האם אתה אודיופיל?
-
MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
אין פה חלילה עיניין של ביקורת אלא תיאור של מניע.
מי שנהנה לשמוע באייפוד זה לגיטימי לחלוטין אבל אני לא מכיר ולו אחד שיגיד שאייפוד עם האוזניות שבאות איתו נותן את החוויה הקרובה ביותר למציאות.
תקן אותי אם אתה מכיר אחד כזה (ששמע גם מערכת סטריאו סבירה לפני זה).
מי שנהנה לשמוע באייפוד זה לגיטימי לחלוטין אבל אני לא מכיר ולו אחד שיגיד שאייפוד עם האוזניות שבאות איתו נותן את החוויה הקרובה ביותר למציאות.
תקן אותי אם אתה מכיר אחד כזה (ששמע גם מערכת סטריאו סבירה לפני זה).
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
מצטער אם זה נראה כאילו שאני חוטף את השרשור אבל יש לי שאלה (ואני כבר יודע כיצד זיו יענה עליה).
זו שאלה היפוטטית לחלוטין שאני מבקש שתקבלו אותה לצורך הדיון הנוכחי. נניח ויוצא לכם להכיר אדם שבביתו יש את המערכת שתמיד חלמתם עליה. נניח שהוא גם השקיע לא מעט זמן ומאמצים בטיפולים אקוסטיים ובכיוונים כדי להוציא ממנה את המירב. נניח גם שלאחר ששמעתם כיצד זה נשמע אצלו בבית אתם מגיעים למסקנה שאין סיכוי שבעולם שאתם תגיעו בעצמכם לאותה דרגת פירוט ואיזון טונלי כפי שאותו אדם הגיע אליו. אתם קדים קידה לאותו אדם שהצליח לשחזר בנאמנות מופתית חוויה מוזיקאלית שכמותה לא תשמעו עוד בחייכם.
ואז אתם מגלים שלאותו אדם יש רק תקליט/CD אחד בודד וזה כל מה שהוא שומע, כל היום, כל יום.
זה אודיופיל?
זו שאלה היפוטטית לחלוטין שאני מבקש שתקבלו אותה לצורך הדיון הנוכחי. נניח ויוצא לכם להכיר אדם שבביתו יש את המערכת שתמיד חלמתם עליה. נניח שהוא גם השקיע לא מעט זמן ומאמצים בטיפולים אקוסטיים ובכיוונים כדי להוציא ממנה את המירב. נניח גם שלאחר ששמעתם כיצד זה נשמע אצלו בבית אתם מגיעים למסקנה שאין סיכוי שבעולם שאתם תגיעו בעצמכם לאותה דרגת פירוט ואיזון טונלי כפי שאותו אדם הגיע אליו. אתם קדים קידה לאותו אדם שהצליח לשחזר בנאמנות מופתית חוויה מוזיקאלית שכמותה לא תשמעו עוד בחייכם.
ואז אתם מגלים שלאותו אדם יש רק תקליט/CD אחד בודד וזה כל מה שהוא שומע, כל היום, כל יום.
זה אודיופיל?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
אתה שואל בדרך אחרת מה יותר חשוב? הציוד או המוזיקה...?
לדעתי זה השילוב של שתיהן. צריך איזה ציוד מינימלי אבל גם תכנים. כמובן - שאין שום צורך להמשיך לאגור מוזיקה לאינסוף. בדיוק כמו שאם הגעת אל הנחלה ואתה מרוצה מהמערכת לא חייבים לשדרג אותה.
לדעתי זה השילוב של שתיהן. צריך איזה ציוד מינימלי אבל גם תכנים. כמובן - שאין שום צורך להמשיך לאגור מוזיקה לאינסוף. בדיוק כמו שאם הגעת אל הנחלה ואתה מרוצה מהמערכת לא חייבים לשדרג אותה.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
אני בעצמי לא בטוח מה אני שואל כי מקנן בי חשד שלנסות להגדיר אודיופיל זה כמו לשאול מיהו יהודי.
בדוגמה המוקצנת שהבאתי מובא מקרה היפותטי לחלוטין של אדם שהרבה מחברי האתר לא היו מכנים בשם התואר של אודיופיל. ואתה יודע מה? אם אותו אדם היפותטי היה מכנה את עצמו אודיופיל אני דווקא הייתי מקבל אותו ככזה.
בדוגמה המוקצנת שהבאתי מובא מקרה היפותטי לחלוטין של אדם שהרבה מחברי האתר לא היו מכנים בשם התואר של אודיופיל. ואתה יודע מה? אם אותו אדם היפותטי היה מכנה את עצמו אודיופיל אני דווקא הייתי מקבל אותו ככזה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
הבעייה היא שמדיסק אחד אי אפשר ללמוד כלום, כמו אותו דיסק אודיופילי - שההקלטה בו כ"כ טובה, ושמעתי עד כה זוג רמקול בודד מתוך כעשר שמשמיע אותו גרוע.
אני חושב שמעורב בזה גם מעבר לציוד ולמוזיקה - גם הבנה.
אדם שלא יודע מה זו במה, לזהות באסים ומידים וכד', להבין את ההבדלים בין הרמקולים - מתקשה להחשיבו כאודיפיל.
אתה צריך מינימום של ידע. אחרת אתה עוד אחד שקונה מסך או לצורך העניין רמקולים בסופר ועוד אומר שרואים/שומעים טוב.
כמו שבוידאופיליה - עד שלא הגעתי למבחני המקרנים ו/או שמעתי השוואות בין רמקולים - התקשתי להבין את ההבדלים התהומיים לעיתים בין הציוד השונה.
אני חושב שמעורב בזה גם מעבר לציוד ולמוזיקה - גם הבנה.
אדם שלא יודע מה זו במה, לזהות באסים ומידים וכד', להבין את ההבדלים בין הרמקולים - מתקשה להחשיבו כאודיפיל.
אתה צריך מינימום של ידע. אחרת אתה עוד אחד שקונה מסך או לצורך העניין רמקולים בסופר ועוד אומר שרואים/שומעים טוב.
כמו שבוידאופיליה - עד שלא הגעתי למבחני המקרנים ו/או שמעתי השוואות בין רמקולים - התקשתי להבין את ההבדלים התהומיים לעיתים בין הציוד השונה.
- LiorDrZ
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
לדעתי הבעיה הקשה ביותר עם המונח אודיופיל שהרבה אנשים נרתעים ממנה, היא שתחום האודיופילה נמדד קודם בעומק הכיס (ולא שאני מקבל את העמדה הזו). אני חושב שאודיופיל אמיתי עם ספריה של +1000 כותרי מוסיקה ומע' בשווי של 100K ומעלה, יהיה לו מאד קשה לקבל ל"גילדה של האודיופילים" מישהו ששומע מוסיקה במערכת שהוא קנה בדיוטי פרי עם נגן MP3 שמגדיר את עצמו אודיופיל בגלל שהוא נהנה להאזין למוסיקה.
תחום האודיופיליה והציודפיליה הולכים יד ביד ולא ניתן לפרק את החבילה הזו. אבל עזבו שמות תואר וכינויים פשוט תהנו מהמוסיקה.
ליאור
תחום האודיופיליה והציודפיליה הולכים יד ביד ולא ניתן לפרק את החבילה הזו. אבל עזבו שמות תואר וכינויים פשוט תהנו מהמוסיקה.
ליאור
- kafir50
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 19
כן אני אודיופיל
שלום מרטין 
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
מאיפה צצה השמועה שאודיופילים מבינים במוזיקה?תא חיפה וירושלים כל כך קטנות שכך מתפתחות שמועות?
רבותי ואדוני הקשר בין אודיופיל להבנה במוזיקה הוא מקרי שולי וזניח לחלוטין-כי בכל זאת יש להם ציוד
שבסופו מושמע בו צליל כלשהו או גלי קול או סתם רעש-אם ליושבים בהיכל התרבות כמנויי הסימפונית אין מושג
מה מנגנים,מה מנוגן?איזה כלי עכשו מנגן סולו ומה תפקידה של סקציית המשולשים בכל רגע נתון אז איך אודיופיל
אמור להבין במוזיקה-אגב גם אין אין איןןןן!!!! שום קשר לרמת המישכל של בעל ציוד גלי הקול להבנה במוזיקה
המשך מגיע,,,,,,מיד
רבותי ואדוני הקשר בין אודיופיל להבנה במוזיקה הוא מקרי שולי וזניח לחלוטין-כי בכל זאת יש להם ציוד
שבסופו מושמע בו צליל כלשהו או גלי קול או סתם רעש-אם ליושבים בהיכל התרבות כמנויי הסימפונית אין מושג
מה מנגנים,מה מנוגן?איזה כלי עכשו מנגן סולו ומה תפקידה של סקציית המשולשים בכל רגע נתון אז איך אודיופיל
אמור להבין במוזיקה-אגב גם אין אין איןןןן!!!! שום קשר לרמת המישכל של בעל ציוד גלי הקול להבנה במוזיקה
המשך מגיע,,,,,,מיד
אמן מייסר
- geblig
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1727
ב ד י ו ק !MartinHSabag כתב:לי יש ויכוח עם זיו על מהו אודיופיל ופה אולי המקום להתחיל בדיון על זה.
מהו אודיופיל לדעתכם?
לדעתי אין קשר בין אודיופיליות לבין מוסיקה. כלומר, לא חייב להיות קשר כזה.
אודיופיל הוא אחד שאוהב אודיו, כלומר, לדעתי, זה אחד שאכפת לו איך זה נשמע ולא רק מה הוא שומע.
אני מכיר הרבה חובבי מוסיקה ששומעים במערכות מיני או אייפוד ומבינים במוסיקה פי מיליון ממני. פשוט לא אכפת להם איך שומעים. ואני מכבד את זה.
אודיופיל ישקיע או היה רוצה להשקיע, באיך הוא יישמע את מה שהוא רוצה לשמוע.
ציודיופיל זה משהו אחר גם כן ואני לא מקבל את ההקבלה שאודיופיל הוא בהכקח ציודיופיל (מה גם שלציודיופיל יש כביכול קונוטציה שלילית) ציודיופיל הוא מישהו שהאוהב כל הזמן להחליף, כי הוא מחפש ריגושים שונים שלא איך המוסיקה שלו נשמעת כל פעם על הסט החדש (לדוגמא)....
איציק
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9621
אם יש סקאלה של אודיופיל וציודפיל
אז אני יותר נוטה לציוד......
נתתי לעצמי להביא את המערכת שלי ל LEVELL מסויים גבוה יחסית
שממנו כבר לא אכפת לי מה אשמע.....
שממנו כבר לא אכפת לי מה אשמע.....
- kafir50
-
- חבר שרק התחיל

שלום לך
האמת זכיתי לפי התמונות שקראתי עליך שיש לך רסיבר פיוניר מעולהADICT כתב:אם יש סקאלה של אודיופיל וציודפיל
שממנו כבר לא אכפת לי מה אשמע........
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה ידידי על המחמאות
מה רע ברמקול של אולם חתונות?
שיהיה רק בשמחות

מה רע ברמקול של אולם חתונות?
שיהיה רק בשמחות
- kafir50
-
- חבר שרק התחיל

ידידי היקר אין רע
אבל הראש כואב בסוף מסיבה לא ככה !

- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- idoa
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
אודיופיל היא מילה מתנשאת ומתיימרת.
אודיופיל היא מילה קשה, זה כמו שתשאל מיהו יהודי? (תחסכו בתשבות לשאלה הזאת תודה.)
אם בן אדם ישמע מוזיקה קלאסית או ג'אז חופשי והוא משתעמם למוות ממה שהוא שומע אבל הוא "נהנה" לשמוע כי הציוד עלה לו הרבה כסף אז הוא כלום, או כהגדרתכם אחד שאוהב את הציוד שלו ולהשתתף בתחרויות מסוג בואו תראו כמה גדול יש לי.
אבל אם בן אדם נשאב לתוך המוזיקה שלו, ואומר השקעתי את מה שיכולתי כדי לשמוע טוב יותר, אכפת לו איך הכלי נשמע איפה הוא נשמע וכמובן הוא צריך לאהוב מה שהוא שומע, להעריך את מי שהוא שומע (כן זה מדד) אז הוא אודיופיל, אחד שאוהב את הצליל של מה שהוא אוהב לשמוע.
אודיופיל היא מילה קשה, זה כמו שתשאל מיהו יהודי? (תחסכו בתשבות לשאלה הזאת תודה.)
אם בן אדם ישמע מוזיקה קלאסית או ג'אז חופשי והוא משתעמם למוות ממה שהוא שומע אבל הוא "נהנה" לשמוע כי הציוד עלה לו הרבה כסף אז הוא כלום, או כהגדרתכם אחד שאוהב את הציוד שלו ולהשתתף בתחרויות מסוג בואו תראו כמה גדול יש לי.
אבל אם בן אדם נשאב לתוך המוזיקה שלו, ואומר השקעתי את מה שיכולתי כדי לשמוע טוב יותר, אכפת לו איך הכלי נשמע איפה הוא נשמע וכמובן הוא צריך לאהוב מה שהוא שומע, להעריך את מי שהוא שומע (כן זה מדד) אז הוא אודיופיל, אחד שאוהב את הצליל של מה שהוא אוהב לשמוע.
- kafir50
-
- חבר שרק התחיל

- gro111
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1519
אני לא חושב שאפשר ללמוד משהו מהשירשור, כל עוד המונחים השונים נתפסים אחרת אצל כל אחד ואחד.
אני אשמח להתחיל,
כל הנאמר זה לפי דעתי!
"צידיופיל"- אדם ש"סובל" ממחלת שידרוגים, ולעולם לא יגיע לנחלה, הנחלה היא החלפה מתמשכת.
"אודיופיל"-אדם שחשוב לו איך שומעים, בעיקר.
חשוב שהציוד יהיה יקר, ובחירת המוזיקה מתחשבת באופן ברור באיכות ההקלטה.
בעיניי, עם המילה "אודיופיל" מגיעה קונוטציה של פלצנות
"אוהב מוזיקה וחשוב לו
שישמעו כמה שיותר נאמן למקור"- אדם ששומע מוזיקה ולא עושה שום דבר אחר באותו הזמן, (לא תמיד, אבל גם לא מעט).
החשיבות היא המוזיקה, אבל המערכת חשובה מאוד כי היא דואגת שזה ישמע כמה שיותר
נאמן למקור.
אני כזה
"חולה מוסיקה"- אדם שלא מעניין אותו איך שומעים, העיקר ששומעים מוזיקה.
אני אשמח להתחיל,
כל הנאמר זה לפי דעתי!
"צידיופיל"- אדם ש"סובל" ממחלת שידרוגים, ולעולם לא יגיע לנחלה, הנחלה היא החלפה מתמשכת.
"אודיופיל"-אדם שחשוב לו איך שומעים, בעיקר.
חשוב שהציוד יהיה יקר, ובחירת המוזיקה מתחשבת באופן ברור באיכות ההקלטה.
בעיניי, עם המילה "אודיופיל" מגיעה קונוטציה של פלצנות
"אוהב מוזיקה וחשוב לו
שישמעו כמה שיותר נאמן למקור"- אדם ששומע מוזיקה ולא עושה שום דבר אחר באותו הזמן, (לא תמיד, אבל גם לא מעט).
החשיבות היא המוזיקה, אבל המערכת חשובה מאוד כי היא דואגת שזה ישמע כמה שיותר
נאמן למקור.
אני כזה
"חולה מוסיקה"- אדם שלא מעניין אותו איך שומעים, העיקר ששומעים מוזיקה.
- gro111
-
- עוסק בתחום

התייחסות לחלק מהדברים שנאמרו,
לפי דעתי "אודיופיל" או "אוהב מוזיקה וחשוב לו שישמעו כמה שיותר נאמן למקור", לא נמדד בשום אופן בכמות התוכן! לא כולם אוהבים לגוון, לא משנה באיזה "קטגוריה" הם נמצאים.
"ציודיופיל" היא לא מילה גסה... יש אנשים שהכי מרגש אותם החידוש עצמו וזה לגיטימי.
מצד שני כשאדם כזה מדבר במונחים של "קטגוריות" אחרות הוא, לפעמים, נשמע לא קשור
סלחו לי כל הגורויים של הוידיאו, גם בעולם זה המדידות לא אומרות הכל... איך תסבירו באופן מדיד את ה"אופי" של התמונה? (DLP/LCD/PLASMA/LED).
גם בעיניי המונחים ה"אודיופילים" לתיאור הסאונד נשמעים מגוחכים בדרך כלל
"ממש הרגשתי את האוויר הלח מגרונה של הזמרת"
אחלה לילה

לפי דעתי "אודיופיל" או "אוהב מוזיקה וחשוב לו שישמעו כמה שיותר נאמן למקור", לא נמדד בשום אופן בכמות התוכן! לא כולם אוהבים לגוון, לא משנה באיזה "קטגוריה" הם נמצאים.
"ציודיופיל" היא לא מילה גסה... יש אנשים שהכי מרגש אותם החידוש עצמו וזה לגיטימי.
מצד שני כשאדם כזה מדבר במונחים של "קטגוריות" אחרות הוא, לפעמים, נשמע לא קשור
סלחו לי כל הגורויים של הוידיאו, גם בעולם זה המדידות לא אומרות הכל... איך תסבירו באופן מדיד את ה"אופי" של התמונה? (DLP/LCD/PLASMA/LED).
גם בעיניי המונחים ה"אודיופילים" לתיאור הסאונד נשמעים מגוחכים בדרך כלל
אחלה לילה
- gro111
-
- עוסק בתחום

אה ו....
מוסיקה כמעט תמיד קשורה בטעם אישי, ואין על מה לדבר יותר מדיי... מלבד להמליץ על דיסק או הופעה מידיי פעם, ולפעמים גם להתעניין באופי ההקלטה, איכותה וגירסאות שונות שלה.
ציוד מכיל עולם שלם של דיונים באינספור נושאים.
השניים לא ברי השוואה.
מוסיקה כמעט תמיד קשורה בטעם אישי, ואין על מה לדבר יותר מדיי... מלבד להמליץ על דיסק או הופעה מידיי פעם, ולפעמים גם להתעניין באופי ההקלטה, איכותה וגירסאות שונות שלה.
ציוד מכיל עולם שלם של דיונים באינספור נושאים.
השניים לא ברי השוואה.
- harari
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
לדעתי הרבה מבלבלים בין אודיופיל לאובססיבי.
התרגום המילולי של אודיופיל הוא אחד שנמשך לאודיו.
יש אנשים שהם פשוט אובססיבים. קונים ערמות של ציוד ומשלמים הון עתק על מיתוסים שלא הוכחו מעולם.
אני לא אומר שהם לא אודיופילים, להיפך. אבל לדעתי יש גבול, יש רמה מסויימת שמעבר לה כל שיפור הוא מינורי ויקר מאוד.
אם לאדם יש את האמצעים ויש לו תשוקה לאודיו - שיהיה אובססיבי כמה שהוא רוצה - אני לא אומר שזה רע.
יש להבדיל גם בין ציודופיל לאודיופיל אובססיבי.
ציודופיל הוא אחד שנמשך לציוד, כלומר, קונה ציוד ללא התחשבות בתמורה שהוא נותן. (לא מדבר על האיכות אלא על השיפור באיכות)
אודיופיל אובססיבי הוא אחד שקונה ציוד - והרבה, מנסה הרבה דברים חדשים ומוכן להוציא סכומים גדולים מאוד על שיפורים קטנים. אלה חיים לפי המוטו - perfection has it's price.
יש שיראו אודיופיל אובססיבי ויקראו לו פלצן. אני מבין מאיפה זה נובע אבל אני לא מסכים על זה.
לדעתי פלצן הוא אחד שקונה ציוד יקר וראוותני ללא התחשבות ביכולות של הציוד ובצרכים האישיים שלו, אחד שקונה רק כי זה נחשב טוב או כי זה "מוצר הדגל" של החברה - אחד שמשחק בתראו כמה גדול יש לי.
אני מוכן להתערב שכל אודיופיל אובססיבי שיראו לו מכשיר קומפקטי וזול שיספק את הצרכים שלו יקפוץ על המציאה בשמחה רבה - לאנשים האלה יש הרבה ציוד יקר כי זה הדבר היחיד שיכול לתת את התוצאה הרצויה.
התרגום המילולי של אודיופיל הוא אחד שנמשך לאודיו.
יש אנשים שהם פשוט אובססיבים. קונים ערמות של ציוד ומשלמים הון עתק על מיתוסים שלא הוכחו מעולם.
אני לא אומר שהם לא אודיופילים, להיפך. אבל לדעתי יש גבול, יש רמה מסויימת שמעבר לה כל שיפור הוא מינורי ויקר מאוד.
אם לאדם יש את האמצעים ויש לו תשוקה לאודיו - שיהיה אובססיבי כמה שהוא רוצה - אני לא אומר שזה רע.
יש להבדיל גם בין ציודופיל לאודיופיל אובססיבי.
ציודופיל הוא אחד שנמשך לציוד, כלומר, קונה ציוד ללא התחשבות בתמורה שהוא נותן. (לא מדבר על האיכות אלא על השיפור באיכות)
אודיופיל אובססיבי הוא אחד שקונה ציוד - והרבה, מנסה הרבה דברים חדשים ומוכן להוציא סכומים גדולים מאוד על שיפורים קטנים. אלה חיים לפי המוטו - perfection has it's price.
יש שיראו אודיופיל אובססיבי ויקראו לו פלצן. אני מבין מאיפה זה נובע אבל אני לא מסכים על זה.
לדעתי פלצן הוא אחד שקונה ציוד יקר וראוותני ללא התחשבות ביכולות של הציוד ובצרכים האישיים שלו, אחד שקונה רק כי זה נחשב טוב או כי זה "מוצר הדגל" של החברה - אחד שמשחק בתראו כמה גדול יש לי.
אני מוכן להתערב שכל אודיופיל אובססיבי שיראו לו מכשיר קומפקטי וזול שיספק את הצרכים שלו יקפוץ על המציאה בשמחה רבה - לאנשים האלה יש הרבה ציוד יקר כי זה הדבר היחיד שיכול לתת את התוצאה הרצויה.