קצת מעליב לקרוא לזה מחשב, אם אני זוכר נכון, הוראות ההפעלה היו בארמיתuris כתב: נשמע כמו מחשב לפני 100 שנה לפחות...
השרשור הגדול - המחשב ו או הקונסולה הראשונה שלי.
- shy
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 687
- gorelshv
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1243
המחישב הראשון שלי היה הפנטיום 100, לפניו הייתה המגאסון אבל הכל התחיל בזה:
לא הרבה השתנה מאז, כיום אני עם PS3 עם הגה G25 של לוג'יטק
לא הרבה השתנה מאז, כיום אני עם PS3 עם הגה G25 של לוג'יטק
- roypeles
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
יש לי את המשחק האדיר הזה עד היום בבית...gorelshv כתב:המחישב הראשון שלי היה הפנטיום 100, לפניו הייתה המגאסון אבל הכל התחיל בזה:
לא הרבה השתנה מאז, כיום אני עם PS3 עם הגה G25 של לוג'יטק...
וואו איזה משחק זה היה, עם הידית הילוכים, החיווי למהירות וכו', ובנוי כמו טנק....
- matan147
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 612
מחשב פנטום 1
וקונסלה אם אפשר לקוןרא לזה קונסלה היה טטאריס לבן
וקונסלה אם אפשר לקוןרא לזה קונסלה היה טטאריס לבן
- OhadG
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1201
טוב... רק עכשיו שמתי לב לזה....
אז ככה. נולדתי ב-1977, וגם המחשב שלי "נולד" באותה השנה. למזלי, אבא שלי (שהוא מהנדס אלקטרוניקה וג'אדג'טיר בעצמו) הביא לי אותו וכך התחילו חיי עם ה-CompuColor II.
מחשב מבוסס בייסיק, צבעוני, עם כונן פלופי 5.25.
הדבר הכי הזוי בו היה המקלדת הצבעונית המטורללת שלו!
עוד קצת עליו, כאן:
http://www.computercloset.org/CompuColorII.htm
אז ככה. נולדתי ב-1977, וגם המחשב שלי "נולד" באותה השנה. למזלי, אבא שלי (שהוא מהנדס אלקטרוניקה וג'אדג'טיר בעצמו) הביא לי אותו וכך התחילו חיי עם ה-CompuColor II.
מחשב מבוסס בייסיק, צבעוני, עם כונן פלופי 5.25.
הדבר הכי הזוי בו היה המקלדת הצבעונית המטורללת שלו!
עוד קצת עליו, כאן:
http://www.computercloset.org/CompuColorII.htm
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- sYn
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1043
Re: atari 800xl זה המחשב הראשון שלי
ATARI XL800uris כתב:שימש גם כקונסולה...נקנה מהשקם יחד עם טייפ (קלטות רגילות) לתוכנות ...היה צריך לאפס את המונה ולחפש את הנקודה בה התחלת להקליט ....שעה להעלות תוכנה .
היתה גם מדפסת קטנה מאוד.......
זה היה גם המכשיר שלי. אני לא זוכר אם נרכש מהשק"מ או מחנות בשם טל-מור בחיפה.
המדפסת אליה התכוונת היא המדפסת שנמכרה יחד עם המכשיר ונקראה PLOTTER,
שמדפיסה רק קווים ישרים.
היו לה מעיין 4 ראשי-עט כאלה ב-4 צבעים.
נוסטלגיה.
-
uris
-
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
נכון , בדיוק המדפסת הזוsYn כתב:ATARI XL800uris כתב:שימש גם כקונסולה...נקנה מהשקם יחד עם טייפ (קלטות רגילות) לתוכנות ...היה צריך לאפס את המונה ולחפש את הנקודה בה התחלת להקליט ....שעה להעלות תוכנה .
שמדפיסה רק קווים ישרים.
נוסטלגיה....
איזה ימים ....
- sYn
-
- חבר ותיק

אבא שלי פעם הביא לי תוכנת לימודית של מט"ח או משהו על 6 קסטות.uris כתב:נכון , בדיוק המדפסת הזוsYn כתב:ATARI XL800uris כתב:שימש גם כקונסולה...נקנה מהשקם יחד עם טייפ (קלטות רגילות) לתוכנות ...היה צריך לאפס את המונה ולחפש את הנקודה בה התחלת להקליט ....שעה להעלות תוכנה .
שמדפיסה רק קווים ישרים.
נוסטלגיה....
איזה ימים .......
אני חושב שמעולם לא הצלחתי לטעון את זה. אבל לשחק BOULDER DASH
לא הפסקתי.
האמת היה לי גם סימולטור של מעבורת חלל, משהו מתוחכם אפילו באותה תקופה.
היו לי גם כמה משחקים ב CARTRIDGES שנתקו חריץ שהיה במקלדת.
תענוג.
- Lee
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4282
המחשב הראשון שלי:
עד היום מחובר לפלאזמה ומריץ Full HD בלי בעיות
עד היום מחובר לפלאזמה ומריץ Full HD בלי בעיות
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
-
uris
-
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
למישהו היה את סדרת החוברות "מחשבת" ללימוד basic ?
- איינשטיין
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
אני בזמנו כתבתי ב-BASIC תוכנה ללימוד BASIC... 
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- roypeles
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
כן. לי היה.uris כתב:
למישהו היה את סדרת החוברות "מחשבת" ללימוד basic ?...
היה לי גם את החוברת שלהם "המחשב אינו מכשף"
- sYn
-
- חבר ותיק

לדעתי גם לי...uris כתב:
למישהו היה את סדרת החוברות "מחשבת" ללימוד basic ?...
- mikee8
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 877
מישהו זוכר את צב-צבר?
בגיל 6 אימא שלי ציפתה שאני אלמד את זה...
בגיל 6 אימא שלי ציפתה שאני אלמד את זה...
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
גם אני למדתי איתו - המח"ל קראנו לו.Catskinner כתב:מה שמזכיר לי שהמחשב הראשון שעליו תכנתתי היה "המחשב הלימודי" שהמורא למחשבים היה מביא לכיתה. זו הייתה קופסה שהיו מתכנתים אותה עם מתגים בשפת מכונה והיא הייתה מציגה את הפלט שלה עם 8 נוריות.
דרך אגב, למדתי בתיכון העירוני לידך כמה שנים לפניך....
אגב היו איתו כמה אתגרי תכנות מאוד קשים כי היה לו מרחב כתובות בגודל 32, זה 32 בלי K ובלי M
היה צריך להמציא הרבה טריקים כדי להסתדר עם כל כך מעט.
אבל זה היה השני או השלישי שלי. הראשון היה PDP 11 שכבר הוזכר כאן, רק ש"שלי" היה במרכז לטכנולוגיה חינוכית.
בתוכנית האינטראקטיבית שלו (פעמיים ביקרנו אותו אישית בהרצליה, שאר הפעמים שלחנו כרטיסים) הוא החל במשפט:
Hello, my name is Petey P. Eleven
(זה הודפס על טלטייפ, לא על מסך CRT)
את התואר הזה אתה יכול להעניק למשל ל#C ועוד כמה שפות, אבל בטח לא לבייסיק.osherov כתב: אגב, ביסייק אני מניח שהרבה מכירים כאן (שפתו של של ביל גיטס):...
משה
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
אל תזכיר לי את עיניין הכרטיסים. בתיכון היינו מכינים תוכניות על כרטיסים מנוקבים ושולחים פעם בשבוע להרצה על המחשב שהיה באונ' הפתוחה בת"א. בקיצור, פעם אחת שזה היה התור שלי לנסוע לשם מעדתי כשירדתי מהאוטובוס, קופסת הנעליים עם הכרטיסים נפלה והכל התפזר על הכביש.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- moco
-
- גורו

זה מה שנקרא The program crashedCatskinner כתב:אל תזכיר לי את עיניין הכרטיסים. בתיכון היינו מכינים תוכניות על כרטיסים מנוקבים ושולחים פעם בשבוע להרצה על המחשב שהיה באונ' הפתוחה בת"א. בקיצור, פעם אחת שזה היה התור שלי לנסוע לשם מעדתי כשירדתי מהאוטובוס, קופסת הנעליים עם הכרטיסים נפלה והכל התפזר על הכביש....
איזה סוג כרטיסים?
אני התעסקתי עם שני סוגים בתיכון.
לPDP 11 של המט"ח היינו ממלאים עם עפרון עבור קורא אופטי, כאשר עבור כל תו היה צריך לסמן 2 או 3 משבצות. חתיכת ניג'וס וכמובן שהיו באגים בעצם הקידוד הזה (בנוסף לבאגים אמיתיים), מה שגרם לצורך בכמה שבועות עד שתוכנית עלובה וקצרה רצה בהצלחה.
שנה אח"כ מלאנו "דפי קידוד" ונקבניות היו מנקבות כרטיסים.
היה מקצוע כזה - נקבניות.
משה
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

איזה דפי קידוד ואיזה נעליים. אני מדבר על הכרטיסים המנוקבים שהיה צריך למלא ע"י השחרת משבצות עם עפרון HB2 ושכל פעם היה צריך לחשב את מיקום ההשחרה לפי טור ושורה בהתאם. באמצע השנה הראשונה התבשרנו שיש שיפור אדיר בתהליך היות שרכש חדש של קוראים אופטיים עם יחידות מיון חסך לנו את הצורך לסדר את הכרטיסיות לפי הסדר של השורות בתוכנית.
התפקיד של התורן השבועי היה להביא חבילות של כרטיסיות ולאסוף דפי פלט מההרצה של אותו שבוע. חצי מהזמן לא היו בכלל דפי פלט בגלל תקלות בקלט הכרטיסיות.
אני זוכר שהנקבניות היו חבורה של נשים זעופות פנים ומרות נפש שהיו מגרשות אותנו כל הזמן. טיפוסים מפחידים שאילצו אותי להתגייס ליחידה קרבית רק כדי שאוכל להתגבר על הטראומות שהן גרמו לי בתיכון.
התפקיד של התורן השבועי היה להביא חבילות של כרטיסיות ולאסוף דפי פלט מההרצה של אותו שבוע. חצי מהזמן לא היו בכלל דפי פלט בגלל תקלות בקלט הכרטיסיות.
אני זוכר שהנקבניות היו חבורה של נשים זעופות פנים ומרות נפש שהיו מגרשות אותנו כל הזמן. טיפוסים מפחידים שאילצו אותי להתגייס ליחידה קרבית רק כדי שאוכל להתגבר על הטראומות שהן גרמו לי בתיכון.
- moco
-
- גורו

כן, כרטיסיות העפרון זה בדיוק הסוג הראשון שהזכרתי.
אחת מהחומרות שהכי הרשימו אותי (וזה מרשים עד היום כשאני נזכר) אלה המדפסות האדירות (line printers) שהיו פולטות את הדפים הרחבים במהירות.
לדפים הללו קראו אז "דפי מחשב", וגם הפקיד בבנק היה מקבל כל בוקר את מצבי החשבונות על דפי ענק כאלה.
למדפסות הייתה שרשרת ארוכה עם כל התווים (יותר מפעם אחת) ו132 פטישים מול 132 המקומות האפשריים ברוחב הדף. מכאן שלמעשה הם הדפיסו שורה שורה, למרות שזה עדיין היה מכה של פטישון כמו במכונת כתיבה ישנה.
עוד מפלצת זכורה, זה מכונת ניקוב כרטיסים עם הkiller feature של שכפול כרטיס קיים - כדי שאפשר לתקן תו אחד שגוי משורת קוד (פורטרן) שלמה.
אני לפעמים הייתי זה שמתקן עבור כל הכיתה על המכונות הללו. היה די כיף, האמת, עצם הזכות להשתמש במכונה.
אחת מהחומרות שהכי הרשימו אותי (וזה מרשים עד היום כשאני נזכר) אלה המדפסות האדירות (line printers) שהיו פולטות את הדפים הרחבים במהירות.
לדפים הללו קראו אז "דפי מחשב", וגם הפקיד בבנק היה מקבל כל בוקר את מצבי החשבונות על דפי ענק כאלה.
למדפסות הייתה שרשרת ארוכה עם כל התווים (יותר מפעם אחת) ו132 פטישים מול 132 המקומות האפשריים ברוחב הדף. מכאן שלמעשה הם הדפיסו שורה שורה, למרות שזה עדיין היה מכה של פטישון כמו במכונת כתיבה ישנה.
עוד מפלצת זכורה, זה מכונת ניקוב כרטיסים עם הkiller feature של שכפול כרטיס קיים - כדי שאפשר לתקן תו אחד שגוי משורת קוד (פורטרן) שלמה.
אני לפעמים הייתי זה שמתקן עבור כל הכיתה על המכונות הללו. היה די כיף, האמת, עצם הזכות להשתמש במכונה.
משה
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

היו יותר מ 132 פטישים. ה Line printers היו מסוגלים להדפיס שורה בת 132 תווים בבת אחת אבל כל תו היה מטריציה של 4 נקודות לרוחב. מאחורי כל נקודה היה פטיש שהיה "יורה" את הנקודה והדפים היו פשוט עפים מהמדפסת בקצב מסחרר.