נגן תקליטורים עד 25K $. דרושה המלצתכם.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #61 

במיקרה פרשתי לקרא איזה reivew וחשבתי לצטט קטע שניראה לי רלוונטי :

Whether I'm at Baltimore's Meyerhoff Symphony Hall, various Rock concert venues or even at the country club where I make my living and regularly get to hear all manner of live bands and orchestras, I find that I get regular doses of live music to keep me honest as a reviewer. And if there's one thing I learned a long time ago, it's that there's no such thing as the absolute sound. Sit in one seat of any concert hall and take an aural snapshot of what you're hearing. Now move ten seats away. Take another snapshot and compare it to the first. You'll be looking at two very different pictures. Now move to the other side of the hall. Take another picture. It won't look as though it was taken in the same hall. Let's not even get into how those compare to what you'd hear at the city's other hall, the Lyric.

כתב John Potis
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #62 

בלי להיכנס לדיונים פוסט מודרניסטים על סובייקטיביזם,
אני פשוט לא מקבל את הנחרצות הזו. טוב יותר לאוזנייך, נקודה. לאוזן אחרת? לא יודע. ולראיה- כתב אחד לפחות בסטראופיל חושב אחרת, כך שהנקודה הזו כבר לא כ"כ נקודתית.
יכול להיות שיש נתונים אובייקטיביים ומדידים שלגביהם ניתן לומר זאת, אבל לא לגבי איך הם נשמעים. זה לדעתי אלף- בית.
אני קניתי מכשיר כי הוא נשמע לי מאוד טוב והיה בטווח המחיר, זה ברור.
אבל אני לא מבין מה זה קשור. אני בוודאי לא חושב שהוא נשמע יותר טוב מכל מיני מכשירים אחרים לכל אחד שישווה.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #63 

כל הפוסטים שאני כותב הינם אך ורק ע"פ התנסות אישית .
מחר ואני ואתה אנשים שונים מן הסתם גם בעלי טעם שונה קיים מצב ב אנו יכולים לחשוב דבר כזה או אחר על מכשיר.

לפעמים נתקלים במצב בו אנו פוגשים מכשיר שהוא קונצנזוס
לדעתי במיקרה של מרידין הוא קונצנזוס בהשוואה לארקם.

דבר נוסף
כתבת "ודאי לא חושב שהוא נשמע יותר טוב מכל מיני מכשירים אחרים לכל אחד שישווה. "
אז למה בחרת בו ?
למה החלטת שהוא שווה את ההשקעה ?
אני מניח שהסיבות ברורות המכשיר מצא חן בעניך בשוואה למכשיר אחר ונראה לך ששוה את ההשקעה.
המדידה הינה במאמר לא כוללת עלות דרגות מכשירים וכו קימת הצהרה לגבי הארקם שלצערי איני יכול להסכים לה בשום פנים ואופן.
אבל זוהי רק דעתי !

אז לילה טוב
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #64 

לילה טוב ! :sleep:

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #65 

זהו רוי ככה הלכת לישון??
8O 8O

מה אני אשאר כאן לבד?? 8O

זהו פיתחתי פחד נטישה :?
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #66 

לא, לא ישן.
עובד וקורא באתר תוך כדי.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #67 

שתי פעולות במכה ..
גם עובד וגם גולש... (Y)

אני מוציא את המסטיק כל פעם שאני רוצה לענות :wink:
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

המשך דיון

שליחה #68 

חן חן לנמר מרטין וישראל על קבלת הפנים החמה באתר.javascript:emoticon('(f)')
בקשר לנושאים שדנים בהם לאחרונה כאן, אז מתחיל ליהיות ממש מענין.
אין ספק הדבר הכי חשוב במערכת זה איכות הצליל. יותר מיזה: הדבר היחיד שחשוב במערכת זה איכות הצליל!!!
אבל כמה שזה לא נכון... כמה שזה רחוק מהאמת...
סך הכול מה שאנחנו רוצים זה לעבור חוויות מהנות ובמיקרה הזה חויה מוסיקלית. המוסיקה זה בתוים וככול שאנחנו מיתרחקים מהם כך יש פחות מוסיקה ויותר דברים חיצוניים. מה שלא בהכרך רע. אני חושב שכול נהג אופנוע יסכים שחלק מההנאה לירכב על אופנוע זה הטקס לפני, של לבישת המגפיים, הצעיף, כפפות, חבישת הקסדה וכו. ומי שסובל משטיפת כלים שלא ילמד ליהיות טבח.
גם במוסיקה החלק של החוויה שהוא חוץ מוסיקלי גדול מאוד. אופי אולם הקונצרטים, הצורה שלו, הקהל, מה עשיתי קודם ומה אעשה אחרי הקונצרט משפיעים על החוייה וזה גם טוב ככה. כאילו: אים פרלמן ואשכנזי ינגנו בטהובן בחדר האוכל בבית אבות, תיהיה החויה שונה מאשר אים הקונצרט יהיה במוזיק פריין בווינה. (כתבתי שונה! כן!). פסטיבל המוסיקה בביירוט הוא לרוב פיסגת החוויה המוסיקלית של האנשים שמבקרים בו למרות שההפקות הרבה פעמים פרובינציאליות האינטרפטציה שנויה במחלוקת וכו, אבל האוירה היא חד פעמית. מי שמנסה להיצתמצם רק לתוים, ניראה לי שהוא מסרס במידה מסוימת את עצמו.
במערכות סטראו (אני אולדפשן, לסוראונד עדין לא הגעתי) זה דומה. החוויה מתחילה בהוצאה זהירה של התקליט מהעטיפה ניגוב הסתכלות ככה מהזוית אים יש עוד אבק וכו וכו. אחרי זה מיתרווחים על הכורסה שקנינו במיוחד לזה ואנחנו מרוצים שהיא ניצבת בדיוק בנקודה המתאימה וכו וכו וכו. העינין ברור.
חלק פסיכולוגי חשוב בהנאה זו הידיעה שלנו מאיפה יוצאת המוסיקה. ויש הבדל (לא רק באיכות האובייקטיבית של הסאונד) אים היא יוצאת מבורמסטר שאיכותו החיצונית והמיבנית עוצרת נשימה או מאל גי. כמובן שגם הסיפוק העצמי של מי שרכש בורמסטר עוזרת להנאה הפסיכולוגית מהמוסיקה. וזה לא בהכרך דבר רע, זה רק עולה כסף.
רק לצורך דיוק הדברים: אפשר לחוות חויות מוסיקליות עמוקות גם מטרנזיסטור נייד אין כאן עינין של שיאנות. פעם ראיתי תוכנית בטלביזיה על מוסיקאי ווינאי בפנסיה שגר במלון, שותה מרק כל יום בצהריים, ומקשיב למוסיקה מדיסקים בטייפ נייד זול... נידמה לי שהוא היה בעבר נגן ראשי בפילהרמונית של וינה או משהו דומה. הייתם צריכים ליראות באיזו הנאה צרופה הוא מאזין למוסיקה. האים החוויה של מישהו עמוקה יותר מאשר החוויה של הפנסיונר הזה, רק ביגלל שהוא שומע במערכת סטראו משוכללת יקרה מדהימה וכו, אני ביכלל לא בטוח. השאלה היא כמובן: אים לפנסיונר האמור היתה מערכת אמיתית, האים היתה החוויה המוסיקלית שלו עמוקה יותר? במיקרה הזה אני לא בטוח... הייתם צריכים ליראות את ההנאה שלו....

דרך אגב, כניראה בסטראופללי קוראים את השירשור הזה... :')
הם הורידו החודש את הארקם מהרשימה...javascript:emoticon(':D')

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #69 

יש לי חבר שמאוד אוהב מוזיקה ומאוד נהנה ממנה, וממש לא איכפת לו מאיכות השמע כל עוד היא סבירה (והגדרתו את המונח "סבירה" שונה מאוד משלי). ומדוע? כי אצלו, לדבריו, "המוזיקה כבר נמצאת בראש".

י.לוי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214

שליחה #70 

Metheny כתב:
logankungfu כתב:אגב, איני מכיר אף אחד מהמכשירים הנ"ל, אבל לומר שהמרידיאן, או מכשיר X "חד משמעית" טוב יותר...
בחייך.

Cut the man some Slack.
...
אני מאוד מתקשה להבין אותך לאחרונה רכשת מכשיר כי חשבת שהוא טוב נשמע נעים וכו...
האם הוא יותר טוב ממכשיר אחר ששמעת אני בטוח שכן .
הרי אם כל המכישירים היו זהים לא היה פורום ולא הינו דנים בנושא.
כמובן שני חושב או ליתר דיוק בטוח שמרידיין טוב יותר ואם אתה רוצה שאפרט את הסיבות אז הינה
1. מכשירים בנויים באיכות ובגיומר טוב יוצר
2.הם נשמעים מדהים ובעלי פירוט ואווריות מדהימים

ואכן יש לו חיסרון אחד מחיר (בגלל זה אין לי אחד כזה מי יודע אולי בעתיד )

אוסיף ואומר או לייתר דיוק אכתוב
אכן לא תמיד קיים יחס של עלות מול טיב וברור לחלוטין שיש מכישירים שעולים הון ולטעמי לא שווים את ההשקעה .
הכתבה המדוברת מכילה רשימת פריטים מאוד מדוייקת ואינה מתיחסת באופן כללי ולכן התייחסתי באופן הזה.

ואחזור שוב המרידיין טוב יותר מארקם נקודה .
...
צר לי לאכזב אותך.
דבר עם גנאדי שיש לו מרידיאן. הוא ינפץ לך את תאורית איכות הבניה שלהם. מכשיר עקום ומגירת הדיסקים שלא נסגרת עד הסוף. המחיר כמובן נשאר גבוה אבל את מי זה מענין.

יואב

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”