אבי שלום
כמו שנאמר, בתנאים שאצלך...
אני לא חושב שצריך להוסיף או לשנות משהו ב-SETUP...
הרסיבר שלך (82) ומה שאתה עתיד לקבל (83) הם בהחלט מפלצות של איכות קולנועית פנומנאלית, מה שכן כפי שכתבת חייבים לטפל כיולית במערכת...
אני לא יודע מי כיוון לך את המערכת, אך אם התוצאה הסופית לא לטעמך, אז הוא רק גרע מאשר הוסיף...
אני בטוח, שמצב DIRECT ישמע טבעי ונכון יותר אצלך..
אם מצב מכויל הוא לא לטעמך...
סה"כ ההגברה ב-ICE POWER נהדרת עבור קוןלנוע ביתי, מאוד דינאמית, מפורטת ואנליטית, והיא יכולה בהחלט לספק את צרכי הקולנוע...
המוזיקת סטיראו במיוחד אנאלוגית, ההומוגניות היא קריטית יותר, נתונים של גודל במה ועומק, רזולוציה ופירוט שלא יעלה לטונים צווחניים, רכות של מיד ו-depth משני רמקולים בודדים כאשר הם נמצאים קיצונית אחד מהשני, מהווה אתגר לא פשוט...
אני לא יודע כמה אתה מעריך ואוהב לשמוע סטיראו נטו 2channel, ולכן יכול להיות שהוספת הגברה מוזיקלית מתאימה-בכלל לא רלוונטית עבורך...
מה שלא יהיה עקב אכילס אולי בחוסר ההתאמה ב-SETUP בין הרכיבים, מה שכיול מקצועי ופרטני יכול לשפר ולפתור, לטיייח ולהחליק...
מה שכן, אולי אוכל לעזור לך טלפונית ולתת לך טיפים שונים אך להתמודד ולמה לשים לב...
ברסיבר שלי יש אמנם מפענח THX, אבל לא הבנתי בדיוק את הפעולה שלו.
האם כשמקור הוא 5.1, המפענח הזה הופך אותו ל-7.1?
האמת שאני ממש לא אוהב את הפיצ'רים המלאכותיים האלה.
אם הסאונד המקורי הוקלט ב-5.1 אז לדעתי עדיף כבר לשמוע אותו כמו שהוא, מבלי לעוות
...
THX הוא עיבוד חכם (כמו מערכת כיול עצמאית) אשר "מתלבשת" על כל פורמט רב ערוצי...ופשוט מתאימה אותו לחלל טוב יותר, כאשר היא חותכת קצוות (בטונים הגבוהים)..בהתאמה ובהדרגה..בכדי להתאים את הסאונד לסלון בייתי, היא הופכת את הסאונד לפורפורציונאלי וטבעי יותר.
צריך להבין שפסקול קולנועי לא פותח עבור home cinema אלא עבור MOVIE THEATER, כאשר האקוסטיקה וגודל המקום יוצר פורפורציה והכוונה נכונה יותר של הצליל, אין טונים מוגזמים הכל בה FLAT יותר וטבעי.
מה שבסלון ביתי ממוצע אין אפשרות למצב שכזה מבחינת אקוסטיקה מתאימה או גודל פיזי שפשוט קטן בכדי להכיל כ"כ הרבה אינפורמציה בו זמנית מ-5-7 רמקולים.
ה-THX נכנס לפעולה בכדי למתן ולהתאים ולהחליק smooth יותר את הטונים והחיבור בין הערוצים,
מעניק dialog normalization טוב יותר, CROSS TALK הרבה יותר מוצלח, RE-EQUALIZATION, עם חיתוך תדרים (שיכולים "להציק" באוזן) ועוד 1001 פרמטרים שניתן להבין יותר בכל פורום או אתר הבית העוסק במהות ה-THX..
ה-"קאץ" פה, הוא בכדי שתהנה באמת מהעיבוד של THX, ופיזור הסראוונד הטבעי יותר, חייבים להצטייד ברמקולי סראוונד בעלי ריבוי פאות לפזר את הצליל בצורה אחרת...וכמה שיותר "קרובה" לאולם קולנוע, שם הפיזור הוא אין סופי, ולא מגיע ממקור אחד. אלא מכמה איזורים בקיר...
שיהיה שבת שלום לכולנו...ויום מקסים..