DTT ממש גרוע!!!

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Tg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #41 

מעדכן בקשר למקרה שלי:

אז רכשתי היום את האנטנה של סקאל (השחורה בצורת חץ). שפתחתי אותה גילתי שמישהו השתמש בה בעבר ושבר שן שאמורה לחבר את האנטנה לבסיס (וקצת מעצבן ש ACE פשוט עטפו את זה מחדש במקום לשלוח את היחידה המוחזרת ליצרן). אני יחזיר מחר ויקח חדשה.

מאותו פינה (על הטלוויזיה וכ 4-5 מטרים מהחלון) הקליטה השתפרה. האיכות נעה בין 45-50 והעוצמה ל 80%. אותי מעניין העוצמה אני מניח?
יש פה ושם קצת תקיעות וריבועים, אבל אני מניח שזה ישתפר אם אני יקרב את האנטנה לאזור החלון.

מה שכן, הכבל באמת פגום. חיברתי אותו ושוב אין לי קליטה. קניתי אותו באופיס דיפו, אני מניח שאני ילך להחליף אותו (ושוב להחליף ... :-)). למייטב הבנתי אין פה שוב כבל מיוחד שאני צריך לקנות נכון? פשוט כבל אנטנה רגיל של 10 מטרים?

תודה.

Tg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #42 

אגב, החלון לכיוון מזרח, הבנתי שהמשדר נמצא בירושלים? כדי לכוון את האנטנה לכיון מזרח אם כן?

dvdscr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #43 

Tg כתב:מעדכן בקשר למקרה שלי:

אז רכשתי היום את האנטנה של סקאל (השחורה בצורת חץ). שפתחתי אותה גילתי שמישהו השתמש בה בעבר ושבר שן שאמורה לחבר את האנטנה לבסיס (וקצת מעצבן ש ACE פשוט עטפו את זה מחדש במקום לשלוח את היחידה המוחזרת ליצרן). אני יחזיר מחר ויקח חדשה.

מאותו פינה (על הטלוויזיה וכ 4-5 מטרים מהחלון) הקליטה השתפרה. האיכות נעה בין 45-50 והעוצמה ל 80%. אותי מעניין העוצמה אני מניח?
יש פה ושם קצת תקיעות וריבועים, אבל אני מניח שזה ישתפר אם אני יקרב את האנטנה לאזור החלון.

מה שכן, הכבל באמת פגום. חיברתי אותו ושוב אין לי קליטה. קניתי אותו באופיס דיפו, אני מניח שאני ילך להחליף אותו (ושוב להחליף ... :-)). למייטב הבנתי אין פה שוב כבל מיוחד שאני צריך לקנות נכון? פשוט כבל אנטנה רגיל של 10 מטרים?

תודה.
...
מהכרות עם תחום הכבלים יש פה 2 מסקנות:
1. הכבל האיכותי שיש הוא כבל של חברות הוט ויס, כבל מסוג RJ60 או RJ59 אם איני טועה. יש לי כזה בבית שנשאר מהתשתית שהייתה והוא כבל מצויין.
2. אורך הכבל גורם לניחות של האות. עדיף שאורך הכבל לא יעלה על 6 מטרים, כאשר מניסיון אצלי אחרי 8 מטרים זה כבר לא עובד טוב. 10 מטרים? נראה לי שלא משנה איכות הכבל, בלי repeater של האות זה לא יעבוד.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #44 

Tg כתב:אגב, החלון לכיוון מזרח, הבנתי שהמשדר נמצא בירושלים? כדי לכוון את האנטנה לכיון מזרח אם כן?
...
יש גם משדר באזור גבעתיים
לגבי הכבל אצלי בחנות יש כבל לא הכי איכותי מסוג RG6 סיכוך כפול ואנטנה של SAKAL המחוברת בכבל של כ 10 מטר והקליטה תקינה אבל לא מושלמת אם מישהו עובר ברחוס אז יש לפעמים הפרעות אנו בקומת קרקע והאנטנה
קרובה לחלון.
רוב הסיכויים שאם האנטנה תקינה וקולטת היטב והכבל תקין הקליטה אמורה להשתפר באופן משמעותי אם תקרב את האנטנה לחלון.
הפרמטר היותר משמעותי הוא איכות הקליטה שאמורה להיות מעל 50 אחוז עדיף 60 אחוז לקליטה רציפה.

מספיקלי פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2792
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #45 

אני משתמש במשהו כמו 15 מטר שמושחל בקירות ומחובר לאנטנה טלסקופית בחלון המערבי אצלי (עם חריץ פתוח).
לאחר ששבוע לא היתה קליטה בכלל, החל ביום שישי בערב חזרה הקליטה.
הקליטה גבולית אבל רציפה, למעט כשעובר מטוס בדרך לנתב"ג "ומודיע לי" :lol: ע"י ריבועים.
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

Tg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #46 

תודה על התגובות קודם כל :-)

אם כן אני מבולבל. האם יש פה בעיה מהותית של פגיעה באות עקב אורך כבל כמו ש dvdscr ציין? ואם כן, האם יש אפשרות לקנות Repeaters בשוק הפרטי?
Artoman ציין שהוא עובד עם תנאים דומים לשלי (דירת קרקע עם כבל של 10 מטרים) והוא לא רק שלא רואה ירידה באיכות אלה טוען שהוא רואה שיפור. האם מדובר אם כן בכבל בעייתי או לא?

על הכבל עצמו כתוב:
3C-2V 75 OHM Coxial Cable

המצב כרגע הוא כזה:
אני חייב כבל של 10 מטרים, מאחר והמרחק בין הטלוויזיה לחלון היחידי ומהערבי ב - "דוח" הוא 5 מטרים. ככה שאם אני מתכוון לא להריץ אותו במרכז הסלון אני חייב עוד כמה מטרים + משקוף הדלת שיש לי לעבוד בדרך.
הטלוויזיה כרגע פועלת, ואני יותר מרוצה, אבל לא בצורה מדהימה. האיכות נשארה על 47% עם האנטנה החדשה של סקאל (ועוצמה של 75%) ויש גימגומים בסאונד ובתמונה.
ניסיתי קצת להזיז את הטלוויזיה אגב לאזור החלון ולא שמתי לב שיפור משמעותי. כנראה שהאנטנה צריכה ממש לשבת על עדן החלון על מנת שיהיה שיפור משמעותי. אגב, ב Ace ראיתי עוד אנטנה של סקאל אבל אקטיבית בשם EU-003. האם כדי לי לנסות לעבור לאנטנה אקטיבית? או שזה לא יעזור?

Tg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #47 

אגב, עליתי לגג לראשונה (דירה שכורה) כדי לראות אם יש אנטנות. מסתבר שיש איזה 3-4, אבל נראה שרק אחת מחוברת והשאר כבר לא שמישות הרבה זמן. בבית יש לי רק יציאה אחת מהקיר והיא של HOT (לדייר הקודם כנראה היה HOT). הכבל של HOT מתחבר לאן בדיוק? אני מניח שאני כבר לא ימצא כבל אנטנה קלאסי?

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #48 

האנטנה השנייה של SAKAL היא הרבה פחות טובה והרבה פחות מומלצת , לגבי הכבל אני ממש לא יודע אבל אם אתה מחבר דרכו והקליטה נעלמת אז ככל הנראה הכבל לא תקין.
הייתי מחזיר את כבל האנטנה ואז קופץ אולי לאנטנות רצון בלבנדה בת"א ורוכש כבל RG-6 סיכוך משולש כמו שמשתמשים לקליטה בצלחות לפי האורך שאתה צריך ומבקש שיתקינו לך מחברים מתאימים.
במידה וזה גם לא עוזר אז השלב הבא היא אנטנה על הגג ולהוריד כבל.
אופצייה נוספת היא לרכוש את האנטנה של ENGEL ולבקש מטל חץ שיכינו לך כבל באורך הנכון.
האנטנה תעלה לך כ 165 ש"ח והכבל כ 2.1 למטר + 2 מחברים שיעלו לך כ 2 ש"ח לזוג.
ומתאם F-TYPE (הברגה) ל IEC זכר עוד 3 ש"ח
http://www.thm.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=60
http://www.thm.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=68
http://www.thm.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=201

Tg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #49 

נשמע לי רעיון טוב. אני יחזיר את הכבל ויקנה כבל עם סיכוך איכותי יותר ויגיד לכם איך הלך :-)
תודה :-)

מספיקלי פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2792
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #50 

על פניו ברור TG שהכבל שלך דפוק, (אבל יתכן גם שיש רק קצר במחברים)
אני אכן משתמש בכבל RG6 איכותי אבל לא חייתי כמו של הכבלים/יס

- אני נמצא בקומה רביעית בת"א וקולט בערוץ 29 כנראה מנתניה.
ערוץ 26 לא קולט בכלל.
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

colonel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 0

אני מאמין ששינוי כבל יסיים את הפרשה

שליחה #51 

כבל אחר
דוקא לא עוסק בתחום

Tg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #52 

אני כבר מתחיל להתייאש עם עניין ה DTT הזה, אז כולי תקווה שאחרי ההחלפה של הכבל והוצאת האנטנה לעדן החלון הכל יסתבר.

מספיקלי,
באמת? באיזה אזור בתל אביב אתה גר אם יורשה לי לשאול? אני באזור אלנבי\קינג גורג ואני קולט רק 514. שוב דבר על 538. אני מניח שהקומה הרביעית משחקת לטובתך. הקומת קרקע כנראה לא תורמת לעסק :-)

אני מקווה שזה אכן יפתור את הבעיה ואחרי שאני יוציא את האנטנה לעדן החלון הכל יהיה בסדר כי אני מתחיל להתאייש :-)
בכל אופן העדכן אותכם וכמו שהבטחתי אסקר בדרך את ה Innova 7002. אגב, מחר אני הולך לקנות USB Key להקלטות ו TimeShift. בזמנו קראתי שהסדר גודל זה שעה של הקלטה == 1G, אני מניח שסטיק של 8 יעשה את העבודה?

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #53 

Tg

כתבת שיש אנטנה על הגג. שלם 100 שקל לבעל מקצוע שיחזיר את החיבור של הוט לאנטנה במקום להתעסק באנטנות פנימיות. אתה בקומה נמוכה ויהיה לך בעיות עם אנטנה פנימית.

מספיקלי,

הייתי ממליץ להחליף את האנטנה הטלסקופית באנטנה אחרת. כשכתבת בהתחלה שאתה עם אנטנה חיצונית, חשבתי שאתה מתכוון לאנטנה על הגג.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #54 

Tg,
יכול להיות שיהיה הבדל באיכות הקליטה של הממירים השונים.
יש לי חברים באיזור שלך ובקומת הקרקע קולטים מצויין עם קונקה.

Tg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #55 

asaf23,

בדיוק עליתי על הגג כדי לראות מה קורה שם באור יום. המצב הוא כזה - שלוש עמודי אנטנות, שלושתם נראים כאילו הם לא פעילים כמה שנים טובות. בנוסף לא ראיתי שום כבל שרץ מהאנטנות עצמם לבניין. הכל קרוע.
ככה שלהזמין טכנאי לא בטוח יפתור את הבעיה. אני מניח שמה שאני יכול לעשות זה להתקין אנטנה בעצמי ולפשוט "לשלוח" כבל לקומה הראשונה, למרות שזה חתיכת גובה (5 קומות).

Nissim,
למען האמת - ניסתי את עולם ה DTT עם ממיר של ידידה כמו שציינתי פה בעבר, והוא היה של Konka. למיטב זיכרוני עם אנטנה פשוטה שמגיעה עם המכשיר קלטתי 50% Quality. עכשיו העם ה Innova 7002 והאנטנה של סקאל אני קולט %50. איך זה יתכן? קליטה אמורה להיות קליטה בכל המכשירים? חוץ מזה - כמה שידוע לי, הקליטה ב DTT משתנה פה לאנשים על בסיס יומי כמעט, אולי פשוט שבדקתי את ה Konka נפלתי ביום טוב. סיבה נוספת שלא לקחתי את ה Konka זה בכלל ששמעתי שהמכשיר עצמו לא מדהים (לי אישית הוא עשה Reboot עצמאית כמה פעמיים טובות).

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #56 

Tg,
תקרא כאן וכאן, אולי זה יסייע לך להגיע לכמה תובנות, וגם אולי ייתן לך כמה טיפים באשר לאיך ומה כדאי לעשות כדי להגיע לקליטה טובה.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #57 

Tg,
לא בדיוק מדויק שקליטה היא זהה בכל המכשירים, יש גורמי חומרה ותוכנה שמשפיעים על קליטה דיגיטאלית.

Tg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #58 

Oreach,

תודה רבה על המידע, נראה מעניין. אני יעבור על זה, במיוחד מעניין עניין העוצמה מול איכות הקליטה (אפילו תיכננתי לשאול על זה).

Nissim,

הבנתי. אז אולי באמת כדי שאני ילך על הקונקה. עם האנטנה הפשוטה שמגיעה עם המכשיר + המיקום ליד הטלוויזיה הגעתי ל 50% Quality. אני כנראה יצטרף להחליט מה יותר חשוב לי, פונקציונליות עובדות (עוד לא ממש פירקתי את האינובה לגורמים, אבל נראה כי הוא די יציב וההקלטה עובדת טוב - לעומת הקונקה ששמעתי שההקלטה מפסיקה כמעט תמיד באמצע והמכשיר של ידידה שלי עשה לא Reboot כמה פעמיים) מול איכות שידור.

עדכון קצת על המצב:

החזרתי את הכבל לאופיס דיפו וקפצתי לחנות אלקטרוניקה באזור. ישר שמתי לב לשינוי הגדלים בין הכבל של אופיס דיפו ל R6 אמיתי. ה R6 הרבה יותר עבה, ואפשר לראות שיש לו כמה שכבות של סיכוך, לעומת הכבל האופיס-דיפאי שכנראה כלל רק שיכבה אחת. פירקתי כבל של אנטנה ישן וחיברתי זכר ונקבה. אין ירידה באיכות הקליטה (וזה כבל של 15 מטר) שזה כבר פתר בעיה אחת :-)
בנוגע לקליטה עצמה:

אנטנה של Sakal על הטלויזיה מרחק כ - 4 מטרים מהחלון:
איכות 46%
עוצמה 83%

אנטנה של Sakal יושבת על עדן החלון:
איכות - 50%
עוצמה 92%

קצת התאכזתי לראות עליה כל כך בסיסית באיכות התמונה. איך זה שהעוצמה כל כך חזקה אבל לעומת זה האיכות כל כך נמוכה? לא אמורה להיות קורולציה מסוימת בין השניים?
הדבר הבא שאני ינסה לעשות באור יום מחר זה להוציא את האנטנה ממש מחוץ לבית עצמו (ולא על עדן החלון) לראות אם יש שיפור. אם יהיה, אני יקדח חור בקיר ויתלה את האנטנה בחוץ (כ 2.5 מטר מעל האדמה - בתקווה שהיא תישאר שם מאחר והחלון פונה לרחוב :-)).
עוד אופציה זה לקדוח חור בקיר ולרוץ עם חוט על הגג (קומה חמישית), ולחבר לאחת האנטנות הישנות (זה בכלל אותו סוג של אנטנה? - או פשוט לאנטנה הקטנה של סקאל). אופציה אחרונה כמובן, כי זה אומר שאני יצטרף לקנות חתיכת אורך של כבל ולהריץ אותו לאורך הבניין :-)

אולי אני ישאיל את הקונקה של הידידה שוב. אולי הקליטה תעלה משמעותית ואני ישקול החלפה...

Tg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #59 

אגב, יכול להיות שהבעיה היא עם ההצגה של הקליטה בממיר עצמו? הרבה מאוד אנשים דיוחו על קליטה מאוד נמוכה (בסביבות ה 50%) ב Innova 7002HD. ההבדל בין 46% ל 50% הוא שמים וארץ. אשמח לשמוע אם מישהו עם Innova 7002 HD מקבל יותר מ 50% איכות ....

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #60 

לכזאת עוצמה לאנטנה לא מוגברת ורק 50אחוז איכות יכול לומר 2 דברים:
1. הממיר אינו תקין
2.יש לך הפרעה חזקה באפיק השידור יתכן מתחנה זרה
אם אתה מוציא את האנטנה החוצה משחק עם הכיוונים ועדיין איכות הקליטה קטנה אנא דווח למוקד הרשות
בטלפון 9524* בלי שום קשר קיבלתי דיווחים מעוד אנשים גם ברמת השרון על בעיות
קליטה באפיק UHF 26, האנטנה שאתה משתמש בה היא האנטנה המומלצת של הרשות (הם לא יודו בכך).
נסה גם לבצע סריקה מחדש של הערוצים ולראות אולי תצליח לקלוט את UHF 29 או הפתעות אחרות...

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”