דיון| אתם מורידים סרטים ?

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7666

שליחה

ziv_r כתב:ומה לגבי התמונות שלא נבחרו להיות כ- Snapshots?

אגב, אלו בדיוק הדברים שאמרו בזמנו כשיצא DVD לרשת, גרסאות ה DIVX אותו דבר בדיוק ושוקלות בדיוק חמישית, אז בשביל מה להתאמץ?
...
לא הבנתי, מה הכוונה "התמונות שלא נבחרו" ? יש כמה תמונות, מקור מול ריפ, מה זה משנה איזו תמונה שמו?

אני לא מומחה טכני, אבל איכות הדחיסה הרבה יותר טובה כיום בהשוואה למנוע DIVX .

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46469

שליחה

זה בהחלט משנה. ההבדלים הכי ברורים ניתנים לצפייה ב- Snapshots אשר נלקחו מסצנות בעלות קצב נתונים גבוה במקור, הבעיה שתמונות כאלו לרוב לא נראות טוב כ- Snapshots ולכן בדרך כלל נבחרות תמונות בהן הסצנה יחסית סטטית. בתמונות כאלו בהחלט קשה להבחין בהבדלים, אך הן בהחלט קיימים. בשביל לבחון יותר טוב את ההבדלים בין Snapshots, ניתן להשתמש בתוכנות אשר משוות תמונות, כמו Photoshop או FastStone.

מצד שני, אפשר פשוט לצפות במקור, כותר ה- Blu-ray ולהיות בטוחים שאנחנו צופים באיכות הטובה ביותר. מצד שני, לא לכולם יש את המשאבים לכך או שהם פחות מייחסים חשיבות לאיכות ומסתפקים בפחות. וכן, גרסאות mkv זה פחות מכל בחינה שתסתכלו לעומת Blu-ray.

barlerer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244

שליחה

כן, מהסיבה שאם אני רוצה מקורי, אז אין.
Itunes, Amazone VOD\MP3, Netflix, Playstation network...
הכל חסום לארץ... אז אתה יודע, אם לא רוצים אז לא בכוח, אני מוריד.

SHLOMIS1Z
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124

שליחה

מוריד ועוד איך מוריד.
5.5 TB של סרטי 1080P חדשים , ישנים ונוסטלגיים מלאים בכל טוב(כולם לא נצפו) מה שנצפה נמחק.
הדבר שממש מבאס אותי ולדעתי בגלל זה הכמות האסטרונומית של הסרטים שיש ברשותי הוא
לשבת בערך 45 דקות מול כל HARD DISK לבחור , לברור ולמיין מה בא לי מה לא . אוליי קצת מתח, לא לא בעצם קומדיה פרועה , אבל אז פיתאום, אני נזכר שיש לי סרט פעולה דנדש שמככב בקולנוע, אז נראה אותו - ואז אני מעיף מבט על אורך הסרט 120 דקות. ! אופס.....ארוך מדי הסרט,לך על 90 דקות , אז הולך על אימה אבל התקציר שלו לא משהוא , אז OK נלך על קומדיה רומנטית אבל הציון שקיבל ב IMDB 4/10 . לא בשבילי. והנה עוד סרט מתח טוב אבל עדיין אין תרגום לגרסא אז נמשיך לסרט אחר. אה הנה שוב סרט פעולה קורא את התקציר: וואלה נישמע טוב. אורך הסרט: מתאים . תרגום לגרסא: קיים. קורא תגובות על הסרט חלקם מרוצים חלקם לא . ומרוב ייאוש כבר סוגר הכל ולא רואה לא סרט ולא בטיח !!!
זה החסרון כשיש לך ה-מ-ו-ן סרטים .
:(
:lol:
לא יודע אם לצחוק או לבכות.
נ.ב: את הסרטים אני עדיין ממשיך להוריד כמו מטורף.
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

SHLOMIS1Z
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124

שליחה

mulder כתב:אין מה להוריד 8 GB ,מספיק 4-5 בקובץ אחד בלי ראר, והאיכות מעולה.

קניית בלו ריי של סרט שאתה לא יודע איך הוא בכלל או אם תראה אותו שוב - זה הימור שעולה 60-70 שח לדיסק.
אם המחיר היה 30 שקלים זה כבר שווה את הסיכון. מה לעשות, חבל להתקע עם מלאי של סרטים שגם לא תראה שוב ושיאבד הרבה מהערך ביד שניה.
...
הרשה לי לחלוק עליך.
יש לי מספר מועט של 720P בגדלים של 4-5 GB לסרט , ותאמין לי שכן מרגישים באיכות הוידאו בעין בלתי מזויינת.
הורדתי סרט בשני גרסאות (1080 + 720 ) התמונה ב720 הייתה מכוערת להפליא , מגורענת .
אני מצליח להבדיל בן 4-5 GB ל 6.5 - 13 GB.
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

nati-va כתב:את הדיסקים קניתי לפני שנתיים או יותר, זה התחיל עם אחד, אחרי כמה חודשים עוד אחד וכו׳.

בקשר לתהליך של ההורדה, אתה יודע איך זה
אתה מוריד, 8-10 גיגה, שעתיים,
פותח את הרארים 20 דקות
מעביר לדיסק עוד 20 דקות
ולא מדובר על סרט אחד- תלוי בתקופה יכול להיות גם 2-3 סרטים ביום (להוריד- לראות זה משהו אחר).
ככה יוצא שגם מורידים הרבה סרטים גרועים, שלא שווה את הזמן לראות אותם אפילו.

אז לי זה נותן תחושה מעיקה במיוחד אחרי יום עבודה ארוך, אז ויתרתי על התענוג.

לגבי הקולנוע- אני גר רבע שעה מהסינמה סיטי
אז אני מעדיף לקפוץ לשם לראות סרט ולהנות הרבה יותר מאשר שלצפות בו על המסך 32 אינץ שלי.

...
אין צורך בכל העינויים האלה, אם תוריד את Sabnzbd+, היא עושה הכל בשבילך, חוץ מהקפה.
מסך 32 זה באמת לא הנאה גדולה.

HDF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 189

שליחה

לפי דעתי אין טעם לרכוש כותרי בלוריי "סטנדרטים", כלומר סרט שתראה פעם וחצי.
אני אומר אם כבר לרכוש אז מהדורות מיוחדות,אספנים או הופעות נחמדות וכו'...

בשביל סרט נחמד שתראה פעם פעמיים אין טעם להשקיע ופה נכנסת לתמונה ההורדה.
מה רע בלהוריד ריפ 1080P עם סאונד 5.1 נחמד, להזרים לסלון דרך הסטרימר ולגמור עניין? בלי להעביר ובלי כלום. הכל על המחשב.
פעם בכמה חודשים אני עושה מבצע מחיקות מהדיסק וככה אין לי צורך מיותר מ-1 גיגה לכל תכני הHD .

amitvv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304

שליחה

ziv_r כתב:זה בהחלט משנה. ההבדלים הכי ברורים ניתנים לצפייה ב- Snapshots אשר נלקחו מסצנות בעלות קצב נתונים גבוה במקור, הבעיה שתמונות כאלו לרוב לא נראות טוב כ- Snapshots ולכן בדרך כלל נבחרות תמונות בהן הסצנה יחסית סטטית. בתמונות כאלו בהחלט קשה להבחין בהבדלים, אך הן בהחלט קיימים. בשביל לבחון יותר טוב את ההבדלים בין Snapshots, ניתן להשתמש בתוכנות אשר משוות תמונות, כמו Photoshop או FastStone.

מצד שני, אפשר פשוט לצפות במקור, כותר ה- Blu-ray ולהיות בטוחים שאנחנו צופים באיכות הטובה ביותר. מצד שני, לא לכולם יש את המשאבים לכך או שהם פחות מייחסים חשיבות לאיכות ומסתפקים בפחות. וכן, גרסאות mkv זה פחות מכל בחינה שתסתכלו לעומת Blu-ray.
...
זיו תעשה לי טובה
שאני מוריד CtrlHD או Wiki או DON
אני בטוח שאני מוריד באיכות הטובה ביותר.
Blu-ray לא עולה על האיכות שהם מוציאים, ואם אני מבקש הם גם מעלים את הסאונד בדיוק כפי שאני רוצה
או קובץ נפרד, זה מאוד נוח.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

amitv,
רוב קבצי ה- mkv אשר מסתובבים בחוץ מהווים קידוד ממקור של Blu-ray. קידוד תמיד יכיל איכות נמוכה יותר מהמקור.

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143

שליחה

האיכות הכי טוב היא כמובן ממקור BLU RAY או BD REMUX שזה פשוט הוידאו והפסקול של BLU RAY בקובץ MKV ללא שום קידודים

amitvv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ziv_r כתב:amitv,
רוב קבצי ה- mkv אשר מסתובבים בחוץ מהווים קידוד ממקור של Blu-ray. קידוד תמיד יכיל איכות נמוכה יותר מהמקור.
...
הקבוצות שציינתי הן בעלות ניסיון וידע נרחב בתחום הקידוד
ומבדיקות רבות שלי קידודים שלהם שווים לרמת הBlu ray
הם דואגים תמיד לשמירה על איכות הוידאו תוך קידוד שמוריד מגודל הקובץ באופן ניכר
ואל תבין אותי לא נכון, יש לי בעיקר Blu ray מלאים, כי אני חובב תפריטים ותוספות.
אך אני נהגתי להוריד קידודים ולעיתים אני עדיין מוריד, ואני מתרשם מהאיכות כל פעם מחדש
כשספונטנית אני מחליט על סרט לערב, ולא בא לי לחכות אני מוריד קידוד שעה וחצי וזה מוכן
ואין שום הבדל בין הקידוד למקור, פשוט לא להתפשר על קבוצות *** כמו DIMENSION
או FlAWLESS

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010

שליחה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

amitvv,
אתה בפירוש טועה בהשוואה שלך. אני מבין שאתה לא לוקח את המילה שלי, אז נסה לשאול את הקבוצות עצמן.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317

שליחה

vic1234 כתב:האיכות הכי טוב היא כמובן ממקור BLU RAY או BD REMUX שזה פשוט הוידאו והפסקול של BLU RAY בקובץ MKV ללא שום קידודים
...
+1 הקבצים האלו הם רק שינוי מיכל (CONTAINER), במקום להיות במיכל פיזי שזה הBD הם בתוך מיכל תוכנתי שזה הMKV.

והם העתק אחד לאחד של המקור.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

יש Remux-ים בהם הפסקול הונחת ל- Core בלבד, אז הטענה הזאת לא נכונה.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

ziv_r כתב:זה בהחלט משנה. ההבדלים הכי ברורים ניתנים לצפייה ב- Snapshots אשר נלקחו מסצנות בעלות קצב נתונים גבוה במקור, הבעיה שתמונות כאלו לרוב לא נראות טוב כ- Snapshots ולכן בדרך כלל נבחרות תמונות בהן הסצנה יחסית סטטית. בתמונות כאלו בהחלט קשה להבחין בהבדלים, אך הן בהחלט קיימים. בשביל לבחון יותר טוב את ההבדלים בין Snapshots, ניתן להשתמש בתוכנות אשר משוות תמונות, כמו Photoshop או FastStone.

...
הדיון מתחיל להזכיר לי דיון על איכות שמע במערכת סטיריאו והאם כדאי לקודד ב MP3 או בפורמט מוצהר שהוא LOSS LESS אז להזכירכם היו אלו שאמרו שהקידוד מוריד מחווית השמע כי הוא מוריד המון מידע והיו כאלה שאמרו שקידוד בקצב גבוהה לא מאבד מידע והדיון התארך וכל אחד התבצר בעמדותיו. אני חושב שהעניין כמו אז מאוד אינדיווידואלי וכל אחד מבחין בדקויות שחשובות לו ולעיתים פורמט הקובץ המושמע מפריע יותר מאשר איכות השמע ה"קלוקלת"
רק אתמול אני ראיתי על המקרן אצלי בבית סרט מקודד של 12G שנראה ממש רע (OVERBOARD) ולעומת זאת סרט של 4G שנראה ממש טוב (NOTTING HILL). כך שלעניות דעתי הגודל לא ממש קובע פה וקטונתי מלומר מה כן קובע כי אני לא יודע לקודד סרטים כלל.
בהמון שרשורים פה אנשים מביעים תרעומת על איכות הצפייה בקולנוע ועבורי סינימה סיטי היא דוגמה לאולמות שמציגים סרטים באיכות מתחת לכל ביקורת. אצל הרבה אנשים במערכת ה ק"ב שלהם איכות הצפייה וחווית הצפייה הרבה יותר טובה מאשר באולם קולנוע כך שאסור להשוות מסך של 32 אינץ' למסך מקרן של יותר ממאה אינץ'
לסיכום אומר ההנאה מהסרטים מתחלקת לכמה רבדים יש את ההנאה (לפחות לי) של הורדת הסרט ומציאת התרגום והכנתו לצפייה ויש את ההנאה בצפייה ויש את ההנאה באיסוף כמות סרטים איכותיים למשתמש. כך שבעידן הקולנוע הביתי וההורדות העיסוק בסרטים הפך להיות תחביב ממש כמו איסוף של כל דבר אחר.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317

שליחה

ziv_r כתב:יש Remux-ים בהם הפסקול הונחת ל- Core בלבד, אז הטענה הזאת לא נכונה.
...
לכל כלל יש יוצא מן הכלל אבל MKV בלו ריי מלאים בגדלים של 40GB בד"כ הם העתק נאמן למקור, רק שינוי אריזה.

למשל :

קוד: בחירת הכל

ID                               : 2
Format                           : DTS
Format/Info                      : Digital Theater Systems
Format profile                   : MA
Codec ID                         : A_DTS
Duration                         : 2h 58mn
Bit rate mode                    : Variable
Channel(s)                       : 6 channels
Channel positions                : Front: L C R, Surround: L R, LFE
Sampling rate                    : 48.0 KHz
Resolution                       : 24 bits
Title                            : DTS-HD English 5.1
Language                         : English

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

molvy,
הקטע הוא שאתה מסתכל על קידודים. אני אומר שבשביל האיכות האופטימלית, רק מדיום Blu-ray מביא, בלי צורך תמיד לחשוש אם הקידוד הוא טוב או לא. הבעיה שבשביל כותרי Blu-ray צריך משאבים גבוהים יותר מניגון קובץ mkv ולכן הרבה יותר קל לאנשים להשתמש בקבצי mkv, נוחות גוברות על איכות עבור הרבה אנשים.

agent__smith,
עם המשפט האחרון שלך אני מסכים, "בדרך כלל" זאת המילה הנכונה, מילה שהושמטה בתגובה הקודמת. שוב, אנשים עלולים להוריד גרסאות Remux-ים ולחשוב שזה הטוב ביותר - וזה לא תמיד נכון.

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1396

שליחה

דיון| אתם מורידים סרטים ?
...
מי דיבר כאן שוק שחור ? ...

amitvv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ziv_r כתב:amitvv,
אתה בפירוש טועה בהשוואה שלך. אני מבין שאתה לא לוקח את המילה שלי, אז נסה לשאול את הקבוצות עצמן.
...
תיקון
לעין בלתי מזויינת האיכות שווה לאיכות הBlu ray

חזור אל “סרטים וטלויזיה”