תגובות למאמר: השוואת קולים - Gene Cafe vs Quest M3

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #41 

90% סידאמו? בואנה יש לך לסת מברזל :wink:

אם כבר תתחיל מהדברים הפשוטים כמו לערבב ברזיל עם משהו מרכז אמריקאי וקצת רובוסטה.

עופר אני חולק על הקביעה שלך לגבי האלקטרה שלי. דווקא מאוד קל להוציא שוטים טובים ממנה בגלל שהיא מאוד עקבית ויחסית סלחנית.

אם יש משהו שהיא רגישה אליו זה אוברדוזינג ורצוי לא לשים יותר מ 15-16 גרם קפה בכפולה.

לגבי איכות הקפה בינה לבין הסמיאוטומטיקה אני מוכן להמר שלא יהיה הבדל מהותי למרות השוני במבנה המכונות.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #42 

קודם כל - שאפו על העבודה ועל המאמר. פשוט ללקק את האצבעות!! איזה פורום משובח ואיזה כותבים מדהימים יש לנו!!

לגבי הדיון - אני גם שמחתי לגלות שהג'ין המושמץ יצא טוב מההשוואה.
אני גם בטוח שעם לימוד ונסיון ניתן8 יהיה להוציא מהקווסט קפה מעולה.
אבל כמו שכבר כתבו לפני, הראתם שהיתרונות של הג'ין: "שגר ושכח" ואוטומצית קלייה שלא זקוקה משתמש מתוחכם ומנוסה, לא באים על חשבון איכול הקפה.

תענוג היה לקרוא וגם התחזקה לי ההחלטה לא להזמין קווסט במקום הג'ין... :)
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

מני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 192
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #43 

תודה על סקירה מקצועית ומרתקת !
נראה לי שהשלב הבא צריך להיות ל סקירה של הגי'ן מול הבאהמור1600 . מישהו מרים את הכפפה?

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 482 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #44 

נראה מצוין
הישן הטוב והמוכר תמיד מנצח !
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #45 

אכן מאמר ממצה ומאלף, כל הכבוד לכותבים, אני תמיד נהנה. את הנתונים לכתבת ההמשך אנו צריכים לייצר היכן שביצענו את מפגש איפוס כוונות.
בברכה
אדי

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #46 

חברה, יופי של כתיבה!

אני חייב לומר, שהיה לי די ברור איזה קולה ינצח. גם בפורומים בחו"ל התמונה הזו די ברורה אם קוראים בין השורות ומתעלמים מהרומנטיקה ומההשוואה החוזרת ונשנית לקולים מסחריים. בנוסף, כולנו טועמים כל הזמן קפה מקלייה מסחרית, וגם כשהוא טרי, ברוב המקרים הוא נופל מכל תערובת ממוצעת שאני עושה לבד.

עם זאת, אני די מאוכזב.. כבר הרבה זמן אני מרגיש שמעשית, אין כבר לאן להתקדם. אני מחפש שדרוגים, אבל באמת חושב שלפחות מבחינת הכישרון שלי וההשקעה שאני מוכן לתת בכל כוס, אני כנראה כבר לא אגיע לתוצאות טובות יותר. קצת קיוויתי שאולי אולי אני טועה ושדרוג הקולה כן יתן את השדרוג בכוס שאני מחפש.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #47 

קרמריקה - אתה צריך עכשיו עוד מכונת מנוף.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #48 

MONI כתב:נראה מצוין
הישן הטוב והמוכר תמיד מנצח !
...
אני חוזר למחבת.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #49 

דבוטאנט כתב:קרמריקה - אתה צריך עכשיו עוד מכונת מנוף.
...
בראש שלי כבר קניתי כמה פעמים מכונת מנוף.. הבעיה היא שכל פעם אחרי שבועיים-שלושה היא נשארה יתומה ומעלה אבק ללא שימוש

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #50 

מפגש איפוס כוונות, כמה זמן עבר מאז... וכמה קפה נשפך
קרמריקה, מה שהציל אותי מבחינת העניין היה החביתוש והאלקטרה, משחק שלא נגמר. עם האלקטרה הגעתי לאיזשהי יציבות, אבל עם החביתוש לא לגמרי.
בקשר למאמר, האמת שאני חושב שהוא כתוב מצויין אבל בסיסו בעייתי. נמרוד החביב זינק לדעתי מהר מידי לקולה מקצועי מידי ולכן ההשואה היא לא כוחות, במיוחד מול מכשיר אוטומטי אולי הטוב מסוגו.
נמרוד, לדעתי אתה צריך להפעיל מאוורר באמצע - סוף פיצוץ ראשון. לתת לו לעבוד כדקה לפחות ואז להתאזן לפי ה BT.
פרקטיקה לעומת תאוריה זה כמו גישות בוטום-אפ וטופ-דאון. האמת היא איפשהו באמצע והנסיון משחק תפקיד. יכול להיות שאין קיצורי דרך בציוד מקצועי ואי אפשר להשיג פשרה סבירה בקולה מיני-מקצועי. מה שעובד בגדול לא יעבוד בהכרח בקטן. בדיוק כמו מכונה מקצועית ביתית, הן כמעט ולא שונות מהמסחריות.
ויכול להיות שכן אבל זה דורש יותר מידי עבודה וידע מהמפעיל הביתי, שעם כל הרצון הטוב לא קולה 30 באטשים ביום כמו בבית קליה ולא יהיה לו נסיון מספק כנראה לעולם. אבל התאוריה חשובה מאוד ועדיף ללכת ממנה אל הפרקטיקה (טופ דאון) ואז להשלים פערים עם הפרקטיקה (בוטום אפ...). להסתמך על פרקטיקה זה לא נכון כי הפרקטיקה לפעמים מטעה. עובדה, אתם טעמתם את הקפה 72 שעות אחרי לפי הנסיון עם הג'ין. הקפה של החביתוש מגיע לשיא לא לפני 5 ימים, ואי אפשר לשתות אותו בכלל 3 ימים אחרי הקליה. דבר נוסף, ערבבתם קליות. לערבב קליה שיצאה ממכשיר כמו הקווסט זה שגוי, התוצאות יהיו בהכרח שונות בקליות רצופות כי הפרופיל משתנה, והסיכוי לליקוי בקליה גבוה יותר - והערבוב מנציח זאת עבור שני הסבבים ביחד.
שורה סופית, הג'ין מתאים לרוב האנשים, ובזכות התוצאה הגבוהה בהחלט בכוס מתאים גם לרוב החובבים. אבל לאנשים כמוני הוא לא יכול להתאים גם אם התוצאה שלו מושלמת...זה ישעמם אותי מהר מאוד. התיישנות תוך יומיים היא בעיתית בסביבה ביתית מבחינתי, אתה רוצה להתעסק בקליה פעם בשבוע שבועיים ולא פעמיים בשבוע. ואין לי בעיה לעשות זאת עם החביתוש - תוך חצי שעה יש לי חצי קילו של קפה לשבועיים.
אני חושב שיש להתייחס לכתבה הזו כמבחן התרשמות מתפעול ופונקציונליות בכללי. כדי לבדוק באמת תוצאות קליה ראש בראש - הכי טוב זה לקבוע יום שבו נפגשים עם קפה מתערובת זהה שנקלה מראש. ככה כל אחד יתאמץ לתת את המקסימום מהמכשיר ואם יש צורך בכמה סבבים. ראיתי את זה עם הגרנטי, מכשיר מרשים שמה לעשות לא נתן תוצאה טובה בקליה הנסיונית. אני בטוח ששתיים שלוש נסיונות יניבו תוצאה קרובה לאופטימלית ואז אפשר לבדוק.
what's next?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #51 

ועם כל מה שכתבתי למעלה, אני מאמין שבשורה הסופית הג'ין יתן תוצאות עדיפות באופן עקבי ולכל אחד...אין מה לעשות, לקליית אויר בסביבה ביתית יש יתרונות גדולים מאוד במיוחד אם היא מתבצעת במכשיר ראוי. קשה לי להאמין שהקווסט ינצח במבחן הטעם. אני מתפלל לכך שבעזרת עופר אני אתבדה. רומנטיקה זה עסק חשוב מאוד!
what's next?

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #52 

hosq כתב: התיישנות תוך יומיים היא בעיתית בסביבה ביתית מבחינתי, אתה רוצה להתעסק בקליה פעם בשבוע שבועיים ולא פעמיים בשבוע.
...
זה נכון. שמתי לב לזה בזמן האחרון. קליתי 500 גרם ביום שישי לפני שבוע וחצי, וכששתיתי לאחר 5-6 ימים עוד נשאר זכר לטעם (גואטמלה), אך הוא היה דהוי מאד. כרגע אני קולה פעם בשבוע מחוסר ברירה וקוצר זמן, אבל זה קצת מבאס שאין לקפה את תוחלת החיים המינימאלית הרצויה. פעם, כשקראתי על כך, הייתי בטוח שזה לא יפריע לי גם אם אשים לב (לא האמנתי שאשים לב).
הג'ין לטעמי נותן באמת תוצאות מעולות לכמה ימים, אך אם יהיה וייב חזק לכיוון קולה תוף קטן כמו הקווסט והמסקנות יהיו שאפשר להשתלט עליו, בהחלט אשקול הוצאה עתידית על העניין.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #53 

לא חושב שאמרנו שאחרי 48 שעות הקפה מתיישן.
חלון הזמן בג'ין הוא עד ארבעה ימים כאשר לאחר 24 שעות הקפה ראוי לשתיה והוא בשיאו לאחר 48-72 שעות (בהנחה שהקפה מאוחסן לאחר 24 שעות בכלי מסוים ולא נשאר בחוץ).

בסופו של יום יש לזכור שעשינו את ההשוואה לסביבה הביתית והמסקנות משקללות פרמטרים כמו נוחות, פרקטיות ופה אין לג'ין עדיין תחרות מצד הקווסט.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #54 

hosq כתב:בקשר למאמר, האמת שאני חושב שהוא כתוב מצויין אבל בסיסו בעייתי. נמרוד החביב זינק לדעתי מהר מידי לקולה מקצועי מידי ולכן ההשואה היא לא כוחות,
...
hosq היקר,
זינוק מהיר מדיי? לא נראה לי...
אחרי 4 שנים עם precision air roast של 100 גרם ,אם כל מה שהייתי רוצה
היה להתקדם לקולה אחר רק עם באטצ' גדול יותר בוודאי הייתי בוחר בג'ין.
אבל מקולה אוטומטי לא ממש אפשר ללמוד לעומק מהי קליית קפה.

גם באקדמיה בחרתי את הקורסים הקשים יותר...תמיד אפשר לקחת קורסי בחירה בשירה וספרות ולסיים את
התואר עם 95...השאלה היא עם איזה ידע אתה יוצא מהלימודים.... :?:

אז אולי אני נמצא רק ב"שנה ראשונה" בתואר לימודי הקווסט אבל בסוף אני מקווה לצאת Master...או דוקטור.
(ואני לא חושב שצריך להיות יותר מוכשר משרת של אוניברסיטה ..בלי לפגוע באף אחד, כדי להוציא קליה טובה מהקווסט...לקפה הפוך בתור התחלה) (Y) :wink:
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 31/05/2011 14:05, נערך 2 פעמים בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #55 

נו HOSQ אתה רוצה שמשלח לך את המייל של מולי? קנה גם אתה קווסט ותסגור את הפינה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #56 

מסכים עם נמרוד כי אף אחד פה עדיין לא הוכיח שניתן להוציא קליות טובות באופן עקבי מקולה תופי כגון הקווסט, חביתוש ואפילו מהקולה המסחרי של רונן.

לא מאמין שתוך כמה ימים אפשר ללמוד לקלות טוב וצריך לנסות ולטעות עד שמצליחים.
אין ספק שכדאי ללמוד מנסיונם של אחרים ובמקרה הזה אני מוריד את הכובע בפני נמרוד על כך שהוא החלוץ הראשון בארץ עם הקווסט והוא מנסה ללמוד בלי אפשרות לחלוק רשמים עם אנשים פה שמחזיקים קולה כזה...

אין פה עניין של גאווה והתנצחות למי יש יותר טוב ובסך הכל הראינו בהשוואה שהג'ין מאוד מתאים לשימוש ביתי והוא מנצח בנקודות ולא בפונציאל וממש אין צורך לקשור את תוצאות ההשוואה ב"חוסר נסיון" כי אף אחד מאיתנו כולל אני ואתם לא ממש קולה מקצועי שמחזיק בית קליה מסחרי.

לדעתי גם אם היה הבדל בטעם לטובת הקווסט (תרשו לי להניח שכנראה שהוא לא היה מהותי) עדיין היתה הצדקה להמליץ על הג'ין למשתמש הביתי בגלל הנוחות והפשטות והקלות בקבלת קליות מצוינות במינימום מאמץ.

אז בואו נפסיק להתנצח ולחפש תירוצים למה קולה x יותר טוב מ y ונשמח שיש לנו אפשרויות בחירה גם בקליית קפה.

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #57 

אם יוצאים מנקודת הנחה שמאוד קשה להיות עקבי עם הקווסט - אז במצב כזה לא נכון היה לערבב את הקליות שלו. לא צריך להסביר למה.

נראה לי שלקווסט יש פוטנציאל אדיר. אבל באמת אני מסכים עם hosq שהתדירות שבה אנחנו קולים אינה גבוהה מספיק בשביל באמת להתמקצע.
היה נחמד עם כמה חברה מהעוסקים בתחום שהמושגים כמו ET ו-BT ואוורור משחקים אצלהם תפקידים מרכזיים בקולים המסחריים היו נותנים קצת טיפים :)
מילה של אקסטרימיסט.

dorso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #58 

הצעת יעול להשוואה הבאה
לשקול את הפולים לפני ואחרי הקליה כדי לדעת כמה אחוז נוזלים התאדה
זה יתן אינדקציה טובה לתהליך ולטעם בהמשך

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #59 

נמרוד - חשבתי שזה הקולה הראשון שלך, מצטער
אני לא בטוח שקשה להיות עקבי, אבל צריך לדעת מה עושים. המכשירים האלה דורשים ממך להבין את החומר.
what's next?

lior_a
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 556
נתן תודות: 186 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #60 

חברים יקרים, איזה תענוג לקרוא ואיזה פחד לכתוב.
סקירה מרתקת. כיף גדול לראות את האהבה שיש כאן לקפה וליסודיות.

אני חושב שהקווסט מחייב בין היתר מדי חום דיגיטליים. אני מצטער שלא הזמנתי אבל ברור לי שאזמין.
מד החום האנלוגי מגיב לאט מידי. כשאני קורא את מידת החום, בפועל היא נמצאת כבר בנקודה אחרת.
כשמדברים על שניות באבחון נקודת הוצאה או שינויי טמפרטורה, יש חשיבות לזמני תגובה מהירים.

לגבי ההשוואה, אני חושב שהיו כאן פרמטרים נוספים שהשפיעו. ההשוואה היפה שעשיתם הייתה כמו להשוות תוצאה של הכנת
תבשיל במטבח X מול מטבח Y. ברור שלא רק איכויות המטבח קובעות. לטבח למשל או למתכון ואופן הכנתו יש השפעה עצומה
על התוצאה.
חומרי הגלם לבדם לא מעידים התוצאה.

אבל!!! ישר כוח, באמת שהיה תענוג לקרוא את המסכנות החכמות, לראות את הסרטונים המושקעים ושקוע בדיון שאחרי.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”