י. שלום ומספרים סידוריים מחוקים

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
masterblaster
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80

שליחה

הם מחוייבים להביא את הדגמים מאסיה.
דגמים אלו זולים הרבה יותר מהדגמים מאירופה.
ועדיין-הרבה יותר יקרים בארץ.

כך שהשירות הטוב והמעולה בא לידי ביטוי במחירים המופקעים של דגמים נחותים!!!
אז למה לי לקנות מיבוא סדיר.
רוב המכשירים היום אמינים ואחוז התקלות מזערי.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164

שליחה

arotman כתב:masterblaster
כפי שכתבתי כבר כל לקוח יעשה את השיקול שלו, במקרה של פנסוניק יצא לי לשוחח עם הבעלים של יורוקום
בארץ ונאמר לי בפרוש שהדגמים הנמכרים פה בארץ הם הדגמים שנשלחים לישראל השייכת להפצת אסיה
של פנסוניק העולמית, אין פה שום קומבינה.
...
קצת מנוזר ותמוהה התשובה שקיבלת מיורוקום
התקינה בישראל מדברת על תקינה אירופאית וכל עניין היבוא מאסיה נראה כמו קומבינה של היבואן מול היצרן
אחרת איך תסביר ששום מסך שמגיע מאסיה אין לו חיבורי סקארט כנהוג בתקן הישראלי
היבואנים עושים את השיקולים שלהם מהייכן למשוך את המוצרים מבחינת עלויות וכמובן שלפעמים זה לרעת הצרכן במקרה של פנאסוניק וסמסונג

ישנו עוד דבר אחד לא בטוח אם י.שלום מביא עצמאית הרבה פעמים ישנו שיתוף פעולה הדוק בין יבואן פרללי ליבואן רשמי מתבטא בכך שליבואן הרישמי יש כבר את הלוגיסטיקה ואת כל מערכת הקשרים והוא מביא ועושה את היבוא על שם היבואן המקביל. וישנה עוד אפשרות שהיבואן הרישמי מיבא מוצרים על שמו אבל רק מוצרים ליבוא מקבילומעביר אותם ליבואן הפרללי ועל מנת למנוע זיהוי (אולי של הצרכן) מוחקים את המס' הסידורי וזה קורה המון בתחום העיסקי בכל המגזרים ובכול הרמות הכל עניין של אינטרס כלכלי אני מאמין שיצרן יכול למנוע הפצה לא רצוייה אם כי זה מאוד קשה
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן

שליחה

shay1
אין שום תקן לטלביזיה שמחייב SCART או כל חיבור אחר.
את מכון התקנים מעניין רק בטיחות ואת משרד התקשורת רק אם מביאים יכולות WIFI פנימי.
אף יבואן רציני לא משתף פעולה עם פרללי זה לא עושה שכל כלכלי, היבוא המקביל תופש אחוזים בודדים מהשוק,
מה שכן לעיתים נשאר מלאי ליבואן ואז הוא מוכר למשווק משנה במחיר מופחת ומפנה מחסנים.
מה שנקרא עודפי יבוא.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591

שליחה

shay1, ממתי SCART נהפך להיות תקן ישראלי ?
masterblaster, אם יש לך בעיה עם המחירים של סמליין אל תקנה מוצרים שהם משווקים - זו זכותך המלאה.
הייבוא המקביל הוא תופעה שלא תעלם כי תמיד יהיה מישהו שמעוניין לרכוש במחיר מתחת למחיר שוק, הבעיה היא שלקיצור דרך הזה יש מחירים בטווח הרחוק. אתה צודק לגבי המחירים שברמת ההפרשים הם די גדולים. מסך 65 LED FHD עולה בארה"ב 6500 דולר, אני לא רוצה לחשוב כמה יעלה כאן.
לגבי הטענה שלך של קומבינה מול הספק - ליורוקום, סמליין, וכן הלאה, אין כאן בחירה של היבואן בד"כ, רק קבלת ההכתבות שמגיעות מחו"ל. זה קשור לאיזה איזור היבואן משוייך מבחינת היצרן, לא איך שאנחנו רואים את זה. יבואן יכול להיות משוייך לEMEA ולאסיה אצל שני ספקים שנמצאים באותה מדינה... אבסורד ? כן, אפשרי ? לחלוטין.
אני לא בטוח לגבי הטענה שלך של פאנלים לא איכותיים. היא כן מחזיקה מים לגבי קונסולה שלא מיובאת לישראל באופן רשמי, שם סירבו לקחת את הנציגות שלה מכיוון שאחוז הrefurbished המוצהר היה מאוד גבוה והיבואן לא היה מוכן לקבל את זה, והעדיף לוותר על הייבוא. אבל זו רק דוגמא.
Vocare Ad Regnum

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

masterblaster כתב:הם מחוייבים להביא את הדגמים מאסיה.
דגמים אלו זולים הרבה יותר מהדגמים מאירופה.
ועדיין-הרבה יותר יקרים בארץ.

כך שהשירות הטוב והמעולה בא לידי ביטוי במחירים המופקעים של דגמים נחותים!!!
אז למה לי לקנות מיבוא סדיר.
רוב המכשירים היום אמינים ואחוז התקלות מזערי.
...
כפי שכתבתי מקודם masterblaster
תקנה היכן שאתה רוצה אף אחד לא מחזיק לך אקדח לראש, אם אתה רוצה להתלונן על מחירים יש לכך שרשור מתאים.
זכותך גם להגר לארה"ב וקנדה שם כל מוצרי החשמל, הרכב והבתים הרבה יותר זולים :wink:

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי

שליחה

אני מבקש לא להתלונן על סמליין, מכל היבואנים שמביאים מוצרים לארץ המוצרים של סמסונג מתומחרים בצורה הכי הוגנת והכי קרובה למחירים בחו"ל, ובדקתי את העניין.
מה שלא נכון לגבי פנסוניק, סוני ושאר המתחרים..

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

arotman כתב:shay1
את מכון התקנים מעניין רק בטיחות ואת משרד התקשורת רק אם מביאים יכולות WIFI פנימי.
אף יבואן רציני לא משתף פעולה עם פרללי זה לא עושה שכל כלכלי, היבוא המקביל תופש אחוזים בודדים מהשוק,
מה שכן לעיתים נשאר מלאי ליבואן ואז הוא מוכר למשווק משנה במחיר מופחת ומפנה מחסנים.
מה שנקרא עודפי יבוא.
...

אוקי נניח שאתה צודק בעניין יבוא מקביל, בוא נשאיר את זה ככה ולא נפתח יתר מידי את עניין קשרי המסחר בין יבואנים רשמיים לבין יבואנים פרללים

יכול מאוד שטעיתי בעניין הסקארט אבל זכור לי משהוא בזמנו מטעם משרד התקשורת כמו שיש תקן שידור בארץ PAL היה משהו בזמנו נדמה לי גם על סקארט מטעם משרד התקשורת
אותו דבר כשאתה טיפש.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

shay1 כתב:
מה שנקרא עודפי יבוא.
...

אוקי נניח שאתה צודק בעניין יבוא מקביל, בוא נשאיר את זה ככה ולא נפתח יתר מידי את עניין קשרי המסחר בין יבואנים רשמיים לבין יבואנים פרללים

יכול מאוד שטעיתי בעניין הסקארט אבל זכור לי משהוא בזמנו מטעם משרד התקשורת כמו שיש תקן שידור בארץ PAL היה משהו בזמנו נדמה לי גם על סקארט מטעם משרד התקשורת
...
יכולה להיות המלצה אבל לא תקן מחייב.
פה מופיע החוק, אגב ע"פ החוק מכירת מקלט ללא מספר סידורי אינה חוקית בעליל, למעשה ע"פ הסעיף הבא יבוא מותר רק למי שהוא סוכנו הבלעדי של היצרן.
(1) ספק המקלטים שלגביהם מתבקש רשיון היבוא, הוא יצרן המקלטים, או סוכנו הבלעדי של אותו יצרן, לשיווק המקלטים לישראל (להלן - הספק).

http://www.moit.gov.il/NR/exeres/9AE8C4 ... 1562C7.htm

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 653

שליחה

TANDBERG כתב:היא כן מחזיקה מים לגבי קונסולה שלא מיובאת לישראל באופן רשמי, שם סירבו לקחת את הנציגות שלה מכיוון שאחוז הrefurbished המוצהר היה מאוד גבוה והיבואן לא היה מוכן לקבל את זה, והעדיף לוותר על הייבוא. אבל זו רק דוגמא.
...
על מה מדובר?
לירן

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

liranmishani, בזמנו - אני לא אפתח את זה יותר ממה שכבר עשיתי - חברה מסויימת בישראל רצתה לייבא קונסולה (יש רק שתיים שלא מיובאות מסודר). המו"מ התארך, הוא נפל על כמה דברים, אבל אחד רציני היה העובדה שהודיעו מראש כי כמות קונסולות מחודשות תהיה כלולה בתוך הייבוא הרגיל. כלומר לדוגמא בלבד: על כל שמונה קונסולות חדשות שתיים מחודשות (שהיו להן בעיות אבל הן טופלו ועכשיו מוצגות כחדשות). החברה בישראל לא הסכימה בשום פנים ואופן, לא מבחינה תדמיתית ולא מבחינת העובדה שגם ככה קונסולה חדשה שיש איתה בעיות - מחודשת לא תעלה את רמת האמינות. הם ויתרו על הייצוג של אותה חברה בישראל.
Vocare Ad Regnum

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

TANDBERG כתב:liranmishani, בזמנו - אני לא אפתח את זה יותר ממה שכבר עשיתי - חברה מסויימת בישראל רצתה לייבא קונסולה (יש רק שתיים שלא מיובאות מסודר). המו"מ התארך, הוא נפל על כמה דברים, אבל אחד רציני היה העובדה שהודיעו מראש כי כמות קונסולות מחודשות תהיה כלולה בתוך הייבוא הרגיל. כלומר לדוגמא בלבד: על כל שמונה קונסולות חדשות שתיים מחודשות (שהיו להן בעיות אבל הן טופלו ועכשיו מוצגות כחדשות). החברה בישראל לא הסכימה בשום פנים ואופן, לא מבחינה תדמיתית ולא מבחינת העובדה שגם ככה קונסולה חדשה שיש איתה בעיות - מחודשת לא תעלה את רמת האמינות. הם ויתרו על הייצוג של אותה חברה בישראל.
...
כל הכבוד לחברה אבל זה לא המצב כאן, לא מדובר על מסכים או מוצרים מתוקנים שנארזו מחדש

ולפי החוק /תקנה שנתן כאן arotman זה עוד יותר מחזק את דעתי בשיתוף הפעולה בין היבואנים
ישנם המון שיקולים ליבואן שכדאי לו לעשות שיתוף פעולה עם יבואן מקביל זה קיים בכל הענפים וזה קיים גם כאן בתחום האלקטרוניקה
אותו דבר כשאתה טיפש.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

shay1
תבין יבוא מקביל זה עסק קטן מאוד, להיות יבואן רשמי למשל של PANASONIC צריך הרבה כסף
כדי לקבל סחורה יורוקום למשל מזמינה חצי שנה מראש וגם משלמת את רוב הכסף מראש כי פנסוניק מייצרת עבורה.
אין שום אינטרס כלכלי ליבואן שמחזיק אופרצייה שלמה של יבוא מחסני ערובה לוגיסטיקה שרות לקוחות וסוכנים
לעבוד עם יבואן מקביל, היבואן הרשמי תמיד יעדיף להרוויח לבד זה שאסור ע"פ חוק זה עדיין לא אומר שהחוק נאכף
ורוב היבואנים המקבילים מביאים כמויות קטנות יחסית של מכשירים.
אנו חיים במדינת הקומבינות :wink:

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

shay1, הכוונה שלי היא שאין לך לפעמים כיבואן שום ברירה. לא תמיד זו קונספירציה לדפוק אותנו ברווחים עצומים. נתתי כאן הסבר די פשוט ועוד דוגמאות. אם יורוקום היו חלק מתאגיד עולמי גדול, אין ספק שהיה לה קל יותר להחליט מה להביא. אני יוצא מנקודת ההנחה שאין לה (קח בחשבון שאני טועה, אבל הרציונל נשאר).
Vocare Ad Regnum

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אנו חיים במדינת הקומבינות :wink:
...

אני לא יודע עד כמה מישהו יכול לשער כמה הקומבינה כאן במדינה חזקה :) גם בחו"ל לכל אחד יש מחיר :P

לגבי היצרן שוב הכל מתחילך ונגמר בכסף, היצרן לצערי הרב לא סופר אף יבואן כאן בארץ כי אנחנו מאוד קטנים ולפיכך הכל עניין כלכלי ככל שהיבואן מושך יותר סחורה כך עולה קרנו בעייני היצרן וכך המחיר יורד בהתאם. וכפי שאמרת להיות יבואן צריך הרבה כסף להשכיב מול היצרן בחו"ל עכשיו תעשה את החשבון לבד... יכול להיות שבמסכים העניין יותר מסובך למרות שאני לא חושב אבל באלקטרוניקה ש99% הכל תואם העניין יותר פשוט
יכול להיות שאני טועה בכל הגישה אבל אני לא חושב....

TANDBERG כתב- הכוונה שלי היא שאין לך לפעמים כיבואן שום ברירה. לא תמיד זו קונספירציה לדפוק אותנו ברווחים עצומים. נתתי כאן הסבר די פשוט ועוד דוגמאות. אם יורוקום היו חלק מתאגיד עולמי גדול, אין ספק שהיה לה קל יותר להחליט מה להביא. אני יוצא מנקודת ההנחה שאין לה (קח בחשבון שאני טועה, אבל הרציונל נשאר)

ראשית הלוואי ואתה צודק.

שנית אני זוכר כאשר יורוקום התחילו עם מסכי פנאסוניק כולם או כמעט כולם הגיעו מיפן
גם היום ניתן להשיג את אותם מסכים שמיוצרים נניח במלאזיה ביצור יפני אבל עלויות היבוא יקרות מאוד מה שיעלה את מחיר המסכים מול שאר המסכים בשוק או מצב הפוך המחיר יהיה אותו דבר אבל הרווחיות של היבואן תרד בצורה רצינית ודווקא האפשרות השנייה יותר מתקבלת אצלי על הדעת. לכן נראה כי ליבואן יש את האפשרות לבחור מהייכן ליבא והוא אשר מחליט להביא מפס יצור אחר

לצורך העניין יורוקום החליטה להתייעל בצורה כזו שהיא ממש הפריטה המון מחלקות בחברה והרבה דברים עברו לקבלנים חיצוניים
לדוגמא רכשתי מסך 50" של פנאסוניק המסך הגיע עם שליח של fedex ולא עם משאית של יורוקום ומשיחה שעשיתי מול נציגת יורוקם נאמר לי שלא כדאי להם להוציא משאית להספקות של מסכים בודדים בתפזורת

ניתן לעשות אלפי ספקולציות בעניין בשורה התחתונה לפעמים טוב לצרכן יבוא מקביל
ולפעמים טוב לרכוש את המוצר מיבואן רישמי טוב שיש תחרות זה רק לטובתנו
נערך לאחרונה על ידי shay1 ב 02/10/2010 16:01, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אותו דבר כשאתה טיפש.

israeli1948
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 517

שליחה

masterblaster

די ברור שאתה עוסק בתחום אז אנא ממך שנה את הסטטוס שלך.
תודה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78969
שם מלא: עפר לאור

שליחה

israeli1948

על בסיס הערה אחת אתה מגיע למסקנה זו? אם מישהו לא מסכים איתך סימן שהוא עוסק בתחום?
(n)

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

israeli1948, יש לי רק דבר אחד להגיב על ההערה הזו, ותיקח את זה איך שתיקח את זה:
J'accuse !
:)
Vocare Ad Regnum

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942

שליחה

לפי ההגדרה בתקנון - "עוסקים בתחום מוגדרים כעובדים או כבעלי עסקים בתחומי העיסוק של האתר" רובם כאן "עוסקים בתחום" כזה או אחר... אם לא אודיו\ווידאו אז מחשבים, תוכנה או קפה :lol:

וולי
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10

שליחה

בשום אופן לא לקנות אצל האנשים האלה שמתייחסים ללקוחות כאל *** פרות ישן. באחריות.

וולי

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”