Oreach,
תודה רבה על המידע, נראה מעניין. אני יעבור על זה, במיוחד מעניין עניין העוצמה מול איכות הקליטה (אפילו תיכננתי לשאול על זה).
Nissim,
הבנתי. אז אולי באמת כדי שאני ילך על הקונקה. עם האנטנה הפשוטה שמגיעה עם המכשיר + המיקום ליד הטלוויזיה הגעתי ל 50% Quality. אני כנראה יצטרף להחליט מה יותר חשוב לי, פונקציונליות עובדות (עוד לא ממש פירקתי את האינובה לגורמים, אבל נראה כי הוא די יציב וההקלטה עובדת טוב - לעומת הקונקה ששמעתי שההקלטה מפסיקה כמעט תמיד באמצע והמכשיר של ידידה שלי עשה לא Reboot כמה פעמיים) מול איכות שידור.
עדכון קצת על המצב:
החזרתי את הכבל לאופיס דיפו וקפצתי לחנות אלקטרוניקה באזור. ישר שמתי לב לשינוי הגדלים בין הכבל של אופיס דיפו ל R6 אמיתי. ה R6 הרבה יותר עבה, ואפשר לראות שיש לו כמה שכבות של סיכוך, לעומת הכבל האופיס-דיפאי שכנראה כלל רק שיכבה אחת. פירקתי כבל של אנטנה ישן וחיברתי זכר ונקבה. אין ירידה באיכות הקליטה (וזה כבל של 15 מטר) שזה כבר פתר בעיה אחת

בנוגע לקליטה עצמה:
אנטנה של Sakal על הטלויזיה מרחק כ - 4 מטרים מהחלון:
איכות 46%
עוצמה 83%
אנטנה של Sakal יושבת על עדן החלון:
איכות - 50%
עוצמה 92%
קצת התאכזתי לראות עליה כל כך בסיסית באיכות התמונה. איך זה שהעוצמה כל כך חזקה אבל לעומת זה האיכות כל כך נמוכה? לא אמורה להיות קורולציה מסוימת בין השניים?
הדבר הבא שאני ינסה לעשות באור יום מחר זה להוציא את האנטנה ממש מחוץ לבית עצמו (ולא על עדן החלון) לראות אם יש שיפור. אם יהיה, אני יקדח חור בקיר ויתלה את האנטנה בחוץ (כ 2.5 מטר מעל האדמה - בתקווה שהיא תישאר שם מאחר והחלון פונה לרחוב

).
עוד אופציה זה לקדוח חור בקיר ולרוץ עם חוט על הגג (קומה חמישית), ולחבר לאחת האנטנות הישנות (זה בכלל אותו סוג של אנטנה? - או פשוט לאנטנה הקטנה של סקאל). אופציה אחרונה כמובן, כי זה אומר שאני יצטרף לקנות חתיכת אורך של כבל ולהריץ אותו לאורך הבניין
אולי אני ישאיל את הקונקה של הידידה שוב. אולי הקליטה תעלה משמעותית ואני ישקול החלפה...