עכשיו זה רשמי-גוגל מציגה את הנקסוס S ואת ה-Gingerbread

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #41 

iakovl כתב:חחח, ראית את הפוסט בXDA? כן... בתור אחד עם קפטיבייט אני רוצה לראות את ה2.3 אצלי בצורה מהירה
...
יכול להיות שהמשאלה שלך תתגשם יותר מהר ממה שחשבת.
דוק, הרגע כתב שכנראה היום הוא יוציא גרסה חדשה עם מספר אפליקציות מג'ינג'רבירד. זה לא הרום המלא, אבל מעניין מה יהיה שם.
קישור: http://forum.xda-developers.com/showpos ... ount=12703

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #42 

eagle75,
מדובר על ביצוע של פורטינג מהרום של האמולטור (שמגיע כחלק מה SDK שהשתחרר). הפורטנג הזה בדרך כלל לא יציב מספיק (זה מה שנעשה גם בגיקסת הפרויו) ושווה בסופו של דבר להמתין לשחרור הרשמי של ה OS (ואז יעשו פורטינג טוב הרבה יותר למכשירים השונים מגירסת רום רשמית של מכשיר אמיתי כגון הנקסוס S או הנקסוס 1)

החידוש במכשיר הזה הוא:
1. אין שום ממשק UI שיושב מעל ה Stock של האנדרואיד (בדיוק כמו הנקסוס). כל הקטע הוא שאין לו TouchWiz (מי שלא מבין או מעוניין בגולמיות הזאת של ה OS אז המכשיר הזה לא רלוונטי לו בדיוק כמו שהנקסוס 1 לא היה מתאים לו)

2. הוא יקבל את כל גירסאות האנדרואיד והעידכונים ראשון (בדיוק כמו שנקסוס 1 קיבל את זה עד עכשיו). כל מי שירצה לחכות לגירסאות סמסונג, HTC, מוטורולה או LG רשמייים למכשיר שלו, יצטרך להמתין בסבלנות הרבה זמן לכך. באמת בגלל הדמיון בין הנקסוס S לגלקסי S בסבירות גבוה תהליך הפרוטינג לגירסת הגלקסי S יהיה מהיר אבל:
-בדר"כ תמיד עדיף ת'מקור
-מי שיעשה פורטינג יהיה חייב הרשאות רוט במכשיר שלו (לא כל אחד מעוניין לפתוח את המכשיר שלו) ויהיה חייב לוותר על ממשק ה TouchWiz של סמסונג (עד שסמסונג תוציא גירסה רשמית למכשירים שלהם)

3. זה כנראה יהפך למכשיר הפיתוח הרשמי של גוגל (שוב בעלי הגלקסי S ירוויחו גם הם מכך)

4. אני מניח שתהליך הפתיחה של המכשיר להרשאות רוט יהיה מובנה ופשוט בלי צורך בכל מיני מדריכים מסובכים או מסוכנים (שיכולים להפוך את המכשיר ללבנה)

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #43 

סקירה ראשונה על המכשיר באתר techcrunch:
http://techcrunch.com/2010/12/06/google-nexus-s-review/

שימו לב לשורה התחתונה בסקירה. אני בלי לראות או לבחון את המכשיר די מזדהה איתה:
[left]The bottom line is this. If you are an iPhone user this isn’t going to make you switch. If you’re an Android user you will want this phone more than any other. If you’re currently neither, we recommend that you go with the Nexus S. It is better than the iPhone in most ways. What you lose with the slightly less impressive screen and iOS’s slightly slicker user experience you will more than make up for with the Nexus S’s ability to actually make phone calls that don’t drop and Google’s exceptional Navigation and voice input applications. The fact that the phone is unlocked and can be used abroad with other carriers is also a very big plus.[/left]
...
מכל הפרסום שאני נותן פה למכשיר הזה, אני כבר מרגיש כמו איש שיווק של גוגל :oops:
תמונה

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #44 

האם יהיה אפשר לרכוש את ה S בארה"ב כך שיתאים לשמוש בארץ?

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #45 

Rino,
ועוד איך (אם זה לא היה כך השרשור הזה לא היה נכתב). מכשיר הנקסוס S שמתאים לרשת T-Mobile בארה"ב תומך בתדרי דור 3 ברשת GSM שמתאימים באופן מלא לרשתות אורנג' וסלקום בישראל (תדר 2100). לרשת פלאפון המכשיר הזה נתמך חלקית (לפלאפון יש גם תמיכה בתדר 850MHz שדגם המכשיר הנ"ל לא תומך). המלצתי למנויי פלאפון שרוצים את המכשיר הזה היא לחכות עוד קצת כי בסבירות גבוה תוך זמן לא ארוך גוגל ישחררו גירסת נקסוס S נוספת שתתאים לרשת פלאפון באופן מושלם (זה יתרחש כאשר הם יוציאו מכשיר שיהיה מיועד לרשת AT&T בארה"ב בדיוק כמו שהם עשו עם מכשיר הנקסוס 1)

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #46 

תודה!
נמתין שיגיע לשווקים ואז נדאג להובלה :)

tomerhd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 751
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #47 

למי שבאורנ'ג המכשיר מתאים בצורה מלאה לדור ה3?
תומר

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #48 

אגב, משהו ראה איזכור לגבי תמיכה ב RTL?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73306
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3163 פעמים

שליחה #49 

אני באמת מנסה ולא מצליח להבין מה ההתרגשות, שמישהו יסביר לי בבקשה. מבחינת חומרה הוא נחות ממכשירים שיצאו כמעט לפני שנה כמעט בכל תחום. אני לא רואה שום הצדקה לשחרר לשוק מכשיר שכזה כיום שבאופק הקרוב מתקרבים מתחרים כ"כ מעניינים (ה LG Star למשל). למה לרכוש מכשיר כזה שכשבאותו מחיר ה SGS מציג מפרט טכני משופר (בלוטוט 3, חריץ הרחבת זיכרון, HDMI, סוללה טובה יותר, קל יותר ועוד) ועוד מדובר על מכשיר "מיושן".

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #50 

מבחינת סוללה הוא 1:1 לSGS הרגילים, פשוט כי זאת אותה סוללת 1500MAH ואותה חומרה בגדול, לא משנה מה הנתונים "הרשמיים" אומרים

ההתרגשות היא בעצם בגלל ה2.3 יותר מאשר המכשיר עצמו
המכשיר הוא SGS NEXUS שבעזרת הורדת האותיות GS והחלפת הסדר הופך ל NEXUS S...
בעלי הSGS מתלהבים כי זה אומר קרוב לוודאי שיהיה אפשר לעשות פורט לפלאפונים שלהם ולא לחכות לסמסונג

המפרט הטכני העדיף של הSGS הוא סה"כ נושא החריץ זיכרון, כל השאר שולי, במיוחד המשקל וכו'...

מדובר במכשיר הדגל של גוגל = עדכונים ראשונים בשוק, קהילה מובטחת של אנשים שידאגו לפתח ולתמוך במכשיר

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #51 

אם כפי שאתה מציין יהיו פורטים מהירים ל SGS מהנקסוס S, זה שוב מוביל למסקנה פשוטה טמתבקשת - אין יותר מידיי סיבה לקחת את הנקסוס S ולא את ה SGS. לגבי ההבדלים, יש לא מעט ורובם ככולם לטובת ה SGS ובאותו מחיר אם אני מבין נכון. הנה כל מה שיש ב SGS ואין בנקסוס S:

אפשרות להרחבת הזיכרון ע"י כרטיס חיצוני (די חיוני לדעתי).
יציאת HDMI (לא חובה אבל אופציה שאני מוצא כשימושית).
זמן סוללה ארוך יותר (נכון, נראה שזו אותה סוללה לפי המפרט הטכני אבל זמן השימוש המצויין נמוך יותר באופן מפתיע. ניאלץ כנראה לחכות לביקורות רישמיות לגבי זה).
Bluetooth 3.0 (מי מוציא היום מכשיר עם 2?!).
FM Radio (מסכים, לא קריטי בעליל, אבל שוב - באותו המחיר).
משקל נמוך יותר (שוב, לא בהרבה, אבל מאוד מפתיע בהתחשב בזה שהחומרה בנקסוס נחותה יותר).

שוב, מה עבר לגוגל בראש כשהם החליט להוציא מכשיר עם מפרט גרוע יותר ממכשיר שהמתחרה הוציא לפני כמעט שנה (או יותר?), באותו המחיר פחות או יותר וכמה חודשים לפי שיוצאים מכשירי דור הבא?!

creed
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 955
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #52 

ל SGS אין יציאת hdmi

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #53 

הUSB שלו מתפקד כHDMI עם כבל מתאים

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #54 

נראה לי שאנשים לא מבינים שגוגל היא לא יצרנית חומרה.
זה מכשיר של סמסונג על שם גוגל...
פשוט זה תהליך שיווקי להוציא מכשיר חדש על שמם - עם תוכנה חדשה.

למה כל מכשיר שחייב לצאת תחת שם של גוגל הוא זה שישנה את העולם?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #55 

zovirax - שלא ישנה את העולם, אבל שלא ידרך במקום (או במקרה הזה יחזור אחורה בזמן). להוציא מכשיר כמעט שנה אחרי המכשיר שיצא ע"י אותו OEM שמייצר לך את המכשיר (המתחרה יש לציין), באותו טווח מחיר פחות או יותר ועם מפרט נחות יותר? מה ההצדקה לכך? איזה צרכן שפוי ירכוש מכשיר שכזה (כן, אני יודע- הלקוחות מטיבעם לרב טיפשים, אבל בכ"ז)?

ואם כמו שאתם מציינים יש לצפות לרומים מודלפים מהמכשיר הזה ישתאימו ל SGS - בכלל אנני רואה המצדקה לרכישתו.

אני טועה? אם כן, אפא?

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #56 

דריכה במקום? מבחינת חומרה?

סה"כ הוציאו גירסה של ה SGS על שמם ...
אפילו הם לקחו את ה S וצירפו את זה לנקסוס, לא כאילו הם מסתירים משהו.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #57 

שוב, גירסה מסורסת של ה SGS (ראה פירוט בהודעות קודמות). וכל זה כמעט שנה אחרי שה SGS יצא, באותו טווח מחיר וכשבאופק מתקרבים מכשירים כמו ה LG STAR. אתה באמת לא רואה את הבעייה? 8O

אני אשאל שוב את השאלה - מה ההצדקה ברכישת המכשיר הזה כשבאותו מחיר פחות או יותר קיים ה SGS שהינו גירסה משופרת יותר מהרבה בחינות?
למה ת'רד כ"כ עמוס במידע ו"התלהבות" על מכשיר ששאלה כ"כ מהותית מעיבה על השקתו?
רק אני לא מוצא שום סיבה להתלהב ממנו (מעבר לעובדה שעכשיו בעלי SGS יקבלו רומים בתדירות יותר גבוה)?
אם היום הייתי פותח ת'רד שכותרתו "מתלבט בין SGS לנקסוס S" - איזו הצדקה היית נותן להעדפת הנקסוס S?

zovirax - אני לא פאנבוי של אפל ולא של אנדרואיד (למרות שאני נוטה למחנה האנדרואיד במהותי), אבל אם אפל הייתה משחררת מכשיר שכזה אני בטוח מניסיון העבר שלי ששבט האנדרואיד פה בפורום לא היה חוסך ממנה את שיבטו :wink:

אני פשוט מנסה להישאר אובייקטיבי ולהבין מה ההתרגשות ואיזו הצדקה יש למכשיר הזה אחרי כל מה שציינתי ובשוק כ"כ עמוס.

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2433
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #58 

תמיכה מובנית בערבית (וגם בעברית)
ערבית יותר מסובכת מעברית (וגם יותר נפוצה)
ודורשת יותר מ rtl ולכן יש סיכוי שגם העברית תהיה
תואמת בכל התחומים הלא מושלמים עד עכשיו
כולל זו של סלקום ואורנג'

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #59 

מוזר, במאמר שהרימו באננדטק (מומלץ לקריאה בלי שום קשר) דווקא מצויין שהנקסוס S כן יכול לצלם ווידאו ב 720P ושהמשקל כמעט זהה לחלוטין:

http://www.anandtech.com/show/4050/a-bu ... nnounced/2

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #60 

Huber,
הנה שוב התשובה לשאלה שאתה כל כך לא מצליח להבין

החידוש במכשיר הזה הוא:
1. אין שום ממשק UI שיושב מעל ה Stock של האנדרואיד (בדיוק כמו הנקסוס). כל הקטע הוא שאין לו TouchWiz (מי שלא מבין או מעוניין בגולמיות הזאת של ה OS אז המכשיר הזה לא רלוונטי לו בדיוק כמו שהנקסוס 1 לא היה מתאים לו)

2. הוא יקבל את כל גירסאות האנדרואיד והעידכונים ראשון (בדיוק כמו שנקסוס 1 קיבל את זה עד עכשיו). כל מי שירצה לחכות לגירסאות סמסונג, HTC, מוטורולה או LG רשמייים למכשיר שלו, יצטרך להמתין בסבלנות הרבה זמן לכך. באמת בגלל הדמיון בין הנקסוס S לגלקסי S בסבירות גבוה תהליך הפרוטינג לגירסת הגלקסי S יהיה מהיר אבל:
-בדר"כ המקור עדיף
-מי שיעשה פורטינג יהיה חייב הרשאות רוט במכשיר שלו (לא כל אחד מעוניין לפתוח את המכשיר שלו) ויהיה חייב לוותר על ממשק ה TouchWiz של סמסונג (עד שסמסונג תוציא גירסה רשמית למכשירים שלהם)

3. זה כנראה יהפך למכשיר הפיתוח הרשמי של גוגל (שוב גם בעלי הגלקסי S ירוויחו מכך משהו)

4. אני מניח שתהליך הפתיחה של המכשיר להרשאות רוט יהיה מובנה ופשוט בלי צורך בכל מיני מדריכים מסובכים או מסוכנים (שיכולים להפוך את המכשיר ללבנה)

אני לא הבנתי מאיפה הבאת את זה שהמכשיר הזה הוא מיושן ומקבל חומרה דומה למכשירים שיצאו לפני שנה שלמה. הנקסוס S זהה בחומרתו לגלקסי S וכיום הגלקסי S נחשב למכשיר בעל החומרה החזקה ביותר הקיימת למכשירי אנדרואיד (בתחום העיבוד, ה GPU והמסך). האכזבה שיש לי כאן היא שהמכשיר לא קיבל מעבד Dual Core. כל השאר הן תכונות שלרוב האנשים הן פחות רלוונטיות (כמו רדיו FM או יכולת לקבל כרטיס MicroSD בנוסף לזה שצריך לזכור שהמכשיר מגיע עם 16GB זיכרון מובנה כחלק מהמחיר שלו שזה לא רע ובאמת שרוב האנשים לא צריכים יותר מזה (אני דווקא כן)). גם המצלמה הקדמית שיש למכשיר (ואין בכל דגמי הגלקסי S) והתמיכה החדשה ב Near Field Communication לטעמי היא לא משהו שהוא משמעותי לרוב האנשים. נכון שמכשיר ה LG החדש יכיל מעבד חזק יותר אבל זה לא הדבר היחיד הרלוונטי כאשר מדברים על חומרה (לדוגמה מסך ה SAMOLED כאן הוא הטוב מסוגו), ועדיין אני חוזר ואומר שהבשורה היא לא החומרה אלא:
-הגולמיות של המכשיר (זה פשוט "הקילר פיטצ'ר", בשבילי לפחות)
-הוא הראשון שיקבל את הגרסאות החדשות (כנ"ל) .לטעמי הרבה נופלים ולא מבינים את ההבדל בין גירסה רשמית חדשה למכשיר לבין גירסת פורטינג חדשה שמגיע למכשיר (כמו ה SGS) ממכשיר אחר, אפילו אם המכשיר הוא דומה חומרתית. לכל מי שיש מכשיר דייזיר או נקסוס (שגם הם אחים בחומרתם) יודע שהרומים במכשירים האלה, שהגיעו כפרוטינג מהמכשיר השני, ממש לא זהים באיכותם למקור ואם מישהו היה מעוניין בממשק ה Sense UI הוא היה צריך לרכוש את הדיזייר ומי שהיה מעוניין בגולמיות ובראשוניות צריך היה לרכוש את הנקסוס 1

כיום המכשיר שנחשב למצליח בעולם האנדרואיד, הוא הגלקסי S (נחכה ל LG לראות האם הוא יעמוד בצפיות החומרה שלו) וגוגל פשוט הלכו על בטוח כאן בזה שהם הוציאו מכשיר שזהה בחומרתו לאחד המכשירים הטובים שיש היום. השאלה שצריכה להישאל ע"י רוב האנשים היא האם כדאי לי לרכוש את הנקסוס S או האם כדאי לי ללכת על ה SGS (או על הדייזיר HD) וזה משהו שכל אחד יחליט בשבילו.

אגב, הת'רד הזה עמוס בתוכן ובהתלהבות בעיקר בגללי ולכן "האשמה" שלך מופנית בעיקר אלי. אין צורך "להאשים" את האחרים בכך :wink:

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”