[אופטופיק] אין גבול לקומבינות

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #41 

shtud כתב:לא ממש הבנתי, הדוסים, האדמור, תוכל להסביר יותר ברור?

בגדול, המדינה עד לא מזמן לא נתנה לדוסים ברירה, כיוון שבלי להתגייס אסור לעבוד, ולהתגייס לצבא שלא מותאם להם גם לא שייך (ולדעתי זה יפה מאוד שעמדו על שלהם), אבל בשנים האחרונות נפתחו מספר מערכות בצהל לקליטת חרדים, כגון "נחל חרדי" "שחר כחול" "בינה בירוק" "שחר הת"ל" ואולי עוד כמה, והמערכות האלה זוכות להיענות גבוה מאוד, ואם תבדוק טוב תראה שהדוסים שמותר להם לעבוד, מבחינה חוקית, באמת עובדים, אני יודע שבתקשורת זה נשמע אחרת, אבל גם הרבה דברים בתקשורת לא ממש אובייקטיביים, לדוגמה משפט קצב, שבמקרה אישתי עדה בו ואני יודע בוודאות שהעסק ממש לא כמו שהתקשורת מציירת.

אגב בגדול לא אכפת לי שיהיו אנשים שבאמת לומדים תורה שיחיו על חשבוני, כיוון שאני דתי ומשתמש המון בשירותי ה"דת" שהלומדים האלה מעניקים לי, ואני משוכנע שצריך שיהיו כאלה גם לצורך החילוניים, רק במידה מואטת יותר.
...
בלי להתגייס אסור לעבוד? אתה בטוח בזה?
וד"א..דיברנו על כל הדברים האלו..מה עם מילואים באמת? מה עם הנטל של אותו אחוז קטן באוכלוסיה ששירת בקרבי וממשיך ללכת כל שנה? אתם חושבים שרואים מזה משהו? כלום. גורנישט. והנה דוגמא: יצא הרי איזשהו חוק שנותן למי שעשה מעל X ימים בשנה (קלנדרית) איזה 1000-1500 שקל או משהו כזה. אז מה עושים בצה"ל כשצריכים אתכם לאימון של שלושה שבועות (3 שבועות! ובאימון אין פיצולים ואין כלום.). קוראים לכם בסוף דצמבר, ואז אתם עושים שבועיים בדצמבר ושבוע בינואר, ופתאום לא מגיע לכם כלום לא בשנה הנוכחית, ולא בשנה הבאה. וגם ככה מראש בשבועיים הכוונה ל14 יום, ואז מרבית הגיוסים של שבועיים שהם בעצם 12 יום לא מזכים אתכם בכלום.
ואז נשאלת השאלה, למה לי לעזאזל ללכת?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #42 

באותו עניין גם לא הייתי מממן אומנים עאלק.
מוצארט עזב את זלצבורג לוינה שהוא שנא בשביל פרנסה. מיכלאנג'לו עשה שביתות לפני ותוך כדי ציור הקפלה סיסטינה כשהוא לא קיבל כסף, בורנלסקי נעלם באמצע העבודות על הדואמו בפירנצה כי לא שילמו לו בזמן...
בארץ אנשי תאטרון ממומנים ומעיזים לקבוע איפה יופיעו...
מיומנה עובדים בשביל עצמם ולא בוכים, עידן רייכל לא ממומן ומצליח בכל העולם יותר מהרבה אחרים.
בקיצור - לא לממן מי שלאמצליח להחזיק את עצמו לבד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #43 

אני מסכים אתך, שהרבה יותר טוב שכל אחד ידאג לפרנסה שלו, אבל באופן עקרוני, אם צריך, לא אכפת לי לתרום כדי שמחר יהיה לי רב שאני יוכל לשאול אותו שאלות הלכתיות.

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #44 

דבוטאנט,
אני מסכים איתך בגדול. אבל הבעיה בארץ בתחום המוסיקה היא כזאת:
פאבים, תיאטראות, מפיקי טלויזיה ורדיו, פסטיבלים עירוניים וכו' באים למוסיקאים ואומרים להם את הדברים הבאים:
בוא ותנגן\תשיר\תלחין אצלי. זה ייתן לך חשיפה. אם לא תבוא בחינם יהיו הרבה אחרים שיקפצו על ה'מציאה' שאני מציע.

בברבי ובצוללת הצהובה זה אף גרוע יותר:
רוצה להופיע אצלי? סבבה. 2000 ש"ח ראשונים שהקופה עושה הולכים לבית, על כל כרטיס נוסף 50%. לא הגעת ל2000 ש"ח? תשלם לנו את ההפרש
על פניו, יכול להיות שלמישהו כל הדברים האלה נראים לגיטימים. אבל רק תחשבו שכל מלצר\סבל\מנקה\ תפאורן וכו' במקומות האלה בד"כ מרויחים יותר מהאמן ש'עבורו' המקום פתוח באותו הערב ובשבילו המון אנשים הגיעו.

ניסינו לשנות את זה בהמון צורות, אפילו חרם אמנים. אבל תמיד יהיו הפראיירים (חדשים בתחום וכו') ויהיו מוכנים לעבוד בחינם ולכן כולנו צריכים לשרוד את זה. המצב נהפך לנורמה. תחשבו שהיה חוקי לשלם 8 שקלים לשעה, כל המקומות היו משלמים 8 שקלים לשעה ולאנשים לא הייתה ברירה אלא לבלוע את העניין. יש אלטרנטיבות: הוראה, חלטורות, קבלות פנים, להצליח כמו שלמה ארצי וכו' (אין הרבה כאלה).

אני יכול לחתום לך מידיעה קרובה מאד של הנושא שלא מעט מהמוסיקאים בארץ (בכל תחומי המוסיקה), גם חלק מהמפורסמים, מגיעים להופיע ערב-ערב ולאחר מכן שואלים את עצמם 'מאיפה אני מביא שכר דירה החודש'. שוב - מי שמפורסם יכול תמיד להופיע בפרסומת אבל אין מקום מכובד לאמנות בישראל?

נ.ב
מדינה מפרנסת רבנים,כמרים, מנקים, רופאים, מורים.
למה מוצרט צריך לגווע ברעב?

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #45 

אני חושב, שבגדול המדינה בתור מדינה יהודית, צריכה לתמוך באנשי הדת שלה, כמובן שאסור שזה לא יהיה בפרופורציה, לדוגמה כיום אברך כולל מקבל ממשרד הדתות 700 שקל בחודש והכולל מוסיף מתרומות שבאות בעיקר מחול עוד 1300 שקל, מה שמשאיר לאברך 2000 שקל בחודש אחרי הכל, ה 700 שקל האלה למעשה מכניסים 1300 שקל מחול, שזה כבר יותר טוב ממה שהתקשורת מציירת, אבל חוץ מזה כולנו מבינים שאי אפשר להתקיים מ 2000 שקל, אז נשאר להם שלש אפשרויות, או שהאישה עובדת, או שההורים עוזרים, או שמוותרים על הקטע של "האברכות" למעשה במקרה כזה הברירה הטבעית תעשה את שלה, ולא ישארו בכולל אנשים שלא צריכים להיות שם , כך שלדעתי אין שום בסיס לדאגות בנושה.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #46 

shtud כתב:אני מסכים אתך, שהרבה יותר טוב שכל אחד ידאג לפרנסה שלו, אבל באופן עקרוני, אם צריך, לא אכפת לי לתרום כדי שמחר יהיה לי רב שאני יוכל לשאול אותו שאלות הלכתיות.
...
תראה, פעם לכל מלך/נסיך או whatever היה אמן חצר שהיה חי על חשבונו ועובד בשבילו.
אז באמת, אין בעיה שלאנשים יהיה איזה רב שהם מחזיקים על חשבונם כדי שיענה להם עם שאלות הלכתיות, אבל למה שמי שלא צריך את זה יממן גם?

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #47 

mrunderhill כתב:
shtud כתב:לא ממש הבנתי, הדוסים, האדמור, תוכל להסביר יותר ברור?

בגדול, המדינה עד לא מזמן לא נתנה לדוסים ברירה, כיוון שבלי להתגייס אסור לעבוד, ולהתגייס לצבא שלא מותאם להם גם לא שייך (ולדעתי זה יפה מאוד שעמדו על שלהם), אבל בשנים האחרונות נפתחו מספר מערכות בצהל לקליטת חרדים, כגון "נחל חרדי" "שחר כחול" "בינה בירוק" "שחר הת"ל" ואולי עוד כמה, והמערכות האלה זוכות להיענות גבוה מאוד, ואם תבדוק טוב תראה שהדוסים שמותר להם לעבוד, מבחינה חוקית, באמת עובדים, אני יודע שבתקשורת זה נשמע אחרת, אבל גם הרבה דברים בתקשורת לא ממש אובייקטיביים, לדוגמה משפט קצב, שבמקרה אישתי עדה בו ואני יודע בוודאות שהעסק ממש לא כמו שהתקשורת מציירת.

אגב בגדול לא אכפת לי שיהיו אנשים שבאמת לומדים תורה שיחיו על חשבוני, כיוון שאני דתי ומשתמש המון בשירותי ה"דת" שהלומדים האלה מעניקים לי, ואני משוכנע שצריך שיהיו כאלה גם לצורך החילוניים, רק במידה מואטת יותר.
...
בלי להתגייס אסור לעבוד? אתה בטוח בזה?
וד"א..דיברנו על כל הדברים האלו..מה עם מילואים באמת? מה עם הנטל של אותו אחוז קטן באוכלוסיה ששירת בקרבי וממשיך ללכת כל שנה? אתם חושבים שרואים מזה משהו? כלום. גורנישט. והנה דוגמא: יצא הרי איזשהו חוק שנותן למי שעשה מעל X ימים בשנה (קלנדרית) איזה 1000-1500 שקל או משהו כזה. אז מה עושים בצה"ל כשצריכים אתכם לאימון של שלושה שבועות (3 שבועות! ובאימון אין פיצולים ואין כלום.). קוראים לכם בסוף דצמבר, ואז אתם עושים שבועיים בדצמבר ושבוע בינואר, ופתאום לא מגיע לכם כלום לא בשנה הנוכחית, ולא בשנה הבאה. וגם ככה מראש בשבועיים הכוונה ל14 יום, ואז מרבית הגיוסים של שבועיים שהם בעצם 12 יום לא מזכים אתכם בכלום.
ואז נשאלת השאלה, למה לי לעזאזל ללכת?
...
אני ממש מצטער שאני מגיב, אבל אתה פשוט אומר דברים שהם לא אמת.
בתור אחד שעושה המון מילואים וגם מעורב ביחידה שלי בתכנוני הגרף השנתי, מה שאתה אומר פשוט לא נכון.
בנוסף, יש היום פיצוי למי שעושה רק חלק מהשבוע מילואים משלימים לו בכסף (מביטוח לאומי) כאילו הוא עשה מילואים גם בסוף השבוע.

והפיצוי השנתי הוא 2400-3600 משהו בסגנון, נכון שזה לא מספיק אבל זה גם משהו.

אני מקבל בשנה סכום שעובר את ה5000 שקל, הבונוס השנתי והבונוס על הימי מילואים שאני עושה ומשלימים לי את החלק של הסופ"ש.

נא בדוק את דבריך טרם אתה משתלח.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

אני מדבר על ההכנסה החודשית של האברכים, בלי קשר למילואים, מילואים יעשה חרדי ששירת בצבא, ואתה תראה את החרדי הזה ששירת בצבה יותר ויותר.
נערך לאחרונה על ידי shtud ב 04/01/2011 21:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #49 

התגובה היתה כנגד תגובה שמישהו פירסם על התגובה שלך, לא על התגובה שלך

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #50 

סליחה, אני רק ארגנטינאי :wink:

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #51 

ציטוט: בלי להתגייס אסור לעבוד, ולהתגייס לצבא שלא מותאם להם גם לא שייך.....

.. מה 'תה אומר ?????????????!

אני מודה שמזמן לא נתקלתי במפגן כזה של תמימות או התממות. אז בוא נעשה קצת סדר בדברים:

רבי צדוק אומר: אל תעשם (את דברי התורה) עטרה להתגדל בהם, ולא קרדום לחפור בהם, וכך היה הלל אומר: ודישתמש בתגא חלף (מי שישתמש בכתר של תורה - ימות ויחלוף מן העולם), הא למדת, כל הנהנה מדברי תורה - נוטל חייו מן העולם
– מסכת אבות, פרק ד', משנה ה'.
רבים מגדולי הרבנים, תנאים, אמוראים ויתר גדולי תורה חיו מיגיע כפיהם ולא יגיע כפיי !!!
הלל הזקן שהיה חוטב עצים, שמעון הפקולי שעסק בייצור צמר גפן, רבי יצחק נפחא (נפח), ר' יואל הפחמי.

הרמב"ם, רופא, דגל בנחרצות בעמדה האוסרת כל קבלת שכר עבור לימוד התורה, וכפי שכתב בפירושו למשנה: ‏‏[3] ‏"כבר רציתי לא לדבר בזה הציווי, לפי שהוא מבואר (=ברור)... דע, כי זה כבר אמר: אל תעשה התורה קרדום לחפור בה, כלומר: אל תחשבה כלי לפרנסה, וביאר ואמר שכל מי שיהנה בזה העולם בכבוד תורה שהוא כורת נפשו מחיי העולם הבא. והעלימו בני אדם עיניהם מזו הלשון הגלויה, והשליכוה אחרי גוום, ונתלו בפשטי מאמרים שלא הבינום... ועשו את המינויים התורניים לחוק מוכסים (כלומר: הפכו את בעלי המינוי התורני לזכאים ליטול מס מן הציבור), והביאו בני אדם לסבור שטות גמורה, שזה צריך ומחויב, לעזור לחכמים ולתלמידים... וכל זה טעות, אין בתורה מה שיאמת אותו...".

הרמב"ם כותב ברוח זו דברים קשים במשנה תורה:‏[4] "כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא. לפי שאסור ליהנות בדברי תורה בעולם הזה. אמרו חכמים: כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם. ועוד ציוו ואמרו: לא תעשם עטרה להתגדל בהם ולא קורדום לחפור בהם. ועוד ציוו ואמרו: אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות. וכל תורה שאין עימה מלאכה סופה בטלה, וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות..."

רס"ג מתייחס לשאלה זו בספרו האמונות והדעות:‏[5] "...מי שאמר כי אין ראוי לאדם להתעסק בעולם הזה בדבר חוץ מן בקשת החכמה... ומצאתי כל מה שאמרו אמת, אבל מקום הטעות בו, הוא מה שאמרו שלא יתעסקו בדבר זולתה; ואם לא יתעסקו עמה במזון ובמחסה ובמסתור תבטל, כי אין עמידה זולתם; ואם ישליך את עצמו בצרכיו אלה על אנשים אחרים, היה נבזה ואין סומכין עליו ולא מקבלים דבריו, וכמ"ש (קהלת ט' ט"ז) וחכמת המסכן בזויה, ודבריו אינם נשמעים..." הוא אינו דן בשאלת האיסור שבדבר, אלא הוא קובע שאדם שעוסק רק בתורה אינו יכול להשפיע על זולתו, כיון שאדם הנזקק לאחרים - בזוי בעיניהם.
(ויקיפדיה מסכמת את הנושא יפה.............)

אין לי דבר וחצי דבר לגבי זכותך לתרום, לדתיים, לנזירים בודהיסטים או לעובדי כוכבים ומזלות.
אין לי אפילו בעייה שהמדינה תממן קומץ רבנים ספורים נישאים מעם. אלא שהקומץ הפך לרבבה, או בעצם לרבבות........

מאידך, לא ברור לי מדוע אני, שלא מעוניין, נאלץ לממן ממיסי ערב רב של אברכים טפילים אוכלי חינם, בלתי יצרניים, שסגולתם היחידה היא פריה ורבייה וגלגול עיניים צדקני לשמיים, העושים תורתם (ותרשה לי לפקפק גם ביכולויותם בנושא) וילדיהם אומנותם ופרנסתם.

.. די מספיק לפני שאני מתרגז באמת.........

.. ואגב, האדמו"ר הגאון לוין הוא כידוע ר' חנוך לוין........ (ואני שונא להסביר הומור.... :twisted: )

..נראה לי שכדאי להפסיק לפני שבלהבות נוכל לקלות טונות של קפה.......
ולהשומע ינעם........
נערך לאחרונה על ידי oronp ב 04/01/2011 22:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
As you get older, you get to find out that shades in your hair .. and life - get grey

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #52 

תשמע, אתה נשמע ממש תלמיד חכם, אבל מאידך שככת שיש כאלה שמדברים אחרת מהרמב"ם, אבל העניין שאתה מעלה לא כל כך רלוונטי, לי יש אח אברך תלמיד חכם אמיתי, ואישתו ז"ל עבדה קשה מאוד עד היום האחרון לחייה(נפטרה לפני כמה חודשים בתאונת דרכים) אחרי שאחי התאלמן עברתי לגור לידו, בעיר חרדית, וראיתי קודם כל: 1 כל האברכים כאן בשכונה, יש להם אישה שעובדת, שזה אומר שיש מפרנס אחד בבית רק שזה הפוך מהמקובל, 2 מקבלים מהמדינה רק 700 שקל בחודש שזה בהחלט לא הרבה, אני לא יודע כמה אברכים יש במדינה אבל בטח לא יותר מ 50K. תעשה חשבון פשוט ותגיע ל 35 מיליאון שקל בחודש, שתבין זה נשמע הרבה אבל זה כלום בשביל מדינה, וגם את זה האישה שלהם + התרומות מחו"ל מכסות בכפליים, ואחרי כל זה אין להם שום מותרות בבית (טלויזיה,אינטרנט,מכונת קפה,ואפילו לא פרקולטור) כך או כך לא חסרות משפחות בארץ שיש להם מפרנס אחד.

מאידך אני גדלתי בארגנטינה, ולא אכלתי כאן את התקשורת שאתה אוכל, ואולי לכן קל לי יותר לראות את זה בצורה אחרת, התקשורת כאן קל לה מאוד, לדבר נגד דוסים, הם אפילו כולם לובשים אותו דבר, כך שגם ממש אפשר לזהות אותם ברחוב ולהזדהות עם הדברים.

אגב, את העיננין התחילו בזה שלאף אחד לא טוב כאן חוץ מדוסים וחברת החשמל, ואני בתור חצי אינסידר אמרתי שלדוסים לא כל כך טוב, ובאמת אין לי מושג איך גלשנו.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #53 

Shtud יש לי קרובי משפחה חרדים הם מסודרים ממליון כיוונים אחרים.
על ביגוד הם כמעט לא משלמים יש מיליון סבסודים מכל מני כיוונים. השכר שציינת אולי נכון אבל בקומבינות מסביב יוצא שאין להם הרבה הוצאות.

ולא לעצבן לי פה וטרינר שישלח על כולנו כלבים חולי כלבת!
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #54 

נעשה את זה קצר וענייני.
במשפחות שאני מכיר ומוקף, שני בני הזוג עובדים, יש בממוצע עד שלושה ילדים כך שאינם זכאים לקצבת ילדים, ומשלמים מחיר מלא עבור חינוך.
המשפחות עליהן אתה מדבר, לעדותך, בעלות מפרנס(ת) אחת..., גרים בדירות מסובסדות בערים חרדיות שנבנו ממיסיי, מרובות ילדים- חיות על קצבאות, ומסובסדות מכל כיוון.... וגם נתמכים בנוסף ע"י המדינה.
כדאי שאני לפחות אעצור..
אני מניח שהמסר עבר.

אגב, ועכשיו ברצינות, יש התפשטות דרמטית של כלבת מהצפון דרומה וכבר הגיע לקו עמק יזרעאל- עפולה. לא מצחיק בכלל........
As you get older, you get to find out that shades in your hair .. and life - get grey

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #55 

לא מפריעה לי שאנשים יחליטו לחיות עם 7000-8000 אלף בחודש, הגם שזה רק זמני, כי לא תמצה כמאט אברכים בגיל 40 וכנגדם יהיו פי כמה שעובדים וגם אם לא עדיין לא יוציאו מהמדינה יותר ממה שמאפשר החוק.
ואני שוב מדגיש שאם המדינה היתה נותנת פטרון בעניין הצבאי לחרדים לפני 40 שנה לא היה הבדל בין חרדי אמריקאי לישראלי.

"חיות על קצבאות, ומסובסדות מכל כיוון" פשוט לא נכון. רק קצבת ילדים שהיא לא גדולה מאוד 1,194 על 6 ילדים ו1524 על שמונה, וזה מגיע לכל מי שיש לו 6-8 ילדים לא רק לדוס. http://www.btl.gov.il/BENEFITS/CHILDREN ... lator.aspx

ושוב, אני מאמין שהתקשורת מדברת מעמקי התת מודע שלך.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #56 

דבוטאנט כתב:Shtud יש לי קרובי משפחה חרדים הם מסודרים ממליון כיוונים אחרים.
על ביגוד הם כמעט לא משלמים יש מיליון סבסודים מכל מני כיוונים. השכר שציינת אולי נכון אבל בקומבינות מסביב יוצא שאין להם הרבה הוצאות.

ולא לעצבן לי פה וטרינר שישלח על כולנו כלבים חולי כלבת!
...
בוודאי שהם מסודרים , הם מסודרים כי כול החרדים בעולם בכול מקום שמים מעשר מכספם לצדקה , וכך אלו שיש להם יותר מסבסדים את אלו שאין להם . כך שהסובסידה הזו היא צדקה . וד"א חלק ניכר מהצדקה הזו דולף גם לחילונים , אז אני מציע שתבדוק מה שאתה אומר

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #57 

חברה, תשתדלו לשמור על כבוד הדדי,סך הכל אין צורך בלהתעצבן ולעצבן.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #58 

oronp כתב:נעשה את זה קצר וענייני.
במשפחות שאני מכיר ומוקף, שני בני הזוג עובדים, יש בממוצע עד שלושה ילדים כך שאינם זכאים לקצבת ילדים, ומשלמים מחיר מלא עבור חינוך.
המשפחות עליהן אתה מדבר, לעדותך, בעלות מפרנס(ת) אחת..., גרים בדירות מסובסדות בערים חרדיות שנבנו ממיסיי, מרובות ילדים- חיות על קצבאות, ומסובסדות מכל כיוון.... וגם נתמכים בנוסף ע"י המדינה.
כדאי שאני לפחות אעצור..
אני מניח שהמסר עבר.

אגב, ועכשיו ברצינות, יש התפשטות דרמטית של כלבת מהצפון דרומה וכבר הגיע לקו עמק יזרעאל- עפולה. לא מצחיק בכלל........
...
אתה יודע מה ? אני מציע שתמצא את ה"פרוטוקולים של זקני ציון" (ספר אנטישמי ידוע מלפני הנאצים , אבל הם השתמשו בו ), ובכול מקום שכתוב יהודים , תחליף את זה :
פעם אחת - חרדים
פעם שניה - מיעוטים
ותגיד לי מה לדעתך ההבדל בינו ובין התקשורת שגורמת לך לחשוב כך

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #59 

הנה הבאתי משהוא ל"לחיים :beer:

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #60 

רע פה?!?!?
על מה אתם מדברים?!

נטל מיסוי אדיר, יוקר מחייה מטורף, מילואים, ערסים, מטורפים... ועדיין מדינה מדהימה בכל קנה מידה.

לא הייתי רוצה שהילדים שלי יגדלו בשום אוטופיה (לכאורה) אחרת.
טוב לי כאן, אני אוהב את הבית שלי.

לא רע לנו כאן. רע לנו בתודעה לא במציאות.

יש לי הרבה דוגמאות... והיריעה קצרה. אני עובד בחברה ישראלית, והצגנו פתרון ייחודי שלנו לאחת מהחברות הגדולות בארה"ב שמשקיע בתחום מאות מליונים.

אני לא יודע לכמה מכן יצא להזדקק למערכת הבריאות. הלוואי שבכל העולם תהיה מערכת בריאות כמו של ישראל. נכון התור לשפעת אצל הרופא במכבי זה בעסה אבל כשצריך יש את הטיפולים הטובים ביותר.

מערכת חינוך?!?!? הכי קל להאשים, זה לא מערכת החינוך, זה אנחנו. זה כמה אנחנו מחנכים את הילדים שלנו. למה אנחנו מחנכים אותם. איך אנחנו מחנכים אותם. מערכת החינוך מוציאה את מה שהם מביאים מהבית.

כשהראנו להם מה אנחנו יודעים לעשות, הם פשוט אמרו איך אתם עושים את זה.

אפשר להתבכיין אפשר להגיד שרע אבל בסופו של דבר זה שלי, הבית שלי.

נעול

חזור אל “בית הקפה”