בעיות עם הרשת האלחוטית לאחר החלפה למודם d-link 6740u vdsl

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1893
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #41 

Attainable Rate (Kbps): 15144 1180

?

טוב נו אולי לא 15,אבל לפחות מעל 10 :D (כרגע על 8 ).

אגב איך אני יודע כמה ק"מ אני מהמרכזיה ?
נערך לאחרונה על ידי l33cher ב 09/08/2011 22:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #42 

מסכים איתך שהם 2 פלטפורמות שונות אבל אתה מדבר רק על גירסא 5 ו7, לעומת זאת גירסא 3 מגיעה עם אותה פלטפורמה AR9103.
אל תשכח שהנתב שלו נחנק בעיקר בגלל שהקושחה שלו לא מספיק קשוחה. הקשוחה של הנתב שיש לנו היא פשוט על הפנים, היו יכולים לעשות אותה הרבה יותר טובה אבל הם אפילו לא טורחים כי זה בזק...

l33cher- בזק לא בחרו להגביל, בADSL אתה מקבל עד 8 מגה בADSL2+ אתה מקבל עד 24. זה לא הגבלה, פשוט ככה הטכנולוגיה.

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #43 

כיתה889 :) - סבבה,אז שייתנו לי יותר מ8מגה,למה לחכות עד שיגיע ה NGN ? אי אפשר בתשתית הקיימת וחייב לחכות?

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #44 

l33cher כתב:Attainable Rate (Kbps): 15144 1180

?

טוב נו אולי לא 15,אבל לפחות מעל 10 :D (כרגע על 8 ).

אגב איך אני יודע כמה ק"מ אני מהמרכזיה ?
...
לפי מה שנראה אתה במרחק של 2300 מטר מהמרכזייה.
15 אתה לא יכול לקבל, וממה שאני רואה יש לך כבר NGN באיזור משום שאתה על ADSL2+ .
אם אתה כרגע מוגדר על 8 לפי דעתי גם תוכל לקבל 10 שזה בעצם סנכרון של 12500, ויש לך 12SNR כרגע אז יכול להיות שעל 10 מגה יהיה לך ניתוקים אני לא יכול לנבא.
אתה פשוט ממש רחוק מהמרכזייה בשביל שתוכל לקבל מהירות גבוהה.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #45 

Class889 כתב:מסכים איתך שהם 2 פלטפורמות שונות אבל אתה מדבר רק על גירסא 5 ו7, לעומת זאת גירסא 3 מגיעה עם אותה פלטפורמה AR9103.
אל תשכח שהנתב שלו נחנק בעיקר בגלל שהקושחה שלו לא מספיק קשוחה. הקשוחה של הנתב שיש לנו היא פשוט על הפנים, היו יכולים לעשות אותה הרבה יותר טובה אבל הם אפילו לא טורחים כי זה בזק...

l33cher- בזק לא בחרו להגביל, בADSL אתה מקבל עד 8 מגה בADSL2+ אתה מקבל עד 24. זה לא הגבלה, פשוט ככה הטכנולוגיה.
...
אם כך איזה גירסה יש לך של ה 841 ?

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #46 

Router Model TP-Link TL-WR841ND v7

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #47 

כבר דיברתי עם 166,אמרו שאין לי עדיין NGN (יש בשכונות קרובות) ו8מגה זה המקס' לבינתיים :?

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #48 

Class889 כתב:Router Model TP-Link TL-WR841ND v7
...
שעל פי הנתונים מכיל פלטפורמה חלשה יותר מה לעשות :(
תראה גם עם ה WRT54G העתיק של LINKSYS מקבלים ביצועים לא רעים בתור נתב אינטרנט, יצא לי לא מזמן לשדרג אחד לחבר בעבודה והבחור היה בשוק מההבדל בביצועים אבל עדיין חומרה זו חומרה וה DDWRT אומנם הרבה יותר נציל אבל עדיין לא יכול לעשות קסמים, העיקר שאתה מרוצה מהביצועים.
בכחלק מהעבודה יוצא לי לבדוק ציוד תקשורת מסוגים שונים עם דגש על מחיר ועד עתה כל ה"צעצועים" שמיועדים לשוק הביתי איכזבו אותי קשות מבחינת ביצועי רשת עם מערכת שליטה ובקרה ביתית וגרמו לי ללא מעט צרות אצל לקוחות של דילרים שלנו, לכן אני היום ממליץ לדילרים שלנו על ציודים ברמה עיסקית בלבד ורק אחרי שאני טוחן אותם למוות אצלי בבדיקות, הבעיות הכי נפוצות שאני נתקל בהם הם Name Resloving בעייתי (או לא מתפקד)
מכשירים שמתחממים ,תדר שידור שמתחיל "לרחף" וגורם לניתוקים ברשת האלחוטית, תגובה איטית לבקשות אינטרנט סתם כך וכו" הציוד הביתי מתוכנן בד"כ לעבוד עם 2 עד 3 מחשבים ועם 2 עד 3 מוצרים המחוברים באלחוטי.
הרבה פעמים ה DDWRT משפר ביצועים של ציוד ביתי אבל עד גבול מסויים...
היום שמהירויות האינטרנט גדלות וכמות המוצרים המחוברים לרשת יכולה בקלות לעבוד את ה 15 מוצרים
הרבה מהנתבים הביתיים פשוט לא מספקים את הסחורה.

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #49 

מסכים איתך מאוד, במיוחד שהרבה יצרנים עושים קשוחה ממש חלשה שלא יודעת לנצל את החומרה אז אתה מוצא את עצמך עם נתב ממש חלש.
אבל בגלל ששידרגתי ל50 מגה ויש לי כמה מחשבים בבית אני לא יכול למצוא את עצמי קונה ציוד של סיסקו ממש יקר בשביל להחזיק את הכל ביחד.
כרגע אני עם 3 מחשבים נייחים ו3 ניידים עם אינטרנט של 50 מגה, והנתב הזה מחזיק את הכל כמו שצריך ואני מרוצה מאוד ממנו, זאת הייתה קנייתה מאוד טובה, חבל שאנשים מוציאים כל כך הרבה כסף על נתבים ביתיים חזקים והם בקושי מקבלים תמורה לכסף שלהם.
אז אני הלכתי על פיתרון זול וטוב, אני שמח :)
ואפילו שאני עם גירסא 7 עדיין הכל פועל פה בהרמוניה, והDDWRT מכיל כל כך הרבה דברים מעולים.

l33cher- אבל אני לא מבין איך אומרים לך שאין לך NGN באיזור כשאנחנו רואים שאתה מחובר בADSL2+ שזה בעצם הNGN, החלק השני זה VDSL. בכל אופן אם 166 אומרים לך שאתה לא יכול אז אין מה לעשות....

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #50 

Class889
אפשר להתדיין על הנושא עד מחר רוב הנתבים הביתיים הזולים במיוחד של EDIMAX TPLINK LEVEL ONE
וגם הדגמים הזולים של TPLINK מגיעים עם חומרה חלשה יחסית מעט מידי זיכרון RAM ובלחץ מסוגלים לספק גם עם DDWRT כמה אלפי PACKETS PER SECOND היצרנים בדגמים האלה לא משחררים את הנתון הזה.
הפתרון האולטימטיבי זה אכן לרכוש ציוד מאוד אמין "ויקר" של CISCO אבל יש גם ציודי תקשורת המיועדים בעיקר לשוק העסקי במחירים הרבה יותר "הגיוניים" של בין 450 ש"ח ועד 1500 ש"ח וככל שמהירויות האינטרנט יגדלו כך כח העיבוד של הנתב וכמות הזיכרון הנדרש עולים במיוחד עם מכניסים FW עם stateful packet inspection
http://en.wikipedia.org/wiki/Stateful_firewall
נתקלתי גם במצבים הזויים שלמשל בחיבור לכבלים באמצעות חייגן L2TP אלא אם כן משתמשים ב CISCO 800
לא מצליחים לקבל קצב נתונים של מעבר ל 7 MBIT , לקוח עיסקי לא יכול לקבל IP קבוע ללא חייגן אלא אם כן יזמין קו נל"ן או יעבור ל ADSL לעומת זאת אם עובדים עם הכבלים בחיבור ללא חייגן רוב הנתבים יספקו את הסחורה.
עוד נקודה חשובה, היום בפועל גם אם אתה מחובר לבזק ב 50 מגה ביט ה UPLOAD שלך מוגבל ל 1 מגה שבקושי מכסה את הACK בתקשורת מעניין לדעת כמה בפועל מהירות אתה מקבל עם קו 50 מגה?
אני היום בבית עםADSL 10 MBIT NGN ונתב לא חדש PAR720 עם HPNA3 ועם קצב העלאה של 800 KB מקבל את המהירות המקסימלית כאשר אני מחובר לשרתי קבוצות דיון אבל אם למשל אני מפעיל קליינט טורנט במיוחד utorrent אני בד"כ קורע את החיבור ואת המחשב ולא מקבל מעל 980 KBIT ורוב הזמן לא מעבר ל 860KBIT בשרתים ציבוריים וגם זה בלחץ וחיבור האינטרנט שלי לא מאפשר לגלוש כמעט בו זמנית כאשר אני משתמש בטורנט.
כמו שציינתי לפני זה ה 841 של TP-LINK גם עם DDWRT עדיין לא מבצע NAME RESOLVING כראוי וגורם לבעיות עם שרתי NAS שעובדים עמם ב NFS במקרה זה עם ה NETGEAR NV+. כאשר נתבים עם חומרה אחרת עם DDWRT כן נותנים מענה.

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #51 

מסכים איתך לגביי העניין של ACK ב50 מגה, אבל זה לא 1 מגה העלאה, זה 1.5.
http://www.speedtest.net/result/1426176029.png

אם כך איזה נתבים עיסקיים במחירים שציינת אתה ממליץ? אשמח לדעת.
ולמה אצה מתכוון ב PACKETS PER SECOND?
איפה או איך מודדים דבר כזה?

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #52 

Class889 כתב:מסכים איתך לגביי העניין של ACK ב50 מגה, אבל זה לא 1 מגה העלאה, זה 1.5.
http://www.speedtest.net/result/1426176029.png

אם כך איזה נתבים עיסקיים במחירים שציינת אתה ממליץ? אשמח לדעת.
ולמה אצה מתכוון ב PACKETS PER SECOND?
איפה או איך מודדים דבר כזה?
...
http://blog.famzah.net/2009/11/24/bench ... rk-device/
http://www.ccievault.net/index.php/tools

בגדול אני ממליץ על הנתב הזה למרות שעדיין לא סיימתי לבדוק אותו:
http://www.dlink.co.il/il/products/5/716.html נמכר הכי זול ב 430 ש"ח בהשוואה ל 315 ש"ח עלות של ה 1043N ו 165ש"ח ל 841 שלך.
http://www.netcheif.com/Reviews/DIR-655/DIR-655.htm
מאמר קצת ישן מאז יש גרסאות חומרה מתקדמות יותר.
יש לשים לב שבגלל מעבד ה UBICOM שה 655 מכיל אין לו ולא תיהייה לו גירסה של DDWRT למרות שהוא ממש לא צריך אותה, העדיפות העליונה לרשתות של עד 25 NODES הוא כמובן ה:Check Point Safe@Office 1000N / 1000NW UTM Appliances במחיר שווה לכל נפש של 972$ בלבד זיל הזול :lol:
למחירים שפויים יותר יש היום מוצרים לא רעים בכלל מ JUNIPER מ NETGEAR וגם מ DLINK למשל ה DSR-500N
שנמכר בחו"ל ב 350 $ לערך בארץ הוא כבר מגיע ל 1800 ש"ח.
http://www.dlink.co.il/il/products/6/1405.html
Throughput: 70Mbps
VPN: 35Mbps
Sessions: 30000
New sessions per sec.: 300
אני רוצה להדגיש שפה כבר מדובר במוצרים המיועדים להחזיק משרדים שלמים עם גישת VPN מאובטחת ויכולות אבטחה הרבה יותר חזקות מנתב ביתי פשוט.

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #53 

אני אבדוק את הנתבים שאמרת, אגב אני פתחתי אשכול על איך בודקים ציוד, כי אני מעוניין לבדוק את הציוד שלי, אני אשמח אם תגיב שם....

כי לפי התגובה שלך נראה שאתה יודע איך לבדוק ציוד.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #54 

Class889 כתב:אני אבדוק את הנתבים שאמרת, אגב אני פתחתי אשכול על איך בודקים ציוד, כי אני מעוניין לבדוק את הציוד שלי, אני אשמח אם תגיב שם....

כי לפי התגובה שלך נראה שאתה יודע איך לבדוק ציוד.
...
Class889
הבדיקות שאני מבצע הם במערכת חיה המדמה מערכת שליטה ובקרה אצל לקוח ואני מתייחס למידע שאני מקבל ממערכת הזו ברמה של לוגים של המערכת ,סטיסטיקות של ציוד התקשורת ולבסוף בחויית משתמש סובייקיטיבית ולא במעבדה, בדיקות מעבדה אמיתיות דורשות ציוד מדידה ומשתמשות במתודולוגיה שלמה לדוגמא:
http://www.odva.org/Portals/0/Library/P ... y_v1.0.pdf
http://tools.ietf.org/html/rfc3432

באופן הפשוט והבסיסי ביותר אתה יכול לבנות מערך של 2 מחשבים המחוברים לציוד תקשורת ומפעילים תוכנה כגון Lan Speed test
http://www.totusoft.com/ המודדת ביצועי העברת נתונים בפרוטוקול SMB, כמובן שבדיקה כזאת בודקת "מלמעלה" ולא לוקחת בחשבון אנטי וירוס פעיל ביצועי IO מעבד ומהירות דיסק קשיח שיכולים להשפיע על הבדיקה, כמו כן בדיקה פשוטה של ICMP ECHO REPLY כלומר PING יכולה להצביע על בעיות למשל LATENCY ,PACKET LOSS וכו"
אתה יכול במקביל גם להריץ סניפר כגון http://www.ethereal.com/
בארגונים משתמשים גם בתוכנות כגון http://oss.oetiker.ch/mrtg/
המשתמשות בממשק ניהול SNMP המוטמע בחלק מציוד התקשורת ומוציא גרף נאה לבדוק ניצול של תעבורת נתונים על פני זמן.
בהצלחה!

amita
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #55 

orental5 כתב:הורדי את מס' ה-connections
:D and it's work like a charm

תודה לכולם
...
איך הגדרת את מספר ה connections ? לכמה הגדרת בדיוק ? אילו פרמטרים שינית ב utorrent ?
אני חווה בעיות כאלו עם DLINK 2760U-E1 .

תודה.

nitay
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61

שליחה #56 

היי,

אחרי בעיות של ניתוקים מהאיטרנט ויציאה מסינכרון, הלחפתי לנטגיר נוסף ועדיין היו לי תקלות. החלפתי ל DLINK 6740 והוא אפילו יותר בעייתי, נתקע לעיתים קרובות ולא נגיש עד כיבוי והדלקה.

לא היו לי בעיות דומות לפני השידרוג ל-30מגה והחלפת הראוטר בעיקבותיו. בזק יבואו לבדוק שוב (טכנאי 3 במספר...), הפעם כדי לבדוק את הכרטיס בארון...

יש לי ראוטר נוסף של BELKIN מחובר, אך כמובן שה-DHCP מכובה והוא משמש כנתב אלחוטי נוסף בסלון, כשהוא מחובר פיזית לראוטר של DLINK (רשת פרוסה בבית...)

יש למישהו רעיון לבעיות אלו? חשוב לציין שהנטגיר מעולם לא נתקע, ותמיד היה זמין - רק יצא מסינכרון (למעט פעמיים שנתקע ממש עד כיבוי הדלקה). לעומתו הדי-לינק נתקע באופן תדיר.

אנסה לנתק את ה BELKIN ולראות אם עדיין ה-DLINK נתקע, אעדכן. אני מריץ BZ_2.55.

נתאי

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #57 

nitay כתב:היי,

אחרי בעיות של ניתוקים מהאיטרנט ויציאה מסינכרון, הלחפתי לנטגיר נוסף ועדיין היו לי תקלות. החלפתי ל DLINK 6740 והוא אפילו יותר בעייתי, נתקע לעיתים קרובות ולא נגיש עד כיבוי והדלקה.

לא היו לי בעיות דומות לפני השידרוג ל-30מגה והחלפת הראוטר בעיקבותיו. בזק יבואו לבדוק שוב (טכנאי 3 במספר...), הפעם כדי לבדוק את הכרטיס בארון...

יש לי ראוטר נוסף של BELKIN מחובר, אך כמובן שה-DHCP מכובה והוא משמש כנתב אלחוטי נוסף בסלון, כשהוא מחובר פיזית לראוטר של DLINK (רשת פרוסה בבית...)

יש למישהו רעיון לבעיות אלו? חשוב לציין שהנטגיר מעולם לא נתקע, ותמיד היה זמין - רק יצא מסינכרון (למעט פעמיים שנתקע ממש עד כיבוי הדלקה). לעומתו הדי-לינק נתקע באופן תדיר.

אנסה לנתק את ה BELKIN ולראות אם עדיין ה-DLINK נתקע, אעדכן. אני מריץ BZ_2.55.

נתאי
...
nitay
אתה יכול לשגע את בזק עד מחר , עד שלא תרכוש נתב חיצוני כדגומת TP-Link1043 (עד ל 5מחשבים או אביזרים אלחוטיים) או D-Link 655 (סביב ה 10 מחשבים או מוצרים אלחוטיים) שיהוו את הנתב הראשי שלך והנתב של בזק כמודם בלבד אתה תמשיך לסבול מניתוקים בעת הורדות , כל הנתבים של בזק מגיעים עם הגבלה של כמות ה Sessions Per Second ומעבר לגלישה רגילה באינטרנט או הורדה משרת יחיד אין לך הרבה מה לעשות אתם.
הטכנאי יגיע יבדוק את הקו את הכרטיס יפעיל לך בדיקת הורדה מאתר בזק שיראה את המהירות המקסימלית וזהו.

nitay
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61

שליחה #58 

לאחר החלפה נוספת לדי-לינק אחר, הכל עובד טוב. אפילו נפילות סינכרון שסבלתי מהן בשני בנטגיר עדיין לא קרו.

נקווה לטוב

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”