תגובות למאמר: הרחבת חבילת הטלויזיה החינמית DTT - דבר טוב או רע?
שים לב שבעבר באופן מדהים היו ערוצים שהיו בחבילת הבסיס, והיום הם בתשלום. כמו כן היו 30 ומשהו ערוצים.
אני מוכן היום לשלם רק על מה שאני צורך. במקום זה תוקעים לי בהתחכמות כל מני חבילות שאני בכלל לא צריך.
בעבר היה מושג שקראו לו TIERING, בפועל הוא לא באמת קיים.
אני מוכן היום לשלם רק על מה שאני צורך. במקום זה תוקעים לי בהתחכמות כל מני חבילות שאני בכלל לא צריך.
בעבר היה מושג שקראו לו TIERING, בפועל הוא לא באמת קיים.
כשהכבלים התחילו הכל היה בבסיס.
לא היו לך חבילות לבחירה. זה היה תשלום אחיד.
התקשורת היתה חד סיטרית הממיר שקיבלת היה אנלוגי בלבד, מהסיבה שרוב הטלויזיות
בזמנו לא תמכו בהיפר באנד.
רק לאחר שהתחילו למכור טלויזיות היפר באנד אז חברות הכבלים סיפקו ממירים עם הצפנה
נגד פיראטיות.
לא היו לך חבילות לבחירה. זה היה תשלום אחיד.
התקשורת היתה חד סיטרית הממיר שקיבלת היה אנלוגי בלבד, מהסיבה שרוב הטלויזיות
בזמנו לא תמכו בהיפר באנד.
רק לאחר שהתחילו למכור טלויזיות היפר באנד אז חברות הכבלים סיפקו ממירים עם הצפנה
נגד פיראטיות.
היום פורסם שמחיר חבילת בסיס ב-yes ללא התחייבות הוא 255 ש"ח לחודש.
נניח ואני צופה רק בערוצים יורוספורט, ספורט 1 וספורט 2. המחיר קופץ ל-301.70 ש"ח לחודש. זה מוגזם לכל הדעות.
אני חושב שזה צעד נכון שיוריד את המחירים. ומי שמתנגד ויכול להרשות לעצמו, שיחשוב על מי שמרוויח 5000 ש"ח.
נניח ואני צופה רק בערוצים יורוספורט, ספורט 1 וספורט 2. המחיר קופץ ל-301.70 ש"ח לחודש. זה מוגזם לכל הדעות.
אני חושב שזה צעד נכון שיוריד את המחירים. ומי שמתנגד ויכול להרשות לעצמו, שיחשוב על מי שמרוויח 5000 ש"ח.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7043
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1465 פעמים
אם הוט ויס יספקו חבילה עם תשלום חד פעמי שכולל רק את הערוצים המסחריים ולא יגבו תשלום חדשי מהצורכים את אותה חבילה הצורך בשישורי DTT ירד פלאים. כרגע התחליף היחידי לDTT זה תשלום שנתי שח יותר מ 2000 שח טני כצרכן לא רוצה להיות בן ערובה של חברות הכסלים והלווין ולשלם להם כופר חדשי לשירות שאני אמור לקבל חינם
- Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
חברה, אתם מתעלמים מהבעיה המרכזית. אתם מתלוננים כמה יקר לכם לראות יורוספורט\LOST אבל בסופו של דבר אתם צורכים חלק מהמוצר שהכבלים מספקים. גם אני חושב שהמחיר יקר אבל חבילת הבסיס האה לפתור בעיה אחרת.
אתם משווים בין 2 מוצרים שונים לחלוטין מנקודת מבט של צרכן מתוחכם ולעיתים גם "אמיד".
לאחר שנים של שלטון חברות הכבלים אין היום אנשים עם אנטנה עובדת לקליטה של שידורי חינם.
יש תושבים שאין ביכולתם לשלם על החבילה ומוכנים להסתפק במעט כל זמן שישלמו מעט. לאלו לא היה פתרון עד לפני הופעת חבילת הבסיס. לו חברות הכבלים היו דואגות לפתרון כלשהו שיקל על האוכלוסיה הזאת (אפילו אם לא אופטימלי) לא היינו מגיעים למצב שבו הם זועקות את זעקת הקוזאק.
אני אפילו לא מדבר על תשלום פר ערוצים אלא על קצות. המצב הקים + חבילה שדומה לבסיס החינמי בכמה עשרות שקלים לחודש (עבור הממיר).
היום, לאחר שהם בחרו למקסם רווחים, הם קיבלו על אפם וחמתם פתרון גרוע להם וטוב לנו.
אתם משווים בין 2 מוצרים שונים לחלוטין מנקודת מבט של צרכן מתוחכם ולעיתים גם "אמיד".
לאחר שנים של שלטון חברות הכבלים אין היום אנשים עם אנטנה עובדת לקליטה של שידורי חינם.
יש תושבים שאין ביכולתם לשלם על החבילה ומוכנים להסתפק במעט כל זמן שישלמו מעט. לאלו לא היה פתרון עד לפני הופעת חבילת הבסיס. לו חברות הכבלים היו דואגות לפתרון כלשהו שיקל על האוכלוסיה הזאת (אפילו אם לא אופטימלי) לא היינו מגיעים למצב שבו הם זועקות את זעקת הקוזאק.
אני אפילו לא מדבר על תשלום פר ערוצים אלא על קצות. המצב הקים + חבילה שדומה לבסיס החינמי בכמה עשרות שקלים לחודש (עבור הממיר).
היום, לאחר שהם בחרו למקסם רווחים, הם קיבלו על אפם וחמתם פתרון גרוע להם וטוב לנו.
72o
איבדתי אותך, הבנתי שאתה מומחה להסטוריה של חברות הכבלים, אבל אתה לא עונה לטיעונים.dudi7 כתב:תבל התחילו את השידורים שלהם קצת אחרי מת"ב וערוצי זהב.
הם גם השתמשו בתשתית של בזק ולא עשו את התשתית בעצמם.
החבילות התחילו עם השידורים הדיגיטלים בתחילת שנות ה 2000 ....
יש לך איזה טיעון ענייני, מעבר לכך?
אני לא בעד ביטול חבילת הבסיס. אני חושב שזה טוב שיש חבילה שמציעה קצת מכל דבר.Avi_h כתב:חברה, אתם מתעלמים מהבעיה המרכזית. אתם מתלוננים כמה יקר לכם לראות יורוספורט\LOST אבל בסופו של דבר אתם צורכים חלק מהמוצר שהכבלים מספקים. גם אני חושב שהמחיר יקר אבל חבילת הבסיס האה לפתור בעיה אחרת.
היום, לאחר שהם בחרו למקסם רווחים, הם קיבלו על אפם וחמתם פתרון גרוע להם וטוב לנו....
אבל המחיר מאוד יקר, כשיש כ"כ הרבה ערוצי פרימיום שלא כלולים בה יוצא שמשלמים המון. אני בעד הורדת מחיר חבילת הבסיס.
מה שכתבת לא מדוייק. ניתן להתחבר למספר לווינים ולקלוט את ערוצי החינם + ערוצים נוספים.molvy כתב:אם הוט ויס יספקו חבילה עם תשלום חד פעמי שכולל רק את הערוצים המסחריים ולא יגבו תשלום חדשי מהצורכים את אותה חבילה הצורך בשישורי DTT ירד פלאים. כרגע התחליף היחידי לDTT זה תשלום שנתי שח יותר מ 2000 שח טני כצרכן לא רוצה להיות בן ערובה של חברות הכסלים והלווין ולשלם להם כופר חדשי לשירות שאני אמור לקבל חינם...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
Username
ה vod של יס מבוסס ott. זה נקרא yes total ובהדלפה מגלובס הוצהר שהחברה תגביר את התלות שלה בתשתית הזו.
ה vod של יס מבוסס ott. זה נקרא yes total ובהדלפה מגלובס הוצהר שהחברה תגביר את התלות שלה בתשתית הזו.
אני מסכים שתכנים מחו"ל מקומם לרוב בערוצים של חברות יס\הוט ולא בערוצים "פתוחים" כמו ערוצים 2 1 ו10
ומי שמעוניין לצפות בדברים כאלו יכול להזמין את השירות של יס\הוט בתשלום אבל חייבים לשמור על קשר מציאותי בין השירות שאתה מקבל למחיר אותו גובים.
אין שום סיבה בעולם שבמדינה קטנה כמו שלנו יהיו 7 ערוצי ספורט!!!
ערוץ 5, ערוץ 5+, ערוץ 5live, ערוץ 5gold, ערוץ 5HD, ערוצי sport1 / 2 והערוץ ספורט החדש של ONE
בארה"ב אין כל כך הרבה ערוצי ספורט!
תוסיף על זה את עשרות\מאות הערוצים שבוקשי צופים בהם בארץ, עם כל הכבוד ל"אפשרויות בחירה"
במדינה כמו שלנו לערוצים מתחת לאחוז צפייה מסוים אין זכות קיום.
במדינות גדולות כמו ארה"ב\גרמניה עם מיליוני תושבים אז גם 2 אחוזי רייטינג זה כמות מספיק גדולה של אנשים שהופכת את הערוץ לכדאי כלכלית. במדינה קטנה כמו ישראל זה לא המצב.
הבעיה שגם יס וגם הוט כל הזמן מדברים על המבחר וכמות הערוצים כאשר בפועל יש לך מליון ערוצים אבל רובם משדרים רוב היום שידורים חוזרים.
לדוגמא גם יס וגם הוט עושים מס' ענק של ערוצי תוכניות yes drama / comedy/ action וכו' כאשר בכל ערוץ יש לך אולי 4 תוכניות ביום שרצות בשידור מחזורי.
אבל הם יודעים טוב מאוד לגבות על זה מחירים גבוהים.
ומי שמעוניין לצפות בדברים כאלו יכול להזמין את השירות של יס\הוט בתשלום אבל חייבים לשמור על קשר מציאותי בין השירות שאתה מקבל למחיר אותו גובים.
אין שום סיבה בעולם שבמדינה קטנה כמו שלנו יהיו 7 ערוצי ספורט!!!
ערוץ 5, ערוץ 5+, ערוץ 5live, ערוץ 5gold, ערוץ 5HD, ערוצי sport1 / 2 והערוץ ספורט החדש של ONE
בארה"ב אין כל כך הרבה ערוצי ספורט!
תוסיף על זה את עשרות\מאות הערוצים שבוקשי צופים בהם בארץ, עם כל הכבוד ל"אפשרויות בחירה"
במדינה כמו שלנו לערוצים מתחת לאחוז צפייה מסוים אין זכות קיום.
במדינות גדולות כמו ארה"ב\גרמניה עם מיליוני תושבים אז גם 2 אחוזי רייטינג זה כמות מספיק גדולה של אנשים שהופכת את הערוץ לכדאי כלכלית. במדינה קטנה כמו ישראל זה לא המצב.
הבעיה שגם יס וגם הוט כל הזמן מדברים על המבחר וכמות הערוצים כאשר בפועל יש לך מליון ערוצים אבל רובם משדרים רוב היום שידורים חוזרים.
לדוגמא גם יס וגם הוט עושים מס' ענק של ערוצי תוכניות yes drama / comedy/ action וכו' כאשר בכל ערוץ יש לך אולי 4 תוכניות ביום שרצות בשידור מחזורי.
אבל הם יודעים טוב מאוד לגבות על זה מחירים גבוהים.
מעבר יס מ VOD OTT לשידור כללי OTT רחוק מלהיות פשוט. הרבה אנשים לא יסכימו לשלם עבור יס את מחיר החיבור לרשת, שגם סביר שיעלה יותר - בגלל שאתה כל הזמן תוריד ערוץ אחד מהאינטנרט.
זה יחייב שיתוף הדוק מאוד סין יס ל ISP, אולי בכלל הקמת ISP יעודי של יס.
גם אז, רשת האינטרנט היא דבר פחות אמין כמעט מהכל, פחות מרשת החשמל, פחות משידור לווייני.
בקיצור, נשמע מאוד far tatched.
זה יחייב שיתוף הדוק מאוד סין יס ל ISP, אולי בכלל הקמת ISP יעודי של יס.
גם אז, רשת האינטרנט היא דבר פחות אמין כמעט מהכל, פחות מרשת החשמל, פחות משידור לווייני.
בקיצור, נשמע מאוד far tatched.
עוד "קול" בעד הרחבת ה DTT
ראשית,
הדיון מענייו מאוד.
הניתוח הראשוני של עפר, עם כל ההתנגדות שלי, הוסיף לי כמה נקודות למחשבה.
כנ"ל לגבי התגובות (למעט הגלישה לפוליטיקה שהוריה את הרמה זמנית )
אני מקווה שבמשרד התקשורת מנהלים דיון דומה וחושבים על כל התרחישים האלה.
האמת שלא אכפת לי אם זה יהיה DTT או כפייה על HOT ו YES לשווק חבילת בסיס במחיר חד פעמי.
העיקר הוא שהמדינה תספק אופציה שווה לכל כיס לצפות בערוצים הפתוחים שמעוניינים בכך.
בשביל זה אני משלם אגרה וצופה בפרסומות.
הדיון מענייו מאוד.
הניתוח הראשוני של עפר, עם כל ההתנגדות שלי, הוסיף לי כמה נקודות למחשבה.
כנ"ל לגבי התגובות (למעט הגלישה לפוליטיקה שהוריה את הרמה זמנית )
אני מקווה שבמשרד התקשורת מנהלים דיון דומה וחושבים על כל התרחישים האלה.
האמת שלא אכפת לי אם זה יהיה DTT או כפייה על HOT ו YES לשווק חבילת בסיס במחיר חד פעמי.
העיקר הוא שהמדינה תספק אופציה שווה לכל כיס לצפות בערוצים הפתוחים שמעוניינים בכך.
בשביל זה אני משלם אגרה וצופה בפרסומות.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
יש גם אופצייה אחרת ל YES לצמצם עלויות בשניה, לעבור לשיווק של כרטיסים ומתאמי CI בלבד ולאפשר ללקוחות לרכוש ממיר עצמאית ממשוקים ישירות כמו שמקובל בהרבה מקומות בעולם. HOT גם יכולה לבצע מהלך דומה.
זה אומנם פחות טוב ללקוח מבחינת שרות אבל יכול להוזיל הוצאות באופן משמעותי גם ללקוח וגם לחברות.
לגבי הרחבת החבילה של ה DTT גם אני חושב שהמהלך מבורך במיוחד שאינני מנוי כיום ל YES או ל HOT.
כמו שעופר כתב, המדינה במשך שנים הזניחה את השידור הציבורי וכעת הגיע הזמן שהשידור הציבורי
יגיע לכל בית בעלויות חד פעמיות סבירות.
זה אומנם פחות טוב ללקוח מבחינת שרות אבל יכול להוזיל הוצאות באופן משמעותי גם ללקוח וגם לחברות.
לגבי הרחבת החבילה של ה DTT גם אני חושב שהמהלך מבורך במיוחד שאינני מנוי כיום ל YES או ל HOT.
כמו שעופר כתב, המדינה במשך שנים הזניחה את השידור הציבורי וכעת הגיע הזמן שהשידור הציבורי
יגיע לכל בית בעלויות חד פעמיות סבירות.
אי אפשר לשווק רק CI - הוא בא בתוך מפענח לוויני. אבל זו הבעיה הקטנה:
נכון להיום, למיטב ידיעתי, אין CAM (כמה שאני זוכר CAM זה מה שדוחפים בתוך ה CI - ובתוכו את הכרטיס) שתומך בפענוח שיטת ההצפנה שYES משתמשת בה. NDS מעולם לא שחררו דבר כזה, וכולנו יודעים למה.
ברגע שיהיה דבר כזה כל ההאקרים ייצאו מתחת לאבנים שהם מתחבאים בהן ויתתחיל תעשיה של כרטיסים מזוייפים.
אגב, יש כמדומני טלוויזיות עם CI אינטגרלי, אבל גם כאן אין תמיכה כאמור.
אני מקווה שדייקת במידע, מיודענו י.א יכול לשפוך יותר אור על הנושא הזה.
נכון להיום, למיטב ידיעתי, אין CAM (כמה שאני זוכר CAM זה מה שדוחפים בתוך ה CI - ובתוכו את הכרטיס) שתומך בפענוח שיטת ההצפנה שYES משתמשת בה. NDS מעולם לא שחררו דבר כזה, וכולנו יודעים למה.
ברגע שיהיה דבר כזה כל ההאקרים ייצאו מתחת לאבנים שהם מתחבאים בהן ויתתחיל תעשיה של כרטיסים מזוייפים.
אגב, יש כמדומני טלוויזיות עם CI אינטגרלי, אבל גם כאן אין תמיכה כאמור.
אני מקווה שדייקת במידע, מיודענו י.א יכול לשפוך יותר אור על הנושא הזה.