אני בספק אם לתוכניות האלה יש רייטינג גבוהה.UserName כתב:ככל שרייטינג של תוכנית יותר גבוהה - ככה היא יותר יקרה.BigDragoon כתב:אני לא מבין כבר כמה כסף עולה להם לקנות סדרות ישנות יחסית
ששורדו כבר לפני 10-20 שנה ואפילו אולי היו פעם בשידור אצלם....
ככל שרייטינג של תוכנית ישנה יותר גבוהה - ככה היא מתייקרת עם הזמן.
ככל שרייטינג של תוכנית ישנה נמוכה יותר - ככה היא זולה יותר עם הזמן.
ככל שרייטינג של תוכנית יותר נמוכה - ככה היא יותר זולה....
yes Sci-Fi
- BigDragoon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2166
- assafTV
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 73
עולם הרכש "קצת" יותר מורכב מזה.UserName כתב:ככל שרייטינג של תוכנית יותר גבוהה - ככה היא יותר יקרה.BigDragoon כתב:אני לא מבין כבר כמה כסף עולה להם לקנות סדרות ישנות יחסית
ששורדו כבר לפני 10-20 שנה ואפילו אולי היו פעם בשידור אצלם....
ככל שרייטינג של תוכנית ישנה יותר גבוהה - ככה היא מתייקרת עם הזמן.
ככל שרייטינג של תוכנית ישנה נמוכה יותר - ככה היא זולה יותר עם הזמן.
ככל שרייטינג של תוכנית יותר נמוכה - ככה היא יותר זולה....
- assafTV
-
- עובד כבלים/לויין

אם לז'אנר המד"ב לא היה קהל אז למה מעלים את yes SCI FI?bariko כתב:בעיניי זה עובד אחרת.
חברות הכבלים והלווין תמיד יעדיפו לרכוש תכנים המיועדים לפלחים רחבים יותר באוכלוסיה.
מאחר ולז'אנר הבדיוני אין קהל מעריצים גדול, הרבה יותר סביר שנמשיך לראות כאן סדרות כגון "עקרות בית נואשות", מאשר "סטר טראק"......
אם נגלה שבאמת אין קהל לערוץ אז מן הסתם הוא לא ישוב.
ואם יצליח ייתכן וזה יביא לרכישת תכנים נוספים כולל תכנים לא-חדשים.
הצביעו בשלט.
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
אם תיקח את הוט לדוגמה, תראה שהם רוכשים סדרות שלדעתן יתפסו קהל איכותי (מדמן, האוס, לוסט), אך יס נוקטת בשיטה של - רכש לכולם, אנחנו לא מסתירים לאף אחד מה שהוט לא רוצה שתראו, נושא הרכש בארץ הוא מאד עדין לעומת ארצות אחרות, יס היא היחידה שמביאה תכנים בלי בעיה.bariko כתב:בעיניי זה עובד אחרת.
חברות הכבלים והלווין תמיד יעדיפו לרכוש תכנים המיועדים לפלחים רחבים יותר באוכלוסיה.
מאחר ולז'אנר הבדיוני אין קהל מעריצים גדול, הרבה יותר סביר שנמשיך לראות כאן סדרות כגון "עקרות בית נואשות", מאשר "סטר טראק"......
- yaronkle
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
היי assafTV,assafTV כתב:אם לז'אנר המד"ב לא היה קהל אז למה מעלים את yes SCI FI?bariko כתב:בעיניי זה עובד אחרת.
הצביעו בשלט....
כשאתה אומר הצביעו בשלט - כיצד יס יודעים במה אני צופה?
- assafTV
-
- עובד כבלים/לויין

במה אתה צופה, לא נדע, אבל ישנם סקרים ומדגמים ושאר ירקות שעוזרים לחברה לדעת את שביעות הרצון והרגלי צפייה כאלו ואחרים.yaronkle כתב:היי assafTV,assafTV כתב:אם לז'אנר המד"ב לא היה קהל אז למה מעלים את yes SCI FI?bariko כתב:בעיניי זה עובד אחרת.
הצביעו בשלט....
כשאתה אומר הצביעו בשלט - כיצד יס יודעים במה אני צופה?...
- EtchDee
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
מעניין באמת אם הממיר "מתקשר הביתה" דרך חיבור האינטרנט (VOD) כדי לדווח על נתוני צפייה.
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9327
assafTV כתב:אם לז'אנר המד"ב לא היה קהל אז למה מעלים את yes SCI FI?bariko כתב:בעיניי זה עובד אחרת.
הצביעו בשלט....
לא אמרתי שאין בכלל קהל. אבל ברור שז'אנר של דרמה (או לצורך העניין קומדיה) פונה לפלח רחב יותר של צופים מאשר ז'אנר בדיוני-פנטזיה. אפילו לא צריך בשביל זה לעשות סקרים או לבדוק רייטינג.
אגב את שלושת סדרות "מסע בין כוכבים" הראשונות, ראיתי אי שם בשנות השמונים בערוץ 23 הזניח.
נראה לי פשוט בזיון ששום גורם טלוויזיוני לא מוצא לנכון לשדר קלאסיקות כאלה...
- assafTV
-
- עובד כבלים/לויין

ניטפוק: ראית אותן באמצע שנות ה-90. ולו רק בגלל העובדה שחינוכית 23 לא היה קיים בשנות השמונים (החינוכית שידרה רק בערוץ 1) כמו גם חלל עמוק 9 (1993-1999) ו-וויאג'ר (1995-2001) שבכלל שודרה בשנות האלפיים ב-yes.bariko כתב:assafTV כתב:אם לז'אנר המד"ב לא היה קהל אז למה מעלים את yes SCI FI?bariko כתב:בעיניי זה עובד אחרת.
הצביעו בשלט....
לא אמרתי שאין בכלל קהל. אבל ברור שז'אנר של דרמה (או לצורך העניין קומדיה) פונה לפלח רחב יותר של צופים מאשר ז'אנר בדיוני-פנטזיה. אפילו לא צריך בשביל זה לעשות סקרים או לבדוק רייטינג.
אגב את שלושת סדרות "מסע בין כוכבים" הראשונות, ראיתי אי שם בשנות השמונים בערוץ 23 הזניח.
נראה לי פשוט בזיון ששום גורם טלוויזיוני לא מוצא לנכון לשדר קלאסיקות כאלה......
כבר כתבתי בעבר (נדמה לי שאפילו במסגרת הדיון הזה אי שם בדף הראשון או השני) שכשנתקלתי לאחרונה ברירנים של הדור הבא ב-METV התעצבתי כי הסדרה שכה אהבתי נראתה פתאום כה מיושנת, איטית ולא רלוונטית אפילו. זו סדרת אייטיז (הדור הבא עלתה ב-1987 ורצה עד 1994) עם כל המגרעות של סדרות מהאייטיז.
וכבר כתבתי לא פעם על השיקולים הרבים שמובאים בעת ביצוע רכש. סדרות ישנות אינן דוקא זולות (במיוחד לא מותג כמו סטאר טרק). והתקציב לרכש, לא משנה מה גודלו, הוא עדיין תקציב מוגבל ורכש של סדרה א' יבוא תמיד על חשבון רכש של סדרה ב'. אם מדובר ברכש החדש והלוהט התורן שבא במקום רכש חדש ולא מלהיב, ניחא, אבל רכש של סדרה לא חדשה, לקהל מצומצם, שבא במקום סדרת הרכש החדשה והלוהטת שפונה לקהל רחב זה לא משהו שבדר"כ עושים.
ולצופה של היום שהורגל לסדרות מתוחכמות ומורכבות יותר, לתוכן במסך רחב וב-HD, להביא לו סדרה ישנה שנראית בהתאם לאו דוקא יביא את הצופים לשלוח פרחים למשרדי יס.
יחד עם זאת זה לא "לא" מוחלט וסופי. אם yes SCI FI יתגלה כהצלחה גדולה אני מניח שיבחנו אופציות לרכישת סדרות "קלאסיות" לצד המשך רכש חדש ועדכני. כמו שכתבתי - הצביעו בשלט.
- yaronkle
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
כצד אפשר להצביע עם השלט או להשפיע בכלל?assafTV כתב:
במה אתה צופה, לא נדע, אבל ישנם סקרים ומדגמים ושאר ירקות שעוזרים לחברה לדעת את שביעות הרצון והרגלי צפייה כאלו ואחרים....
יש אפשרות "להשפיע" עם השלט במידה וקיים בבית VOD?
- assafTV
-
- עובד כבלים/לויין

חברים, זה ביטוי. לא צריך לקחת אותו יותר מדי ברצינות.yaronkle כתב:כצד אפשר להצביע עם השלט או להשפיע בכלל?assafTV כתב:
במה אתה צופה, לא נדע, אבל ישנם סקרים ומדגמים ושאר ירקות שעוזרים לחברה לדעת את שביעות הרצון והרגלי צפייה כאלו ואחרים....
יש אפשרות "להשפיע" עם השלט במידה וקיים בבית VOD?...
אבל אם אתה תצפה בערוץ ותהיה מרוצה ממנו ואתה תדבר עליו עם אנשים והם בתגובה יצפו בערוץ ויהנו וידברו עליו וכן הלאה, זה משפיע בסופו של דבר. כמה משפיע? אם ב-2012 יהיה yes sci fi והוא יהיה ערוץ קבוע ויהיו שם את סטאר טרק ושות', כנראה שהשפיע לא מעט.
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

assafTV
אוקיי, אם חשוב לך לדייק, אז את הסדרה הראשונה המקורית (STO) ראיתי בשנות השמונים, ואת "הדור הבא" ו"חלל עמוק 9" ראיתי כנראה באמת עשור מאוחר יותר.
אל וויאג'ר (הסתפקתי בשתי עונות) ואנטרפרייז (פרקים בודדים בלבד) בכלל לא התחברתי.
עם כל הכבוד לטכנולוגיה והתחכום של הסדרות החדשות, אני חושב שדווקא הראשונות היו הרבה יותר מעניינות ומוצלחות.
בדומה לכך גם "סטארגייט SG1" פשוט "קורעת" את "יונברס" המדשדשת, למרות שכל הטכניקות החדישות ביותר עומדות לרשות היוצרים...
לסיכומו של דבר, הייתי מאוד שמח אם חברות הכבלים והלווין היו משלבות יותר תכנים של מדע בדיוני ופנטזיה (ישנים וחדשים) במשדרים שלהם...
אוקיי, אם חשוב לך לדייק, אז את הסדרה הראשונה המקורית (STO) ראיתי בשנות השמונים, ואת "הדור הבא" ו"חלל עמוק 9" ראיתי כנראה באמת עשור מאוחר יותר.
עם כל הכבוד לטכנולוגיה והתחכום של הסדרות החדשות, אני חושב שדווקא הראשונות היו הרבה יותר מעניינות ומוצלחות.
בדומה לכך גם "סטארגייט SG1" פשוט "קורעת" את "יונברס" המדשדשת, למרות שכל הטכניקות החדישות ביותר עומדות לרשות היוצרים...
לסיכומו של דבר, הייתי מאוד שמח אם חברות הכבלים והלווין היו משלבות יותר תכנים של מדע בדיוני ופנטזיה (ישנים וחדשים) במשדרים שלהם...
- assafTV
-
- עובד כבלים/לויין

במקרה של סטארגייט אני מסכים, SG1 היתה ועודנה הטובה מכולן, השאר היו ניסיון, מוצלח לפרקים, לסחוט את הלימון הזה עוד קצת.bariko כתב:assafTV
לסיכומו של דבר, הייתי מאוד שמח אם חברות הכבלים והלווין היו משלבות יותר תכנים של מדע בדיוני ופנטזיה (ישנים וחדשים) במשדרים שלהם......
כאמור אני אוהב את סטאר טרק ובזמנו מאד נהניתי מכל השלוש (TNG, DS9, VOY) אבל צפיה חוזרת ב-TNG הביאה אותי למסקנה שיש דברים שמוטב שלא לחזור אליהם. אולי העונות המתקדמות יותר של TNG התיישנו פחות. בכל אופן, יש לי כל כך הרבה דברים אחרים שאני רואה שלצפות שוב בסדרה ישנה, אהובה ככל שתהיה, זה לא משהו שיש לי זמן אליו.
ואגב, את הסדרה המקורית נהוג לכתוב כ-TOS (כלומר The Original Series).
ST: TOS
ST: TNG
ST: DS9
ST: VOY
ST: ENT
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

בסופו של דבר, הכול עניין של טעם.
בעקרון גם אני אעדיף סדרה שעוד לא ראיתי אף פעם, מאשר סדרה שכבר סגרתי בעבר, גם אם זה היה מזמן.
אבל לא מדובר רק עליך או עליי.
מן הסתם יש עוד הרבה חובבי מד"ב צעירים, שלא הייתה להם ההזדמנות לצפות בסדרות האלה כאשר שודרו בזמנם.
לגבי TOS, כמובן. טעות כתיב שלי.
תודה על התיקון
בעקרון גם אני אעדיף סדרה שעוד לא ראיתי אף פעם, מאשר סדרה שכבר סגרתי בעבר, גם אם זה היה מזמן.
אבל לא מדובר רק עליך או עליי.
מן הסתם יש עוד הרבה חובבי מד"ב צעירים, שלא הייתה להם ההזדמנות לצפות בסדרות האלה כאשר שודרו בזמנם.
לגבי TOS, כמובן. טעות כתיב שלי.
תודה על התיקון
- GoodGuys
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 126
למישהו יש מושג איך לשכנע את MEGAEPG למשוך את הערוץ הזה?
לא אכפת לי שישאר לו השם ":NEXT", אבל ניסיתי את זה וזה לא ממש עבד.
GGF
לא אכפת לי שישאר לו השם ":NEXT", אבל ניסיתי את זה וזה לא ממש עבד.
GGF