המלצה למערכת לשמיעת מוסיקה קלאסית

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #41 

danlior כתב:
valer_valer כתב:
danlior כתב:אני מתחנן בפניך לא לקנות ימאהה, פיוניר, אונקיו או דנון, תשאער להם את שוק הק"ב עם סוראונד וכל מיני פיצפקיס.
...
אתה רציני ?
מה זה ?
ימהה יצאו עם סידרה חדשה של מגברים ונגני דיסקים לא רעה בכלל, ובמחירים יחסית סבירים !!!
לסדרות דו ערוציות של דנון יש סאונד די מיוחד, אני אישית לא אוהב את היבואן שלה - ניופאן על המחירים ממש לא פרופורציוניים.
...
סדרה נראית נחמד ולא אוכל לפסול מוצר שלא שמעתי אבל אם המגברים האילו יעמדו בקו אחד מול מגברים של אודיו-לאב באותו המחיר, זו תהיה פעם ראשונה ומאוד אופתע
...
זוכר את ההתכתבות הזאת ביננו?

אז היום שמעתי את המגבר הנ"ל:

http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... mode=model

$2500 בחו"ל, כ-16,000 ש"ח לפני דיבורים בארץ.

ובכן, מטרת הביקור היה לשמוע זוג רמקולים מדפיים שכבר הרבה זמן אני מחכה לשמוע אותם. מדובר בגרסה חדשה של רמקולים שאני מאוד אוהב ושהמודל החדש שופר באופן משמעותי מהמודל הקודם.

הבאתי איתי את הדיסקים שלי, הנגן היה נגן CD אודיופילי אך לחרדתי ראיתי שמה שמחובר הוא המגבר הנ"ל. אחרי הבהלה הראשונית מחשבותיי נדדו לשירשור זה ולהמלצה שניתנה לליין המגברים הזה ואמרתי לעצמי שזו הזדמנות טובה לראות מה יש לליין להציע, במיחוד כשמדובר במגבר המוביל בסדרה.

התחלנו לשמוע - הסאונד היה א-י-ו-ם - צליל בהיר, שטוח, ללא כל נפח ונוכחות. פשוט לא נעים.

רגע, אמרתי לעצמי, האם זה המגבר או אולי הבעיה בגרסה החדשה של הרמקולים?

שאלתי אם יש מגבר סטריאו אחר והיחיד שהיה בהישג יד היה מגבר אינטגרייטד של נאד שעולה כרבע מחיר מהימאהה המדובר. זה המגבר:

http://www.fuse.co.il/products/116352

אבל מה? לכבל היקר של מונסטר בו הימאהה חובר לרמקולים היו בננות עבות שלא התאימו לנאד ולכן נאלצנו להשתמש בכבל זול סוג ז' שבמקרה היה באיזו מגירה.

טוב, אמרתי, נראה אם בכלל ישמעו משהו.....

ובכן, לא רק ששמעו אלא הסאונד של הרמקולים עם אותו נאד פשוט היה מ-ר-ה-י-ב. פתאום קיבלתי במה, פירוט, בודי, נוכחות ונעימות שציפיתי לשמוע ואכן הסאונד היה מספיק טוב על מנת שאוכל להרגיש בשיפור הניכר שיש למודל החדש של הרמקולים.

אני כל פעם נידהם מחדש כמה רע מגברים של ימאהה נישמעים בסטריאו אבל הפעם הם שברו שיא חדש. אולי המכשיר דפוק, אולי ישנה אי התאמה היסטרית אבל אני יודע רק מה ששמעתי וחוויתי. מדובר בתופעה שמעבר לכל טעם אישי. איתי היו עוד שני אנשים שיוכלו להעיד על אותם הממצאים.

אז. (n) ..לימאהה ושאפו לנאד. המגבר הנ"ל נכנס לרשימה המומלצת שלי. הרמקולים שנבדקו היו רמקולים מדפיים מאוד יקרים שקשים לדחיפה והסאונד שלו איתם היה פשוט מרהיב.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”