו. 8)
ותודה שוב לחבר istarmini שעזר ב"ניסוי" שגרם לי בסופו להוסיף את התוספות האקוסטיות.

Onlyktm פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #60 

טלHD כתב:לגבי הכפלת הבאס גם לקדמיים וגם לסאב, itay123 צודק לחלוטין.
לאקוסטיקה בחלל הספציפי יש חשיבות מכרעת מנסיון אישי.
אצלי למשל, היה בלתי נסבל להגדיר את הקדמיים כגדולים (למרות שהם רצפתיים) מכוון שהשילוב שלהם עם עוד 2 סאבים הניב באס מוגזם עם ויברציות והחזרים רבים מה שתרם לעיוותים לא רצויים בסאונד.
אחרי טיפול בנושא, ע"י הוספת במות אקוסטיות לסאבים (בצמוד לקדמיים), הכל השתנה לחלוטין.
היום ניתן לשלב עם הסאבים גם את הקדמיים ולקבל באס בריא ללא כל תופעות הלוואי שהיו. 8)
ותודה שוב לחבר istarmini שעזר ב"ניסוי" שגרם לי בסופו להוסיף את התוספות האקוסטיות.
...
מסכים עם כל מה שנאמר, גם אם הדבר הנכון הוא להגדיר את הרצפתיים שלי כקטנים,
אני רוצה את האופציה של "הכפלת הבאס".

היום בערב נהיה חכמים יותר שנחבר גם את האונקיו.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”