מופע השנה - אפל תובעת את סמסונג
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אריה, סטיב ג'ובס ידוע כאחד שלא קורא ספרים אז אני בכלל אתפלא אם הוא מודע לכך שאמזון בכלל קיימת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
זה היה ברצינות?osherov כתב:Itsik_G,
יש נטייה לדחוף את גוגל לכאן כאילו היא-היא הסיבה האמיתית לתביעה. אני אומר שזה פשוט שטויות .....אין שום השפעה של תביעה כנגד העתקת מכשיר לבין מערכת ההפעלה שרצה עליו ועל עוד עשרות ומאות מכשירים אחרים ששיכים בכלל לחברות אחרות....התביעה של מיקרוספוט (כנגד מוטורלה לדוגמה) היא שונה לגמרי, כי שם היא באמת מיקרוסופט מכוונת ל OS שנמצא מאחורי המכשירים ולא למכשיר עצמו....מיקרוספוט באמת מכוונת לגוגל ולאנדרואיד עצמו.....
אגב, גם יש נטייה לחשוב שהוצאות המשפט כאן הן משהו בומבסטי...דבר שגם הוא לא נכון. חברות בסדרי גודל כאלה מחזיקות מחלקות משפטיות כנגד "שטויות" כאלה וכל אחת מהן נתבעת כל שני וחמישי בגין איזה גחמה של איזה חברה אחרת או איזה משתמש שחושב שנעשה לו עוול בגלל שיש לו בעיות קליטה כי הוא לא החזיק את המכשיר נכון. ההוצאות של החברות האלה בגין תביעות כאלה הוא זניח וחסר חשיבות למפלצות האלה...
מעניין שאפל עדיין לא תבעה את אמזון בגין גניבת השם על חנות האנדרואיד החדשה שהיא הרימה לא מזמן. החנות שנקראת Appstore...
http://www.bloomberg.com/news/2011-03-2 ... emark.html
וואאלה ...אפילו לא ידעתי שהם תבעו אותם בגין השם
ללא ספק מוזרים האפל האלה!
ללא ספק מוזרים האפל האלה!
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
עכשיו בהתייחס לגופו של ענין:osherov כתב:Itsik_G,
יש נטייה לדחוף את גוגל לכאן כאילו היא-היא הסיבה האמיתית לתביעה. אני אומר שזה פשוט שטויות .....אין שום השפעה של תביעה כנגד העתקת מכשיר לבין מערכת ההפעלה שרצה עליו ועל עוד עשרות ומאות מכשירים אחרים ששיכים בכלל לחברות אחרות....התביעה של מיקרוספוט (כנגד מוטורלה לדוגמה) היא שונה לגמרי, כי שם היא באמת מיקרוסופט מכוונת ל OS שנמצא מאחורי המכשירים ולא למכשיר עצמו....מיקרוספוט באמת מכוונת לגוגל ולאנדרואיד עצמו.....
אגב, גם יש נטייה לחשוב שהוצאות המשפט כאן הן משהו בומבסטי...דבר שגם הוא לא נכון. חברות בסדרי גודל כאלה מחזיקות מחלקות משפטיות כנגד "שטויות" כאלה וכל אחת מהן נתבעת כל שני וחמישי בגין איזה גחמה של איזה חברה אחרת או איזה משתמש שחושב שנעשה לו עוול בגלל שיש לו בעיות קליטה כי הוא לא החזיק את המכשיר נכון. ההוצאות של החברות האלה בגין תביעות כאלה הוא זניח וחסר חשיבות למפלצות האלה...
מעניין שאפל עדיין לא תבעה את אמזון בגין גניבת השם על חנות האנדרואיד החדשה שהיא הרימה לא מזמן. החנות שנקראת Appstore...
אני חושב שהמאמר של Business Insider דווקא מאוד הגיוני ועושה הרבה שכל. מיקרוסופט מכוונת בתביעה שלה ל- OS כי משם הפרנסה שלה - מכירת מערכות הפעלה. אפל לא מוכרת את ה iOS ולכן היא מכוונת יותר לשימוש "בחבילה הכוללת" של מכשיר טלפון.
הבעיה הגדולה ביותר של מיקרוסופט ואפל מול האנדרויד היא המחיר שלו - חינם. החינמיות הזו דוחפת כל יצרן חומרה שרוצה להצטרף לחגיגה להזרים לשוק עוד ועוד מכשירי אנדרויד, ומה שאפל מנסה להשיג בתביעה הזו היא להעמיד קשיים (כלכליים, תשלום רשיונות וכו') בפני היצרנים האלה.
אפל כנראה בונה על זה שבאיזשהו הסדר מחוץ לבית המשפט, יסוכם בינה לבין סמסונג שהם "יפצו" אותה על "העתקת" מאפיינים של האייפון. הסכם כזה ישרת אותה אח"כ גם מול HTC, LG וחברות אחרות שמייצרות סמארט-פונים.
לא תמיד זה נכון , יש חברות שמכך שהצטברו יותר מידי תביעות נגדן בזמן קצר , נכנסו לצ'אפטר 11 . אל תשכח ששם זה מושבעים כך שאתה לא יודע מה התוצאה ולעיתים שווה לשלם ולהתפשר , אבל הפשרות האלו בסופו של דבר מצטברות לסכומים גבוהים .osherov כתב:
גם עמלות בתי משפט ובונוסים לעו"ד שבריטיינר , בסופו של דבר מצטרפים לסכומים גבוהים
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אריה, אם אתה חושב שמשפטים על IP זה סתם בלוף אז אתה כנראה הספקת לשכוח את פרשת SCO וה UNIX.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14365
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
osherov כתב:דווקא לא מפתיע כל כך.
זה מרגיש כאילו שזה הגיע יותר מהמחלקה השיווקית\פרסומית של הדיקטטור מאשר מהמחלקה המשפטית שלהם. זה יעשה להם יופי של פרסום, בכך שבכל מיני מקומות יכניסו את המשפט שמוצרי סמסונג הם העתק של מוצרי אפל...דבר שיגרום לאדם "הרגיל" לחשוב, שאם זה נכון, אז למה כדאי לרכוש את ההעתק כאשר ניתן לרכוש את "המקור"!
ברור שלאפל יש חלופות למסכים, אבל כיום, הן כולן פחות איכותיות מסמסונג. נכון להיום, עושה רושם שסמסונג החליטה "לזנוח" את שאר החברות המתחרות נגדה בתחום המובייל (גם HTC נפגעה מהמהלך הזה בזמנו) ולהקטין את ההספקה של מסכי ה OLED שלה לחברות האלה. סמסונג כנראה הבינו שהכסף שהיא תעשה ממכירת מכשירי מובייל עם מסכי ה AMOLED שלהם, בעלי העליונות כיום על פני שאר מסכי המתחרים, יהיה גדול יותר מאשר מכירה במקביל של מליוני מסכים למתחרים שלה, דבר שיחליש את היתרון של המוצרים של סמסונג עצמה (אני לא קונה את הסיפור על המחסור הקיים בייצור המסכים האלה). ה SGS1 הוא הצלחה כבירה לסמסונג, בעיקר בגלל המסך המדהים שלו (מכשיר האנדרואיד הנמכר ביותר עד היום) לעומת המתחרים. ה SGS2 שמושק ממש בימים אלה, הולך כמעט בודאות להיות הצלחה גדולה לא פחות וגם שם זה יקרה בעיקר בגלל המסך המדהים עוד יותר שסמסונג דחפו לו (כמעט 4.3 אינצ' על מסך ה SAMOLED plus)...
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14365
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
לא יודע אם זה יסתיים אותו דבר בעוד עשור מהיום...
אבל זה מזכיר לי לפני כעשור שטויוטה התחילו למכור את רכבי היוקרה שלה בשם לקסוס....
אז באה מרצדס ותבעה את טויוטה בגין העתקת עיצוב ועוד כמה מאפיינים ....
היום מרצדס מעתיקים מטויוטה ולקסוס את הטכנולוגיה (בייחוד טכנולגיית ההיבריד).
אני באופן אישי מקווה ומייחל שאפל יום אחד יעתיקו מסמסונג וגוגל את הטכנולוגיה וילמדו לקח חשוב עם המערכות הסגורות/מגבילות שלהם....אני מקווה שכוחות השוק יכריעו.
אבל זה מזכיר לי לפני כעשור שטויוטה התחילו למכור את רכבי היוקרה שלה בשם לקסוס....
אני באופן אישי מקווה ומייחל שאפל יום אחד יעתיקו מסמסונג וגוגל את הטכנולוגיה וילמדו לקח חשוב עם המערכות הסגורות/מגבילות שלהם....אני מקווה שכוחות השוק יכריעו.
truejoker,
האמן לי ממקור די קרוב שחברות ענק כאלה יכולות להיתבע ע"י כמעט כל חברה בעולם ועדיין לספוג את זה בלי להיכנס לקשיים גדולים מידי (זה, כמובן, בתנאי שהם לא יפסידו במשפטים ויאלצו לשלם סכומי כסף גדולים מידי (הסיכוי לזה בעולם המובייל הוא יחסית נמוך אבל קיים))
Itsik_G,
כבר רשמתי שאפל לא מטומטים. לכן אין פה איזה אסטרטגיה ארוכת טווח. אין לי ספק שהם לא יתחילו לתבוע את כל החברות שמייצרות מכשיר סלולר בטוענה שכולם מעתיקים מהם......מעבר להפסד במשפטים, זה יציג אותם באור מגוחך עוד יותר מאיך שזה נראה עכשיו. בכלל, לקחתם את כל העניין הזה רחוק מידי. בלי קשר לאיך העסק הזה ייסגר בסוף, השורה התחתונה לדעתי היא שאין כאן שום פוטניצאל לאיזה רעידת אדמה שתזעזע משהו בחברת אפל, סמסונג ובטח לא אצל גוגל או בכלל שוק הסמארטפון העולמי....סתאם עוד תביעה אחת מיני רבות....אני מניח שאפל רוצים לגרום לסמסונג בעתיד להפסיק להעתיק מהם "יותר מידי"
האמן לי ממקור די קרוב שחברות ענק כאלה יכולות להיתבע ע"י כמעט כל חברה בעולם ועדיין לספוג את זה בלי להיכנס לקשיים גדולים מידי (זה, כמובן, בתנאי שהם לא יפסידו במשפטים ויאלצו לשלם סכומי כסף גדולים מידי (הסיכוי לזה בעולם המובייל הוא יחסית נמוך אבל קיים))
Itsik_G,
כבר רשמתי שאפל לא מטומטים. לכן אין פה איזה אסטרטגיה ארוכת טווח. אין לי ספק שהם לא יתחילו לתבוע את כל החברות שמייצרות מכשיר סלולר בטוענה שכולם מעתיקים מהם......מעבר להפסד במשפטים, זה יציג אותם באור מגוחך עוד יותר מאיך שזה נראה עכשיו. בכלל, לקחתם את כל העניין הזה רחוק מידי. בלי קשר לאיך העסק הזה ייסגר בסוף, השורה התחתונה לדעתי היא שאין כאן שום פוטניצאל לאיזה רעידת אדמה שתזעזע משהו בחברת אפל, סמסונג ובטח לא אצל גוגל או בכלל שוק הסמארטפון העולמי....סתאם עוד תביעה אחת מיני רבות....אני מניח שאפל רוצים לגרום לסמסונג בעתיד להפסיק להעתיק מהם "יותר מידי"
- Irus
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4163
- נתן תודות: 127 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
טויוטה הקימו את חטיבת הפאר שלהם לפני יותר מ-20 שנה... ואכן בדורות הראשונים הייתה העתקה בוטה של קווי עיצוב של המותג הגרמני...טלHD כתב:לא יודע אם זה יסתיים אותו דבר בעוד עשור מהיום...
אני באופן אישי מקווה ומייחל שאפל יום אחד יעתיקו מסמסונג וגוגל את הטכנולוגיה וילמדו לקח חשוב עם המערכות הסגורות/מגבילות שלהם....אני מקווה שכוחות השוק יכריעו....
בכל מקרה, אני לא יודע איך קבעת את ההצהרה הגורפת שמרצדס מעתיקים את הטכנולוגיה מטויוטה, אבל אני, גם עשרים שנה אחרי, עדיין מעדיף רכב גרמני אם זה אודי, ב.מ.וו או מרצדס.
בעולם של היום,כולם תובעים את כולם גם על הסממן הכי קטן. זה ממש לא חדש,לא מזמן פייסבוק תבעה את האתר טיצ'בוק על השימוש במילה בוק בשם שלה. הנהלת פייסבוק מנסה לנכס לה את את המילים בוק,לייק, פייס ואת הסימן
..מצחיק לא?!
אבל סימנים כאלו ואחרים הם אלו שמזכירים את המותגים האלו. השווי שוק שלהן נמדד לפי סממנים אלו,ככה שזה לגיטימי לחלוטין.
ד"א,יש הבדל מאוד גדול בין שווי שוק לערך ממומש. ככה שאי אפשר להעריך באמת מותג,אפל אולי שווה 300 מיליארד לפי הערכות אבל זה לא אומר שמישהו ישלם מחיר כזה. שווי שוק עולה ויורד במהירות כזו ומכל פיפס קטן ככה שמאוד קשה לעקוב.
אבל סימנים כאלו ואחרים הם אלו שמזכירים את המותגים האלו. השווי שוק שלהן נמדד לפי סממנים אלו,ככה שזה לגיטימי לחלוטין.
ד"א,יש הבדל מאוד גדול בין שווי שוק לערך ממומש. ככה שאי אפשר להעריך באמת מותג,אפל אולי שווה 300 מיליארד לפי הערכות אבל זה לא אומר שמישהו ישלם מחיר כזה. שווי שוק עולה ויורד במהירות כזו ומכל פיפס קטן ככה שמאוד קשה לעקוב.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
הטרולים חוגגים עם התגובות שלהם ברשת , מפרסים את התמונה הזאת
בטענה שאפל העתיקה את העיצוב מסמסונג ,למרות שלפי GSMARENA המכשיר הוכרז רק בפברואר והושק בדצמבר 2007 ..
http://www.gsmarena.com/samsung_f700-1849.php
מצחיק כמה רעש עשתה תמונה אחת שהיא אפילו לא נכונה ..
בטענה שאפל העתיקה את העיצוב מסמסונג ,למרות שלפי GSMARENA המכשיר הוכרז רק בפברואר והושק בדצמבר 2007 ..
http://www.gsmarena.com/samsung_f700-1849.php
מצחיק כמה רעש עשתה תמונה אחת שהיא אפילו לא נכונה ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

זה ניהיה רציני יותר ויותר ..עכשיו Anymode הוציא Smart Case שניראה כמו סוג של חיקוי לSmart cover ,מה שהכי מעניין זה שAny mode איכשהו מקורבת לסמסונג ...
http://www.cultofmac.com/samsung-certif ... see/104985
http://www.cultofmac.com/samsung-certif ... see/104985
זה באמת בדיוק מה שהופך את הסיפור לרציני....כי מישהו (שהוא לא סמסונג) העתיק כיסוי של אייפד
אגב, השאלה שצריכה להשאל בקשר להודעה הקודמת-קודמת היא לא לגבי פיברוק התמונה, אלא לגבי זה שאפל הפכה להיות חברה כל כך שנואה, על ידי כל כך הרבה אנשים, שזה מגיע לרמה כזאת שפשוט מפברקים דברים הזוים כל כך....מי שהולך לענות על השאלה הזאת עי ידי אמירה שתמיד נגד חברות גדולות, לצד האהבה יש גם שינאה גדולה.....כדאי שיחשוב שוב על התשובה שלו
אגב, השאלה שצריכה להשאל בקשר להודעה הקודמת-קודמת היא לא לגבי פיברוק התמונה, אלא לגבי זה שאפל הפכה להיות חברה כל כך שנואה, על ידי כל כך הרבה אנשים, שזה מגיע לרמה כזאת שפשוט מפברקים דברים הזוים כל כך....מי שהולך לענות על השאלה הזאת עי ידי אמירה שתמיד נגד חברות גדולות, לצד האהבה יש גם שינאה גדולה.....כדאי שיחשוב שוב על התשובה שלו
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

מה שטרולים כותבים בבלוגים זה דבר אחד ולא ההיתי מתייחס לזה יותר מדי .
IamEzio,
אתה הרי לא מתייחס לשום דבר שלילי שנכתב על החברה האהובה עלייך גם אם זה נכון וגם אם לא...
אגב, העתקה של האייפון לכאורה הייתה דווקא ממכשיר של LG שנקרא Prada והוצג הרבה לפני האייפון הראשון. בזמנו חברת LG גם הודיעה שייתכן שאפל העתיקה מהם את המכשיר, אבל למרבה הפלא, לא כולם הולכים בדרך אפל ותביעה בגין אותה העתקה לכאורה לא הוגשה
אתה הרי לא מתייחס לשום דבר שלילי שנכתב על החברה האהובה עלייך גם אם זה נכון וגם אם לא...
אגב, העתקה של האייפון לכאורה הייתה דווקא ממכשיר של LG שנקרא Prada והוצג הרבה לפני האייפון הראשון. בזמנו חברת LG גם הודיעה שייתכן שאפל העתיקה מהם את המכשיר, אבל למרבה הפלא, לא כולם הולכים בדרך אפל ותביעה בגין אותה העתקה לכאורה לא הוגשה