Huber,
הנה שוב התשובה לשאלה שאתה כל כך לא מצליח להבין
החידוש במכשיר הזה הוא:
1. אין שום ממשק UI שיושב מעל ה Stock של האנדרואיד (בדיוק כמו הנקסוס). כל הקטע הוא שאין לו TouchWiz (מי שלא מבין או מעוניין בגולמיות הזאת של ה OS אז המכשיר הזה לא רלוונטי לו בדיוק כמו שהנקסוס 1 לא היה מתאים לו)
2. הוא יקבל את כל גירסאות האנדרואיד והעידכונים ראשון (בדיוק כמו שנקסוס 1 קיבל את זה עד עכשיו). כל מי שירצה לחכות לגירסאות סמסונג, HTC, מוטורולה או LG רשמייים למכשיר שלו, יצטרך להמתין בסבלנות הרבה זמן לכך. באמת בגלל הדמיון בין הנקסוס S לגלקסי S בסבירות גבוה תהליך הפרוטינג לגירסת הגלקסי S יהיה מהיר אבל:
-בדר"כ המקור עדיף
-מי שיעשה פורטינג יהיה חייב הרשאות רוט במכשיר שלו (לא כל אחד מעוניין לפתוח את המכשיר שלו) ויהיה חייב לוותר על ממשק ה TouchWiz של סמסונג (עד שסמסונג תוציא גירסה רשמית למכשירים שלהם)
3. זה כנראה יהפך למכשיר הפיתוח הרשמי של גוגל (שוב גם בעלי הגלקסי S ירוויחו מכך משהו)
4. אני מניח שתהליך הפתיחה של המכשיר להרשאות רוט יהיה מובנה ופשוט בלי צורך בכל מיני מדריכים מסובכים או מסוכנים (שיכולים להפוך את המכשיר ללבנה)
אני לא הבנתי מאיפה הבאת את זה שהמכשיר הזה הוא מיושן ומקבל חומרה דומה למכשירים שיצאו לפני שנה שלמה. הנקסוס S זהה בחומרתו לגלקסי S וכיום הגלקסי S נחשב למכשיר בעל החומרה החזקה ביותר הקיימת למכשירי אנדרואיד (בתחום העיבוד, ה GPU והמסך). האכזבה שיש לי כאן היא שהמכשיר לא קיבל מעבד Dual Core. כל השאר הן תכונות שלרוב האנשים הן פחות רלוונטיות (כמו רדיו FM או יכולת לקבל כרטיס MicroSD בנוסף לזה שצריך לזכור שהמכשיר מגיע עם 16GB זיכרון מובנה כחלק מהמחיר שלו שזה לא רע ובאמת שרוב האנשים לא צריכים יותר מזה (אני דווקא כן)). גם המצלמה הקדמית שיש למכשיר (ואין
בכל דגמי הגלקסי S) והתמיכה החדשה ב Near Field Communication לטעמי היא לא משהו שהוא משמעותי לרוב האנשים. נכון שמכשיר ה LG החדש יכיל מעבד חזק יותר אבל זה לא הדבר היחיד הרלוונטי כאשר מדברים על חומרה (לדוגמה מסך ה SAMOLED כאן הוא הטוב מסוגו), ועדיין אני חוזר ואומר שהבשורה היא לא החומרה אלא:
-הגולמיות של המכשיר (זה פשוט "הקילר פיטצ'ר", בשבילי לפחות)
-הוא הראשון שיקבל את הגרסאות החדשות (כנ"ל) .לטעמי הרבה נופלים ולא מבינים את ההבדל בין גירסה רשמית חדשה למכשיר לבין גירסת פורטינג חדשה שמגיע למכשיר (כמו ה SGS) ממכשיר אחר, אפילו אם המכשיר הוא דומה חומרתית. לכל מי שיש מכשיר דייזיר או נקסוס (שגם הם אחים בחומרתם) יודע שהרומים במכשירים האלה, שהגיעו כפרוטינג מהמכשיר השני, ממש לא זהים באיכותם למקור ואם מישהו היה מעוניין בממשק ה Sense UI הוא היה צריך לרכוש את הדיזייר ומי שהיה מעוניין בגולמיות ובראשוניות צריך היה לרכוש את הנקסוס 1
כיום המכשיר שנחשב למצליח בעולם האנדרואיד, הוא הגלקסי S (נחכה ל LG לראות האם הוא יעמוד בצפיות החומרה שלו) וגוגל פשוט הלכו על בטוח כאן בזה שהם הוציאו מכשיר שזהה בחומרתו לאחד המכשירים הטובים שיש היום. השאלה שצריכה להישאל ע"י רוב האנשים היא האם כדאי לי לרכוש את הנקסוס S או האם כדאי לי ללכת על ה SGS (או על הדייזיר HD) וזה משהו שכל אחד יחליט בשבילו.
אגב, הת'רד הזה עמוס בתוכן ובהתלהבות בעיקר בגללי ולכן "האשמה" שלך מופנית בעיקר אלי. אין צורך "להאשים" את האחרים בכך