ציטוט: בלי להתגייס אסור לעבוד, ולהתגייס לצבא שלא מותאם להם גם לא שייך.....
.. מה 'תה אומר

?????????!
אני מודה שמזמן לא נתקלתי במפגן כזה של תמימות או התממות. אז בוא נעשה קצת סדר בדברים:
רבי צדוק אומר: אל תעשם (את דברי התורה) עטרה להתגדל בהם, ולא קרדום לחפור בהם, וכך היה הלל אומר: ודישתמש בתגא חלף (מי שישתמש בכתר של תורה - ימות ויחלוף מן העולם), הא למדת, כל הנהנה מדברי תורה - נוטל חייו מן העולם
– מסכת אבות, פרק ד', משנה ה'.
רבים מגדולי הרבנים, תנאים, אמוראים ויתר גדולי תורה חיו מיגיע כפיהם ולא יגיע כפיי !!!
הלל הזקן שהיה חוטב עצים, שמעון הפקולי שעסק בייצור צמר גפן, רבי יצחק נפחא (נפח), ר' יואל הפחמי.
הרמב"ם, רופא, דגל בנחרצות בעמדה האוסרת כל קבלת שכר עבור לימוד התורה, וכפי שכתב בפירושו למשנה: [3] "כבר רציתי לא לדבר בזה הציווי, לפי שהוא מבואר (=ברור)... דע, כי זה כבר אמר: אל תעשה התורה קרדום לחפור בה, כלומר: אל תחשבה כלי לפרנסה, וביאר ואמר שכל מי שיהנה בזה העולם בכבוד תורה שהוא כורת נפשו מחיי העולם הבא. והעלימו בני אדם עיניהם מזו הלשון הגלויה, והשליכוה אחרי גוום, ונתלו בפשטי מאמרים שלא הבינום... ועשו את המינויים התורניים לחוק מוכסים (כלומר: הפכו את בעלי המינוי התורני לזכאים ליטול מס מן הציבור), והביאו בני אדם לסבור שטות גמורה, שזה צריך ומחויב, לעזור לחכמים ולתלמידים... וכל זה טעות, אין בתורה מה שיאמת אותו...".
הרמב"ם כותב ברוח זו דברים קשים במשנה תורה:[4] "כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא. לפי שאסור ליהנות בדברי תורה בעולם הזה. אמרו חכמים: כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם. ועוד ציוו ואמרו: לא תעשם עטרה להתגדל בהם ולא קורדום לחפור בהם. ועוד ציוו ואמרו: אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות. וכל תורה שאין עימה מלאכה סופה בטלה, וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות..."
רס"ג מתייחס לשאלה זו בספרו האמונות והדעות:[5] "...מי שאמר כי אין ראוי לאדם להתעסק בעולם הזה בדבר חוץ מן בקשת החכמה... ומצאתי כל מה שאמרו אמת, אבל מקום הטעות בו, הוא מה שאמרו שלא יתעסקו בדבר זולתה; ואם לא יתעסקו עמה במזון ובמחסה ובמסתור תבטל, כי אין עמידה זולתם; ואם ישליך את עצמו בצרכיו אלה על אנשים אחרים, היה נבזה ואין סומכין עליו ולא מקבלים דבריו, וכמ"ש (קהלת ט' ט"ז) וחכמת המסכן בזויה, ודבריו אינם נשמעים..." הוא אינו דן בשאלת האיסור שבדבר, אלא הוא קובע שאדם שעוסק רק בתורה אינו יכול להשפיע על זולתו, כיון שאדם הנזקק לאחרים - בזוי בעיניהם.
(ויקיפדיה מסכמת את הנושא יפה.............)
אין לי דבר וחצי דבר לגבי זכותך לתרום, לדתיים, לנזירים בודהיסטים או לעובדי כוכבים ומזלות.
אין לי אפילו בעייה שהמדינה תממן קומץ רבנים ספורים נישאים מעם. אלא שהקומץ הפך לרבבה, או בעצם לרבבות........
מאידך, לא ברור לי מדוע אני, שלא מעוניין, נאלץ לממן ממיסי ערב רב של אברכים טפילים אוכלי חינם, בלתי יצרניים, שסגולתם היחידה היא פריה ורבייה וגלגול עיניים צדקני לשמיים, העושים תורתם (ותרשה לי לפקפק גם ביכולויותם בנושא) וילדיהם אומנותם ופרנסתם.
.. די מספיק לפני שאני מתרגז באמת.........
.. ואגב, האדמו"ר הגאון לוין הוא כידוע ר' חנוך לוין........ (ואני שונא להסביר הומור....

)
..נראה לי שכדאי להפסיק לפני שבלהבות נוכל לקלות טונות של קפה.......
ולהשומע ינעם........
As you get older, you get to find out that shades in your hair .. and life - get grey