mariuscov, אחדד רק שלמעשה אין ממש טעם לרכוש HD6450 למפרט ההוא כי ה-Core i3 2100 ולוח האם כבר כוללים כרטיס מסך מובנה מצויין, שינגן את כל תכני ה-HD בלי בעייה.
האופצייה לכרטיס המסך (שים לב שכתוב לידו אופצייה) היא עבור יכולת חזקה יותר למשחקים ברמת כניסה. ה-HD6450 חלש מאוד עבור משחקים.
אוקיי, אז מה שמעניין אותי זה מפרט ה-mini ITX היקר כפי שהוא רשום (ללא תוספת כרטיס המסך), ומה שארצה לגביו המלצה זה שדרוג הקירור. בהמשך להמלצה זאת אבקש המלצה למארז שיתאים לכל העסק הנ"ל.
1. לא. שניהם ואף מעבדים מהמפרטים הנמוכים יותר יספיקו.
2. כל עוד אתה לא צריך תמיכה בפורמטי האודיו החדשים (שיש אותם רק בריפים מלאים של בלו ריי בגודל 30-50GB לסרט בודד והם מושגים רק ע"י חיבור דרך רסיבר התומך בכך), לוח האם הזה יספק בהחלט ואין צורך בכרטיס מסך עצמאי.
כן, חזק דיו.
לא כתבתי מעולם שהמעבד חלש לפענוח תוכנה, אלא התכוונתי לכך שבפענוח תכנים כבדים מאוד ייתכן שהוא יהיה גבולי.
מדובר בסה"כ במעבד די חזק, שיספיק לרוב תכני ה-HD בפענוח תוכנה.
אחת הבעיות ה"קשות" שאני נתקל בהם הוא העובדה שאנשים שוחכים שיש להם גם מעבד במחשב ולא רק הכרטיס מסך... לא חייבים להשתמש בהאצת חומרה לוידאו תמיד, המעבד יכול לסחוב את זה גם לבד
לא חושב שזה משמעותי, כי צוואר הבקבוק הוא המכניקה של הכונן הקשיח ולא חיבור ה-SATA.
כמובן שאם הכונן היה SSD אז היה יתרון גדול יותר לחיבור SATA3 במקום 2.
בדוק פרמטרים של הספק, פיזור חום והאם הכונן שקט או רועש. זה מה שחשוב ב-HTPC.
כן אני יודע אבל הגדולים יותר טובים ועם עוד אופציות כי אני הולך לשם על המחשב כרטיס מצלמות חוץ מכרטיס טלויזה מקליט HD ועוד כמה דברים
אז הATX יותר טוב עם סלוטים נוספים ועוד נכון שעדיף בסלון מארז קטן ושקט כמעט קניתי את האקסטרימר אולטרה שהוא גם מחשב אבל אמרו לי לא לגעת בATOM אז אני הולך על ATX עם מעבר I משהו וזיכרון גדול וHD עם נפח גדול וזהוא בנתיים
אישית חסרים לי שם לוחות ה ITX של Zotac כמו ה H67-ITX-WIFI שכבר נמצא בארץ שהיתרון שלו לעומת הH67 ITX של גיגהבייט זה שהוא מגיע עם כרטיס רשת אל חוטי מובנה.
למי מוכן גם להשקיע מעט יותר, הגיע לארץ עכשיו ה Core i3 2105 שמגיע עם הליבה הגרפית HD 3000 של אינטל שהיתה קיימת עד עכשיו רק במעבדי ה i5 2500K וה i7 2600K והיא נותנת ביצועים ממש מרשימים לליבה גרפית מובנית.