עזרה בקניית מזרים מדיה

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #41 

nir11 כתב:
Irus כתב:לגבי האתר השני, אל תצחיק אותי, מה שהולך שם גובל בחובבנות משולבת באינטרסים...

הכותב הראשי שלהם פרסם כתבה ב-YNET שנתנה סקירה על הסטרימרים המובילים בארץ, PopcornHour ו-DVICO לא הוזכרו שם... דגמים הזויים אחרים כן הוזכרו...

שלחתי לו מייל (קישור מהכתבה) עדין ורגוע בכדי להבין איך אפשר לשכוח מותגים מובילים בתחום, תשובה לא קיבלתי עד היום...
...
אולי אני מצחיק אותך, אתה בכלל לא מצחיק אותי.
אני לא אתייחס למהימנותו של האתר השני, וגם לא למהימנותו של האתר הזה. כל אחד יכול לשפוט בעצמו. אני הייתי נמנע מהשמצות פרועות.
לגבי הטיה,אתה יודע לציין את היתרונות של הפופקורן, אבל שוכח לציין את המגרעות שלו. הפכת את בעיית היציבות שלו ליתרון ( כי אפשר לא לכבות אותו לגמרי). שים לב למה שזיו אומר על היציבות של הפופקורן בטבלה שלו. הדברים נכתבו על ה C200, אבל כולנו יודעים ששני המכשירים מריצים קושחות דומות מאוד עד זהות.
אתה בכלל לא מזכיר את זה.

"המכשיר סובל מבעיות חוסר יציבות אשר מתגברות ככל שהזמן מהתאחול האחרון מתרחק."
אם הקורא יתלהב מהאופציה שאתה משבח - להעביר רק ל STANDBY - הוא יסבול מהבעיה הזו. היה רצוי שלפחות תסביר לו איך מכבים את המכשיר לגמרי, שהרי לא מדובר על לחיצה פשוטה על כפתור בשלט.
...
ניר,

1. הציטוט שהבאת מחולק לשלושה חלקים, משפט קטן בהתחלה ועוד שני חלקים מפורטים יותר. אני מניח שמה שהקפיץ אותך היה החלק הראשון, אך זאת התחושה שלי כלפי מי שמוציא כתבה כזאת:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3958313,00.html

ובעצם מתעלם מ-3 מותגים מובילים, DVICO, POPCORN ו-DUNE.

לגבי שני החלקים האחרים, אני עומד מאחוריהם במאה אחוז.

2. לגבי הטענה שלך, אני לא מביא שום חיסרון כיתרון, אני מצביע על הנושא ומסביר. מה לעשות שבפופקורן יש שני מצבים, ניתן להשאירו בסטנד-ביי (וזה בהחלט נוח, כי בנוסף לחזרה לתפריט האחרון, ניתן גם להעביר כך תכנים בין המחשב לסטרימר), וניתן לבצע כיבוי מלא, אשר ידרוש אתחול בהדלקה הבאה, כמו שקורה באקסטרימר בכל פעם.

אני לא יודע על איזו הטיה אתה מדבר, אבל הסברתי את המצב במדויק, ותדע, לא צריך להיות פרופסור, לחיצה קצרה תביא למצב סטנד-ביי ולחיצה ארוכה תביא לכיבוי מלא (בנוסף לעוד שילובים בשלט שמביאים לאותו מצב).

שוב, אני אצטט את עצמי מהעמוד הראשון, בכדי שתראה שאכן הסברתי את הנושא:
Irus כתב:אתה צריך להבין שיש הבדל, הפופקורן יכול להיכנס למצב סטנד-ביי שממנו הוא מתעורר בשנייה וחוזר לתפריט האחרון שהיית בו, לפעמים מומלץ לעשות כיבוי מוחלט ואתחול לריענון. האקסטרימר מבצע אתחול מחדש בכל הפעלה (שבשני המכשירים לוקח זמן). אני גם הייתי ממליץ להיכנס לשרשור עדכוני הקושחה של המכשירים, אתה יכול להיכנס לעמודים האחרונים שמתייחסים לקושחות האחרונות של המכשירים, אולי תקבל שם רושם שונה.
...
3.
nir11 כתב: למה לבחור בפופקורן? אם חשוב לך ניגון סרטי בלו ריי - יש לו יתרון. אם לא - אז אנילא רואה סיבה לבחור בו על פני סטרימרים אחרים. הוא יקר, וסובל מבעיות יציבות. בעיות יציבות זה אומר שמדי פעם הוא יתקע לך.
...
קודם כל, יפה שאתה רושם את זה, אבל תזכיר לפותח השרשור שאין לך לא A200 ולא A210, אז בעצם אתה קובע פה דברים שאתה לא חווית אותם.

שנית, יפה שהזכרת את נושא הבלו-ריי, אבל מה אם חשובה הזרמה של תכנים טובעניים? פתרונות JB מלאים? שלט איכותי ומואר? אם המשתמש רוצה גם את הדברים האלה, הפופקורן ייתן יתרון גם בפרמטרים האלה.

אתה גם קובע שהפופקורן יקר, יקר ביחס למה ולמי? ה-A210 עולה 990 ש"ח, אבל את ה-A200 היה ניתן להשיג בחודשים האחרונים בין 600 ל-800 ש"ח, זול יותר מה-PRO ודי זהה לאקסטרימר הרגיל. דרך אגב, אני כבר לא בטוח שניתן להשיג את ה-A200 במחירים האלה, מפני שהוא נחטף והמלאי אזל... (לפחות בחנות אחת שאני מכיר).

5. יפה שאתה מביא ציטוטים של זיו, אבל צריך לדייק ולהביא את הדברים במלואם ובהקשר הנכון:
ziv_r כתב:מידי פעם עולים רשמים בפורום כי מזרימדיה מסויים יותר יציב ממזרימדיה אחר.
חשוב מאוד לבדוק את הנושא הזה כאשר המכשירים המדוברים מנגנים אותם תכנים. בנוסף, אם מזרימדיה מסויים מבצע אתחול בכל פעם שהוא עולה, ראוי כי גם המזרימדיה השני יעבור אתחול דומה טרם הבחינה.

השרשור הזה נפתח מכיוון שראיתי הרבה איזכורים כי דגמי ה Xtreamer יציבים יותר מאלו של ה A-200/C-200. בדקתי את נושא היציבות בעצמי לפי 2 הכללים שהזכרתי בתחילת ההודעה, היציבות זהה לחלוטין.
...
6. לגבי בחירת הקהל, מדובר על מוצר השנה, לא על המוצר הטוב ביותר... יש פה הבדל גדול.

אם תיכנס לשרשור הזה, למשל, תראה, שלמרות מחירם של מוצרים פופקורן, הם עדיין הכי נפוצים בפורום:

http://www.hometheater.co.il/vt118190.א ... -יש-ברשותך

אני הבאתי ציונים של סקירות והשוואות ישירות שהפופקורן ניצח בהם, גם מכשירים שעולים הרבה יותר.

7. בסופו של דבר, בלי הרבה דיבורים, זה היה הסיכום שלי, נראה לי שהוא מדבר בעד עצמו:
Irus כתב: כפי שרשמתי לך, לדעתי הפופקורן נותן יותר, אבל כפי שניר רשם לך ניתן להשיג את האקסטרימר במחיר זול יותר, אז אתה צריך לעשות שיקול לגבי הצרכים שלך ומה הכי משתלם לך.
...

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #42 

iceflame,

1. אני ממליץ לך להתעדכן, MPC CLUB לאחרונה דווקא כן מתייחסים לאקסטרימר, ובאחת ההשוואות האחרונות שהם ערכו, הוא נבחר במקום החמישי, בסקירה שמשלבת מותג/מחיר/פיצ'רים. לפניו הופיעו הפופקורן, מידיאייטור, דוויקו, ודיון.

2. מה שאני אמרתי מסכם את הנאמר, כלומר מול המתחרים שהוצגו, הפופקורן מתקדם יותר ומעניק אופציות רחבות יותר.

אם אתה רוצה להיכנס לזה מילה במילה, אז נאמר שיכולות בלו-ריי שלו טובות יותר, הזרמה של תכנים כבדים טובה יותר, ויש לו פתרונות JB מגוונים יותר ושלמים יותר.

זיו סיכם את זה כך:
בסופו של דבר, ה A-210 מהווה פתרון נאה ויכול להיות מזרימדיה ראשי בסלון המגורים, עם יכולת טובה של ניגון ריפים של Blu-ray ועם תרגום index.srt אשר עולה אוטומטי עם הכותר, מגוון פתרונות MovieJukeBox שיצרנים אחרים של מזרימי מדיה יכולים רק לחלום עליהם, יכולות HD Audio ושלל אפליקציות מובנות כמו YouTube, Facebook, SHOUTcast ועוד.

במחיר של $199 מעבר לים, ה A-210 מהווה את הספרטקוס הנוכחי.
...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #43 

ניר שלום,

אני אמנם חבר חדש בפורום אבל קורא תלונות רבות וחוזרות שלך על היציבות של פופקורן.
...
קראתי גם את כל מה שכתבת לאחר מכן, אני מכיר את העולם הזה הייטב.
אולי לא כתבתי את זה הפעם, אבל מנסיוני האישי, לפופקורן (C200 במקרה שלי) יש יציבות הרבה פחות טובה מאשר לאקסטרימר, שגם בו אני מחזיק.
כל המכשירים האלקטרוניים הממוחשבים נתקעים לעיתים (כולל לינוקס), לכן ההשוואה היא בין המכשירים, לא בין פופקורן לקומוקום חשמלי, שאינו מכיל מחשב ותוכנה, ולכן הרבה יותר אמין.
פופקורן באמת תומכים חזק מאוד במוצרים שלהם, אבל מצד שני, הם מוצאים מוצרים פשוט לא מוכנים לשוק.
כשאי רכשתי את ה C200 שלי, הוא לא ניגן תפריטי בלו ריי מלאים כמעט באף בלו ריי. כשהייתי מעביר אותו לאופציה השנייה - ניגון ללא תפריטים (SIMPLE BD), גיליתי שבמצב זה הוא לא תומך בפורמטי האודיו החדשים!
זאת במכשיר שאמור היה לתמוך באודיו HD ותפריטי בלו ריי מלאים. אתה מציג את חצי הכוס המלאה - תמיכת היצרן. אני נותןם לך את חצי הכוס הריקה - שיחרור מוצר שפשוט לא עומד במה שרשום במיפרט שלו.
XT לא טובים יותר - הם הבטיחו פורמטי אודיו HD, ואז התברר שזה לעולם לא יקרה על החומרה המקורית שלהם.

בחזרה לנושא היציבות:
את הפופקורן אני מפעיל מחדש פעם- פעמיים בשבוע. אם אני צופה בתכנים בצורה טובענית, בעיקר מדובר על הרצות קדימה ואחורה רבות - הוא נתקע הרבה יותר, ואני יכול לארגן לך דמו כזה בלייב בלי שום בעיה.
האקסטרימר עובד אצלי יותר שעות באופן יחסי, ולמרות זאת בכל הזמן שאני בעלים שלו (לא זוכר בדיוק כמה זמן, להערכתי יותר משנה), הוא נתקע לי אולי פעמיים. גם אותו אני מענה בהרצות קדימה ואחורה בלי סוף. הוא לא קרס במצב הזה אפילו פעם אחת.

האקסטרימר אצלי כל כך יציב, שאני בכלל לא טורח לעדכן בו גרסאות.
הגרסאות האחרונות הוסיפו לו גוק בוקס, ואני ממש כל כך מה-זה לא מתלהב מהפיצ'ר הזה, שאני לא טורח.
בפופקורן אני מעדכן גרסאות בכל פעם שהן יוצאות, מכיוון שהיו לו המון בעיות יציבות ובאגים. לא הייתה לי ברירה. כך יצא שקיבלתי גרסא עם הג'וקבוקס והפעלתי אותו (אחרי דקות ארוכות של חיפושים בממשק המשתמש גיליתי שפשוט צריך ללחוץ על הכפתור הכחול, החברה בפופקורן פשוט גאונים). ואז קיבלתי מן ממשק מכוער, וגרוע מכך - איטי להחריד. לא מבין למה בכלל צריך את זה ( חוץ מלהשוויץ לחברים כמובן).

בכל אופן, מנסיוני האישי, ראש בראש - האקסטרימר יותר יציב. הרבה יותר יציב.

יש ה-מ-ו-ן שרשורים שמדברים על בעיות יציבות ב XT, יש משתמשים שמיואשים ממנו, ואתה תמצא גם משתמשים מיואשים מפופקורן. הכל כנראה תלוי באופי השימוש.
אני הבנתי די מהר (עוד בימי ה A100) שהזרמת מדיה על הרשת (קווית או אלחוטית), גורמת לצרות צרורות. אני אדם די חסר סבלנות ולא יכול לסבול את איטיות התגובה הרשת, גם אם היא לא גורמת לבעיות אחרות.

יש הרבה דיווחים של XT יש בעיות בהזרמת תכנים כבדים על הרשת. מאוד יתכן שהם נכונים, אני לא עושה את זה, בשום מזרים. כמו שהסברתי, אני לא זקוק לשום דיווחים כדי לדעת שקו של 100MBIT אינו אידאלי. לא בתנאים אמיתיים.

אירוס,
כמו שאמרתי לך כבר בעבר, ה A200 וה C200 מריצים קושחות דומות או זהות (עם פיצרים שהם פשוט DISABLED ב A200). כבר היה פה משתמש שהסביר שאפשר להריץ קושחת C200 על ה A200. יש להם צי'פ זהה. אם אתה חושב שיש להם רמות יציבות שונות (למעט בניגון בלו ריי מלא, שזה פשוט משהו שלא ניתן להשוות כמובן), אני אשמח לשמוע את דעתך המבוססת.
אם יש לך סיבה מבוססת לחשוב שהחוויה בשימוש היא שונה, אני אשמח לשמוע אותה. אם אין לך מידע מבוסס, זה מרוקן את האמירה שלך מתוכן.
הייתי קונה A210 רק כדי להוכיח לך שהם זהים, אבל הוא כל כך יקר :D

לגבי האופציה של ה A200 הזול, היית קונה XT רגיל כשיש XT סיידווינדר בשוק? לא. היית קונה A200 אחרי שהוציאו מכשיר זהה לחלוטין רק כדי לתקן את הבעיות שהיו ל A200?

את ה XT סיידווינדר יש להשוות ל A210, לא ל A200 שהוא מוצר שהוא בכלל EOL.

לאחרונה התייעצו איתי, במקרים שונים, 4 אנשים שעמדו לפני רכישה. נתתי להם הסבר כללי, הצגתי להם את היתרונות והחסרונות של ה פופקורן מול ה XT, תוך מתן דגש ליכולות הבלו ריי, שבעיני הן הקלף המנצח של פופקורן, וגם שלחתי אותם לקרוא את הסקירות כאן. כולם אמרו לי חד משמעית שאין להם עניין בבלו ריי (קבצים גדולים, זמן הורדה). כולם בלי יוצא מן הכלל הלכו על ה XT, ולא אני לא כיוונתי להם אקדח לראש - מה שהכריע היה המחיר, וכולם מאושרים עד הגג.
כן, סיפרתי להם על יתרון השלט, על ניגון העדיף בבלו ריי, ואפילו על ה JB. זה לא עניין אותם. עניין אותם לשים סרטים ולנגן.
אני כן כיוונתי להם אקדח לראש שיקנו דיסק קשיח חיצוני ולא יזרימו דרך הרשת. אולי בגלל זה אף אחד מהם לא מתלונן על שום בעיה ווט סו אבר.

אתה יכול לשאול אותי למה לא המלצתי על סטרימר של יצרן אחר. הסיבה היא שסטרימרים אחרים אני באמת לא מכיר.

ושוב, אירוס, אזכיר שה XT זכה במקום הרביעי בבחירת הקהל של האתר הזה. בעיני בחירת הקהל היא הבחירה החשובה ביותר. נדמה לי שעוסק בתחום כלשהו גם נתן מספרי מכירות בארץ. לפיו זהו הנגן הנמכר ביותר בישראל.

iceflame
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #44 

א. אשמח שתראה לי את ההשוואה כי אני מצאתי רק את
http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=23030
http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=23066
אלה תגובות משנת 2010 .
אולי הם קיבלו ביקורת על העובדה שהם מתעלמים משחקן חשוב בשוק בגלל בעיה שלהם עם המותג והחליטו להכניס אותו.
אך מה שרשום בשני הלינקים מוכיח שהם לא סובלים את החברה (הייתי עו דנחמד בלשון בניגוד לכתוב בלינקים) לכן כשאתה מתייחס לביקורת המאחדת
מותג/מחיר/פיצ'רי שהאקסטרימר הגיע למקום חמישי ניתן להניח שבקטגורית המותג הוא קיבל אצלם 0 .

ב. אני אשמח שתכתוב בצורה ברורה שכזו מעכשיו , כשאתה ממליץ לאנשים יש לך אחריות לתת את כל המידע ולא רק חלקים ממנו לפי בחירתך.
כשרשמת "יכולות בלו-ריי שלו טובות יותר, הזרמה של תכנים כבדים טובה יותר, ויש לו פתרונות JB מגוונים יותר ושלמים יותר" באמת ניתן להבין מה היתרונות של הפופקורן אבל גם כאן חסר מידע מלא.
כשאתה מדבר על יכולות בלו ריי טובות יותר אשמח גם שתסביר למה הכוונה בכך זה לא שסטרימרים אחרים לא יכולים לנגן בלו רי אלה שלפופקורן a210 יש אפשרות לנגן" SimpleBD, אשר מציג תפריטים בסיסים עבור כותרים מסוג BD-J, זה לא נורא כל כך, אך זוהי למשל הסיבה שה- C-200 מציג תפריטים עבור כל כותרי ה Blu-ray וה- A-200 לא".
על פתרונות הjb אין בכלל ערעור ועל קהילה חזקה ויצרן מאחורי המכשיר כמובן שלא.
לגבי תכנים כבדים כאן הידע שלי בנושא נגמר כי אני תמיד חשבתי שההבדל בניגון תכנים כבדים הוא דרך הרשת או שאני טועה?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #45 

כשאתה ממליץ לאנשים יש לך אחריות לתת את כל המידע ולא רק חלקים ממנו לפי בחירתך.
...
אמירה מצויינת. כבר זמן רב אני מנסה לומר מה מפריע לי ולא מצליח, עד שאתה הגעת והסברת את זה במשפט אחד פשוט וקולע.
אגב, איזה בעיות יש ל MPC עם המותג XTREAMER?

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #46 

שני דברים קטנים:

1. לגבי הדגם המעודכן של פופקורן. כפי שציינתי, אני באופן אישי הייתי בוחר ב-A210, אבל, במידה ולא עושים שימוש בדיסק פנימי, או שרוצים להכניס דיסק מסוג 2.5", ה-A200 בהחלט עושה את העבודה ונותן ביצועים זהים (קשה להשוות עם המקרה של האקסטרימרים, מפני ששם הדגם החדש תומך בפורמטי האודיו החדשים, בניגוד לישן).

2. לגבי נתוני המכירות. זכור לי שאתה חובב פעילות מוטורית, אז אביא דוגמה מהתחום. מה זה משנה מי הכי נמכר? מאזדה מוכרים הכי הרבה רכבים בארץ, אבל אני תמיד יעדיף אלפא 159 על פני מאזדה 6... או, לצורך העניין, איזה דגם קטן של אודי או ב.מ.וו... :wink:

ואני לא רומז שאלה ההבדלים בין המוצרים, רק נתתי הסבר קטן מדוע לנתון של היקף המכירות בארץ אין שום משמעות.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #47 

יפה שאתה זוכר את האהבה המוטורית שלי, זה משהו שהוא בדמי, אני מחובר לזה יותר מאשר לסטרימרים, וכל איזכור של העולם הזה אצלי עושה לי רק טוב. (Y)

לגבי ההשוואה, אתה באמת צודק, ה XT SW שיפר קרור אבל גם הוסיף תמיכה באודיו HD.
ולגבי האנלוגיה למכוניות, אתה תצטרך להאמין לי שכשכתבתי על הכמויות הנמכרות, כבר עלה לי בראש הטיעון שמה שנמכר יותר (בתחום הרכב) אינו בהכרח המוצר העדיף.
ברור שעדיף אאודי על מזדה 3. ברור שעדיף (מבחינת פיצ'ר סט) C200 על XT כזה או אחר, אבל ה XT וה A200 הם המזדה 3 והטויוטה קורולה של הסטרימרים. יש להם פיצ'ר סט דומה מאוד (אם כי כמובן לא זהה). ידוע לך בוודאי שבתחום הרכב, ובעיקר בארץ אוכלת מוסכיה כמו ישראל, יש לאמינות משקל מכריע. בקיצור, אפשר ללכת עם ההשוואה הזו לכל מני כיוונים. זה לא באמת דומה לסטרימרים כנראה...

בכל אופן, אני חושב שלנתון המכירות בישראל יש משמעות רבה. אם ה XT היה כשלון, המידע הזה היה עובר כמו אש בשדה קוצים, הוא לא היה מגיע למכירות האלה. יש גם עניין של שיווק, אני חושב שה XT זכה לשיווק רב יותר מכל נגן אחר, לכן לא מדבור פה על נתון מדעי מוחלט, אבל יש לזה משקל.

iceflame
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #48 

ניר,כנס ללינקים תראה את רוח הדברים ומה נציגי האתר כותבים על החברה.
אגב בחלק מהדברים אני מסכים איתם היחס בפורומים של אקסטרימר כשכותבים על בעיות במכשיר הוא מזעזע במקרה הטוב.
כשזיו עשה את הביקורת על הפרו ובעיות ההתחחמות אני כתבתי להם על הנושא הם טענו שאין בעיה כזו והתעלמו מהביקורת לחלוטין.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #49 

nir11 כתב:
...
אמירה מצויינת. כבר זמן רב אני מנסה לומר מה מפריע לי ולא מצליח, עד שאתה הגעת והסברת את זה במשפט אחד פשוט וקולע.
...
nir11, ו-iceflame,

אני שמח שאתם מציבים לי סטנדרטים גבוהים, אבל אני חושב שאני מספק, בהשוואה לאחרים, כמות מידע נדיבה ונותן הסברים די טובים. בד"כ אני גם מזכיר מותגים אחרים וממליץ לפי טווח מחיר. זה שאני מציין יתרונות ומזכיר, לעיתים, העדפה כלשהי, זה לגיטימי ורצוי.

לפני שבאים אליי בטענות, או טופחים אחד לשני על השכם, אני מציע שכל אחד יבדוק את עצמו:
nir11 כתב:המוצר שתפור לצרכים שלך הוא האקסטרימר. לא צריך את הפרו. הוא כל כך זול, שאין טעם לבחון אפשרויות אחרות, כגון סטרימר משומש.
...
פה הייתה המלצה של ניר בשרשור שהמשתמש שפתח אותו ביקש המלצה לסטרימר.

אני, באותו שרשור, המלצתי על שלושה מכשירים רלוונטיים... ודאגתי לפרט לגבי המאפיינים השונים...

באותו שרשור היו המלצות נוספות שהתייחסו למותג אחר בלבד, והגיעו לקביעות לא נכונות, מבלי להביא נתונים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #50 

Irus כתב:
nir11 כתב:
...
...
nir11, ו-iceflame,

אני שמח שאתם מציבים לי סטנדרטים גבוהים, אבל אני חושב שאני מספק, בהשוואה לאחרים, כמות מידע נדיבה ונותן הסברים די טובים. בד"כ אני גם מזכיר מותגים אחרים וממליץ לפי טווח מחיר. זה שאני מציין יתרונות ומזכיר, לעיתים, העדפה כלשהי, זה לגיטימי ורצוי.

לפני שבאים אליי בטענות, או טופחים אחד לשני על השכם, אני מציע שכל אחד יבדוק את עצמו:
nir11 כתב:המוצר שתפור לצרכים שלך הוא האקסטרימר. לא צריך את הפרו. הוא כל כך זול, שאין טעם לבחון אפשרויות אחרות, כגון סטרימר משומש.
...
פה הייתה המלצה של ניר בשרשור שהמשתמש שפתח אותו ביקש המלצה לסטרימר.

אני, באותו שרשור, המלצתי על שלושה מכשירים רלוונטיים... ודאגתי לפרט לגבי המאפיינים השונים...

באותו שרשור היו המלצות נוספות שהתייחסו למותג אחר בלבד, והגיעו לקביעות לא נכונות, מבלי להביא נתונים.
...

ההדגשה שלי,
וכעת ההודעה שלך, עם הדגשות שלי:

m,

או.קיי, את הפופקורן ניתן להשיג ב-800 ש"ח.

לפופקורן יש מספר יתרונות על האקסטרימר ועל ה-DVICO.

לפופקורן יש תמיכה חלקית בתפריטי בלו-ריי, והתמיכה שלו בתכנים כאלה היא רחבה יותר מזו של שני האחרים.

לפופקורן יש יתרון בהזרמה ברשת של תכנים כבדים, זה מתבטא בעיקר בתכנים טובעניים, אך יש משתמשים שגם זיהו הבדלים בתכני FHD רגילים.

לפופקורן יש את מגוון פתרונות ה-JB הגדול ביותר, כולל תמיכה בעברית (דרך YAMJ), או תמיכה ב-JB עצמאי שלא מצריך מחשב (OVERSIGHT), יש תמיכה בסרטים ובסדרות ומשיכת נתונים מ-IMDB.
לאקסטרימר יש, כרגע JB שמתפקד בצורה חלקית ול-DVICO אין בכלל JB עצמאי, אלא כזה שמצריך פעולת מחשב, ולאחרונה יש בעיה עם משיכת הנתונים, אם זה מ-IMDB או מאתר סרטים.
בנוסף לזה, לפופקורן יש JB מובנה בגרסת בטא, אשר יתמוך בסרטים, סדרות, ומוזיקה, בנוסף לאפשרויות מתקדמות.

לפופקורן יש חבילת שרתים שניתן להתקין עליו וליצור שיתופים בקלות יחסית, מבלי להתעסק עם התקנת שרתים על המחשב. בנוסף, יש קהילה רחבה וניתן להתקין על המכשיר תוכנות ותוספים מצד שלישי.

לפופקורן יש אפשרות להתקנת כונן 2.5" או 3.5" בתוכו, ל-N1 אין אפשרות כזאת (לחלק מן המשתמשים זה חיסרון).

לפי מה שהבנתי מהשרשורים האחרונים, לא ניתן להעתיק חומר מתוך מכשירי DVICO להתקן חיצוני, יש פה חיסרון גדול, אני העברתי אינספור פעמים תוכן לחברים, מתוך הפופקורן לדיסק חיצוני, תוך צפיה בסרט.

דרך אגב, בתמונה המצורפת, תראה ש-DVICO מתהדרים באתר שלהם על בחירה של ה-DVICO כאחד הנגנים המומלצים של ה-MPC CLUB, באותו מבחן הפופקורן A200 נבחר למקום הראשון וה-DVICO למקום השני, וגם לא ה-N1, אלא מכשיר חזק ממנו.

ציטוט:
Most recommended by MPC on brand/features/price:
01 - PCH A-200
02 - DViCo TViX S1 / Mede8er MedX500
03 - HDI BD Prime 3.0 (Hybrid)
04 - PCH C-200 (Hybrid)
05 - HDI Base 3.0

[/quote

הבאתי את כל זאת, כי היו פה כל מיני קביעות לגבי נגנים ספציפיים, ללא כל בסיס.

בכל מקרה, אני חושב ששלושה נגנים עיקריים יתאימו במקרה הזה, ה-A200 ה-N1 והאקסטרימר הקטן.

...

אכן,
אתה, לעומתי, מביא את המידע הכי מאוזן...
ציינת רק יתרונות של הפופקורן.
לא ציינת אף חסרון של הפופקורן.
לא ציינת אף יתרון ש לה XT

זו הדרך שלך להביא שלוש דוגמאות לשואל?

ההודעה הזו שלך, וכל ההודעות שלך, הן תמיכה עיוורת בפופקורן, תוך הטייה מוחלטת.

אני, לעומתך, לדרישותיו הצנועות (כך במקור!), של המשתמש הצעתי לו את מה שנראה לי מתאים יותר, וזול יותר. לא פיארתי והיללתי את XT, לא השמצתי את הפופקורן.

אירוס, עם כל הכבוד, אתה מתלונן על הטיה בפורום אחר, או בהטעמה אחרת - אתה מתלונן על הטיה בפורום אחר ?!

נו באמת, אם רק היה לי זמן הייתי מוצא פה את כל השאלות של חדשים על המלצה על סטרימר. לכולם אתה מהלל ומשבח את הפופקורן. אתה מזכיר כמה מילים על נגנים אחרים, בבחינת עלה תאנה, אבל זה עלה כל כך קטן, שלא יכול לכסות על ההטיה המוחלטת שלך לטובת כל המוצרים של פופקורן.

iceflame
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #51 

irus,
כמו שכתבתי קודם כאשר אתה מנסה להציג תמונה כוללת של כל המכשירים יש לך אחריות למידע שאתה נותן ולדרך הצגתו.
כאשר שיש לך העדפה מסוימת למוצר מסוים אז תהיה לכך השפעה בדרך הצגת היתרונות והחסרונות לכל אדם יש העדפה .
הפורומים והדעות השונות נועדו בכדי שהלקוח יקבל את ההחלטה הנכונה ביותר ותוצג לו כל התמונה ולא דעתו האישית של משתמש יחיד.

גם אני וגם ניר הצגנו אי דיוקים והוספנו מידע על הנושא,
כמו שאתה גם כן הוספת מידע ותיקנת אי דיוקים זו חלק מהמשמעות של דיון.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #52 

ניר, מה קורה?

אתה הרי זוכר את ההקשר... המשתמש שהזכיר את ה-DVICO N1, קבע שהוא הכי טוב מבחינת עלות/תועלת...

אני הגבתי בקצרה שזה לא נכון, ואז הוא ביקש מיוזמתו שאתן פירוט מדויק על היתרונות של הפופקורן.

דווקא בשרשור ההוא ניתן לראות משתמשים שממליצים בעיניים עצומות (לא קשור אליך) על מותג מסוים, מבלי להתייחס למותגים אחרים עם יכולות עדיפות, ועוד מדגישים כל מיני דברים שלא בהכרח נכונים.

ולמי שלא מכיר, הנה קישור לשרשור המדובר:

http://www.hometheater.co.il/vt126096.מ ... -לחדר-שינה

אני התכוונתי שמעולם לא ראיתי שאף אחד מכם בא אליהם בטענות, גם כשנאמרים דברים צורמים (גם בשרשור המדובר).

אני מסכים שאתה יכול להביא גם ציטוטים דומים משרשורים אחרים, אבל אני חושב שאתה לא יכול להתעלם משרשורים רבים אחרים שבהם נאמרים דברים שונים - גם בשרשור הזה, המלצתי הראשונה הייתה ללכת לכיוון של הבוקסי, אבל פותח השרשור לא אוהב אותו - רצונו כבודו.

שים לב למשפטים האחרונים שלי בציטוט שהבאת...

לגבי הפוסט עם כמות המכירות של האקסטרימר, אף אחד לא טען שמדובר על כישלון, לי גם יש אחד כזה, רק ציינתי שזה לא מדד לאיכות וליכולות מול המתחרים.

אני גם אזכיר שה-A200, עד לפני מספר חודשים, היה נמכר במחיר של 1,800 ש"ח (!!!) בארץ, וכ-1,100 ש"ח בייבוא אישי, וגם אז הוא היה מכשיר נפוץ שנמכר והתחרה במיטב הסטרימרים. בעשרות שרשורים יכולת לראות מתלבטים בין הדגמים השונים, וכמעט תמיד נאמר: "אם אתה רוצה יכולות כאלה וכאלה, אתה יכול להשקיע בפופקורן, אם לא, אז יש את האקסטרימר וה-POHD, בלבל מחיר נמוך יותר..." אני חושב שהעובדה שהפופקורן נמכר היום בפחות מאלף ש"ח, רק מחדדת את היתרונות שיש לו על המתחרים ברמת המחיר הזאת. ושוב, אף מוצר לא מושלם.

iceflame,

מסכים איתך בנושא הזה.
נערך לאחרונה על ידי Irus ב 04/01/2011 16:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #53 

אירוס,
אני קניתי C200 ב KSP לפני שנה ב 1490, לכן לא יתכן שה A200 על יותר עד לפני מספר חודשים.

לגבי ההטיות למניהם, לזיו הייתה אמירה לא מזמן, שדווקא אהבתי אותה - הוא כתב למישהו שבצורה שהוא שאל, הוא יקבל תשובות מאנשים על מה שיש להם בבית. לא זכור לי הציטוט המדויק, ואני מקווה שאני לא מעוות אותו.

בכל אופן, אני מהאנשים האלה. אני מספר מה יש לי בבית. אני לא מתיימר להיות בודק מקצועי, למרות שמצד שני אני לא חושב שאני נופל מאף אחד ביכולות הבדיקה שלי. ההבדל ביני לבין בודק מקצועי זה שאני לא אבלה זמן בבדיקה בכל הקידודים של וידאו, למשל. באופן כללי - אני לא בודק שום דבר שאני לא משתמש בו.
לא משתמש בהזרמת רשת - אין לי מושג. לא משתמש ב WIFI - אין לי מושג. לא משתמש ב JB - אין לי מושג.
(יש לי כן מושג, יותר מקלוש על רשת WIFI באופן כללי, וגם על רשתות קוויות, אבל לא בהקשר של ה-ז-ר-מ-ה)

מצד שני, אני כן משתמש (למשל) בניגון בלו ריי מלא. ניגנתי כך, להערכתי, בערך 100 כותרים.

בכל אופן, גם אתה, לעניות דעתי, משתייך לסוג האנשים האלה, אבל אולי אם ציוד אחר.

כשאני עונה לשאלות אני משתדל להסביר תמיד שהתשובות שלי הן מנסיוני האישי.
כשקוראים את התשובות שלך, נדמה שאתה מתיימר לתת משהו שהוא מעבר, משהו שהוא סמכות מוחלטת שאין לערער עליה.
אתה חושב שאתה כזה? סבבה, אין לי בעיה, אבל אם אתה לובש את המגבעת הזו, אתה חייב לציין דברים בצורה הרבה יותר אובייקטיבית. אתה לא יכול לציין רק את היתרונות של הPCH.
זו דעתי.

עוד משהו, ציטטת את משפט הספרטקוס של זיו.
לפעמים נדמה לי שלתפיסתך כולנו יכולים ללכת הבייתה. מה הטעם להביע פה דעות אם מה שקובע, לתפיסתך, זה אך ורק מי שנתפס כבר סמכא מוחלט, - על ידך?
מספיק לפרסם את הטבלה של זיו, וגם קישור לפורום של MPC, ואפשר לסגור את הפורום.
אתה מבין איפה הבעייתיות פה?
כל העדר קונה מזדה 3. אולי פשוט שימכרו מזדה 3 ויאסרו לפי חוק מכירת אלפא 159?

marik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #54 

חבר'ה, אני חדש פה ולא מכיר את רוח הדברים, ולא את ההתנהלות שלכם או ביניכם עצמכם, אבל אני רק רוצה להזכיר לכם שאתם בפורום וירטואלי ולא בבית משפט.
אתם לא חייבים להצדיק את עצמכם ולהביא ראיות והוכחות לכל מילה שאמרתם.
די להצטדק ולהוכיח.

כל אחד יעשה את השיקול שלו. תאמינו לי שאני וכל מי שקונה מוצר זה או אחר מספיק בוגר כדי להבין לבד מה טוב לו ומה רע לו.
יודע להבין שיש יתרונות וחסרונות.
החסרונות גם של הפופקורן וגם של האקסטרימר נבדקו ונשקלו.
ותאמינו לי בדקתי עוד מלא מכשירים אחרים בפורומים אחרים.
בחרתי בפופקורן, בגלל התמיכה שלו בעברית, הקהילה הגדולה, אחריות היצרן, והיכולות המגוונות. ואגב ממש לא מזיז לי את הביצה הבלו ריי שלו אבל כל השאר כן. ובינתיים אני מרוצה מהרכישה.
אולי אחרי שאני אקבל אותו אני אחשוב אחרת.

בכל אופן, לענייננו - ההתנגחויות ביניכם לא נעימות. פשוט תסכימו שאי אפשר להסכים על כל דבר, ושכל אחד ממכם הוא גורו לסוג אחר.
תלחצו ידיים ויאללה הורה מעגלים שמחים.

תודה ונעים מאוד :)

אגב, IRUS - המון תודה על העזרה. שוב.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #55 

marik,

אולי אתה צודק, לי ולניר יש היסטוריה ארוכה פה בפורום... אבל אני חושב, שבניגוד למקרים אחרים, אנחנו משתדלים לכבד אחד את השני ולהגיב בצורה מכובדת, ברוב המקרים לפחות...

ניר,

אל תתפוס אותי במילה לגבי הזמן המדויק, אבל אני התכוונתי לתקופה שה-C200 נמכר פה ב-2,900 ש"ח, וה-A200 נמכר ב-1,800 ש"ח, היו חודשים כאלה... ולא מעט חברי פורום רכשו את המוצרים האלה במחירים האלה.
היום ניתן לקבל את אותה התמורה מהמוצרים האלה, בפחות מחצי מחיר! זה בזמן שקיימים מוצרים אחרים בשוק שמחירם הגבוה נותר זהה, ולמרות זאת, אין להם חלק מהפיצ'רים שקיימים במוצרים של פופקורן.

דרך אגב, היה "חלון" צר של שעתיים שה-C200 נמכר ב-1,249 ש"ח והיו כמה זריזים שרכשו אותו במחיר הזה...

לגבי המשפט של זיו, אני זוכר בדיוק את ההקשר שהוא נאמר בו, ותתפלא הוא הוזכר בקשר למשתמשים שגם אני הזכרתי אותם קודם (תאמין לי, מיותר להיכנס לזה...).

לגבי הסקירות של זיו וההפניה שלי לקביעות שלו, אני סומך על דעתו, במיוחד בגלל העובדה שהוא מחזיק בכל המכשירים המוזכרים ועושה בהם שימוש מתקדם, יש מגוון דעות, ואין לי שום בעיה לשמוע ולקבל גם דעות אחרות.

אבל אני כן אציין את המקרה שהזכרת (לגבי הפורום השני) ואותו אני לא מוכן לקבל, תסכים איתי שבקישור שנתתי יש דוגמה מובהקת לחוסר אובייקטיביות של מישהו שמתיימר להוביל דעת קהל, במיוחד כשמאמרו מתפרסם באתר הפופולארי ביותר במדינה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #56 

marik, שיהיה לך במזל טוב עם הפופקורן.

לגבי הדיונים ביני לבין אירוס, אני (בניגוד לאחרים) לא מתעניין בפורום בשביל להחליק כאפות וירטואליות עם כל מני חברים. הרבה יותר מעניין אותי לדון עם מישהו שלא מסכים איתי, מאשר לפול על כתפו של מישהו ולבכות מאושר. אותי הרבה יותר מעניין לדון עם מי שלא מסכים איתי, אני עוד עלול ללמוד ממנו משהו בטעות. לא מעניין אותי לשכנע את המשוכנעים.
אכן, יש לאירוס ולי כמה מחלוקות די יסודיות, אני לא רואה עם זה בעיה כל עוד זה לא גולש לעלבונות רדודים.

אירוס,
לגבי הכתבה שפורסמה ב YNET,
כפי שכבר הערתי, מה שאתה עושה לא הוגן בעיני. כותב הכתבה לא קורא בפורום הזה, הוא לא יכול להגיב כאן, ולא הולם לתקוף אותו כאן, למרות שמצד שני הוא דמות "ציבורית" וככזה הוא חשוף לביקורת של כל אחד. יש פה איזה הסטוריה שאני לא מכיר ולא מתעניין בה, אבל היא קיימת, ולכן זה לא הולם.
יש הרבה תלונות על הרבה הטיות, אני ראיתי תלונות גם על הטיה של הפורום הזה לטובת כל מני גורמים, או נגד כל מני גורמים.
מעבר למה שאמרתי, נראה לי שראוי להתרחק מהדיון הבעייתי הזה.

amitvv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #57 

זה נחשב הכי מפותח וטוב, פעם היה גם firefox אבל הוא לא עבד כל כך טוב,
אני בטוח שקיימים עוד כמה
Description: Qt based WebKit internet browser
Version: 4.6.2-nmt1
Dependencies: Qt Libs
Additional Requirements: Mouse & Keyboard
Forum: http://www.networkedmediatank.com/showth...?tid=36498
Installation: Via CSI
Screenshots: None
Homepage: http://qt.nokia.com/

לרשימת אפליקציות הCSI של הפופקורן:
http://www.networkedmediatank.com/showt ... ?tid=39051

marik פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #58 

amitvv כתב:זה נחשב הכי מפותח וטוב, פעם היה גם firefox אבל הוא לא עבד כל כך טוב,
אני בטוח שקיימים עוד כמה
Description: Qt based WebKit internet browser
Version: 4.6.2-nmt1
Dependencies: Qt Libs
Additional Requirements: Mouse & Keyboard
Forum: http://www.networkedmediatank.com/showth...?tid=36498
Installation: Via CSI
Screenshots: None
Homepage: http://qt.nokia.com/

לרשימת אפליקציות הCSI של הפופקורן:
http://www.networkedmediatank.com/showt ... ?tid=39051
...
אפשר הסבר להדיוטה כמוני??
מה עושים? איך מתחילים? שלב אחרי שלב.
מה מתקינים ואיך.
אני ממש ממש חדש בזה

אני אפילו לא מבין מה זה NMT עדיין

AmiEfroni
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1389
נתן תודות: 110 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #59 

Irus כתב:ami9,

קודם כל, תודה על המילים החמות.

אני שמח לשמוע שביצעתם את ה"מוד" המוזכר ושאתם מרוצים.

האמת שניר הזכיר את המוצר באחת התגובות הראשונות ואני הצגתי למשתמש פתרונות בפחות מאלף שקלים (למרות שמחירו של ה-C200, כ-1,400 ש"ח היום, בהחלט נמוך ומצחיק להיזכר שעד תחילת 2010 הוא היה נמכר ב-2,900 ש"ח בארץ...).

לגבי דיסק 2.5", לדעתי ניתן להשיג היום דיסק כזה בנפח של 1TB, אך כפי שציינת המחיר יקר יותר.
...
irus הי,

תודה על חזרתך וה"מילים החמות" מגיעות לך ביושר. (f)

לגבי דיסק 2.5" אני יודע שקיים כבר 1T אך מבירור שעשיתי בסניף KSP החדש ברמת השרון, התברר לי שהעובי שלו גדול מזה של דיסק 2.5" הסטנדרטי ולפיו כנראה יצרן פופקורן תכנן את המקום הפנוי מתחת למבנה של כונן הבלוריי במכשיר. לא ניסיתי עדיין אך יש לי חשד די מבוסס שדיסק 2.5" 1T לא יכנס שם.

הייתי שמח אם ניר-שהבנתי שהוא גם בעל C200 מזה שנה - יעשיר אתנו בנושא זה.

שאלה לך ניר:
איזה דיסק פנימי, אם בכלל, הכנסת ב- C200 והאם גם הכנסת כונן בלוריי.?

דרך אגב , מצאתי באחד החיפושים ביוטוב , אחד שהכניס מתקן מיוחד יעודי במקום מגירת הדיסק הקידמית ובמתיקן הזה הוכנסו גם כונן BLU-RAY SLIM של לפטופ וגם דיסק 3.5" הניתן לשליפה כמו שקיים במגירה המקורית בעת רכישת ה - C200.

להלן הסרט:

התקן מותאם להכנסת נגן בלוריי סלים - לפטופ ומתחתיו דיסק 3.5

מס החלק הוא
525SCD2 from Genesys Rack Corporation
http://www.genesysrack.com.tw/HTML-Engl ... lerack.htm

פרטי יצרן המתקן:

GeneSys Rack Corporation
No. 24-58, Sanhe Rd., Sinjhuang City 242, Taipei County, Taiwan
Tel: 02-2906-6611
Fax: 02-2908-6001
Sales: [email protected]
Website:

ביצעתי חיפוש מקיף בגוגל ולא הצלחתי למצוא שום אתר ו/או חנות המוכרת את המתקן המעניין הזה.

אולי מישהוא יכול לעזור או מישהוא מכיר את המתקן הזה

בכל מקרה אסור לשכוח שכונן בלוריי סלים ללפטופ הרבה יותר יקר מכונן 3.5" פנימי (נדמה לי יותר מכפול).

אך המתקן הזה מאד מעניין כי הוא מאפשר להכניס דיסקים 3.5" בשליפה כמו המקורי של ה- C200 וזה יתרון עצום.
יש באפשרותך לבצע חיפוש או להפעיל את המקורות שלך לאיתור חנות לרכישת המתקן הזה?

אולי כדאי לעניין את הקניין של רשת KSP והם אולי יקחו אתגר וייבאו אותו לארץ בעצמם כהשלמה נהדרת למכיר הפופקורן שהם מוכרים בישראל?

AmiEfroni
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1389
נתן תודות: 110 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #60 

Irus כתב:ami9,

קודם כל, תודה על המילים החמות..
...
שלחתי לך הודעה פרטית - האם ראית אותה?