ה- Xtreamer Ultra - הצצה ראשונה
שלום לכולם.
אתמול קיבלתי את ה-xtreamer ultra שלי מבאג ואני לא מבין למה כולם מתלוננים כאן.
אני גם רוצה לחלוק את הידע/נסיון המועט שיש לי על המכשיר:
1) עוד לפני שקיבלתי את המכשיר, רכשתי דיסק קשיח פנימי שח hitachi בגודל 2.5" 7200RPM (לא מעניין אותי הלינוקס שלהם, מה גם אשתי והילדים לא יודעים מה זה).
2) התקנתי מערכת הפעלה Windows 7 X64 Lite Edition אשר נועדה לשימוש במחשבי HTPC. המערכת רצה חלק ללא שום בעיות.
3) על מנת להדליק ולכבות את המכשיר מהשלט יש צורך לעדכן את ה BIOS, עשיתי את זה וזה עובד מצויין. יש מדריכים איך לעשות את זה בפורום של xtreamer
4) דרייברים אפשר למצוא על הDOK המצורף או באתר של xtreamer
5) התקנתי XBMC, גם זה עובד ללא בעיות ואין שום לאגים.
מבחינת ביצועים אין שוב בעיה, אבל מה שקצת מטריד אותי זה החום. הוא מונח אצלי על המזנון במצב עמידה ובמצב IDLE החום מגיע ל 60 מעלות, כאשר אני מנגן סרטים החום נע בין 70-75 מעלות. חום קונן הקשיח כמעט תמיד עומד על 55 מעלות (לא אמורה להיות עם זה בעיה מכיוון שזה דיסק שאמור לעבוד בטמפרטורה הזאת).
אגב החברים שלי הזמינו מהאתר של xtreamer וקיבלו שבועיים לפניי, החבילה הגיעה דרך DHL ולא היה צורך לשלם מכס (אין מכס על מחשבים) מה שכן שולם זה המע"ם.
היתרונות של לקנות בארץ: אחריות ומקלדת בעברית. המחיר 1500 ש"ח (לדעתי זה עדיין המחיר אבל זה אמור לעלות ל 1700).
היתרונות של לקנות מהאתר של היצרן: DOK של 16GB(לעומת 8GB שמקבלים בארץ) ואנטנה WiFi. המחיר 1650 ש"ח כולל מע"ם.
סה"כ עלה לי 1786 שלקלים כולל הדיסק הקשיח ויש לי מחשב בסלון ואני מרוצה מאוד.
1) עוד לפני שקיבלתי את המכשיר, רכשתי דיסק קשיח פנימי שח hitachi בגודל 2.5" 7200RPM (לא מעניין אותי הלינוקס שלהם, מה גם אשתי והילדים לא יודעים מה זה).
2) התקנתי מערכת הפעלה Windows 7 X64 Lite Edition אשר נועדה לשימוש במחשבי HTPC. המערכת רצה חלק ללא שום בעיות.
3) על מנת להדליק ולכבות את המכשיר מהשלט יש צורך לעדכן את ה BIOS, עשיתי את זה וזה עובד מצויין. יש מדריכים איך לעשות את זה בפורום של xtreamer
מבחינת ביצועים אין שוב בעיה, אבל מה שקצת מטריד אותי זה החום. הוא מונח אצלי על המזנון במצב עמידה ובמצב IDLE החום מגיע ל 60 מעלות, כאשר אני מנגן סרטים החום נע בין 70-75 מעלות. חום קונן הקשיח כמעט תמיד עומד על 55 מעלות (לא אמורה להיות עם זה בעיה מכיוון שזה דיסק שאמור לעבוד בטמפרטורה הזאת).
אגב החברים שלי הזמינו מהאתר של xtreamer וקיבלו שבועיים לפניי, החבילה הגיעה דרך DHL ולא היה צורך לשלם מכס (אין מכס על מחשבים) מה שכן שולם זה המע"ם.
היתרונות של לקנות בארץ: אחריות ומקלדת בעברית. המחיר 1500 ש"ח (לדעתי זה עדיין המחיר אבל זה אמור לעלות ל 1700).
היתרונות של לקנות מהאתר של היצרן: DOK של 16GB(לעומת 8GB שמקבלים בארץ) ואנטנה WiFi. המחיר 1650 ש"ח כולל מע"ם.
סה"כ עלה לי 1786 שלקלים כולל הדיסק הקשיח ויש לי מחשב בסלון ואני מרוצה מאוד.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
Re: ULTRA לעומת "מפרטי ה- HTPC המומלצים לאביב-קיץ 2011"
erezg, רק עכשיו שמתי לב לשאלה שלך. ברוך הבא לפורום!erezg כתב:אולי זה מוקדם לשאול, אבל בהשוואה למפרט הטכני של ה-ULTRA ולכתבה "מפרטי ה- HTPC המומלצים לאביב-קיץ 2011"
http://www.hometheater.co.il/article025 ... 7%99%D7%A5
1. לאיזה מהתקציבים ה-ULTRA מקביל מבחינת יכולת טכנית? יש חלוקה של תקציב ומפרט טכני לכל תקציב.
מעניין לדעת אם מבחינת תקציב זהה לעלות של ULTRA (מחיר 1700-1900 ש"ח)ת האם מקבלים במפרטים יכולות יותר טובות.
2. אני מעוניין לקבל החלטה אם לקנות ULTRA או לבנות לבד כל עוד ה-ULTRA במכירה מוקדמת של 1700 ש"ח
תודה...
1. מבחינת המעבד של המחשב, ה-ULTRA חזק כמעט כמו המפרט הזעיר הזול (מבוסס ה-E-350), אך חלש ממנו. הוא הרבה יותר חלש מהמפרט הרגיל (לא זעיר) הכי זול שיש במאמר המפרטים המומלצים.
לניגון תכני HD, אין לזה משמעות כי הוא מנגן תכני HD כבדים בלי שום בעייה.
2. עד כמה שידוע לי, המחיר עומד כרגע על 1500 ש"ח. החלטה שלך. קח בחשבון שה-ULTRA לא כולל במחירו כונן קשיח 2.5", הנחוץ אם אתה רוצה להתקין עליו Windows 7.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

1. אין לי מושג.ilano כתב:1. מסיבה כלשהיא מ"ה על ה-DOK נדפקה.
הורדתי מהאתר של XTREAMER את מ"ה (ULTRA OS).
כעת צריך לפתוח את ה-ZIP ולהשתמש ב-IMAGEUSB. הבעיה הקטנה שהקובץ שהורד מכיל סיסמא... האם מישהו יודע מהי ?
2. האם הותקן WIN 7 32 ומה המסקנה ?
תודה...
2. הותקן ועובד בסדר גמור. צריך להוסיף בשביל זה כונן פנימי 2.5" שלא כלול במחיר ה-ULTRA.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תודה על הדיווח ועל הטיפים. גם אצלי, אגב, יש טמפרטורות פנימיות דומות לאצלך.boris1580 כתב:שלום לכולם.
סה"כ עלה לי 1786 שלקלים כולל הדיסק הקשיח ויש לי מחשב בסלון ואני מרוצה מאוד....
רק הערה קטנה - מערכת הפעלה של 32 ביט הייתה נותנת לך ביצועים טיפה טובים יותר, למרות שהיא לא מזהה את כל ה-4GB.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

קרא כאן את ההסברים של Catskinner בעניין:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 97#1422097
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 97#1422097
קניתי לי מחשב לסלון (גדול) לפני חודשיים ועכשיו אני סתם מצטער שלא קניתי את האולטרה...
כל מיקרה, לקחתי מחבר שקנה את המכשיר הזה את ה USB וניסתי לעלות את מערכת ההפעלה של הסטרימר (הלינוקס) על המחשב ה PC שלי, המסך המהבהב של מערכת ההפעלה עולה ואז זה ניתקע לי על מסך שחור, ולפעמיים המסך פשוט נכבה.
מה יכולה להיות הבעיה? האם אני צריך להגדיר משהו על המחשב שלי?
(הדבר היחיד שהגדרתי הוא השמחשב שלי יעלה דרך ה USB)
כל מיקרה, לקחתי מחבר שקנה את המכשיר הזה את ה USB וניסתי לעלות את מערכת ההפעלה של הסטרימר (הלינוקס) על המחשב ה PC שלי, המסך המהבהב של מערכת ההפעלה עולה ואז זה ניתקע לי על מסך שחור, ולפעמיים המסך פשוט נכבה.
מה יכולה להיות הבעיה? האם אני צריך להגדיר משהו על המחשב שלי?
(הדבר היחיד שהגדרתי הוא השמחשב שלי יעלה דרך ה USB)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

חברים, אני מזכיר לכם שוב - אקסטרימר לא המציאו פה שום גלגל. יש כבר כמה וכמה שנים עוד פירמות המייצרות מחשבים זעירים טובים יותר, מעוצבים יותר ואף קטנים יותר. לדוגמא - Giada A50 הכולל תמיכה מלאה ב-DTS-HD ו-Dolby TrueHD.
זהו פשוט מחשב. זה לא סטרימר.
מה שכן חדשני כאן זה מקלט ה-IR המובנה שאין באף מחשב זעיר מתחרה כרגע ו-Bundle אטרקטיבי של מקלדת זעירה ושלט MCE IR. כמו כן, שימו לב שהמחיר אינו כולל כונן קשיח פנימי (עוד כמה מאות שקלים), שלדעתי הוא די הכרחי כדי לקבל את המקסימום מהמוצר - מערכת הפעלה מהירה יותר ויותר אפשרויות התקנה.
למרות מה שכתבתי, אני יכול לציין שמדובר במוצר חמוד מאוד, על יתרונותיו וחסרונותיו.
זהו פשוט מחשב. זה לא סטרימר.
מה שכן חדשני כאן זה מקלט ה-IR המובנה שאין באף מחשב זעיר מתחרה כרגע ו-Bundle אטרקטיבי של מקלדת זעירה ושלט MCE IR. כמו כן, שימו לב שהמחיר אינו כולל כונן קשיח פנימי (עוד כמה מאות שקלים), שלדעתי הוא די הכרחי כדי לקבל את המקסימום מהמוצר - מערכת הפעלה מהירה יותר ויותר אפשרויות התקנה.
למרות מה שכתבתי, אני יכול לציין שמדובר במוצר חמוד מאוד, על יתרונותיו וחסרונותיו.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ברוך הבא לפורום!
האקסטרימר אולטרה הוא מחשב לכל דבר, ואתה יכול להתקין עליו כל מה שתרצה, כולל מערכת הפעלה בעברית. אין כאן קומבינה מיוחדת.
האקסטרימר אולטרה הוא מחשב לכל דבר, ואתה יכול להתקין עליו כל מה שתרצה, כולל מערכת הפעלה בעברית. אין כאן קומבינה מיוחדת.