לא מנהל בנק , רפרנט אשראי מח' עסקית .ofercohen כתב:רונן,
ממה שזכור לי-אתה מנהל בנק. הלא כך?...
אקדח להגנה עצמית
-
רונן
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
על כן אני מציע לך לקנות רפליקה.
במקרה כזה זה נראה אמיתי מרחוק וגם מקרוב,
רק אחרי חטיפת הנשק לידו של התוקף הוא יבין שזה לא שימושי.
אבל אתה ההרתעה, מהסוג שאתה מתכוון אליו, זה יעשה את העבודה.
פלוס הבונוס שבמקרה ומישהו יגנוב לך אותו או יחטוף לך אותו,
לא תצטרך להתמודד עם תיק פלילי על אובדן נשק והניסיון להוכיח שאין לך אחות ולא מכרת לה נשק בשוק השחור במקרה הטוב,
או שישתמש בו כנגדך במקרה הרע.
לא תצטרך להתמודד עם תיק פלילי על אובדן נשק והניסיון להוכיח שאין לך אחות ולא מכרת לה נשק בשוק השחור במקרה הטוב,
או שישתמש בו כנגדך במקרה הרע.
-
רונן
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
מסכים ,ufffnick כתב:על כן אני מציע לך לקנות רפליקה.
או שישתמש בו כנגדך במקרה הרע....
המלצה היכן ניתן לקנות ?
- BENGEZER
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
קנה מיכל תרסיס פלפל אם אין לך אפשרות לקבל רישיון לאקדח. יעיל מאד.
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
למה לא להשתמש באקדח מסמרים,ההוא של האלומיניום,לא צריך רשיון-קטלני
אמן מייסר
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
- sYn
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1043
אלה טלסקופית לא נחשבת כנשק. ההגדרה המדויקת של נשק, ככל שהדבר נוגעuriler כתב:כפי שנכתב מעליי - אקדח אויר לא ייתן לך כלום.
לטעמי, לפי סדר האפקטיביות למתגונן לא מיומן -
1. שוקר - גדול יחסית אבל אפקטיבי מאוד בטווח קצר, מנטרל תוקף לחלוטין, יקר יחסית.
2. גז מדמיע / פלפל - יעיל למדי בטווח קצר-בינוני, זול יחסית, יעיל גם נגד יותר מתוקף אחד.
3. Baton (אלה טלסקופית) - יעיל מאוד, דורש מעט מיומנות, על גבול החוקיות (אומנם משמש להגנה עצמית אבל על גבול הנשק).
ההגנה הכי טובה בסופו של דבר הוא להתאמן באומנות לחימה דוגמת קרב מגע / סדנאות הגנה עצמית יעודיות, אבל זה דורש זמן והתמדה....
למישור העונשי, (עו"ד נו מה...), קבועה בסעיף 144 לחוק העונשין. יש שם הגדרה
מאוד מדויקת. תנאי בסיסי הוא היכולת לפלוט "קלע" תוך שימוש בחום, גז וכו'.
כאשר אותו קלע יכול להזיק או לפגוע באדם.
זה בגדול.
אלה, מחבט בייסבול, מוטות גולף, אינם נשק "טהור". יחד עם זאת במידה ותשבור לאדם
רגל עם אלה, תואשם בעבירה של חבלה חמורה, כאשר ניתן יהיה לזקוף לחובתך נסיבה
מחמירה של שימוש בנשק קר, אבל הנשק "הקר" יכול להיות באותה מידה גם לבנה.
הליכה סתם עם אלה אינה עבירה, להבדיל מהליכה עם נשק ללא רישיון, (החוק קובע עבירות
של נשיאת נשק והחזקת נשק. כמו גם עבירות ביחס לאביזרי נשק ותחמושת), אבל עם תזיק למשהו
עם האלה, יש עבירות בחוק שניתן לקחת זאת בחשבון.
צריך גם לקחת בחשבון שהמונח "הגנה עצמית" אינו מילת קסם. הגנה עצמית "משפטית", כזו
שיכולה לזכות אותך מפטור לאחריות פלילית, (לדוגמא הרגת תוקף או חבלת בו), היא מאוד מוגדרת
וספציפית. זו טענה שלא מוכיחים כ"כ בקלות בביהמ"ש.
יש שיקולים של סבירות הכוח אל מול האיום, כלל הנסיבות ההתנהגות וכו'. אם מגיע אליך תוקף ויש לך
נשק, אבל היתה לך האפשרות לזרוק אבן, ואתה בחרת לירות בו ולהרוג אותו, תורשע בהריגה
ללא כל היסוס. יש מכלול מאוד קטן של התנהגויות שנכנסות לגדר ההגדרה בחוק. לאזרח מהשורה
קשה "לעכל" את העובדה שאתה מותקף ומסיים נאשם, אבל זה המצב היום. צריך לחשוב שלושים
פעם לפני שפותחים באש.
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
אני שמח שיש לנו גם עו"ד בחבורהsYn כתב:אלה טלסקופית לא נחשבת כנשק. ההגדרה המדויקת של נשק, ככל שהדבר נוגעuriler כתב:כפי שנכתב מעליי - אקדח אויר לא ייתן לך כלום.
לטעמי, לפי סדר האפקטיביות למתגונן לא מיומן -
1. שוקר - גדול יחסית אבל אפקטיבי מאוד בטווח קצר, מנטרל תוקף לחלוטין, יקר יחסית.
2. גז מדמיע / פלפל - יעיל למדי בטווח קצר-בינוני, זול יחסית, יעיל גם נגד יותר מתוקף אחד.
3. Baton (אלה טלסקופית) - יעיל מאוד, דורש מעט מיומנות, על גבול החוקיות (אומנם משמש להגנה עצמית אבל על גבול הנשק).
ההגנה הכי טובה בסופו של דבר הוא להתאמן באומנות לחימה דוגמת קרב מגע / סדנאות הגנה עצמית יעודיות, אבל זה דורש זמן והתמדה....
למישור העונשי, (עו"ד נו מה...), קבועה בסעיף 144 לחוק העונשין. יש שם הגדרה
מאוד מדויקת. תנאי בסיסי הוא היכולת לפלוט "קלע" תוך שימוש בחום, גז וכו'.
כאשר אותו קלע יכול להזיק או לפגוע באדם.
זה בגדול.
אלה, מחבט בייסבול, מוטות גולף, אינם נשק "טהור". יחד עם זאת במידה ותשבור לאדם
רגל עם אלה, תואשם בעבירה של חבלה חמורה, כאשר ניתן יהיה לזקוף לחובתך נסיבה
מחמירה של שימוש בנשק קר, אבל הנשק "הקר" יכול להיות באותה מידה גם לבנה.
הליכה סתם עם אלה אינה עבירה, להבדיל מהליכה עם נשק ללא רישיון, (החוק קובע עבירות
של נשיאת נשק והחזקת נשק. כמו גם עבירות ביחס לאביזרי נשק ותחמושת), אבל עם תזיק למשהו
עם האלה, יש עבירות בחוק שניתן לקחת זאת בחשבון....
הניסיון שלי נובע משנים של התנדבות במשא"ז / משטרה (כולל כמה קורסים) ומעבודה של מס' שנים כמאבטח (שוב, כולל הכשרות).
נאמר לנו מפורשות שאמנם אלה אינה נופלת לאותה המשבצת של החזקת סכין, אבל במידה ונעשה בה שימוש זה נחשב מעין "הכנה מראש" ומכאן זה עלול לסבך.
עדיין, אני מחזיק baton בתא הכפפות של האוטו, just in case (למרות שאני 1.90 על 100+ ק"ג, אני עדיין לא Rino
- shay1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2164
גם אומנות לחימה מוגדרת כנשק קטלני
כך שאם הכנסת למישהו בעיטה והרגת אותו או עשית לו חבלה רצינית אתה יכול להיות מואשם בבית משפט
על אותם נסיבות כאילו הרבצת לתוקף אם אלה או מחבט בייסבול ואם אני למשל יואשם בחבלה חמורה לתוקף שבא לגרום לי נזק אני מעדיף ממקל בייסבול...
לצערי חוק הגנה עצמית לא מוגדר באופן מדוייק ונתון לפרשנויות של המשטרה ,פרקליטות והשופט
כך שאם הכנסת למישהו בעיטה והרגת אותו או עשית לו חבלה רצינית אתה יכול להיות מואשם בבית משפט
על אותם נסיבות כאילו הרבצת לתוקף אם אלה או מחבט בייסבול ואם אני למשל יואשם בחבלה חמורה לתוקף שבא לגרום לי נזק אני מעדיף ממקל בייסבול...
לצערי חוק הגנה עצמית לא מוגדר באופן מדוייק ונתון לפרשנויות של המשטרה ,פרקליטות והשופט
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- רוביןהוד
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 621
אלימות או הטפה לשימוש באלות בייסבול בפורום לקולנוע בייתי
רדוד מאוד ומפחיד שייש אנשים כאלה בקרבנו.
נקווה שהרשות הממונה תטפל בבריונות כזאת.
נקווה שהרשות הממונה תטפל בבריונות כזאת.
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

אני לא בטוח אם אתה טרול או שאתה חי באיזה אשלייה אוטופית, אבל בשום מקום פה לא הומלץ על אלימות או הוטף לשימוש באלה.רוביןהוד כתב:אלימות או הטפה לשימוש באלות בייסבול בפורום לקולנוע בייתירדוד מאוד ומפחיד שייש אנשים כאלה בקרבנו.
נקווה שהרשות הממונה תטפל בבריונות כזאת....
כל שנאמר פה זה שאם כבר מותקפים, כדאי להיות בעלי יכולת להגנה עצמית יעילה.
- רוביןהוד
-
- חבר פעיל במיוחד

איזה עולם אלים .מה ההבדל בינך לפושטק שחי על סכין למחיתו ונעזר בבורר .
ניסית דרך חיובית אחרת,מאשר אמרות שפר שלא מביאות לכלום.
ניסית דרך חיובית אחרת,מאשר אמרות שפר שלא מביאות לכלום.
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

רוביןהוד,
תנשום עמוק. אף אחד פה לא דיבר על שבירות ידיים ורגליים או "אם מישהו יסתכל על חברה שלי בעין עקומה, אני מפוצץ לו את הצורה".
ברוב המקרים - דיבור רגוע והימנעות מאלימות הם הדרך הטובה ביותר.
אם אפשר להתחמק מויכוח שעלול להחריף, זו אכן בחירה חכמה (ועד כה - תמיד הצלחתי לעשות זאת, כולל שנתיים עבודה כמאבטח).
אבל - אנחנו לא חיים בעולם מושלם, ואני מצדד בגישה שטוענת כי להתכונן ל worst case scenario זו לא אופציה כי אם חובה.
תנשום עמוק. אף אחד פה לא דיבר על שבירות ידיים ורגליים או "אם מישהו יסתכל על חברה שלי בעין עקומה, אני מפוצץ לו את הצורה".
ברוב המקרים - דיבור רגוע והימנעות מאלימות הם הדרך הטובה ביותר.
אם אפשר להתחמק מויכוח שעלול להחריף, זו אכן בחירה חכמה (ועד כה - תמיד הצלחתי לעשות זאת, כולל שנתיים עבודה כמאבטח).
אבל - אנחנו לא חיים בעולם מושלם, ואני מצדד בגישה שטוענת כי להתכונן ל worst case scenario זו לא אופציה כי אם חובה.
- רוביןהוד
-
- חבר פעיל במיוחד

עכשיו זה באווירה חיובית
אבל אני אישית חונה בחניות כפולות מכורח הנסיבות ,ואני מקווה שאלת בייסבול לא תפתיע אותי ולא את הפנסים או הפח של האוטו.
בכל מקרה כל התחליפים לנשק זאת אלטרנטיבה מצערת שהרשות לא נותנת הגנה ואנשים
נורמטיבים נקלעים לסטיואציה לא מחייבת מבחינתם וצר לי על כך.
אבל אני אישית חונה בחניות כפולות מכורח הנסיבות ,ואני מקווה שאלת בייסבול לא תפתיע אותי ולא את הפנסים או הפח של האוטו.
בכל מקרה כל התחליפים לנשק זאת אלטרנטיבה מצערת שהרשות לא נותנת הגנה ואנשים
נורמטיבים נקלעים לסטיואציה לא מחייבת מבחינתם וצר לי על כך.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
רוביןהוד,
על אריק קרפ שמעת? הם ניסו דרך חיובית. יכול להיות שאם היה לו אקדח או שוקר או משהו, זה היה נגמר אחרת.
אין מה לעשות, אין משטרה בכל מקום 24 שעות ואדם מן היישוב שרוצה בכך, צריך להיות מסוגל להגן על עצמו.
טוב שאתה מסכים עם uriler, גם אני מסכים
, ומי שישבור לך פנסים עם אלה הם אלו שצריך להתגונן מהם ולא אלה ששואלים איך להתגונן כמו פותח השירשור.
על אריק קרפ שמעת? הם ניסו דרך חיובית. יכול להיות שאם היה לו אקדח או שוקר או משהו, זה היה נגמר אחרת.
אין מה לעשות, אין משטרה בכל מקום 24 שעות ואדם מן היישוב שרוצה בכך, צריך להיות מסוגל להגן על עצמו.
טוב שאתה מסכים עם uriler, גם אני מסכים
- shay1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2164
רוביןהוד כתב:
בכל מקרה כל התחליפים לנשק זאת אלטרנטיבה מצערת שהרשות לא נותנת הגנה ואנשים....
לא הבנתי את המשפט אתה מעדיף נשק על תחליפי נשק???
קודם זעקת על כך שאנשים כאן הם "פושעים"
בכל מקרה בשום מקום בעולם לא ניתן לקבל הגנה 24/7 ולכן במדינות כגון ישראל בהם האלימות לצערי הוא מצב שהוא כמעט יום יומי בהחלט רצוי להיות מוכן עם אמצעי הגנה כאלה או אחרים
הצרה הכי גדולה כאן במדינת החלם שלנו זה שכאשר אתה כבר נאלץ להגן על חיך או חיי קרוביך או רכושך ברוב המיקרים ואתה גורם לנזק לתוקף אתה מואשם בתקיפה /רצח והתוקף יוצא לחופשי ע.ע שי דרומי או החוואים מהצפון שנשפטו למאסר רק כי הגנו על רכושם במקום לגרום לגנבי הבקר נזק הם פשוט צבעו אותם בירוק
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
רוביןהוד כתב:עכשיו זה באווירה חיובית![]()
....
אתה לא חושב שהרשות הממונה צריכה לטפל בבריונות שלך ? אם יש לך כורח נסיבות , טפל בזה , שלם על חניה תעשה משהו , אבל למה אנו צריכים לסבול את הבריונות שלך ?רוביןהוד כתב:.
נקווה שהרשות הממונה תטפל בבריונות כזאת....
- רוביןהוד
-
- חבר פעיל במיוחד

הגבול בין הגנה עצמית לבין תקיפה יכול להיות דק מאוד,ואם הבנת הנקרא שלי טובה פותח התרד רוצה בסך הכל לחזור
מטיוליו בירושליים בשלום.על כן אם כל אחד מאיתנו יצטייד באלת בייסבול או שוקר,יהיה תוהוובוהו ברחוב וכל בריון סמוי יסתתתר תחת מעטה של הגנה עצמית.אני מקווה שאנשי החוק יצליחו לעשות את העבודה למענינו,ושלא כל מתלהם יהרוסזאת.מי שהנושא חשוב לו שיפנה למליאת הכנסת ,שיהגו חוק שמדריכי טיולים,נותני שרות למינייהם שאורבים להם סכנות בדרך יקבלו איזהשהיא לגיטמציה בחוק,שתיתן להם סוג של בטחון אישי.ניסית פעם לתת שרות ברחוב ראשי
בעיר גדולה-לא נראה לי,אחרי שתנסה נמשיך להתווכח.
מטיוליו בירושליים בשלום.על כן אם כל אחד מאיתנו יצטייד באלת בייסבול או שוקר,יהיה תוהוובוהו ברחוב וכל בריון סמוי יסתתתר תחת מעטה של הגנה עצמית.אני מקווה שאנשי החוק יצליחו לעשות את העבודה למענינו,ושלא כל מתלהם יהרוסזאת.מי שהנושא חשוב לו שיפנה למליאת הכנסת ,שיהגו חוק שמדריכי טיולים,נותני שרות למינייהם שאורבים להם סכנות בדרך יקבלו איזהשהיא לגיטמציה בחוק,שתיתן להם סוג של בטחון אישי.ניסית פעם לתת שרות ברחוב ראשי
בעיר גדולה-לא נראה לי,אחרי שתנסה נמשיך להתווכח.
נערך לאחרונה על ידי רוביןהוד ב 22/12/2010 15:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

אני מציע שבעולם הדמיוני שבו אתה חי ,כשיבוא אליך מישהו שינסה להרוג אותך בסכין , תנסה את הדרך החיובית שלך , ואם תשאר בחיים , אנא ספר לנו איזה דרך חיובית עזרה לך להנצל ממות .רוביןהוד כתב:איזה עולם אלים .מה ההבדל בינך לפושטק שחי על סכין למחיתו ונעזר בבורר .
ניסית דרך חיובית אחרת,מאשר אמרות שפר שלא מביאות לכלום....
ואם אפשר איזה אמרות שפר אמרת לו
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

אתה צודק שהגבול הוא דק , אבל אני אומר לך דבר אחד , כו אלו שמדברים גבוהה גבוהה על אי אלימות , כשזה מגיע אליהם , וזה מתנגש בטובתם האישית , פתאום הם מתנהגים עוד יותר גרוע מאלו שעליהם הם דיברורוביןהוד כתב:הגבול בין הגנה עצמית לבין תקיפה יכול להיות דק מאוד,ואם הבנת הנקרא שלי טובה פותח התרד רוצה בסך הכל לחזור
מטיוליו בירושליים בשלום.על כן אם כל אחד מאיתנו יצטייד באלת בייסבול או שוקר,יהיה תוהוובוהו ברחוב וכל בריון סמוי יסתתתר תחת מעטה של הגנה עצמית.אני מקווה שאנשי החוק יצליחו לעשות את העבודה למענינו,ושלא כל מתלהם יהרוסזאת.מי שהנושא חשוב לו שיפנה למליאת הכנסת ,שיהגו חוק שמדריכי טיולים,נותני שרות למינייהם שאורבים להם סכנות בדרך יקבלו איזהשהיא לגיטמציה בחוק,שתיתן להם סוג של בטחון אישי....
2 - לחנות בחניה כפולה זה בריונות , אז אם הבריון ההוא הורס לך את החלון הוא פשוט בריון יותר גדול ממך , אבל אם שניכם בריונים , מה לך להלין עליו ?