אתה חושב שהסדרה הירוקה תתן מענה מספיק מהיר למערכת ההפעלה?
אם המהירויות בין הדיסקים לא משמעותיות אז לא אכפת לי לקחת את הירוק, אבל חשוב לי שהמערכת תגיב מהר...
בזמנו היה לי HTPC שהיה בעל מערך דיסקים מפלצתי לאותה תקופה. דיסק 80GB למערכת ההפעלה, דיסק נוסף של 80GB ל Pagefile ושני דיסקים של 250GB ב RAID 0 לקבלת מקסימום מהירות עבור הסרטים.
בת'כלס הביצועים שלו כ HTPC לא היו שונים מאלו של מחשב הרבה יותר פשוט כך שההמלצה שלי היא שחיפוש הדיסק המהיר שיתן לך שיפור בתגובות של מערכת ההפעלה הוא, בוא נגיד ככה בלשון עדינה, חסר תכלית.
מה שכן כדאי לך זה להתרכז במציאת דיסקים שמותאמים לצריכת חשמל נמוכה ועבודה בתנאי חום קשים. יש ל WD סדרה כזו שאינה נמכרת בחנויות בארץ אבל אני בטוח שלחברות אחרות יש דברים דומים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
מסכים לחלוטין עם Catskinner.
כבר כתבתי לך באחת התגובות בעמוד הקודם, שעניין מהירות הדיסק הוא לגמרי זניח ושולי מבחינתך. שוב - ההבדלים הם לגמרי זניחים (אלא אם כן מדובר בדיסקים עם RPM של 10,000 ובאפר הרבה יותר גבוה, אבל אלו יקרים מאוד ולא מיועדים למשתמש ביתי ממוצע בשלב זה).
הדיסקים עליהם המלצתי בתגובה הקודמת הם לדעתי בדיוק מה שאתה צריך.
תקציר מאתר Western Digital לגבי הסדרה הירוקה:
High-capacity, cool, quiet, eco-friendly storage.
WD Caviar Green drives use less power and support quieter, cooler-running high-capacity desktop PCs and external storage devices.
...ואין לך מה לחשוש מאיטיות שלהם לעומת הסדרה השחורה - אלו הבדלים שלא תרגיש בכלל.
מהירות המערכת שלך תלויה בראש ובראשונה במהירות FSB של לוח האם, במעבד, בזכרון ואף במערכת ההפעלה. כאן כבר כדאי לך להשקיע בהתאם, במקום חיפוש אחר דיסק מהיר, שזה עניין הרבה יותר זניח בהשפעתו על מהירות המערכת!